PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Sziasztok Csajok! (Főleg Andus, Kerol, Eroka!) Bocs, hogy csak ma írok, de sajnos elég rosszul voltam tegnap, még ma is gyengélkedek! Szóval reggel fél 8-kor egymás után behívtak minket és 3. voltam a leszívásban! Kapaszkodjatok meg!!! 16 petesejtem lett, emiatt voltak a görcsök az oldalamban és a hasamban is! A felébredés után pisilnem kellett, de a köv. csoportból az egyik csajszinak pisilnie kellett, ezért elment előttem! Kicsit vártam, megkértem a Nővérkét, hogy segítsen az infúziót fogni, mert szédülök! Szóval jött a hányinger is, gyengeség és épphogy az ágyba le tudtam feküdni! A leszívás után végig a szobában voltam, fél 2 körül engedtek ki a váróba, ahol ismét rosszabbul voltam! Közben behívott a Tanár úr, de hamar vissza is kellett vezetni feküdni! Szóval fél 3 körül jöhettünk el, hazának is feküdtem az anyós ülésen! Három infúzió folyt le és tök fáradt voltam! Aztán itthon eszegettem egy kis lesvest és el is aludtam! Este elmentem fürdeni és utána visszafeküdtem, aludtam reggelig! De jól is esett!
Ma hívtam Tapolcát, 16-ból 13-at termékenyítettek meg és 11 maradt, szépek! A beülti csütörtökön lesz reggel 9-kor,attól már nem félek! :)
Szóval túl vagyok a nehezén, már csak innom kell! Egészségetekre!!! :)
Kaptam gyöngyöt is a beágyozódás elősegítésére!
Eroka ne igzulj a meló miatt, csak azért piszkálódnak, mert irigykednek! Én is 2 hetet itthon leszek és csak utána megyek dolgozni! Bár én irodában dolgozom, nem olyan megerőltető fizikailag! Nekem is van olyan munkatársam, aki elég nehéz eset! Kitartás! Meddig tervezed a melózgatást? Egyébként bírod?
Hello!
Tudnátok segíteni?
Már másfél éve próbálkozunk a férjemmel, de eddig még nem akart jönni a baba.
Fél évig jártam egy nőgyógyászhoz, aki elvégzett rajtam több vizsgálatot is (hormon, kenet,vérvétel, stb) de nem talált semmit...bár az volt az érzésem, hogy nem is vett igazán komolyan, mert minden alkalommal elmondta, hogy még van időm, feleslegesek ezek a viszgálatok :S
Egyébként a férjemnél sem találtak semmit (spermavizsgálat, andrológia, stb).
Most egy új nőgyógyászhoz járok, ő javasolt egy petevezéték árjárhatósági viszgálatot, vele itt tartunk.
Szóval a lényeg, hogy közben hallottunk egy ismerősünktől a PRI-ről, nekik is az ő segítségükkel sikerült a baba és arra gondoltunk, hogy talán nekünk is kellene kérnünk egy időpontot és nem bajlódni tovább a magán nőgyógyászokkal.
A kérdésem az lenne, hogy szerintetek mmásfél év próbálkozás után még nem korai felkeresni az intézetet?
Szia!
Szerintem is menj el minden kivizsgálásra, amire csak lehet, mert onnan nem küldenek sehová.
Szia!
Tapolcán nem fognak mondani semmit, hogy milyen vizsgálat szükséges, ha a férjednél vannak gondok. Viszont megnyugtatásképpen érdemes megcsináltatni a hsg-t (tapasztalat), mert abból sok minden kiderül.
sziasztok lányok!
Egy kérdésem lenne... a nőgyogyászom mondta, hogy HSG kell nekem, mert enélkül nincs lombik. Férjemnek lassúak a spermái. Most hallottam, hogy Tapolcán foglalkoznak a meddőséggel. Egy ismerősömnél is ugyanaz a probléma, hogy férjének lassúak a spermái, viszont Tapolcán nem kértek tőle HSG-t, csak vérvétel, vizsgálat volt, a férjnél is, és első lombikbaby meg is maradt nekik.
Szerintetek?? Most mensi után menjek Hsg-re, vagy inkább bízzak a Tapolcaiakban?
Sziasztok! Köszi mindenkinek a drukkot!
Eroka! Igen a Tanár úr 19.30-at írt a papíromra, pontosan be is adtam! Aztán holnap reggel fél 8-ra kell mennünk, de azért kicsit előbb ott leszünk! Hát nem tudom hányadik leszek, csak jó lenne túl lenni rajta!
Ti mennyit voltatok otthon a eszívástól számítva? Mikor mehettetek melóba? Bár holnap úgyis rékérdezek ott mindenre!
Megpróbálok nem görcsölni, igyekszem elfoglalni magam! Éjjel nagyon görcsöltek a melleim, ez normális? Meg tegnap este görcsölgettem is, ami már elmúlt! Nektek volt ilyen?
