Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Dehogy vagyok hajlamos rá!Nagyon meghúzta a bőrt a szemem alatt a pofacsont felett(ezt mondta Jánky)ettöl lett heges ,ezt így hívják (gyulladt),nem lehet kivágni.Ahol Hexinek kék ott nekem piros,heges-ez az orvosi kifejezés.Nem a varrat heges,erre gondolsz?
Meg a sok műtét sem volt jó,gyorsan jöttek egymás után,ezért vártam 1 évet az utolsó óta.
Remélem jót választottam Dr Lukács Olga,1 nagyon jó szemész.
Volt már több műtétem sose volt hegesedés,ez a szar műtéttől van:amit ellehetett rontani nálam elrontott.
Én mindenképpen megvárnám Ildi élményeit, és ha úgy ítéli meg, hogy hasznos volt a kezelés-persze ez nem 1-2 hét alatt fog kiderülni, de azért vmi csak látszik majd- akkor én a helyedben Kovács dokihoz mennék, ha az ár is megegyezik, a távolság sem gond, akkor miért ne ahhoz mennél, akivel már egy kedves ismerősnek van tapasztalata.
A véleményedet köszönöm, de te is tudod, ezek csak képek, mindig szépítenek a helyzeten, ha már egyszer elhatároztál vmit fejben, amíg nem vágsz bele, addig úgy sem nyugszol, lgbb is én ilyen vagyok.
Nyilván nem tervezek semmi drasztikusat, még cicázást sem, pedig nagyon profi vagyok a témában, és ti mind olyan szépek lettetek tőle,de engem már évek óta zavar ez a kis felesleg, őszintén, nem erre gondolok 24 órában, de mindig ott motoszkál, amikor este tükörbe nézek.
Ildi, ne felj egy pecig se, Kovacs dokiban 100%-ra megbizol, nem lesz ott semmi baj! Utana meg majd mindannyian irigykedünk rad, hogy te mar tul vagy rajta es hogy milyen szep feszes lett a böröd. Most nekem is milyen jo lenne, ha 2 honappal korabban lett volna szemhejmütetem, mar reg el is felejtettem volna az egeszet, most meg itt ülök a lila-kek foltjaimmal (es nem igazan muladoznak, epp most kentem megint a nadalytözselet).
Bali basszus, hat ez nagyon-nagyon szep!! Komolyan, 2x meg kellett neznem a kepeket, hogy meglassam, hol van az a baromi nagy asszimetria. A szemresed tökeletesen egyforma, csakis a szemhejadnal van egy kis különbseg, de ha nem hivnad fel ra a figyelmet, eszre se vettem volna (az ember csak sajat magan figyel fel az ilyesmire). Es nagyon szep a szemed szine, formaja, a börfelesleg pedig minimalis, en meg varnek a helyedben a mütettel egy par evecsket.
Napraforgo, de-de-de, nagyon is hiszek ezekben a kis apro jelekben, a sors (vagy isten tudja kicsoda/micsoda igy akar a tudomasunkra hozni valamit. En is mindig megprobalok hallgatni az intuicioimra es hiszek benne, hogy ez csak jora vezethet. Bar a dokinenimmel kapcsolatban meg kifejezetten jok az elöerzeteim, ugyhogy majd eldöl, vegül hozza megyek-e. Mert ugye itt lenne Ildi Kovacs dokkerje is a közelben, az ar is ugyanaz, ugyhogy... Na majd meg eldöntöm.
a szemrésed szinte tökéletesen egyforma, a szemhéjon és a felette levő részen pedig a plasztika segíteni fog. Nincs veled semmi baj!
Talán csak a szemöldököd nincs egyformára szedve ezt nem mindig látja jól az ember a tükörben. Egyébként teljesen szimmetrikus vagy/leszel !
Aranyos vagy, de ezek csak képek, és közeliek, és ilyenkor mindenkinek nagyobbnak, és szebbnek tűnik a szeme. Soha nem mondtam, hogy nagy a baj, de tényleg ban lgbb 1- 1,5 cm felesleg, amit könnyedén megemelek, csak nálam nem látszik, mert így is sok látszik a szemhéjamból!
