PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Csajok! Csak annyit akarok mondani Nektek:
Mindenkinek megy a hatalmas nagy-nagy virtuális ölelés! Nem feladni! Előre! Tudjátok! Nekem is sikerült, akkor Nektek is!!!
Pusssz
Szerintem ezzel nincs gondja senkinek, hisz talán mást is érdekel. Na, tegnap én is rizsliszttel csináltam a habarást, és hát nem voltam elragadtatva az ízétől. Férjem szerint meg egész egyszerűen büdös lett a lakás. :)
Persze, a szigorú makroban nem megengedett a hús, de nekem azt mondta a doki, hogy azért hetente egyszer a fehér hús nem fog megártani. Bárcsak csupán ennyit "vétkeznék". :(
szia,
En a habarast rizslisztel csinalom a sutest meg kevert lisztekkel (durum, zab, rizs...stb)
Azert a csirkee es puylkahusiban en nem vagyok biztos, es a halakbol is csk parat enged (en azt sem fogyasztok) de ez mar reszletkerdes. :)
De nem akarok fozoforumot csinalni :) elnezest hogy ilyeneket beszelunk meg itt. :)
Szia Lombibébi,
Ahogy minden orvosnak megvan a maga terulete ugy a nogyogyasz sem adhat erdemben etkezesi tanacsokat. Attol hogy doki még nem mindenhato. En azt mondom hogy jozan paraszti esz legyen mindig keznel. Ha valami logikus es te is meg tudod erteni hogy mi miert jo ugy ahogy elmondjak akkor abban mar lehet valami racio.
Nemreg csodalkoztam is hogy egy doki ajanlotta a mokrobiotikat, mert egyreszt nem ismerik masreszt meg elutasitjak alapbol (kisse gyogyszeroientalt tarsadalomban elunk) az a biztos ha bekapsz egy pirulat.
Az, hogy mit kell csinlni a te esetedeben, ahogy irtam is korabban mindenki mas es mas. Pont ezert lehet ez egy jo megoldas, mert egyenre szabottan vannak a dietak meghatarozva. Hiszen nem lehet mindenkinke jo ugyanaz.
Hat ezt neked kell tudni hogy tudsz-e valtani, szerintem ez a huskerdes, meg a tejtermekfogyasztas kicsit tul van lihegve. Arrol nemigen szoktak beszelni hogy mennyi antibioitikumot eszel meg a hussal, meg mindenfele hormont a hussal es tejjel amit adnak szerencsetlen allatokank hogy megfeleloen nojjenek es ellassak a fejlodo tarsadalmunk bojthalozatait. Szoval attol hogy egeszsegesebben jobban odafigyelve minosegibb eteleket fogyasztasz gondolom sokat nem fogsz artani magadnak :), de javaslom hogy hivd fel oket es kerdezd meg, hogy hogyan allj neki egyaltalan. Azert ez egy komplex dolog, nem lehet par mondatban leirni. Nem akarom tulmisztifikalni, nem annyira bonyolult, csak jo lenne ha ugy csinalnad hogy hasznaljon is, tehat kifejezetten olyanokat ennyi tobbsegeben amik a TE szervezetednek kellenek. :)
Sziasztok! Végre megkaptam a szurit tegnap! Majd csak csütörtökön kezdhetem el, mert még egy ici-picit vérezget a cisztám, ami még nem szívódott fel teljesen, de nemsoká! Legalábbis Tanár Úr ezt mondta! Azt az egyet elfelejtettem megkérdezni a Tanár Úrtól, hogy a szuris időszakok kezdetétől kb. hány nap múlva várható a leszívás, persze ha minden ok lesz a vizsgálatokon...! Nektek mennyi idő telt el? Nektek is egyszerre 2 Gonal f75-öt kellet adni? Már egy hete elkezdtem én is a bő folyadék ivást!
Újra bízakodó vagyok, mert vasárnap és hétfőn nagyon feszült voltam, nem tudtam aludni és ez mindenre kihatott sajnos! De hát már eljött a remény ideje újra, úgyhogy előre nézek! :)
eszterke fogadd részvétem és minden jót kívánok! Remélem hamar túljuttok a mélyponton!
Kerol és lombibébi! Nektek is nagyon köszönöm a bíztatást! Jó, hogy itt vagyunk egymásnak és tényleg mindent meg tudunk beszélni, esetlegesen tanácsokat is adhatunk! És ezt nagyon jó dolognak tartom!
Most mennem kell, de majd még jövök!
