Spontán vetélés után, amit műszeresen fejeztek be (missed ab.), mikor estetek teherbe újra? (beszélgetés)
Én is úgy szeretném, ha a hormonjaimmal minden rendben lenne és a fogyi is beindulna :((( De nem merek addig próbálkozni, mig nem tudom a tsh eredményem :(((
Szia!
Nekem a vetéléstől számítva a 33. napra jött meg a menzeszem (2 nap múlva volt a missed ab.), ja és napra pontosan egy hónapra rá, amikor a műtét volt. Szerintem neked is megjön hamarosan! A dokim azt mondta átlagosan 4-6 hétre jön meg a menzesz.
Remélem a következő hónapban elkezdhetünk próbálkozni, jó volna. :-)
Szia!
Sajnálom, ami veled is történt, szörnyű mennyi ilyen eset van mostanában is! Gratulálok a kislányodhoz!
Nálam lehetett az is az ok, hogy cipekedtem (szerintem sem az volt), de végül nem derült ki, mert a missed ab alatt vett kenetben, nem volt magzati szövet (de ezt itt már kifejtettem bővebben), vagyis még itthon elvetéltem!. Csak a műtét napján nem csináltak uh, csak a vérzés kezdetekor, vagyis a műtét előtt 2 nappal, addig itthon voltam.
Nekem ma van a műtét utáni 30. nap. Fájdogál a hasam, de semmi. Már megjöhetne végre...
Hát igaz igy utánaszámolva nem sok. Én persze most örülnék, ha nekem csak 6, 5 hét mulva jönne meg. junius 9 én esküvö, utána nászut. Hát ahogy számolom, pont esküvöre jön meg... fasza... vagy a nászutra.... még faszább... Majd ülök a parton nézem a fürdözü embereket, mint az arab nök. Egyáltalán olyan rossz kedvem van. Bár párom szerint kezd helyreállni a ciklusom, azért vagyok ilyen hullámzo....
:)) nagyon örülök:))... hu tényleg hosszu idö volt, kiváncsi leszek nálam mennyi idö lesz
Lányok, megjött az első spontán menzeszem a missed ab után :))
7. héten halt el, a 9. héten vettük észre. Előtte semmi gondom nem volt a pajzsmirigyemmel, legalábbis én nem tudtam, hogy lenne.
MÉg a mensim sem jött meg a vetélés óta. Március 28. be kellene szednem a norcolutot, de jövő héten elutazunk és lehet pont az utazás alatt jött volna meg a mensim. Hormonpanel vizsgálatra kell mennem megint. Azt hittem június végén már próbálkozhatunk a babával, hát kezdek benne kételkedni.
lányok van ötletetek, hogy lehetne minél elöbb peteérést serkenteni vetélés után?
Jaj vikuca ugy sajnálom...mennyi idös terhes voltál mikor elment a baba? ha rendezitek a hormonszintet, akkor lehet hogy sokkal hamarabb terhes leszel... egyébként sajnos egyre több nötöl hallom, hogy nem jo a pajzsmirigy. Sajnos Magyarrszág jodhiányos terület. A terhesség alatt nekem is magas pajzsmirigyértéket mértek, de betudták az ikerterhességnek. De lehet jo lenne méretni a következö terhesség elött.... Volt egyébként valamilyen tüneted, ami a pajzsmirigytultermelésre utalhatott volna?
nekünk akkor egy éve nem jött össze a baba és elküldtek hormonpanelre. Ott mérnek tsh-t is. Már decemberben az eredményem 3,44 volt. Januárban lettem várandós.... úh. a doki tehet egy szivességet... bőnyállal.
Sajnálom vikuca :((( de nem egészen értem. nekem tsh. t elöször akkor mértek, mikor már 12 hetes voltam. Elötte eszembe sem jutott méretni.
nekem "csak" azért ment el a babám, mert az orvos nem volt körültekintő... :(((( Engedte, hogy 3,44-es tsh-val gyermeket vállaljak.
nem nem tartottam volna meg, de nálunk a helyzetet nehezitette hogy ott volt az egészséges másik, mert ikerterhes voltam. Ugy elvenni az egyiket hogy a másik maradjon nagyon nehéz. És örlödtem, hogy feláldozhatom e egyiket a másikért. Végül is megkimélt minket a döntéstöl az élet, mert meghalt magátol a beteg baba, és vitte magával az egészségest. De nem tudom, hogy azért halt e meg mert beteg volt, vagy a magzatvizvizsgálattol. És azt sem tudom helyes e ha mi emberek beleavatkozunk az élet rendjébe. Eddig is alakultunk, folyamatosan alakult a génrendszerünk. Miért baj ha most is alakul?
nem nem edwards kor volt, hanem a 8 as kromoszoma hibája. Ez egy nagyon ritka rendellenesség. A többi genetikai hibával ellentétben ez nincs összefüggésben a szülök életkorával, nem öröklött, csak néha elöfordul. És bár sokan kutatják, még mindig nem tudják mi okozhatja. Mindenesetre vannak akik jo sokat élnek igy, igaz a többség nagyon beteg.
