Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Ja es lanyok: VISZKET!!! Mar tegnap este is ereztem kicsit (a szemem ugy körben es a vagasok is a tapasz alatt), ma meg hatarozottan.
Ez vajon jo jel?
Perzse, tudom, ezert is irtam, hogy meg nem igazan lehet messzemenö következtetest levonni.
Köszike a velemenyedet a masszazsrol. Borogatas: olvastam ezt is mindenfele ecetes, vagy "savanyu timföldes" - hogy ez mi lehet?? - borogatast, vagy teafaolajjal kenegetni ill. fel hagymat felbevagni es ratenni... Momentan semmi nincs itthon, max. rendes, haztartasi ecet vagy balsamico :-D Utobbi asszem kilöve, talan a haztartasi ecet. Hat nemtom...
Nem vagyok plasztikai sebész ,de a véleményem:
1.A két szem gyógyulása nem kötelezően egyforma gyors és nem kötelezően egyforma lemenetelű.Biztos vagyok benne hogy az egyik követi a másikat:)
2. Hematómát /vérömlenyt masszírozni..soha nem hallottam ilyet... Amit tehetsz az a borogatás de azt is mértékkel.Sajna ez egy türelem játék.De nagyon-nagyon megéri!!
Szia Loral, köszi szepen neked is :-)
Igen, nagyon kivi vagyok a vegeredmenyre, na meg mar a varratszedes utani allapotra is.
Ami nekem feltünt, de nem tudom, hogy ez meg szoritokötesnek köszönhetö-e vagy egyebkent is igy marad, hogy a bal szemem sarka lejjebb van, mint a jobb, vagyis az nem mutat olyan helyesen felfele, mint a masik ;-) Persze meg tenyleg nehez lenne messzemenö következteteseket levonni a vegeredmenyre vonatkozoan.
A hematomak "masszirozasarol" te mit gondolsz?
Szijja Balikam :-)
Köszikeee, majdnem ugyanezt megtalaltam en is nemetül a neten (alt. nemetül olvasok, nekem ugy mar egyszerübb). Ezek szerint a verkeringest kellene az erintett (lila) területeken valahogy felturbozni, akkor gyorsabban elaszallitja a "szemetet". De vajon hogyan?
Masszirozas alatt ne azt ertsd am, hogy rendesen nyüstölöm, csak egy kicsit nyomva huzogatom a gyürüs ujjamat az arcomon.
Hehe, az orromat sem artana megmütetni, kicsit keskenyebb orrnyerget es fitosabb orrhegyet szeretnek. De ezt majd a következö eletemben :-D
Véraláfutások:
" A véraláfutás színe a vérfesték bomlásától függően változik: kezdetben sötétkék, majd fokozatosan zöldessé válik, végül sárgásra vált és elhalványodik. "
Kialakulásának oka:
"A fizikai behatásra a hajszálerek megrepednek, és a környező szöveteket elönti a vér. Miután a vérfesték (hemoglobin) már nem jut elegendő oxigénhez, bekékül, majd bomlani kezd, és a bomlástermékek színétől függően zöldesbarnára változik. A bomlástermékek közül a bilirubin változtatja sárgára, a biliverdin pedig zöldre. A véráram néhány hét alatt megtisztítja a sérült részt, és a bőr visszanyeri eredeti állapotát."
Sztem a néhány hét a behatás mértékétől függ, de vhol olvastam, hogy a talán a 8 napon túl gyógyuló sérüléseket éppen azért nevezhetik így, mert kb. ennyi idő alatt egy ütés következtében kialakult duzzanat is felszívódik, lehet benne vmi.:)
Igen, arra számíthatsz, hogy minél később lesz vhol sötét lila, annál tovább marad vendég nálad, de én továbbra sem hiszem, hogy a maszírozás az jót tesz, de te tudod. Szép leszel, az fix.
Hexike, megnéztem a képedet, biztosan nem orrműtéted volt???Pontosan így nézünk ki utána, csak még egy gipsz is van a pofinkon!:)
Szia!
El fog múlni, sztem 1 hét múlva már alig fog látszani vmi, azért a véraláfutások csak ritkán hosszasan időző vendégek, és a képek alapján elég masszívnak tűnik a bőröd!