Minden jót és szép, mosolygós hosszú hétvégét kívánok Mindenkinek!
lombibébi, köszönöm a bátorítást,és együttérzést. Most nehéz, de talán majd az idő...írok privát,csak most bekukkantottam mielőtt megyek dolgozni. Én Tapolcával,Tanár úrral maximálisan elégedett vagyok, rólam máshol mondtak már le, a stílusról nem is beszélve!!! Pécsett élünk. Laparoszkópiám 2x is volt, minden ok, ahogy mint már írtam, immuno-genetikán is. az embert az elkeseredettség sok mindenre viszi rá, de - talán mert ebben dolgozok - én híve vagyok a "sok bába közt elvész a gyerek" dolognak, tehát nem jó minden esetben ha orvost váltunk...ezzel kapcsolatban elküldök az általad választott
intézménnyel kapcs.is majd infót...Persze lehet,számotokra ez hozza majd meg a sikert.
Az aspirint, és társait én nem szedhetem, mert gyógyszerérzékeny vagyok, és bizonyos gyógyszerek hatóanyagaira is. (pl. én nem kaphattam anno a long protokollnál suprefactot, mert benzocaint tartalmaz, csak a drágább Gonapeptylt). volt laparoszkópiám, sőt nálam Tanár úr még arra is vállalkozott, hogy nem egy protokoll szerinti sémát követett, hanem a 4. után váltottunk. Részint a kevesebb hormonbombák, részint anyagilag is finanszírozhatóbb dolgok végett. Tudom , néhányan furcsán néznek , de tényleg nagyon kedves, és nem 1x vizsgálat után, amikor padlón voltunk (méhenkívüli, vetélés), még a vizsgálat után beszélgetett velünk külön a konzultációs szobában, korrekten beszélve az esélyeinkről, a továbblépésről. Tapolcán mindig rengetegen vannak, itt Pécsett azért könnyebb picit, mivel a vizsgálatok vannak csak, így van lehetőség mindig kérdezni, és választ kapni. Tanár úr értünk van, rólam más intézményben (van tapasztalatom!)már lemondtak volna, a stílusról nem is beszélve. Összeszedjük erőnket majd, és nem adjuk fel.
Sziasztok! Gratulálok Jaffa!!! Lombibébi szorítok, hogy minden ok legyen a génvizsgálaton!
Nekem sajnos nem alakulnak jól a dolgaim. Voltam kedden is, pénteken is Tapolcán és holnap megyek megint! Sajnos az erős vérzés mellett, a mensim 4. napján megint rosszul voltam, ezt pedig pont a pénteki napon volt! A Tanár úr közölte Velem, hogy kiújult az endometriosis-om és a bal petefészkemben van egy 3,5 cm-es ciszta, tele sűrű vérrel! Amíg nem múlik el, addig nem kapok szurit! Kíváncsian állok a holnapi nap elé, de félek is kicsit!
Szorítsatok holnapra, majd megírom mi volt! :)
Reméljük a legjobbakat...!
Ja ja ertem, meg irtam is hogy nem olyan egyszeru, de teny hogy hatasos. Lehet h egy kerdest meger a dolog, mert ha egy vastagbelrakra azt mondjak hogy 4,5honap a gyogyulasa akkor endometrozisnak sztem kevesebb is eleg. Valamennyi idore meg azert mindent nelkulozi lehet. Meg nem minden tejtermek olyan karos mint a sajt meg a tej.
Az hogy mire van szuksege a szervezetnek meg igencsak kerdeses, en nem eszem ilyeneket, megis en vagyok az egyetlen aki soha nem beteg a csaladban.
Sajnos kicsit elfeledkeztek a diata hatalmas goygito erejerol, mivel a gyogyszeriparnak nem all erdekeben ezt propagalni.
Ragaszkodnék én hozzá, csak van köztünk 300 km... :)
De ő műtött endoval, és utána is hozzá jártam kezelésre.
Az a bajom a makroval, hogy én imádom a tejtermékeket, és ez ugye tiltja.... meg szerintem a szervezetnek szüksége is lenne rá. Mást úgy nagyjából még be is tudok tartani, bár előfordul, hogy eszem olyan ételt, amiben pl. van fehérliszt, vagy tegnap pl. nem voltam itthon egész nap, így kénytelen voltam disznóhúst enni, mert csak az volt, fehér rizzsel...
Ja, felszívódik a terhesség alatt.
Nekem is mindig fájt az oldalam, nagyon is, néha meg se tudtam mozdulni, kiegyenesedni. De azt mondták, hogy a méhszalagok, ahogy nő a méh azért.
Néha én is érzem a petefészkem... egyik nap nagyon fájt, és az uh-on is mintha láttam volna valamit... de a doki nem szólt semmit. Legközelebb rá fogok kérdezni, hogy látja e a cisztákat!
