Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Én kentem napi kétszer a ragasztó csíkot a levételig, puhán tartotta, nem feszült így a ragasztó csík és nem volt csiklandós viszkető érzése a szemhéjamnak
mielőtt le veszed szombaton a ragasztót be kell krémezned a tobradex krémmel és vizes fültisztító pálcikával finoman beáztatni a ragasztót, így nagyon könnyen le fog válni a bőrödről, nem jó ha száraz, mert akkor még hozzá van ragadva a bőrhöz, ha jó puha ázott, gyönyörűen leválik
na akkor ha ez sikerült, amit ebben a pillanatban fogsz látni a tükörben nem szabad hogy sokkoljon! ott lesz a cérna vonala és rajta alvadt vér, ez így normális, csak kicsit csúnya, na ekkor szépen be kened az egész szemhéjadat a tobradex krémmel, jól felújítja a vart, vért
bevizezel egy fültisztítót és finom kis mozdulatokkal felszeded rá ezt a sötét alvadékot, fentről lefelé tekerős mozdulatokkal és alulról felfelé tekerős mozdulattal, vízszintesen nem töröljük, vigyázni kell hogy a cérna ne mozduljon el, ne csússzon meg a varrás vonalában bent, a cérna két végén van egy kis ragasztó darab külön, na azt nem kell levenni! az maradjon fent a varrat szedésig, azt nem kell kenni és vizezni, jó lenne ha száraz tudna maradni
ezután vizes nedves vattapamaccsal Szép lassan áttöröld a szemedet mindenhol, óvatosan, lassan, olyan pacsmagolós itatós mozdulatokkal, ekkor véknyan bekenheted az egész szemedet a tobradex krémmel, ez a legjobb rá, az hogy naponta hányszor ez attól függ hányszor töröld le a szemedről, mindig legyen véknyan krémes éjjel nappal, ez gyógyítja és tartja tisztán, meg védi mindentől, ezt a kémet maximum két hétig lehet használni
Fel voltam készülve a lézeres arckezelésre, mivel már a két alsó szemhéjam volt seprű lézerezve, ezért kb tudtam mire számíthatok, csak most ugye sokkal nagyobb terület kell majd krémezni és gyógyítgatni, nem ért meglepetés, előre megvettem a krémeket, tudtam hogy azokkal bármilyen érzésem lesz simán orvoslom a bajom, így is volt, kentem szorgalmasan az arcom és a nyakam, vártam türelmesen hogy teljenek a napok
fel voltam rá készülve hogy nem szép látvány 5 napig amit látni fogok, de azt is tudtam, hogy az új bőröm érdekében ezt vállanom kell! engem nem zavar ha csúnya valami, annál szebb leszek ha meggyógyulok :-D
Egy hónap telt el a felső és az alsó között, a felsőből egy hét után lett kivéve a cérna, ahoz képest telt még el három hét! mert ezt kérdezted: hogy viseltük az alsó látványát még nem lett kész
sajnálom hogy véreztél! szerintem sem jó ötlet a jegelés! én nem csinálom sosem
trauma éri a szervezetet minden beavatkozáskor, nem kell még külön stimulálni, nyomni, bármi külső hatást még rátenni
csak pihenj! Ne hajolj! bírd még ki ezt a két napot
én egy éve, mióta volt a szemhéjplasztikám , plusz egy kispárnával alszok, ez is sokat segít abban hogy reggelre ne legyen dagadt a szemem
Megértem a döntésed. Ezt neked kell tudni! Én is elgondolkodtam azok alapján, amit írtál, de én megcsináltatom. Nekem nagyon ráncolódik a bőr ha nevetek, és a táskák is látványosak napközben is, bár sokkal barátságosabb a helyzet mint reggel, akkor nagyon bevizesedek. És igaz az, hogy aki ödémásodásra hajlamos, az a beavatkozás után is vizesedik valamilyen szinten. Ezt mondta BB is, viszont nem mindegy, hogy mennyire, mert a zsír, amit eltávolítanak, kétszer annyi vizet fog meg. Nekem is ödémás a felső is reggelente, de össze sem lehet hasonlítani.
Kíváncsi vagyok a nyirokmasszázsra, írj, hogy mit tudtál meg! :)
Ne csüggedj, Mókus! Örülök, hogy túl vagy rajta! Gondolom minden nehézség ellenére te is! Most annyit tudsz tenni, hogy nagyon vigyázol magadra! Én a helyedben nem jegelnék, én sem fogok az alsónál. Én ugyanígy jártam mint te, a jegelésnél kezdett el dőlni a vér, szintén a jobb szememből. Csak nekem a szemgolyómba is jutott bőven és annyi vér tódult ki a seben keresztül, hogy keletkezett egy nagy alvadt vér göb a heg mentén, amitől hetekig úgy tűnt, mintha szét lenne nyílva a seb. Ne aggódj, kicsit csúnya lesz, ha pár nap múlva leszeded a ragasztócsíkot. Kicsit távol lesznek a sebszélek egymástól és közöttük ott lesz az alvadt vér, amit a Tobradexxel fellazítva szép lassan óvatosan el tudsz majd távolítani, így meg tudod gyorsítani a heg gyógyulását. Szerintem nem gyógyul csúnyán, csak lassabban. Nekem is azt mondta BB, hogy ne aggódjak, mert nem lesz csúnya.