Ildi, én naponta nézem a szemeidet, annyira tetszenek, nincs miért irigykednek, főleg, ha belegondolunk, hogy van köztünk 16 év, és én mégis a tieidet bámulom!!!!!
Hát, azért az több, mint meggyőző, hogy még azt is felajánlja a doki, hogy vedd fel a kapcsolatot már kezelt pácienssel, nagyon szimpi ez az ember, remélem, ha személyesen találkozom vele, akkor is ugyanez lesz a benyomásom róla!
Ne aggódj, Kovács doki eddig beszélt a levegőbe!
Bakker ezek gyönyörűek. Szerintem túlinspirálod ezt a dolgot. Neked még gondolnod sem kell plasztikára.
Ha az én szemeim ilyenek lennének most, akkor dobnék száz Miatyánkot.
De majd most rendbe szedik őket , itt fogok villogni. Ne csak engem egyen a sárga irigység:))
:((
Na de örülök a szép szemednek. Tényleg csodálatos lett. Agyon bámultam a képedet, és sárgulok.
Nem baj akkor én megkezdem a sort. Most jutott eszembe ,hogy Kovács dr ajánlott egy győri hölgyet akinek ezt már csinálta,hogy vegyem fel vele a kapcsolatot,de elfelejtettem. Most már nem nyomozok ,tudom ,hogy Ő hülyeséget nem ajánlana.
Egy hét múlva már Sopronba tartok ilyenkor.
Loral! Én is annyira kíváncsi vagyok a tapasztalatodra ha már láttál ilyen eredményt légyszi légyszi írj valamit róla. Akár jöhet privibe is. Előre is kösz.
Azért félek tőle ,de én ettől a dermarollertől még jobban,bár nem mondom ,hogy nem fogom soha kipróbálni ,de erre nagyon rákellene készülnöm agyba ez meg még nincs meg.
Tettem fel 2 képet a pillogóimról, csak nektek készítettem a képeket, mert máskülönben soha nem fotózom magam, nem vagyok egy kimondott esztétikai élmény, de szerettem volna megmutatni, hogy mennyire különböző a két szemem, ha letakarjátok, és úgy nézitek, akkor látszik igazán.
Napraforgó, én nem is tudom mi az oka, még mindig nem jöttem rá, mintha a jobb felett a húsos rész volna több, a balon pedig a mozgó szemhéj feleslege...de lehet ezen nem is lehet változtatni.Igazából nekem az orrom, és a szám is asszimetrikus, kész főnyeremény vagyok!:)
Szia Napraforgó!
Én is most vettem meg ezt a kenőcsöt,mivel a férjemnek volt egy műtétje és ezzel kenegeti. (nekem is úgy ajánlották) . Kérdeztem a gyógyszerésztől van-e hasonló kenőcs ,de MO .ez az egyetlen kapható. Nekem is van a jobb szemem csücskébe egy pici heg ,most ,hogy leírtad gyorsan be is kentem vele:)
Hú, most már tudom milyen lehet visszaolvasni azoknak, akik nem érnek rá...hosszú!:)
Ezentúl nem is írok annyit!:)
Hexikém drága, sajnálom a halasztást, de ez legyen a legnagyobb bajod, lesz alkalmas időpont, ne aggódj, eldöntötted, és bele is fogsz vágni, lgbb nem te leszel az első!:)Szegény Ildi, most romokban heverhet miattad, mégis ő lesz a mi kis úttörőnk!:)
tanti, neked hegesedés is van? Akkor pedig hajlamos vagy rá..(( Mi várható így a másik műtétnél?
Az én dokim azt mondta, h minden esetben ki kell vágni a régi heget, mert ha bent hagyják, csúnyább heget okoz, és hogy érdekes, mert pl sok szemész orvos ezt nem alkalmazza ezt, mert ők állítólag ezt nem tanulják ....
Gondolom, ők elsősorban nem esztétikai oldalról erősítenek a tanulmányaik során.