Tényleg szinte egyik napról a másikra tudnak felszívódni.
Örülök, hogy minden kiderült, azért mégiscsak megkönnyebbülés letudni egy titkot!
Hali Lanyok, szep karacsonyos jo napot mindenkinek (majdnem reggelt irtam, de mar elmult del is ;-)).
Gabicica, nalam detto, ödema szinte semmi, de a szineim, hat bakker.... A kevesbe lila foltok besötetedtek sötetlilara, aztan a fele atment erös citromsargaba es az egesz lehuzodott az EGESZ arcomra (mar nemcsak a fele). A sargulast jo jelnek ertekelem, az sztem 2 nap mulva el fog mulni, de ahol sötetlila, hat bakker, sztem meg eltart egy ideig. Szorgalmasan kencelem es picurit masszirozom is, hogy hamarabb felszivodjon, mert ugye ez a lilasag tulkepp alvadt ver a bör alatt.
Tettem uj kepet, de vigyazat, szörnyü ;-)
Gabicica, örülök, hogy a csalad jol fogadta a hirt, nalam ugyanez volt! Bar nem mentem el az anyosomekhoz tegnap este, de a fiaimat feljogositottam, hogy elmeseljek a tavolletem okat, utana meg felhivtam öket telcsin es "meggyontam", es az anyosom abszolut pozitivan fogadta a hirt. Azt mondta, hogy az en dolgom es ö ugyan nem csinaltatna semmi ilyesmit, de ha emgem ez zavart, akkor miert ne. Apos csak hümmögött persze, ö nagyon regimodi, dehat ez van. Most legalabb tudjak es nincs több titkolozas.
Jó reggelt!
Szememen az ödéma szépen húzódik lefelé, de sajnos most rettentő táskás, mert most alulra ment. Már teljesen kék, lila, olyan mint akinek jól bevartek mindkét szemére.....
A tegnap esti vacsorán az öcsém miután kérte vegyem le a szemüveget, egyből tudta milyen műtétem volt. Nem volt negatív megjegyzés, sőt a neje is megcsináltatná, ha lenne rá lehetősége...
Így nem hazudoztam...
Hexi, hogy telt a tegnapi napod? Te még ödémás vagy? Szinek?
Mindenkinek nagyon Békés,Áldott Karácsonyt
:-)
Köszi, Balikam :-)
Asszem jegelek egyet...
Gabicica, neked is kitartas!!
Haaat, sztem a csaladi kajalasra vigyel jo nagy napszemcsit ;-)
En meg gondolkozom, elmenjek-e anyosekhoz, aZuram es a csemetek mennek 5 ora körül begyüjteni az ajandekokat. En meg lehet, hogy nem megyek, csak felhivom öket, vagy nem is tudom. Vegülis ugy döntöttem, hogy megmondom nekik, mi törtent velem, nem erdekel, mit gondolnak. Viszonbt igy karacsonyra eleg sokk lenne, inkabb utana gondoltam.
Öszinten szolva nem vagyok benne biztos, hogy jan.2-ig minden "nyom" el fog tünni rolad, de ha nem, sminkelni akkor is tudsz mar biztosan, föleg a szemed alatt, ahol nem mütöttek, en a helyedben vennek karacsony utan valami jol fedö alapozot (ilyen camouflage alapozot), az mindent el fog talarni. Nekem mar van ;-)
Ha mar nem jönnek, akkor kivanom meg egyszer MINDENKINEK BEKES, BOLDOG KARACSONYT!
Es nagyon örülök, hogy "megismertelek" benneteket :-)))
Ne aggódj, feltételezem, hogy mivel nálad anem lettek olyan szorosan leragasztva a hegek, így talán könnyebben bedagadhat, de le fog menni, próbáld a fejed mindig a szívednél jóval magasabban tartani, magyarul félig ülve pihizz, bár sztem ezt teszed így is.
A lilaság mértéke sztem hajlam kérdése, bőven van rá esély, hogy jan. 2-án már semmi nem látszik majd!