Bea aloét vagy körömvirágkrémet ajánlott a véraláfutásra, de sokan használnak fekete nadálytő krémet is. Jobbulást kívánok és fel a fejjel! Minden rendben lesz! :)
Szia Mókus ! örülök hogy sikerült ! jó hogy jelentkeztél!
én is így mondanám: nagyon megnyugtató a Bea :)
annyira örültem hogy kész a felső hogy nem is foglalkoztam az alsó látványával, már a nyolcadik napon sminkeltem, az alapozó meg takarta az alsón a bőrfelesleget :)
azután eltelt három hét és jött az alsó
de hidd el hogy annyira fogsz örülni a felsőnek, hogy az alsó látványa tuti nem fog zavarni! :)
Sziasztok! Hát végre túl vagyok én is a felsőn:-)!
Pár órás a dolog, mert 5-kor végeztünk. jó fej csaj ez a Bea és valóban nagyon ügyes és végtelenül megnyugtató. Mondta, hogy véreztem eléggé, úgyhogy várható a lilulás és bedagadás, de nem érdekel, egyszer elmúlik úgyis. Mondta, hogy innentől három napig várhatóan csak csúnyább lesz, de ne ijedezzek. Ha nagyon izgulok, majd írok ide :-), hogy biztassatok. Amúgy mondta, hogy játszik nálam simán az alsó is, úgyhogy majd azt is megcsinálja. Most a legnagyobb parám az egyébként, hogy milyen lesz az, hogy amikor 1-2 hét múlva már szép a felső, akkor ott otrombáskodik alúl a tyatyi, ráadásul most egy kicsit fodros a húzódástól, de ez majd nyilván az alsó műtétnél eltűnik teljesen. nálatok milyen volt ez az átmeneti időszak az alsó, felső között?
köszi válaszotok
Mókus
A belső szemzugnál a metszés vonalában már többünknek keletkeztek göbök, ha végleg ott maradna, lézerrel el lehet tüntetni.
Nekem azt mondta Bea, hogy faggyú (zsír), próbál utat törni magának. Korinak szedte le legutóbb, már nyoma sincs. A ráncolódást is el lehet simítani, ha magától nem menne.
Köszi, én is ebben bízom! BB is azt mondta, hogy kétszer ugyan oda nem üt a ménkő! :)
Nagyon jó lenne, ha ez alkalommal én is megúsznám a gyógyulást 1-2 héten belül.
Mikorra tervezed az alsót? Neked mi a gondod vele?
Jó lesz ez úgy látom! szépen alakulnak a dolgok, ha lassan is de alakul :)
ezek a kis göbök jönnek mennek! van amelyik 3 hétig is marad, de szerencsére elmúltak, nekem is volt több, inkább az alsó szempilla soron
Bizony! :) Ebben legalább az a jó, hogy a fehér lovon a szőke herceggel ellentétben tudtam, hogy ez a nap tényleg eljön!!! :)
Sokat simultak a hegek, még rózsaszínek és a szemhéjam is natúrban, de sminkelve egyáltalán nem észrevehető. A jobb szememnél a belső szemzug felöli heg besimult, a jobb oldali még látványosan beráncolódik és keletkezett rajta egy kis göb, de alig látszik. Az a csúnya alvadt vérrel teli seb is behegedt szépen 2 hete, már nyoma sincs! :)
Végre :) Hát reméljük, hogy az alsóval nagyobb szerencséd lesz, már ami a gyógytartamot illeti :)
Nekem is nagyon kéne már az alsó, csak találnám már végre ki, hogy mikor tűnhetek el egy hétre. Ha ugyan nem kettőre...
Hurrá, eljött ez is! :)
Egyértelműen rekorder vagy a gyógyulási időt tekintve, de tetszik, hogy ilyen pozitívan állsz hozzá!
A hegek most milyenek?
Szia Nelly!
Ez nagyon hasznos volt, én is köszi! :)
Szia Triniti!
És most hogy fogsz dönteni? Ahogy olvastam a soraidat, hasonló problémánk lehet az alsóval. Te hogy látod, valóban az izom ráncolódik, vagy a bőr? Én egyértelműen látom,hogy a bőr, nem is kicsit! Zsír is van alatta bőven, reggelre rendkívül ödémás vagyok, ráadásul jó mélyek a táskák is.
És a többi orvos mit javasolt?