Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Ami ezzel kapcsolatban a véleményem (nem ismételvén magam),valóban egy varratszedés nem nagy ügy.Rendben,tegye az asszisztensnő (nem értek egyet ezzel,de tegye). De. A MŰTÉTET VÉGZŐ ORVOS JELENLÉTÉBEN.Ugyanis a varratszedés huss megvan,nincs ott az orvos,komplikáció,esztétikai reklamáció stb esetében mi a pálya? Ha kérdésem van,Mancikát kérdezzem? Tiszteljen meg az orvos azzal hogy követi gyógyulásom minden lépését.
Egyetértek veled,sőt -hangsúlyoznám-a műtét nem ér véget (nagyon is nem)a szike használatával.Jó isten mentsen bárkit is Tanti-esetével (Tanti remélem azóta vannak jó híreid,készültél valamire,szurkolok).Amikor neki kivették a varratokat ..vajh volt-e kérdése? Gyanítom a választ.:(
Szia!Nekem is lenne 1 kérdésem:
"A jól sikerült mütét eredménye" 2 éve tarto hegesedés a szemhéjak alatt:
Mivel kezelhetö,hogyan?
Válaszodat megköszönöm
Szia!
Az adatlapod alapján és ahogy a Hexinek segítettél és fel voltál háborodva a kollégákra feltételezem ,hogy orvos vagy.
Mi a szakterületed ha publikus?
Nem plasztikai sebész vagy?:))
Egyben akkor megkérdezem azt is ,hogy mi a véleményed a CO2 lézeres kezelésről. Én jan.3.-án megyek rá.
Válaszod köszönöm.
Ügyes vagy Hexikém, most már elárulhatom, hogy én is így jártam volna el a helyedben, sztem ezentúl oldjuk meg magunk a szépészeti beavatkozásokat, én már annyit láttam, néha el is felejtem, hogy nem vagyok plasztikai sebész!:)
Várom a holnapi(mai) helyzetjelentést!
Kben, bár teljesen jogos igény, hogy az operáló dokker végzi az utsó simításokat is(én. pl. nem is engedtem volna, hogy ne Kárász T. vegye le a gipszemez), de sajnos nem Wittmann az egyetlen, aki ezt másra bízza. (azt sem tudhatjuk, hogy nála ez bevett szokás -e vagy csupán spec. alkalom, fel tudnék sorolni legbb 4-5 dokkert, akiről már ugyanezt hallottam, persze nem tudhatom, hogy mennyire elterjedt. Én is szentül hiszem, hogy a beavatkozás nem ér véget a műtéttel, lgbb az 1 éves kontrollig tart.
De a te eseted speciális, mert te bármit megoldasz magad!:)
Hát akkor dobjunk egy konklúziót.Kedves Csilluka lehet nagyon szimpatikus,de nagyon úgy néz ki,hogy a varratszedés (miután nem is az ő dolga) még gyakorolnia kéne...Te tudok jobbat. INKÁBB ne tegye.(nyilván a felettese utasítására tette,de csak pislogok...)
A fertőtlenítéshez jobban örültem volna ha már itt cyber-műtünk,alaposabb fertőtlenítést végzel,az alkohol nem elég széles spektrumú,de nagyon szurkolok. Bár nem értettem vele egyet hogy te csináld az indokaid erősek (távolság).Esetleg legközelebb a doktorbácsinak és Csillácskának tarthatsz egy szemináriumot varratszedésből.Még tényleg emésztem,hogy ilyen van.Egy a szerencséje,hogy szép munkát végzett,ha az orvosi etika ismeretlen is számára...
Szia Loral!
De jó ,hogy te is belátogattál ismét. Hát te is csodaszép vagy. Nem vagyok képbe veled ,te már csináltattál valamit magadon vagy még a természet áldott meg ilyen jó génekkel?
Nagyon-nagyon szép lettél ,de nagyon mérges vagyok W dokira.
Rendelt volna akkor vissza ,ha ott van. Érdekes akkor is megváratott a műtéted előtt,most meg nem kiváncsi a művére?
Én nem is tudtam volna nyugodni ha nem lát orvos.
No comment.
Ettől függetlenül a szemed nagyon szép. Majd folyamatosan fényképezd és várjuk a lila nélküli végeredményt!!
Holnap írj okvetlen ,hogy mit mond a dokinénid.
nagyon várlak!!
Pusza
Mar tulvagyok rajta ;-) Alk. volt, az van itthon.
VISZONT, dobtam egy hatast!! Mert talaltam MEG EGYET!!!!! Marmint meg egy benne hagyott öltest. A masik - bal - szemem külsö also sarkaban. O.k., ez nagyon el volt bujva, en sem vettem eszre eddig, mert egy ilyen verpötty alatt volt kvazi, de ahogy nezegettem, gyanus volt es megpiszkaltam a mar lefertötlenitett csipeszemmel. Es akkor elöbujt a cerna vege. Ugyhogy azt is kihuztam. Siman ment egyebkent, tenyleg nem nagy ördöngösseg es igy nem is fajt :-)
Hehe, igen, legközelebb meg is operalom magam :-DDD
Igy fogok tenni :-) A fertötlenitö az alkohol lesz, van itthon jo magas szazalekos (talan 80?), az megteszi.
Kösziiiii meg egyszer es puszka neked is! :-)
Loral draga, kösziiii a szakvelemenyt :-))) Azert megiscsak megnyugtato, ha az ember orvos szajabol is hallja a dolgokat. Nekem az nem tetszett, hogy a hegeknel (föleg a jobb alsonal) ilyen alvadt ver pöttyök vannak, de Csilla is ezt mondta, hogy ez normalis dolog es magatol elmulik. Hat ugy legyen.
Amugy meg igazad van teljesen, jo lett volna, ha Wittmann doc latja a mütet eredmenyet, dehat ha Pecsen van most ugye... Majd jan. 14-en megyek hozza 3 hetes kontrollra.
Balikam, ott a cerna vege, jol lathato (legalabb 2mm), siman megfogom a szempillacsipeszemmel ;-)
Most beszeltem a Jankammal telon (szinten egy tünder-draga bogarka, cseh-nemet keverek, csak a baratja osztak, azert el itt es egy cegnel dolgozunk) es ö is azt mondta, mint Loral, hogy pofonegyszerü kihuzni a varratot, csak elnyissz es kihuz, ennyi. A fö, hogy elötte minden eszközt - kisollo, csipesz - le kell fertötleniteni. Holnap nekiesem. De azt is felajanlotta, hogy ha nem menne, akkor eljön es kiszedi (vele sem egy helyen lakunk, de nincs tölem nagyion messze).
Hexi, én megértem, hogy nem óhajtasz ennyit utazni miatta, sztem bennem is felmerülne egy esetleges alternatív megoldás, sőt talán ki is húznám én is, de nem biztos, hogy jó megoldás volna.
Egyáltalán kilátszik a cérna vége, szted könnyen ki tudnád húzni?
Igen, kettö darab maradt benne, de az egyiket meg idöben eszrevettem... A masikat sajnos nem :-(
Haaaat, igazat adok neked abban, hogy jo lett volna, ha latja a dokker a müvet, de biztos vagyok benne, hogy Csilla is ert hozza, hogyan kell kiszedni a varratokat, es nem tudom megmagyarazni, hogyan felejthette benne azt a kettöt... Pedig ugy nezegette. Mondjuk jooool könnyezett a szemem (mert fajt), valszeg emiatt...
Azert nem hivom fel Wittmannt, mert egyreszt Csillanak sem szeretnek rosszat, masreszt meg mit is mondhatna igy a tavolbol, hogy nem is latta a szememt? Pecsen van, nem is Movaron (ahol a mütetem törtent).
Megkerhetnelek, hogy megnezned a szememet (a kisebbik, csak szemet mutato, aktualis 6 napos foto), es mondanal nekem egy orvosi velemenyt a hegröl? Tudom, nem latszik jol es nem is nagyon lehet erdemben nyilatkozni igy foto alapjan, de nagyon kivancsi vagyok a velemenyedre.
Csókoltatom a kedves Csillát:),de nem kellett volna az orvosnak átpasszolnia a saját kötelességét...(hisz szemmel láthatóan hibázott,mind ő de legfőképp az orvos).Hogy lehet nem észrevenni egy bent maradt varratot? Kétszer?!
Jajj nagyon drukkolok érted ,megértem hogy ennyi macera egy két perces varratszedésért luxus,de annyira szeretném,hogy visszamenj az orvosodhoz...puszi és minden jót!
Közben olvastam,hogy KÉTSZER hagyták benne a varratokat? És jól értettem nem a kezelő orvos távolította el? Megint dühöngök a saját kollegáim...na hagyjuk.
A varratszedés pedig nem fáj,esetlegesen kellemetlen,de igazi dilettantizmus és nemtörődömség kell,ha fájdalmasan végzik. Huss visza a dokihoz..és kérdezz rá,ennyire elfoglalt?:) A műtéted nem kevés pénzbe került,kötelessége a gyógyulásodat (varratszedésedet) figyelemmel kísérni.Nem ajánlhatom fel,hogy eltávolítom mert ha bármi reklamálni valód lenne a műtéttel kapcsolatban,az orvos érvelhet,hogy máshoz mentél...(teljesen jogtalanul persze). Nagyon felháborít a nemtörődömség.
Loral draga, halas köszönetem :-) Ennyire egyszerü az egesz??
Ma nem Wittmann szedte ki a varratokat, hanem az asszisztense, Csilla (aki egyebkent a mütetnel is jelen volt, egy nagyon-nagyon kedves-aranyos nö, ezzel sztem nincs is semmi baj, biztos, hogy nem elöször csinalta).
Tulkepp 2 öltes maradt benne, a jobb also hegben mindkettö, csak egyet meg idöben eszrevettem es visszamentünk. Az a szemem külsö csücskeben volt. A masikat sajnos csak itthon vettem eszre, az a belsö sarokban van... Egyetlen egy öltesröl van szo, emiatt neeeeem megyek vissza, nem 10 percre van es nem is fel ora, ennyit meg bevallalnek. Tutira össze van mar forrva a heg, holnap megoperalom magam (hacsak nem segit a Jana, a baratnöm, aki egy ideig plaszt sebesz mellett dolgozott - bar nem a mütöben, de sztem latott mar varratszedes, legalabbis feltetelezem ;-)).