Spontán vetélés után, amit műszeresen fejeztek be (missed ab.), mikor estetek teherbe újra? (beszélgetés)
Sziasztok!
Tavaly áprilisban ment el a babám ( 8 hetesen) , nagyon megviselt. Mivel az volt az első terhességem igazából testem minden változása idegennek tűnt, nem is vettem észre semmit, csupán egy kontroll alatt derült ki a tény. :( Vártunk az orvos javaslatára 3 hónapot!
Most a 25. hétben vagyok a kis manócskámmal. Folyamatosan féltem az első trimeszterben, de nem volt semmi gond; igaz az orvos utasítására sokat feküdtem. Azóta több mint egy tucat vérvétel, nyaki UH, belgyógyászat, fogászat ( foghúzással; mert ugye egy gyulladt íny is okozhat vetélést), szemészet bla...bla van a hátam mögött.
Eddig minden renden, " tankönyvbe illő"- mondják!
Szóval, mindent bele! - a három hónap mellé voksolok.
Amúgy is, amikor sikerül a babaprogram a fájdalmad nagyobb részét, a félelem veszi át...és én nem tudom melyik a rosszabb - most még!
Sziasztok!
Nekem december 28-án, ma négy hete volt a műtét. Sajnos a 12. heti uh-on kiderült, hogy vastag a tarkóredő és a hasfalánál is volt egy ödéma. Továbbküldtek genetikai tanácsadásra, ahol 10% esélyt adtak egy egészséges babának. Akkor vettek le vért is, hogy esetleg, nem én fertőződtem - e meg valamivel a terhesség alatt, ez negatív lett. Találkoztunk még egy dokival, aki kerek-perec megmondta, hogy esélytelen, hogy a baba egészséges legyen. Így négy hete megműtöttek. Mai napig eszembe jut, és minden héten gondolok rá, hogy hány hetes lenne, és milyen vizsgálatra kellene mennünk. Most várom a mensit, remélem minél előbb megjön.
Nektek a műtét után mennyi ideig tartott a tisztulás időszaka? Nekem erős vérzésem nem volt, csak után kb. egy napig. És aztán barnáztam. Kb. két hete már csak nagyon picit barnázok, van olyan nap, hogy semmi nincs. Nekem a doki azt mondta, hogy az első mensi után menjek vissza kontrollra.
Nem tudom mennyi idősek vagytok, de mi is így voltunk, hogy ráérünk még,...... aztán majdnem 30 voltam, hogy szültem a kislányomat, most meg kapkodom a fejem, hogy a tesó nem jött össze, pedig már nagyon szeretnénk...és lehet, hogy így is marad! Annyira gyorsan telik az idő...nem várjatok túl sokat, ha nem huszonévesek vagytok már, persze ha nincs más egyéb komoly akadálya....ennél szebb és jobb dolog nincs is a világon!...ezt tényleg csak anyaként tudja az ember, addig gőze sincs róla....no persze a gyereknevelés viszont szerintem egy nagyon kemény dió....és olyan könnyű hibákat elkövetni...
A doki és a többi fórumozó szerint is min. 3 hónap a várakozási idő, tudom, hogy vannak akik nem törődnek nagyon vele...de én azért megfogadom és betartom ezt a dolgot.! Na mindenkinek jó és szép hétvégét!
Akkor még várjatok, ez elég most volt.
Kb 2 hónapot várjatok.
mi tervezzük, de még nem voltunk elég bátrak neki vágni.
kemény dió egy gyerek!
Tudod, egyszer tél van az a baj, egyszer nyár az a baj...tologatjuk...mióta mi tervezgetjük, azóta annyi gyerek született:)
Egyszer csak elkezdjük tán....
Szia, a műtét jan. 2-én volt (szerdán) ezért is voltam tegnapelőtt a 3 hetes kontroll vizsgálaton.
Ti mióta prábálkoztok, vagy a még csak tervezgetitek mit jelent pontosan, fejben vagy fizikailag is????? :)
Szia!
Olvastam, hogy nem rég volt műtéted.
ne aggódj, össze fog jönni ismét.
Mikor volt ez a műtét?
Szia!
Bocsi, hogy ennyit irogatok, de nem voltam néhány napja, és lehet, hogy megint nem jövök egy ideig, tehát. A héten válaszoltak a Gyuri bácsi félek teák ügyfélszolgálatról, de sajna semmi konkrét választ nem kaptam, a kérdésemre egyáltalán nem. Leírták ugyanazt, amit a honlapon lehet olvasni, hogy kiknek ajánlják ezt a teakeveréket. AKiknek régóta nem jön össze a gyermekáldás....stb. tehát, hogy érdemes-e vetélés után inni, mert arra jótékony hatással van-e, azt nem írták meg! Hát ennyi, szóval szerintem nem fogok megvenni, ja az ára 15.000. Ft-t és külön semmit nem lehet megvenni, és a férfinek is ugyanúgy inni kell!
Sziasztok!
Szerdán minden rendben volt a dokinál. Rendes volt, mert nem a magánrendelésére, hanem a Tbányai Kórházba rendelt vissza kontrollra, és nem kért semmit. (Ilyen is van, pedig most találkoztam vele életemben másodszor) Mondta, hogy akkor hajrá, 3 hónap múlva lehet élesben "nyomni". Mevizsgálat kézzel - elég rendesen mint nem mondjak - aztán csinált egy hasi ultrahangot és azt mondta, minden OK. Van magánrendelése is, úgyhogy azt hiszem - pedig az eddigi dokimmal 12 éven keresztül meg voltam végül is elégedve - de ha összejönne a babó, talán őt választanám, mivel a mostani dokimnál már több, mint 1 éve nem lehet szülni. De még ezt majd meggondolom. Kicsit olyan túl bizalmaskodónak tűnt ezt a doki, nem tudom nekem ebben a szituban ez olyan fura nekem. Ti hogy vagytok ezzel....elkezdte kérdezgetni, hogy mivel foglalkozunk, ahol lakunk ott ismerjük-e ezt meg azt mert neki az milyen jó barátja volt fiatalon, együtt csajoztak stb. meg ilyenek. Lehet, hogy régimódi vagyok ebből a szempontból, de nekem furi volt. Szakmailag viszont a szülésznők is őt meg egy másik dokit ajánlottak ebben a kórhában, úgyhogy úgy gondolom nem lenne rossz választás.
Ja igen:
Vérzés: nekem a küret utáni 3-4 nap nagyon rossz volt, sokat görcsöltem és magamhoz képest viszonylag erős vérzésem volt. Viszont ez a dolog 4 nap után mintha elvágták volna megszűnt, és 1-2 nap barnázás után már semmi sem volt. Én azt várom, hogy mikor fog megjönni, mert kb. február 4. körül lenne itt az ideje. (ha visszaszámolok az októberi mensiig.
Sziasztok!
Hát akkor én is nagyon gratulálok, úgy tűnik ez tényleg gyorsan ment. Nekem ma kell viszsamennem a küret utáni 3 hetes kontrollra, remélem minden rendben lesz. Gyógyszerről pedig nem tudok, amit 3 hónap után kellenes esetleg szedni.
Voltam dokinál.Hüvelyi uh-ot csinált.A nyálkahártya terhességnek felel meg,de semmit mást nem látott még.Petezsákot se.Egy hét múlva kell vissza mennem.
4+ pár napos lehetek,létezikh,hogy még nem alakult ki a petezsák és egy hét múlva ott lesz???
Ultrogestan hüvelytablettát kaptam.Valaki használ ilyet?
SZiasztok! Véletlen "botlottam bele" ebbe a fórumba. Én már túl vagyok mindenen, csak biztatni szeretnék, a most már pozitív példámmal. :)
2009. aug. végén veszítettem el az első babámat a 21. héten. 6 hónap kihagyástz javasolt a doki, de éreztem, hogy én nem bírok annyit várni. Szerencsés voltam, a műtét után 33 napra megjött, majd 30 nap múlva újra. Innentől nem védekeztünk, és már az első hónapban összejött a baba. 2010. júliusában megszületett a kisfiam, majd 2012 januárban a pici lány. Mindenkinek kitartást, sok-sok lelkierőt, és mihamarabbi boldog babázást kívánok!
Köszi,aranyos vagy!
Első próbálkozósa hónapban sikerül!:)
Izgulok!!
Mindjárt megjön érzésem van,,remélem normális......
Ma reggel ismét csináltam egyet és 2-3 percen belül jött ki a második csík.elösszőr azt hittem negatív lett,de utána fokozatosan jött ki a második is.
És neked is ha újra terhes leszel jelentkezned kell a dokinál,kapsz gyógyszert?
További ajánlott fórumok:
- Hematomás spontán vetélés után pánikroham
- Spontán vetélés után ami nem lett műszeresen befejezve mennyi ideig tartott a vérzés?
- Spontán vetélés lehetett?
- Spontán vetélés után mennyi ideig normális a vérzés? Mennyi idő után kaptatok Ergam cseppet?Meddig kellett szedni?
- Spontán vetélés, missed ab után mennyi idővel estél újra teherbe?
- Spontán vetélés után kinek mennyit kellett várni az ismételt próbálkozással?