Köszi, jól vagyok, csak a melóhelyemen idegesítenek 1000rel, de ha nagyon akarok ki tudok velük tolni! :)
Tegnap voltam a szomszédban.. lényeg, hogy a szomszéd csaj 11. hetes terhes és akkora hasa van, mint aki 5 hónapos!!! Mi lesz vele később? Nekem meg csak van valami dudor, aztán ikreket várok.. Férjem szerint csak én látom a dudort, vagyis azért valamit lát..
Na csajok megjöttem! Na meg volt tegnap az UH! Az egyik petefészkemben 6-8 petesejt van, a másikban kb. 12-t számolt a Tanár Úr, az endom 12mm! Azt mondta most is, hogy nagyon szép, ne aggódjak! És végül el is árulta, hogy hétfőn fél 8-ra kell mennünk a párommal, és meglesz a leszívás! A többi meg majd alakul... Szóval izgulok, izgulok, izgulok... A párom is bizakodó, azt mondja jó érzése van, reméljük igaza lesz!
Szóval Eroka, igazad lett! Megkaptam az Ovitrellt, ma este fél 8-kor kell beadnom mind a kettőt! :) És már csak kettőt alszok...
Kerol szorítok, remélem rendben lesz minden és minden a helyes úton halad majd! Nekem is azt mondogatták a kolléganőim, hogy: kitartás, remény, nyugalom, kitartás, remény, nyugalom...
Eszterke! Köszi a drukkot, remélem bejön! Én is szedtem legalább 6-7-szer Clostilbelgit-et még a nőgyógyászomnál, miután helyrejöttem műtét után! De sajnos így sem jártunk sikerrel! Gondolom nálam ezért maradt ki ez is itt Tapolcán!
Igen itt volt Tapolcán(Tanár úrnál) az 5-ös beülti és 3 baba lesz! Kiderült, hogy 2 baba az egypetéjű iker lesz, a harmadik meg a tesójuk! Érdekes, mi? Furcsa ilyet hallani! :)
Na de elköszönök, mert mennem kell dolgozni ma délutánra! :( Talán hamar elmegy! Aki viszont otthon lesz, annak szép napsütéses, mosolygós hétvégét kívánok!!!
Nekem 3-at ültettek vissza. A siófoki lány, akivel együtt voltam lombikon.. 4 embriója maradt, és kérte, hogy a 4-et ültessenek vissza, ne semmisítsék meg, ráadásul 41 éves, eléggé sanszos, hogy sikerül. Nos, sikerült neki, egy babója van.
5??? Az tényleg sok... érdekes..
berkmo, nagyon szorítok Neked! A te protokollod nem hosszú protokoll, én is hasonlóval vagyok stimuzva az utóbbiaknál, korábban volt hosszú is. Nekem Clostylbegit+Menopur, majd Cetrotide. Nos tény nem olcsó, de általában elég 3-4, max.nálam eddig az öt volt. És így is jóval költséghatékonyabb volt,mint a korábbi long protokoll,mivel nekem mindenből max. dózis kellett, és bőven 100 000 felett voltunk, itt megállt 70 000-ben. eroka, ennél a protokollnál a Cetrotide a "leállító", és ez elég az stimus időszakban adni, nem kell előtte már, mint a Suprefactot, mert a Cetrotide azonnal hat, rögtön leállítja az LH idő előtti emelkedését.
Az AHA-ról, a PRI honlapján a következő van:
Tájékoztatás az asszisztált hatching (AH) alkalmazásáról
Az asszisztált hatching (AH) során az embrió külső burkán, az ún. zona pellucidán mikromanipulációs eljárással apró nyílást ejtenek. Ez történhet mechanikusan, enzimesen, savas Tyrode-oldat segítségével, vagy lézerrel. In vitro tenyésztés során előfordulhat, hogy a zona pellucida merevebbé válik a tápoldatban. Az asszisztált hatching során egyrészt ezt a problémát lehet kiküszöbölni, másrészt az embrió és környezete között közvetlenebb kapcsolat alakulhat ki, így elősegíthető az embriók beágyazódása. Az eljárás során az embrió genetikai és fizikai ártalmat nem szenvednek.
Az asszisztált hatching indikációi a 30/1998. (VI.24.)NM rendelet alapján a következők:
- 35 évnél idősebb életkor
- magas alap szérum FSH-érték
- 15 m-nél vastagabb zona pellucida
- mélyfagyasztott embriók visszaültetése
- korábban több sikertelen IVF-ET kezelés
Amúgy én nagyon csodálkozom Tapolcán az 5 embrió beültetéséről...Nekem mind az életkorom,mind a korábbi sok IVF alapján engedélyezték egy alkalommal a 4 embrió beültetését. Magyarországon egyébként a max. beültethető embriók száma 3, ennél több csak , ahogy írtam, tényleg indokolt esetben lehetséges, miután nálam kérdéses volt,hogy sikerül e még stimulációval, saját petesejttel a lombik, ezért engedélyezték a négyet.
További ajánlott fórumok:
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- T25...aki végigcsinálta milyen eredményeket ért el?
- Atkins fogyási eredmények
- Elszánt fogyózók eredményei. Ne ígérgess többé! Csináld meg!!:)
- Fogyjunk le együtt eredményesen...
- Mikor lesz meg az eredménye? Már 2 hete járok kondiba, 1 héten 4-szer két órákat edzek..