Lehet, hogy az orvosi tanács ezzel ellenkezik majd, mert én nem tudom tudományosan alátámasztani, de biztosan nem masszírozgatnám a véraláfutásokat, lila, sárga foltokat, sztem kben nagyon felgyorsítani sem lehet az eltüntetésüket, bár sokan esküsznek a fekete nadálytőre, de én viszonylag sokakkal tartottam a kapcsolatot műtét után, de annyira változatosan gyógyult mindenki, függetlenül attól, hogy kente e magát. Nálam tényleg a 2. vagy 3. napra már szinte csak alig látszott a sárgaság, és volt aki hörcsöggé duzzadt, kenegette lelkesen, és 2 hét múlva még sárga volt.
Ha már sárgulsz, az jó jel, lgbb is nálam az a búcsúzás színe volt.
Gabi, szijja, üdv a lilak csapataban! :-D Nekem is tegnapra (2. nap) lett ugy igazan lila, elötte szonte nem is volt az. Mara egy fokkal jobb volt reggelre, de most mintha sötetedett volna megint reggel ota, de valahogy sargul is be az egesz, sztem ez jo jelnek tekintendö.
Ma meg nem jegeltem, mert az ödeme nem igazan van mar meg, de lehet, hogy azert rateszem meg 1-2x a parnacskaimat. Tegnap (2. nap) 4x jegeltem ugy 10-15 percre). Ezt W doki mondta, hogy igy csinaljam: par orankent 10-15 perc es addig, amig ödemas.
Egyebkent en az ödemakra szedek egy enzimet (Wobenzym), ami ezeket hivatott csökkenteni, nemtom, mennyire hat.
Balikam, te is jol nezhettel ki gipszes ormannyal, ööörület, mit meg nen tesz az ember a szepsegeert :-D
Kerdes: szerintetek ezeket a lila-kek foltokat - szem alatt - jo-e masszirozgatni (ovatosan)? Ugy hamarabb felszivodnak? Vagy inkabb ne es hagyjam öket beken?? Mert amikor kenegetem öket, akkor kicsit masszirozhatnam is... Talan LORAL, mint dokineni tudja, neten sajnos nem talaltam infot.
Hexi én egy nappal utánnad lettem műtve, de a külsőm is kullog a Tiéd után... én is pontosan olyan vagyok, mint Te, alul lilás folttal. Bízom benne, hogy hamarosan mindketten javulni fogunk. Nekem már január 2-án dolgoznom kell mennem, remélem üzemképes leszek. Elég sok ember megfordul az irodámban, ciki lenne táskákkal és foltokkal bemenni! Ha nagyon gáz lezs, legfeljebb kiiratom még magam az orvossal.
Neked kitartás!!!!!
Jó reggelt Mindenkinek!
Hát ma reggelre sokkal csúnyább lettem a bal szemem alul is nagyon dagadt és lilul.... pedig alul nem is csinátattam semmit. Olyan mintha meg lenne vastagodva ott a bőr, olyan érdekes fogása, érintése van.. A látásom még mindig nem jó, gondolom a dagadás és a ragasztócsík miatt
lehet.
Este családi vacsira megyek, nem tudom mivel tudnám eltakarni? Az biztos, hogy addigra nagy javulás nem lesz várható!
Hanyadik nap az amikor már javuló tendencia lesz? Én ma vagyok 2 napos....
Aki már nem tudna fellépni estig KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KÍVÁNOK NEKIK!!!
Köszi Loral, profeta szoljon belöled :-D
Nekem a felsö tenyleg nem volt veszes (jobb oldalon kicsit jobban logott, de nem nagyon), csak a felsö miatt nem is vagtam volna bele. Nekem az also taskak voltak eleg csunyak, a kep nem adja vissza, de ott voltak es csunyak voltak tenyleg. Börfelesleg ott sem volt sok, csak a hepe-hupa, de az rendesen.
Erre egyebkent azt mondta Wittmann doc, hogy nalam föleg nem zsir, hanem izom okozta a hepehupakat, ezeket is "meghuzta" kifele, a szemzug fele. A zsirbol meg "egetett" le kicsit, de csak minimalisat.
Boldog karacsonyt neked is!! :-)
Ez biz' gyönyörű lesz:) hisz hiba is alig akadt műtét előtt. Leheletnyi volt a felső szemhéj korrigálni valója:)Nagyon kíváncsi vagyok a gyógyulásod utáni fotókra!
Mindenkinek BÉKÉS BOLDOG KARÁCSONYT kívánok.