Örülök, hogy cseperedik pici fiad :)
Andus,
Nem is talalkoztam olyan felvilagosult dokival aki ilyen termeszetes gyogymodot mint a diata ajanlja barkinek is. Fantasztikus dokid lehet, tartsd meg mindenkeppen :)
Igen igyekszem igy etkezni es csak ajanlani tudom mindenkinek. Nem mondom hogy egyszeru elsore, de ha belegondolsz, hogy igazabol ezzel rakot gyogyitanak akar 4. stadumut is, es ez csak egy diata fajta egywszeru etelekkel, akkor sztem elmond rola mindent. 5-6 eve vagyok vega, mindig is szerettem a vega etkezest, mind egeszsegmegorzes miatt, mind pedig moralis okokbol, de kerestem egy olyan agazatat ami szamomra is nagyon logikus, es nem azt modja hogy mindenki 1fele keppen etkezzen, hanem mindenkinek a megfelelo kaja kell annak megfeleloen hogy mibol van tultengese es mibol van hianya. Na ez nekem mar logikus volt hiszen mindenki mas, mas problemakkal, tehat mindenkinek nem lehet jo ugyanaz. :) ezt kicsit bonyolultan irtam le :)
Sztem ha teged erdekel a dolog akkor mindnekeppen hivd fel az intezetet. Sebesetyen Szilvia az alapitvany elnoke szokta felvenni a telefont es elmond mindent, hogy mit erdemes neked elolvasni es melyik receptek szereint erdemes etkezned ha meg szeretnel gyogyulni. A szervezet ongyogyito mehanizmusa egy csodalatos dolog, amit ujra fel lehet fedezni es be lehet inditani :)
Lombbibebi,
Nekunk 2. lombik volt. Az elso a Devai intezetben volt, de annyira negativ elmenekkel tavoztunk onnan, hogy tobbm int 2 evig a lombik fele sem mentunk. Aztan szerencsere ajanlottak Tapolcat ami magasan tulszarnyalta minden elvarasunkat mind szakmailag, mind pedig emberileg.
Nekem nincs ilyen jellegu problemam, en mar joval a lombik elott vega voltam, es keresgeltem kulonbozo iranyzatokat. Valami olyat kerestem ami nekem is logikus. Igy talaltam ra a mekrobiotikara. Nekem a vegetarianizmus inkabb egeszseg megorzes miatt volt szimpi, meg moralis okokbol is jobban szeretem :)
És ezt csak így mondod???? Gratula!!! :))
Te a makrobiotika szeritn étkezel? Mióta? Miért? Nekem is ezt ajánlotta a doki endora....
sziasztok Lányok!
Jaffa gratula neked is!jajj de jó kismamik :)
voltam ma dokinál mert tegnap egész nap fájt a pocakom a bal oldalon, alig tudtam menni, meg ülni.
hát a lombikból adódóan még mindig 5 cm * 6, 3 cm-es a bal oldali petefészkem, ami csupa ciszta. a doki azt mondta, csoda, h fel tudtam kelni. sajna teendő nincs vele, ma már jobb volt, csak ha odarúg a törpe akkor fáj, de akkor aztán nem kicsit. tegnap valószínű egész nap nyomta a baba.
de így volt ma egy potya uh. :)
láttam a törpét, minden rendben vele, izgága volt, meg sem állt, ivott, szopizta az ujját :)
rá nézve semmi gond nincs ezzel, ez csak nekem kellemetlen, de elvileg fel fognak szívódni a ciszták, a petefészek pedig normál méretűre csökken. hát remélem.
hétfőn meg 20. heti uh. . . várom már :)
Jaffa! Gratulálok! :) Már azt hittem eltűntél..
Lombibébi! Én laktóz érzékeny vagyok.. bár nem tudom mennyi köze van a fehérje lebontásnak... de én már hónapok óta glutén és laktózmentesen étkezem. Lehet emiatt is sikerült, nem tudom. Minden esetre sokkal jobban éreztem magam. Gluténmentesen azért étkeztem, mert a férjem lisztérzékeny.. de szerintem erről már meséltem.
További ajánlott fórumok:
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- T25...aki végigcsinálta milyen eredményeket ért el?
- Atkins fogyási eredmények
- Elszánt fogyózók eredményei. Ne ígérgess többé! Csináld meg!!:)
- Fogyjunk le együtt eredményesen...
- Mikor lesz meg az eredménye? Már 2 hete járok kondiba, 1 héten 4-szer két órákat edzek..