Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Spontán vetélés után, amit műszeresen fejeztek be (missed ab.), mikor estetek teherbe újra? fórum

Spontán vetélés után, amit műszeresen fejeztek be (missed ab.), mikor estetek teherbe újra? (beszélgetés)

2012. márc. 31. 22:19
Volt egy missed ab-om, amit 28-án fejeztek be. Hogy lehet túlélni? van erre valami praktika?
24. Lencsy (válaszként erre: 1. - B916a1853b)
2012. márc. 26. 11:30
Az ilyen hirtelen vetéléseknek legtöbbször nincs kideríthető oka ..csak úgy megtörténik . A húgom is így vesztette el két éve a magzatát , ott is volt szövettani vizsgálat, de neki meg is mondta az orvos, hogy az egyszer előfordult vetélések viszonylag gyakoriak , így nem is igazán foglalkoznak vele , csak ha sorozatban többször előfordul . Mivel van már egy gyermeked ez azt bizonyítja, hogy képes vagy terhességet kihordani , szerintem ne aggódj :) Én is vetéltem már de nálam más volt a helyzet mert spirál mellett lettem terhes . Nem tudom, hogy orvos függő e de mi felénk a minimum 6 hónapot javasolják az újbóli teherbeesésre ..
23. 4561 (válaszként erre: 1. - B916a1853b)
2012. márc. 26. 09:26

Szia! Sajnálom! Gyors felépülést és babázást!

Októberben lombikosan lettem kismama, november közepén sajnos műszeresen be kellett fejezni....

Márciusi (21.)ciklusomból született meg a kisfiam! :-))

4. ciklusból lett SPONTÁN!

Nem írták meg nekem sem, hogy mi volt az oka.

Nem hiszem, hogy az lehetett az oka, hogy cipelted a kislányodat, persze biztos vigyázni kell, de az a bébi aki jönni fog, az jön! :-)

A lombikos terhességemmel semmit sem csináltam, nem dolgoztam, a spontánnál nem is tudtam, hogy kismami lettem!

A 3 hónap az szükséges! Femibiont szedtem, a gravidától hányingerem volt!

Kitartás, türelem, összefog jönni a bébike! Jó egészséget!

2012. márc. 26. 09:24

Sziasztok!

Köszönöm, hogy leírtátok amik veletek történtek! Nagyon sajnálom, hogy veletek is megtörtént ez a szörnyűség, van akinek többször is! Kegyetlen az élet!

Remélem a nyáron lelkileg is rendbe jövök és várhatjuk a 2. baba érkezését, sok sikert és kitartást kívánok mindenkinek!

2012. márc. 26. 09:15

Sajnálom, ami Veled történt :(

Nekem tavaly márciusban volt missed abom, és nekünk 3 mensit kellett várni, ami kb. 3 hónap is volt. Nekem lelkileg is kellett ennyi idő és a szervezetemen is éreztem, hogy kell neki a regenerálódás. Utánna augusztusban elkezdtem gyógyteákat inni és szeptemberben már be is költözött a pocakomba a kislányom, akit június elejére várunk :)Így nekünk a missed ab után a 7. hónapban fogant meg a kislányunk.

Igazuk van a többieknek, csak pozitívan szabad hozáálni! Sok sikert!

20. Pettka (válaszként erre: 19. - Misz)
2012. márc. 26. 08:53
Teljesen egyetértek veled!Nekem a missed után azt mondta a dokim,ha a baba jönni akar,akkor meg is fog foganni!És nálunk is így lett.Már számoljuk a napokat visszafelé,az uh szerint szép nagy baba lesz:)Nagyon nagy lelki fájdalom egy ilyen dolog,de talpra kell állni.És azt is mondta a dokim-és teljesen egyet értek vele-csak akkor szabad újra belevágni,ha LELKILEG is kész rá az anya!!!Csak pozitívan és bizalommal szabad hozzáállni!!!Sok sikert mindenkinek!!!
19. misz (válaszként erre: 1. - B916a1853b)
2012. márc. 25. 22:45

Nagyon sajnálom, ami történt. :(

Nálunk is 2 éves volt a kislányom (aki szintén császárral született), amikor úgy gondoltuk, jöhet a kistesó. Elsőre sikerült a pozitív teszt, nagy volt az öröm. A 12 hetes Uh-ra jött a férjem és a kislányom is velem. De ahogy a hasamra tették a készüléket, ki is küldték őket. Az Uh szerint a baba kb. 3 hete meghalt. :( Kimondhatatlan fájdalom volt... :( Műtét lett a vége. :(

2 hónap múlva megint pozitívat teszteltem. A doki azonnal felírta a sárgatest hormont. Nagyon vigyáztam, de a 6. héten vérezni kezdtem, és sajnos nem lehetett megakadályozni a vetélést. :(

Talán túl korai volt, de úgy éreztem, csak akkor élem túl, ha lehető leghamarabb ismét 2 szív dobog bennem. Nem sikerült. Kis híján beleőrültem a babák elvesztésébe. Úgy döntöttünk, nem kísérletezünk tovább, elfogadjuk a sorsunk.

