Szemhéjplasztika (beszélgetés)
Uh, annyira gaz volt?
En azert mar hozzaszoktam nagyjabol(bar teszem hozza szemtengely ferdules es 2,5-es) , es ennel erosebb kellene, ez mar a finomabb verzio:-D
Hat, megvagyunk aldva:-)
Kitartas az ujaknak, szepek lesztek!:-)
Nekem már csináltak olyan szemüveget, hogy "próbálgassam csak, majd megszokja a szeme"
Újra kellett csinálniuk. Nehogy már a szem alkalmazkodjon a szemüveghez :)
Köszönöm a válaszokat :) Sajnálom, hogy romlott a látásotok, nem tudom van-e összefüggés, aki végezte a műtétet, erről nem mondott semmit? Szemész sem mondott semmit? Lehet érdemes lenne felkeresni valami jó szemorvost, ő biztos megtudja mondani mitől van.
Örülök a pozitív beszámolónak, némiképp megnyugodtam, biztos nagyon fontos az orvos szakértelme, meg hogy utána is lehessen hozzá fordulni ha úgy van. És biztos nagyon szép lett az eredmény :)
Sziasztok!
Én az alsó szemhéjplasztikáról szeretnék érdeklődni, mert nem igen találok a témával kapcsolatban túl sok infót. :/ Láttam előtte-utána képeket egy-két oldalon, de nekem valahogy kevesebbnek tűnik az az információ, vagy kép, ami ezzel a beavatkozással kapcsolatos. Láttam azért pár szép eredményt, szóval na :), csak ilyen elrettentő dolgokat sűrűbben olvastam/hallottam az alsó szemhéjplasztikával kapcsolatban.
Ami az egyik orvos szerint jó, a másik szerint nem. Így már végképp nehéz eldönteni mi a jó, kihez is forduljon az ember.
Ha szemhéj plasztika, akkor leginkább a felső szemhéjról szoktam olvasni, meg azt hallottam, hogy az kevésbé kockázatos, nem okozhat "akkora" károkat. Szóval nem tudom, valahogy azt érzem internetes kereséseim alapján, hogy senki sem támogatja igazán ezt a beavatkozást.
Szóval kíváncsi lennék véleményekre Tőletek. :) Olvastam sok helyen Dr. Boros László nevét, rámentem a honlapjára is, és láttam, hogy valóban ez a szakterülete, de a gyakran ismételt kérdéseknél szinte csak a felső szemhéjplasztika van megemlítve, ami aggodalmat keltett bennem. Elhiszem, hogy jó orvos, csak szeretném körüljárni a témát.
Van valakinek valami tapasztalata, élménye ezzel kapcsolatosan? Jó, vagy rossz is akár? Tényleg romolhat a látás? Illetve vakságot is okozhat egy ilyen műtét?
Biztos h szep leszel ha hiszel benne:) Egyebkent ha jol remlik nekem vagy 2honapig folyt, ergo piros volt es duzzadt mintha epp akkor bogtem volna egy jo nagyot :))
Ugyh szuszaa... szep lesz az!:)
Azért most az elmúlt napok alatt kicsit megnyugodtam...
Ahogy telnek a napok minden nap jobb kicsit. Nagyon el voltam kenődve, de akkor eléggé be volt dagadva is. ha így javul, még a végén szép leszek.)))
Ezt én is tapasztalom. Próbáld meg sminkkel fedobni picit, valami világossabb színnel, az nyitja a tekintet.
Egyébként meg hát igen, amihez hozzányúlunk azzal azért baj is van mindig.Legalábbis nekem az összes tetkó vagy műtét hozott sok meglepetést.
Én most vagyok 5hónapos, csináltattam új szemöldök tetkót (mert télen kimostam AHA-val az újat :D) Igen, tudom... szvl, ez most új, és így nagyon egybe van minden.
Megfogod szokni!
Sziasztok!
43 éves vagyok és 13-án átestem egy alsó-felső szemhéjplasztikán Rusz dr kezei alatt. Alul nagyon ráncos volt már a szemem, felül nem volt vészes, de egy kicsit már redős volt és pl nevetéskor számomra zavaróan beszűkítette a szemeimet. Így 4 nappal a műtét után a szemeim egy kicsit még olyanok, mintha egy medvével verekedtem volna, plusz most még körbe is vannak ragasztgatva, de már lényegesen jobb mint a műtét utáni napon. A bevérzéssel nagy szerencsém van, minimális monoklim van, és az is már sárgul, csak a legmélyebb ponton lila még. Kíváncsian várom, milyen lesz a végeredmény.
A beavatkozást helyi érzéstelenítéssel csinálták. Semmit nem érezzem, kivéve az égett húsom szagát a vérzéscsillapításkor, illetve a legvégén az utolsó vágás varrásakor az első két öltés már fájdalmas volt. A műtét napján nekem elég erős fájdalmam volt, kellett a gyógyszer. Másnaptól kezdve mostanáig viszont semmilyen fájdalmam nincs, a szemem kicsit érzékeny és gyakran homályosan látok, és kicsit viszket is. Majd jelentkezem a varratszedés után az eredménnyel. Bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.
Olyat kézelj el, mintha akarattal összevonnád olyan mérgesre a szemöldököd... Úgy néz ki, még középen is.
Mondjuk még szerintem azért be is van dagadva. Jobb szemem alatt még bordó-sárga folt is van.