SZJA visszatérítés 2022. (beszélgetés)
Tudnátok segíteni?
Eszja portálon van egy átnézésre vár be vallás ugyan az amit a könyvelő személyesen be adot. Azt írja hogy el fogadom vagy szerkesztés . Ilyenkor mi a teendő mivel a lesz be vallást be adtuk rajta is van a pecsét és a folyószámlán azt írja érkezet 2022.02.22
Most látom csak, hogy törölték a hozzászólásom.
Vajon miért?
Akkor megismétlem:
Büntetést érdemelsz, nem visszatérítést.
Gyomorforgató, hogy sokan most jönnek rá, hogy nem is egyedülállóak.
Nekem ma van a 15.nap.
Dátum még nincs, hogy mikor utalnak...
Nekem. Nem. Ellenőrzött hanem elkészült állapot van.. Az ugyan az!?
Nekem az állapot ELINTÉZETT. Az pénteken meg feldolgozás alatt volt.
Vagyis akkor hnap várható az utalás?
Igen 15 nap és pont.megjelent mindenhol is ;)
Én ma megkaptam férjem meg nem de már ellenőrzött végre.keresd vissza ha érdekel hogy mi miért nem kaptuk meg első körben pedig mindent beadtunk úgy ahogy kellett...
Szia!
Bementek az államkincstárba, ott kitölti a feleséged a papírt, amit 6-8 nap alatt iktatnak,kapsz egy határozatot, utána tudod újra beküldeni az adóbevallást, és akkor már jogosult vagy! Igazolás a nav felé nem kell, ők kérik le a kincstártól a jogosultságot.
Ez a 15 nap megjelent a Közlönyben is?
Mert az a hivatalos, nem a különböző facebook oldalakon tett bejelentések.
Ha jogosult vagy rá meg fogod kapni. Legkésőbb az adóbevallásnál.
Sziasztok. Légyszi segítségetel kellene.
Röviden arról lenne szó , hogy én nem kaptam vissza a visszaadót ezért én az adóbevallásban szeretném érvényesíteni.
De egy bökkenő történt ma ahogy be mentem a navhoz. A beadott adóbevallásomban volt hiba ami javításra szorul. Ezzel nincs is gond , csak az hogy a a feleségemmel 2017 óta vagyunk házasok de nem jeletettük be a kicstárhoz hogy már nem egyedül álló.
Elvileg moat annyi a teendőnk hogy bejelentjük hogy házasok vagyunk 2017 óta és azóta számított különbözetet visszafizetjük.
De az államkincstárnál kapott határozattal ,hogy mi bejelentettük már jogosult leszek az adóbevallásnál az adókedvezményre ???
Vagy kell más igazolás is???
További ajánlott fórumok:
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Szja visszatérítést mikorra várhatom, mennyi ideje van az Apehnek visszautalni a pénzt?
- Valaki kapott már levelet a NAV-tól, SZJA visszatérítés ügyben?
- Kell-e adóbevallást készíteni SZJA visszatérítés esetén?
- 1000 Ft SZJA visszatérítést utaltak, van aki szintén így járt?
- Adóbevallás - SZJA visszatérítés