És nem akartuk elhinni, amikor teljesen váratlanul és hihetetlenül beköltözött a kisfiam a pocakomba másfél év múlva. :) A kislányom most 7 éves, a kisfiam 2 és fél. :)

Tudom közhelyként használják, de én már hiszem: Ha jönni akar egy kis lélek, bárhogyan védekezel, beköltözik hozzád. De ha nem akar maradni, bárhogy küzdesz, nem marad veled.

A dokim szerint vannak dolgok, amik az orvostudomány felett állnak, és állni is fognak örökre. És ez a dolog, ide tartozik. Nekem minden vizsgálatot megcsináltak, azokat is amiket nem szokás csak a 3., 6 hétnél idősebb terhesség megszakadása után. Volt szövettan is a műtét után. A világon semmit nem találtak.

Én a két gyermekemnél Elevitet szedtem, a két angyalkámmal Gravidát. Bár nem hiszem, hogy lenne összefüggés.

Szívből kívánom, hogy mielőbb újra anyuka lehess! :)

18. a31cf0fa6a (válaszként erre: 17. - A31cf0fa6a)
2012. márc. 25. 22:18
Úgy értem a párom.
2012. márc. 25. 22:17
Két év.
2012. márc. 25. 20:47

Köszönöm a válaszaitokat!

Nikk nekem az uh.-n az állt missed ab., pedig véreztem. Vagyis szerintem, jobbnak látta az orvosom, ha kitisztít, mint vártunk volna, hogy magától megtörténjen, ha egyáltalán végbe ment volna magától teljesen.

Én is úgy gondolom, ha arra a 3-4 hónapra van tervem, akkor kicsit jobban eltelik az a pár hónap és újból belevághatunk, reményeim szerint sikeresen!

15. Nikk_1982 (válaszként erre: 1. - B916a1853b)
2012. márc. 25. 20:06

Szerintem is várd ki a 3 hónapot, hogy kellőképp tudjon regenerálódni a szervezet.

Nekem tavaly áprilisban volt spontán befejezetlen vetélésem. Én úgy gondolom nekem a történtek feldolgozásában segített az is hogy mint ahogy te is írtad, én is nekiálltam leadni néhány kilót. Volt egy célom arra a három hónapra is, bele tudtam fektetni az felesleges energiámat. Szóval hajrá!

És tényleg, a szövettanból nagyon ritkán derül ki bármi használható. De ne emészd magad, valószínűbb a beágyazódási zavar vagy a génhiba, mint hogy te okoztad volna bármivel.

Ja és még valami. Nem kötözködni szeretnék, vagy "okostojáskodni" csak helyesbíteni: a missed ab. a spontán vetélés egy formája csak, amikor minden külső nyom nélkül (vérzés és görcs) hal el a terhesség. Ha elindult a vetélés akkor már nem missed...

14. Eszterkee (válaszként erre: 12. - Eszterkee)
2012. márc. 25. 19:48

bár szerintem, ahogy az orvosok mondják érdemes megvárni a 3 hónapot.

kívánom, hogy összejöjjön akkor :)

2012. márc. 25. 19:36
Nekem is volt missed ab-m. Kétszer, egy év elteltével. 3 hónap után lehetett újra próbálkozni. Én Elevit-et szedtem. Sokat vizsgált a dokim, küldött mindenhova. De nem derült ki, mi az oka. Harmadik próbálkozásra született egy szép fiú.
12. Eszterkee (válaszként erre: 1. - B916a1853b)
2012. márc. 25. 19:36
Nekem 5 héttel a műtét után sikerült teherbe esni újra. feltehetően azért is, mert nem terveztünk még babát :) Holnap után lesz 17 hónapos a kisfiam :)
2012. márc. 25. 19:33

Én anno sok éve 10 hetesen vesztettem el a babát, de a távozás után nagyon sok gondot hagyott maga után. Pechem volt, mivel egy hétig holtan volt bent kb.