Bocs, kapcsoltam, nyilván Edwards-kóros gyerekekre gondoltál.
De gondolom tudod, hogy ennek a betegségnek is több fokozata van és hogy ritka hogy egy Edwards-kóros baba éljen addig hogy filmre vehessék.
Megtartottad volna ha teheted? Ha tudod, hogy jó eséllyel nem él egy hétnél tovább még ha élve születik sem?
hát kiszürték a 12 héten hogy nagy a nyaki redö, vettek vért az is kimutatta hogy az egyik baba lehet hogy beteg, no de egy csomoan vannak akiknek ilyen eredményekkel egészséges babájuk lesz. azért elmentünk magzatvizvizsgálatra ahol látták hogy a betegnek gondolt baba magzatvize zöld. Aztán 4 nap mulva meghalt a beteg baba és ezinditotta be a vetélést. Végül kiderült hogy tányleg beteg volt a baba 8 as kromoszomahiba. No de vannak akik ilyen betegséggel élnek, és persze sokan meghalnak. de mi van ha csak a magzatvizvizsgálat inditotta be a vetélést, és egyébként életképes lett volna?
Neked a magzatvízvételtől volt a vetélés??? Bocs de nem olvastam vissza, ha írtad volna.
erre én is kiváncsi lennék?????
nem volt több mensi, mint írtam még csak most lesz a második. Február végén volt a mütétem:
Hogy érted, hogy "olyan élve született gyerekük volt mint ami nekünk meghalt"?
Tudjátok mit hiányolok? Hogy nem találok verset ebben a témában olyan sokat tud segiteni egy jo vers. De erröl senki nem irt... Találtam viszont blogot olyan emberek irják akiknek olyan élve született gyerekük volt mint ami nekünk meghalt. Volt aki egész normális életet élt...Mi van ha a magzatviz vétel miatt halt meg? És én hibás vagyok mert engedtem...
Értem. No majd kiváncsi leszek milyen lesz. Utána többi olyan volt mint elötte?
Szia!
Sajnálom! és együtt érzek!
Nem hiszem, hogy a gyerkőc cipelése lett volna az ok, annak szerintem max rendes vetélés,de nem missed ab.. az ugyanis annyit tesz hogy elhal a baba.. ami szimplán fizikai hatásra nem történik meg..
Nekem most lesz 3 éve, hogy a 12. hetes UH-n kiderült hogy elhalt a baba.. ez július végén történt.. szeptember közepén pedig megfogant a kislányunk aki most júni.4én lesz 2 éves :)
Vele veszélyeztetett voltam, és sokat kellett feküdnöm.. de nem a korábbi magzatelhalás miatt,hanem valószínűleg a kevés várakozási időnk miatt.. a méhszáj gondolom még nem heverte ki teljesen a műtéti tágítádt, így a kislány súlya alatt előbb kezdett rövidülni... mindezek ellenére a kiírt időpont előtt 2 nappal makkegészségesen 10/10es Apgarral született :)
A szövettani eredményből am nálunk semmi sem derült ki, pedig ő már nagyobb volt mint a te babád.. így sztem tényleg ne nagyon számíts eredményre.. legalábbis olyanra amiből az ok kiderülhet..
Szia,
nekem 4-5 napig szokott tartani és normális (nem sok, nem is kevés) vérzéssel járt. Az első mensi meg kevés volt, nagyon folyákon olyan vízszerű, és mint írtam majdnem két hétig megvolt.
Mi az hogy másmilyen volt?
Nekem csak két hete volt az egész és én is kiváncsi vagyok. Nekem is szabályos volt elötte... Ma voltam kontrollon, minden rendben van, de még barnázom. szombatig még véreztem. Illetve szombaton volt két hete. Azt mondta a doki nö, hogy 4 6 hétre jön meg majd, hát kiváncsi vagyok.
Szia,
nekem 48 napra jött meg az első mensi és 13 napig tartott. A másodikat jövő hét elejére számoltam. Remélem lesz is belőle valami, ha nem az remélem csak terhesség lesz:)Én is nagyon vártam az elsőt, és teljesen másmilyen volt mint szokott.
Hoovirág! Legközelebb egészséges babád/babáid lesz(nek), meglátod!!!
További ajánlott fórumok: