Szegedi Kaáli-s lombikosokat keresek (beszélgetés)
Sziasztok!
Már itthon, 2-en a pocakban és kettő felől holnap kell érdeklődni, hogy fagyaszthatóak e! 😉😘
Most pihi a hintaágyon, szamóca evéssel és dirigálás apának, hogy hol foltos még az autó... 😂
Krizsán dr. nő csinálta a transzfert, és 2x kellett, mert az elsőnél egyik "kölök" visszacsúszott a katéterbe.
Sziasztok. A héten még lesz műtét mert olyan történt amivel még a doki se találkozott életében.
Így alakultak a hcg értétek :
04.27-590,6
05.02-2485,3
05.11-3395
05.18-4715
A petezsák 05.11 óta 11 mm
Ilyet ti már látattok ?
Hát, kérdezd meg az endokrinológust, hátha sikerül tb-re megcsináltatnod, de úgy látom, Katapannának sem volt egyszerű, illetve lehet, hogy kevesebb dolgot néztek.
Én direktbe mentem a G1-be, oda nem kellett beutaló, mert fizetős volt.
Egyáltalán nem akarom őket reklámozni, én csak azért választottam, mert Dalma őket ajánlotta, eszembe sem jutott, hogy ilyet esetleg tb-re is lehet.
Ráadásul még csak a vérvételen vagyok túl, eredmény még nincs, illetve majd konzultációra is szeretnék menni, majd arról is beszámolok.
Amit te írsz, az a "Sikertelen terhességek" menüpontban van, én pedig csak a "Meddőségi immunológia" részt néztem meg. Nekem hála Istennek nem volt vetélésem, sem egyszeri, sem ismétlődő.
Mikor először telefonáltam, akkor rögtön mondták, hogy 135000 Ft, tehát nem is kérdezték, hogy pontosan miket szeretnék vizsgáltatni, automatikusan a "Teljes alloimmun panel" vizsgálatra hívtak be.
Itt van az árlista, hogy ez miket tartalmaz:
Azt nem tudom, ezen belül az egyes vizsgálatok mit takarnak. Az is lehet, hogy nem vonatkozik minden tétel külön a nőre és külön a férfira. Talán ezek közül csak valamelyik sor az, amihez az apajelölt vére is kell. Nem? (De ezt nem kérdeztem meg, csak én logikázom ki így.)
Hát igen, a Kaáliban csak a kötelezőket nézik, pedig az édeskevés. nekem úgy van meg a tb-s immunológiai panel, hogy kikönyörögtem az endokrinológusomtól. Elmentem Szegedre az I. számú rendelőintézetbe, 4 órás várakozás után itt közölték, hogy nem jó a beutalóm, mert Csongrádról vittem. Így elrohantam a szegedi nőgyógyászomhoz a női klinikára, aki szó nélkül megírta beutalót, visszamentem, levették a vért, egy hónap múlva mentem az eredményért. Hát így. De azért húzta a száját a doki, mondta, hogy ez egy 70000 Ft-os vizsgálat, nem csinálják csak úgy, de azt mondta, ennyi év után nálam már indokolt, hogy kérje.
Addig nézegettem a G1 honlapját, hogy megtaláltam, milyen vizsgálatokat végeznek. Ezek után azt kell mondanom, nincs meg minden, amit még vizsgálni lehetne nálunk, csak éppen azt nem tudom, mit kéne, mert irgalmatlanul magas összegek vannak... aztán nem tudom eldönteni, hogy pl. nekünk javasolt lenne-e egy petefészek elleni antitest vizsgálat... meg még ezerféle más, amiről azt sem tudom, mit jelent.
Gérvágó! Azon agyaltam, hogy a pár férfi tagjának miért kell az NK ölősejt vizsgálat? Végül is nem ő a befogadó fél...
Én is úgy látom, hogy Dr. Google-t és a fórumokat kell felkeresnünk, hogy merre vizsgálódjunk.
A régi nőgyógyászom szerintem pl. nem is igazán ért ezekhez a dolgokhoz, ő gyakorlatilag bármilyen előzetes hormonvizsgálat nélkül, futószalagon vitte végig a 6 inszemet, mindig gondolkodás nélkül ugyanazokkal a gyógyszerekkel. (Közben jártam endokrinológushoz, ott legalább a pajzsmirigyem és az IR-em kezelve volt, sőt ő párszor progeszteront is nézetett.)
Dalma pedig a Kaáliban szintén csak legyintett az immunos kérdésemre az első lombik előtt. Igaz, mikor kiderült, hogy nem sikerült, akkor legalább segített, hogy merre induljak ezt kivizsgáltatni (G1 intézet). Viszont írtam neki újra, hogy a következő lombik előtt elküldjem-e neki az immunos eredményt, és azt írta, hogy ne, csak jelentkezzek a megbeszélt hónapban, amikor megjön. Tehát nem érdekli az eredmény. Nincs benne a lombikos protokollban, így nem számít. Hiába indulnak el az embriók, ha nem tapadnak meg, ők széttárják a kezüket. Mi pedig, ha akarunk, a neten olvasottak alapján vizsgálódhatunk, hogy mi lehet még a baj. Vagy esetleg csináltatjuk egyik lombikot a másik után, nem tudjuk mi a gond, de egyik sem sikerül, aztán szépen feladjuk...
Az pedig még furcsább számomra, hogy van, akit nem küld el a nőgyógyásza endokrinológushoz még a legelején, és csak a lombik(ok) során derül ki, hogy esetleg pajzsmirigy és/vagy IR gond is lehet. Nekem ezzel szerencsém volt, a réges-régi nőgyógyászom, akit még először megkerestem, hogy nem jön a baba, kért egy hormonpanelt, majd a tsh eredményem alapján már küldött is az endokrinológushoz.
A két szakterület annyira különböző, hogy míg az endokrinológus 0,1 alatti (gyógyszer miatt ilyen alacsony) tsh értékeket is finomhangol, és nem csak a laboreredményt nézi, hanem a tünetekről is kikérdez, addig pl. Dalma azt mondja, neki elég annyi, hogy 3,0 alatt legyen a tsh.
Azon is szoktam gondolkodni, hogy pár év múlva valószínűleg a ma még külőnleges vizsgálatok is már a protokoll része lesznek, és akkor talán nagyobb sikeraránnyal fog működni a lombikprogram.
Szia!
Sajnálom. :(
Nézd meg a G1 intézet honlapján a meddőségi immunológiát, ott le van írva részletesen. Nem csak NK-t néznek.
Sajnálom, hogy nem sikerült. :(
Nagyon szorítok neked, hogy sikerüljön kiderítened az okokat. Azért az fura, hogy saját magadnak kell nyomozni, hogy milyen vizsgálatokat végezz el, ezt alapban az orvosodnak illene javasolni.
Ne adjátok fel!
További ajánlott fórumok:
- Medend Intézeti lombikosok
- 2018-ban kezdő lombikosok
- Győriek, exgyőriek, lombikosok, aki tud segítsen, legalább azzal, hogy továbbküldi!
- Budafok környéki lombikosok ide
- Sikeres lombikosok! Akinek Medrolt vagy Metypredet kellett szednie a beültetés után, mennyi ideig szedte, illetve milyen adagban?
- Versys-es lombikosok 2018