Nekem akkor 2 évembe telt az újabb terhesség:-(

Most mikor babára készültem 3 hónappal előtte elkezdtem Elevitet és magnéziumot szedni, és meg is lett a hatása:-)

Szerintem érdemes feltőlteni a vitaminkészleteket!!

De magnézium mindenképpen fontos!!

2012. márc. 25. 19:30
Én is szedtem folsavat is, majd csak akkor kezdtem el a vitamint amikor pozitívat teszteltem, bár szerintem nem ezen múllott a dolog. Nekem azt nem írták, hogy üres a petezsák, hanem csak azt, hogy szabálytalan, de fogalmam sincs, hogy miért van, az orvosom sem tudta megmondani. Annyit mondott elő szokott fordulni, nem tudott jól megtapadni, vagy meg voltam fázva stb.
9. Pettka (válaszként erre: 5. - Pettka)
2012. márc. 25. 19:26
Folsavat szedtem,és Eurovit terhes vitamint az elején;és most A vas-komplexet.Szerencsére,minden rendben volt végig.
2012. márc. 25. 19:25

Köszönöm, és sajnálom, hogy nektek is át kellett ezt a szörnyűséget élnetek, nagyon fáj a hiánya, hiába még pici volt, szerintem ez akkor fog elmúlni, ha majd megszületik a baba, addig nem!

A lányommal én is az Elevitet, most pedig Gravidát szedtem, de azt nem fogom többet, az biztos!

2012. márc. 25. 19:25

Ja és és ajámlom nagyon a magnézium szedését. Nekem volt gond a beágyazódással, de ez nem derült ki csak a fiam születésekor lett gyanús.

Most egyértelműen segített hogy baba legyen.

Persze nekem kevesebb volt most a súlyom teherbeeséskor mint korábban a fiammal.

6. Lili1983 (válaszként erre: 1. - B916a1853b)
2012. márc. 25. 19:24

Szia!

Sajnálom, ami történt...

Nekem 1 hónapja volt missed ab-om, üres volt a petezsák. Nekem sajnos a szövettan alapján partialis molát diagnosztizáltak, így mi nem próbálkozhatunk egy jó ideig. De jó szövettani eredmény esetén mi is kivártuk volna a 3 hónapot, aztán hajrá! Addig is vitamin, kímélő életmód :)

2012. márc. 25. 19:24
Szia!Nekem az év elején volt missed ab.-om.A doki azt mondta,ha minden rendben utána(a szövettanál nem találnak semmit),akkor 2 menszesz után lehet próbálkozni.Nekünk össze is jött azonnal:)A napokban fog megszületni a kisfiunk:)))
2012. márc. 25. 19:22
Nekem is volt ilyen, hivatalosan 3 hónap az ajánlott szünet.
2012. márc. 25. 19:22

szia!

sajnálom.:(

én 3 hónap után újra teherbe estem a vetélés után.

Én az Elevitet szedtem.

nem derült ki mi volt a baj, pedig én vigyáztam.

sok sikert neked!

2012. márc. 25. 19:20

Én is úgy tudom hogy 3hónap.

Kívánom, hogy a 3hónap leteltével mihamarabb pozit tesztelj!

2012. márc. 25. 19:19

Sziasztok!

Nekem van már egy 2 éves kislányom (ő császárral született), és kistestvért szerettünk volna, kicsi korkülönbséggel, 7 hónap után (2011. aug.-ban kezdtünk neki), végre ebben a hónapban pozitívat teszteltem, nagyon örültünk neki, hogy sikerült, de korai volt az öröm, mert 5 napja elkezdtem vérezni, a kórházban az uh-n szabálytalan petezsákot láttak, elindult a vetélés, így missed ab. lett a vége két napja. :-( 6+4 napos volt és november közepén született volna.

6 hét múlva kell visszamenjek a szövettan eredményéért, de az orvosom nem biztatott, hogy valami kis is fog-e derülni belőle. Nálatok megvolt az ok, hogy mi volt a baj?

Sokat cipeltem a lányomat, szerintetek az lehetett volna a baj forrása?

3 hónap pihenőt javasolt, ki is várjuk, mert nem szeretném, ha baj lenne megint. Ti mennyi hónap múlva vágtatok bele?

Picit le is szeretnék fogyni, hátha az volt a baj, mert a lányommal 12 kg-al könnyebb voltam mint most.

Milyen vitamint szedtetek a következő babánál? Sokat hallom a Femibiont, lehet megpróbálom majd azt!

Ha bármilyen tanácsotok van szívesen fogadom!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook