Szerinted jól döntök, ha terhesen is tovább dolgozok? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Szerinted jól döntök, ha terhesen is tovább dolgozok?
Tudod mit mondok erre?
Rossz az, aki rosszra gondol!!!
Igen, kímélni!!!
Ugyanis nem fogok 120 kilós betegeket emelgetni!
És kényeztetni!
Ugyanis aludni szeretnék éjjel!
Látod, nálam ebben merül ki a kényeztetés!
Jó neked, ha nálad meg a krémekben!
nem az állam dönt a fizetésedről, hacsak nem vagy állami alkalmazott, aki viszont más adójából él. A hitelt se az állam vette fel és nem is az állam adta, hanem egy bank. El kellett volna olvasni a feltételeket és kevésé kockázatos konstrukciót kellett volna vállalni. Felelősségvállalás. Önfegyelem. Előrelátás.
Így is szinte csak nálunk van 3 éves GYES, sehol nem fizet ennyit az állam.
Na igen.
Én pl. alap esetben 5-kor kellett, hogy keljek, aztán távolsági busz, BKV, gyaloglás. Délután ugyanez. Bp. környékéről Pestre, iszonyat tömegben.
Ülő helyre esély nem volt, itt a mi megállónkban már úgy kellett felnyomakodni a buszra, mert már ide is zsúfoltan érkezett a szomszéd városból.
Nem ragozom, kinek hiányzott ez?
Ezt addig a 8 hónapig szívesen kihagytam az életemből.
Amikor a táppénzes papírt vittem be a céghez (emberi időben, pl. délelőtt, amikor nincs tömegnyomor a buszokon), a munkaügyis csaj mindig megjegyezte, hogy a terhesség nem betegség.
Ő mondjuk a szomszéd utcából sétált át a munkahelyére. Mondtam is neki, ha árnyas fák alatt sétálnék én is át az irodába a házunkból, akkor bejárnék én is.
Nem etikus kismamaként otthon maradni tp-én szülés előtt????
Az etikus az államtól hogy szarabbul kapok fizut mint 3éve,pedig akkor sem volt sok,vagy etikus hogy a hitelünk már a duplájára emelkedett és még megint növeltél?Kit érdekel,az államot nem engem mért érdekelne hogy etikus volt-e pár hónapot itthon maradnom kismamaként?Ez az ország egy nagy 0ahogy van!
"kényezeti magát a táppénzzel"
Ez beteges. A kifejezés is modoros, valamelyik bugyuta kozmetikai-szer hírdetéséből származik, amit valamilyen idióta marketinges eszelt ki.
Rólam meg le lehet szállni, mert keményen dolgozok, és ha beteg lennék, ha nem a várandósságom alatt, akkor sem dolgoznék, mert kemény és veszélyes meló!
Én csupán szerettem volna azok mellett kiállni, akik úgy érzik, hogy jobb nekik a pihenés.
Mert én mindenkit megértek és nem ítélkezek, ennyi...
Pl. akkor kel fel reggel, amikor megébred és nem pedig csörgőre.
Ez csak egy marha egyszerű példa volt a sok közül.
Téged meg az minősít, hogy szobrot állítunk majd itt neked, amiért hősiesen végigdolgoztad a várandósságodat, sok-sok átélt bajjal a hátad mögött.
Gratulálok, ügyes vagy. Örülök, hogy minden rendben ment.
Mit is szoktak erre mondani? Az ilyeneknek van szerencséjük.
Igazad van, te tudsz valamit!
Egészen pontosan 24 hét van, amiből 4-et kivehetsz a szülés várható időpontja előtt, ez igaz.
És akkor mégis mi az, hogy indokolt, szerinted?
Erre reagálnom kéne?
Nem engem minősít.
Hát ez az. A várandósság egy csoda szép időszak lehet, és bocsásson meg a világ, az utolsó két hónapját szerettem volna kiélvezni.
Hol van az megírva, hogy végig kell gürizni az egészet? Vagy mit szóltok, az lenne a legjobb, ha a kismama egyenesen a munkahelyéről menne a szülőszobára, nem? Úgy egy napot sem csalna. :-))))
Szerintem ne foglalkozz vele...szerinte csaló az a kismama aki kímélni és kényeztetni szeretné magát a várandósság alatt, de várj csak rosszul fogalmazok. Akit kényeztetni és kímélni szeretnének a várandósság alatt.
Talán a Jóisten megbocsátja, mivel otthon van, ráér sokat templomba járni, majd imádkozik sokat, és biztos megbocsát. :DDD
Tiszta röhej, hogy itt ezen megy a vita, a kisebbség meg fokozatosan gyűlik, a magyar nép meg fogy, na ne féljetek, ők nem foglalkoznak ilyenekkel, hogy csalók-e vagy sem, meg is van az eredménye :DDD
Néha bele-beleolvasgattam. Ha már az életkorba belekötés van, modiesélyes a téma :/
Kevesen "táppénzcsalók" szerintem. Akinek meg úgyis büdös a munka, azzal nem lehet mit kezdeni. Nem azzal a pár hónappal teszik tönkre a nők az egészségügyet, amivel a terhesség végén otthon maradnak (ha maradnak).
ha jogszabály szól valamiről azt akkor sem lehet mindig mindenhol érvényesíteni ugyanis a munkáltató meg kell, hgy tartson, de mellette majd úgy megkeseríti az életed, hogy önként tiplizel.
akinek nem ilyen a munkalye az tegye össze a kezét és örüljön csendben
Istenem, emberek, ez most komoly? Nem olvastam el mind a 300 hozzászólást, de párat igen, ami kiverte a biztosítékot. Nem értek egyet azzal, hogy ha valaki terhes lesz, egyből otthon maradjon (kivéve persze, aki veszélyeztetett vagy olyan a munkahelye), de azért had döntse el már mindenki maga, hogy mennyit bír.
Én konkrétan a 32. héten lettem táppénzcsaló, ahogy Ti írjátok. 2100-as méhszájam volt, vizesedtem, alig bírtam már ülni és igenis stresszes volt a munkahelyem. Ja és 40 fokos nyár volt. Kezdtem azt érezni, hogy sok ez már nekem, és ezt mind a főnökeim, mind a munkatársaim maximálisan megértették. Mint ahogy azok az emberek, akikben egy csepp érzés is van.
További ajánlott fórumok:
- 6 hónapos terhesen elhagyott a barátom a legjobb barátnőmért
- Tesco dolgozók!
- Volt már ilyen nálatok? Létezik olyan, hogy kb 8 hetes terhesen nem látszik a petezsák?
- Vágóhídi dolgozók vagy akik látják a rendszert közelről, tényleg ....?
- Egészségügyben dolgozóktól kérdeznék. Mennyit keres egy ápolónő és hol tudom továbbképezni magam?
- Mit lehet tenni, ha a munkáltató nem akarja terhesen tovább fizetni a táppénzemet, de már nem tudok visszamenni dolgozni?