Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat (beszélgetés)
Hello!
Ez tök jó hogy már tudjátok!!
Ne hari,hány hetes vagy most?
Mindig jó ha valaki ilyen tanácsokat tud adni!!Csak győzzem megjegyezni!!Még olyan soká lesz a NAGY nap!
Mi tegnap voltunk UH-n - még mindig kisfiú... :) és irányba fordult! - remélem, már agy is marad! :)
31 hetesen 3 naposan:
BPD: 89, THQ: 90, FL: 63 a súlyát nem mondta külön.
Mi mamás szülést tervezünk - és amíg ideér anyukám (2 órás autóút) addig bejön a férjem. Ő dettó attól parázik, hogy rosszul lesz... :)
Amúgy köszi az infókat - én mindent szívesen veszek! Írjatok csak ami az eszetekbe jut! Lehet, hogy vkinek tök természetes, másnak meg eszébe sem jut...
Sziasztok Lányok :)
Megjöttünk UH-ról,kiderült,hogy KISLÁNY :) tutira kislány,nem csak úgy "talán" :)
Minden ok,a súlya nem túl nagy,úgyhogy lesz egy kontroll UH,de lehet,hogy alkati kérdés,hogy nem egy szumós :)
Niki ti hogy álltok?
Rebi mi apásat tervezünk,ill. Férjem bejön azt mondta,aztán ha gondolja,kimegy közben. Viszont ha apás lesz,akkor vigyetek kaját (az apának),meg ha éjjel indul meg a szülés,akkor is vigyetek kaját,mert nem valószínű,hogy tudnak adni a szülészeten(még kekszet sem) a szülés után.
Meg a mosoda bezárt,így legyen tartalék-szülős hálóing is(a szüléshez konkrétan),bár ezt biztos elmondják,csak gondoltam hátha valakinek jól jön az info.
szép napot :)
Kb mint nálatok... :) Nem akar rosszul lenni, nem akar mindent látni, úgyhogy abban maradtunk, bejön, aztán ha soknak érzi a látványt, kimegy.
Nekem ez így jó, mert ha minden úgy megy, ahogy az ember elképzeli, akkor még ott lesz, amikor jönnek a fájások és ki tudja, hány órát ücsörgünk ott. Már ha marad a természetes verzió és nem jön közbe semmi... :)
Még nem döntötte el hogy bejön e .Én szeretném de ő fél hogy ő lesz rosszul...
Erőltetni meg nem szeretném.
Nálatok apás szülés lesz?
A szülőszobásra megpróbálom berendelni én is.Nem mindennap lát olyat.:)
Hány alkalom volt egyépként a tanfolyam?
Tündi golndolom hogy már türelmetlen vagy,de már nemsokára kezedben lehet pici babád:)
Megvagyok, köszönöm! Várom már, hogy történjen valami! Gondolom, a vége felé normális, ha elfogy az ember türelme... :)
Nálunk a szülőszoba látogatáson voltak kispapik sokan, külön kérték, hogy aki tud, jöjjön. A többi órán meg szinte egy se... :)
Sziasztok csajok!
Tündi hogy vagy?
Jelentkeztem a szülés előkészitőire ami ápr végén indul.Kiváncsi vaok milyen lesz.Sok kispapi van?Az enyém sajnos nem tud jönni:(
Hahó - köszi, már jobban vagyok. :) Bár ez a köhögés, orrfújás mintha soha nem akarna elmúlni, de csak vége lesz egyszer.
Nagyon izgulok már érted, hogy mikor bújik ki a kis Gergő! :D
Sziasztok lányok.Szandi köszi,tök jol leirtad.
Tündi már tényleg nem sok van hátra,kinél is fogsz szülni?
Ezeket lehet igényelni:
A baba születésétől kezdve(időrendi sorrendbe írom):1. GYÁS-168 napig, ha volt 2 év munkaviszonyod előtte!! Munkáltatónál kell igényelni!
2. GYED-a 169. naptól lehet igényelni, a gyerek 2 éves koráig, de ezt is csak az tudja, akinek volt 2 év munkaviszonya előtte!! ezt is a munkáltatónál kell igényelni!
3. Ha nem volt 2 év folyamatos munkaviszony, akkor a fenti kettő helyett lehet igényelni a GYES-t, ez alanyi jogon jár, a gyerek két éves koráig! Magyar Államkincstárnál kell igényelni!
4. EGYSZERI ANYASÁGI TÁMOGATÁS-ez is alanyi jogon jár, hogy ezt megkapd, legalább 4szer meg kell jelenni a terh. gondozóban! Magyar Államkincstárnál kell igényelni
5. CSALÁDI PÓTLÉK-ez is alanyi jogon jár Magyar Államkincstárnál kell igényelni!
Röviden ennyi.
Nem vagyok elkeseredve, tudom, hogy nem számít... :)
De a tgyás intéződik, csak lassan, ahogy szoktak ezek az ügyek, nem?
a tgyást már a szülés előtt 28nappal lehet beadni, én nem tudtam, igy még nem kapok semmit:(
nekem a szülés előtt 3 héttel már voltak, de nem akarlak elkeseriteni...
mi jól vagyunk már:)
A legtöbbet a Magyar Államkincstárhoz. De kicsit hosszú, hogy mit kell beadni, meg kitölteni.
Talán konkrét kérdés esetleg? :D
Köszi csajok a jó tippeket!
Ma voltam a Híd utcában(ahol a védőnők is vannak)szerveztek egy előadást,ahová meghívtak egy TB szakértőt,aki mindent elmondott,hogy mit lehet igényelni!Tök jól elmondott mindent,mit,mikor,hol kell igényelni.Eddig minden zavaros volt,de most már kitisztult minden.
További ajánlott fórumok:
- Szolnoki nőgyógyászt keresek terhesgondozáshoz és szüléshez!
- Sopronban (jó és lelkiismeretes) nőgyógyászt tudtok ajánlani?
- Sopronban keresek megbízható nőgyógyászt! Segítsetek!
- 10 hetes kismama vagyok, nőgyógyásznál már voltam. Terhesgondozásra kell mennem vagy közvetlenül a védőnőhöz?
- Budapesten ismersz jó nőgyógyász-onkológust, aki végez terhesgondozást, vezet le szülést? Hova érdemes menni?
- Tudnátok jó és megbízható nőgyógyászt ajánlani Sopronban?