Akit választottál, az valóban nagyon jártas az ilyen jellegű műtétekben? Nagyon körbejártad? Nagyon kicsi már nálad a mozgástér, neked már tutira kell menned.... Remélem, Ő a te embered...:))
Ildi, most beszeltem a dokinövel, gondoltam, felhivom meg ebed elött, max. nem veszi fel. De felvette es nagyon kedves volt es kerdezte, hogy allok a mütet maradvanyaival. Mondtam neki, mi a helyzet, erre ö mondta, hopgy halasszunk! Azt mondta, hogy a foltok nem jelentenenek akadalyt, de ugy gondolja, hogy a szervezetemben meg böven tart az egyik beavatkozas gyogyulasi folyamata es nem lenne jo, ha megint következne egy masik jellegü beavatkozas, ezaltal biztos lassabban gyogyulnanak a szemhejplasztikai nyomai.
Szoval draga, te leszel az elsö megis...
En meg abban maradtam vele, hogy jan, közepen telefonalunk ujra es meglatjuk, hogy jan. vegen megcsinaljuk-e, vagy ha akkor meg nem menne, akkor febr. vegen (4 hetente van nala a lezeres gep, masik 2 orvossal osztozik rajta, mert nagy beruhazas, ezert nem lehetseges mindig).
Contractubexet en is vettem (csak itt kb. duplaennyibe kerül :-()!! A gyogyszertarban ajanlottak meg mütet elött, föleg a keloidkepzödes ellen van. Erre viszont azt mondta W., hogy csak kb. 2 hetesen kezdjem el kenegetni, ha amugy nem vagyok hajlamos a keloidkepzödesre (nem vagyok).
Asszem elkezdem a körömviragos kenöcsöt, vagy lehet, inkabb veszek gelt ebböl is, nekem az szimpatikusabb, mint a "vastag" kenöcs.
Igen ez mind igaz:))de
nekem a szemész azt mondta szemre nem szabad használni,miért már nem emlékszem (nem mezei szemész)
Hat Napraforgo, mintha csak olvasnal Wittmann doc gondolataiban, ugyanis elöször arrol volt szo (meg az oktoberi elbeszelgetesen, mert mar akkor tudta, hogy dec. vegen nem lesz Movaron), hogy egy orvos kollega szedi ki a varratokat. Aztan a mütet napjan mar a Csillat mondta. En viszont beleegyeztem, szoval...
Nem, Csillat nem martom be semmikepp...
Tetten fel mai kepet, es kepzeljetek, a bal szemem csücskenek lefele nezese eltünt! Valszeg a benne maradt varrat huzta lefele, mert ma reggelre mar nem mutat lefele es szinte teljesen egyforma a ket szemem, ami CSODA, mert mütet elött a jobb egesz masmilyen volt, jobban logott a felsö szemhej böre es egyebkent is mas volt az egesz allasa. Szoval ilyen tekintetben viszont csak dicsöiteni tudom Wittmannt, mert a legnehezebb dolog ket különbözö allasu szemböl ket majdnem egyformat operalni, szinte az egesz asszimetria megszünt :-))).
Én még ezzel kenegetem a heget, h gyorsabban gyógyuljon:CONTRACTUBEX recept nélkül 1900 Ft.
"A Contractubex gyulladásgátló hatást fejt ki, fellazítja és elsimítja a burjánzó hegszövetet, amelyek műtét, amputáció, égési sérülés vagy baleset után keletkeznek.
Továbbá kontraktúrák, például Dupuytren-kontraktúra és traumás ínkontraktúrák; zsugorodott hegek (hegkontraktúrák) kezelésére szolgáló készítmény.
Friss hegek esetén már a sérülés vagy műtét után néhány nappal - amint a seb záródott - meg kell kezdeni a Contractubex-kezelést. A gélt finoman rá kell kenni az újonnan képződött, puha szövetre. Vastag, régi hegek esetén viszont erősen be kell dörzsölni a Contractubexet, és fedőkötéssel lehet fokozni a hatást. A megkeményedett hegek esetében csak rendszeres, hosszabb kezelés után lehet jelentős javulásra számítani, ugyanis ez a módosult szövet nem lazul fel néhány nap alatt. A siker messzemenően függ magától a betegtől is, azonban megéri a készítményt következetesen használni"
Szia Loral,
én is gondolkodtam a dermarolleren , csak attól félek,hogyha kijön a tavasz és az erős nap, akkor még foltosabb lesz az arcom, ami a fogamzásgátló miatt a magas faktorú fényvédő mellett is előjön, amint erősödik a nap. Neked van tapasztalatod ezzel kapcsolatban? Arckontúr javítás, feszesítés miatt gondoltam régebben, de félek, hogy csúnyán visszaüt, így a lézer vagy a pelleve most a befutó.
nekem csináltak egy bőrpróbát dermarollerrel tavaly márciusban, és annak a helye bizony befoltosodott......
hexikém, belső pici dudorka nekem is van még, olyan lapos kicsi borsónyit érzek alul.
A dokkeredről továbbra is azt mondom, hogy akkor hívott volna 1 nappal előbb vagy kettővel később... illetve úgy tudom, h nem ő az egyedüli plasztikai sebész a klinikán, megkérhette volna a kollégáját. Tényleg mi lett volna, ha leszedik a tapaszt és valami rossz eredmény van alatta? Ki nyugtat meg, ki mondja el. mi ez, és mi a teendő? Adott volna telefonos segítségét?! Ez így nagyon nem jó, akkor sem, ha más orvosok is csinálják.....a varratszedés tényleg a műtét része, csak időben eltolódva....
Amúgy nem igazán volt más választásod, mint hogy elfogadd a Csillust....
Az az érzésem, h inkább tényként volt veled közölve, amit inkább tudomásul vettél, mert ez van, Ő nem alkalmazkodott volna hozzád. A fekete pont jár a dokinak a hozzá állás miatt, a piros meg a csodás munka miatt..
Azért nyugodtan mondd el a dokinak, hogy tudjon legalább róla.... tudom, azt mondod, nem akarsz bajt a Csillusnak, mert amúgy nagyon kedves...de azért mondd meg.
Szia Hexi!
Nekem az orvosom nem ajánlott semmi kencét ,de a dudort azt mondta nagyon óvatosan körkörös mozdulatokkal lehet masszírozgatni.
Ha du. beszélték a dr.-nővel azonnal írj!!!
Jo Reggelt!
Csajok, köszönöm szepen mindenkinek a felhaborodast, velemenyt, együtterzest! Ez egy etikai kerdes, ki igy iteli meg, ki amugy, de teny, hogy sok orvos nem maga szedi ki a varratokat es nem is foglalkozik az "utomunkaval". En szemely szerint tökeletesen egyetertek veletek abban, hogy ugy gondolom, hogy az orvosnak latnia kellene a "müvét" es sokkal jobb lett volna, ha Dr. W. maga szedi ki a varratokat, de ne felejtsetek el, hogy tudtam elöre, hogy az asszisztensnö szedi ki, azt mondta W. meg a mütet napjan es en beleegyeztem, vagyis nem meglepetes-akcio volt. Igy magamra vallaltam a rizikot is (bar nem nagyon tehettem volna maskepp, mert ha azt mondom, hogy nem o.k. a dolog, sztem akkor sem jött volna fel miattm - egy 10-15 perces munka miatt - Pecsrol Movarra).
Na mindegy, most mar megoldottam, nem fertözödött el, jol aludtam, hegek is jol vannak, szoval minden rendben :-))) Vegsö soron ez szamit ;-)
Csillat nem bantom egy szoval sem, mert tenyleg nem az ö felelössege az egesz es biztos, hogy "felsöbb utasitasra" csinalta a varratszedeset, nem mondhat nekem a fönökenek... Es amugy is annyira keszseges, kedves nö, öt nincs szivem okolni barmi miatt is...
Ildikem, ma van a nagy nap es eldöl, megyek-e lezerezni holnaputan... Du. hivom a dokkert, utana beszamolok, mit mondott.
A foltjaimat kenem szorgalmasan a nadalytö-gellel, olyan fincsi illata van, jo kis mentholos, vann benne arnika is. Remelem, hasznal. Majd teszek aktualis, mai kepet. Aztan ez lesz az 1 hetes allapot, ezentul nem dokumentalok naponta, csak monjuk 2 naponta, ugy erdekesebb es latvanyosabb a valtozas.
A bal szemem alja olyan dudoros meg, amit irtam tegnap is, ill. olyan tapintasra, mintha egy giliszta lenne a böröm alatt, egy belsö, dudoros heg... Ugy emlexem, valaki azt irta, hogy masszirozgatni kell ovatosan, ugye?? Emlexik valaki erre?