PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Leîrtam neked aznap itt hsz-be hogy kb.mi közr hozzà.
De ha beirod a googoeby hogy ir ès vetèlès sokmindent el tudsz olvasni
Nekem is felîrta az èletkorom miatt, azt mondta ne hùzzuk az időt
Minden èrtèkem jò volt, a 120 perces inzulinom volt 25 talân ès 20 felett, màr IR gyanù, hajlam.
Diètâval kezelhető, de èn 40 mùltam a babs annyit nem vàr
Fogytam is, tartottsm is de nem jàrtam bèbitèren sikerrel.
Hàziorvossal sokra nem mèsz
Diabetologussal vagy egy meddősègi nőgyògyâsszal talân.
Hâziorvosod ha normâlis sűrgőssègivrl beutal vmelyikhez
Kb.hány nap az egész protokoll?Most akkor mikor lesz a beülti?😊
Hat,en ezt nem ertem,nekem miert 3nap kell csak hasznalnom,talan az embriok fejlettsege miatt?!de mindegy is😊remelem nem is kell megertenem,mert ez lesz az elso es egyben utolso fetem😊remelem...
Nekem is török dr általában ciklus félidejében csinálta a beultetest, most az utolsónal sokkal később volt. De a progit mindig úgy kezdtük mintha aznap lett volna a leszivas.
Szia nekem ma jött meg hívtam őket a recepción azt mondta a hölgy hogy mehetek hétfőn. És elkezdhetjük a Fetet. Ha a doki is jónak látja. Akkor lesz az 5. nap.
Én is FEt előtt állok . Csütörtök kezdtem a tablettát de én a menstruáció után 14 nappal .
Gőgösnél voltam kivetelesen.okes,az estrofemet akkor nem kell abbahagynom,abbol 2x1-et szedek (7napja).azt folytatom ugyanigy.furi,5naposakat ultetnek vissza,de 3napot mondott,hogy hasznaljam az utrot.
Hat,kb pont akkor lesz ovulaciom,amikor a beultetes,es en szepen kiszamoltam,hogy utana kb 5 nappal teszik vissza oket a helyukre...szoval azt hittem,hogy 22 vagy 25 lesz az idopont.meg se beszeltuk parommal,hogy hanyat ebresszenek fel es ettol sokkolodtam le,hogy egyedul kell eldontenem.azt hittem lesz meg egy kontroll beultetes elott🙄
Attól függ melyik dokihoz jársz. Én Töröknel fettol már napi 3x2 estrofemet szedtem, az utolsó fetnel Csongrády nem akarta ezt a napi 6dbot felirni.
De igen, fet után is kell, a dokin múlik hogy mennyit.
A progeszteront meg annyi nappal a fet előtt, ahány naposak az embriok.
Hány napig szedted a gyógyszert,hogy ilyen váratlanul ért?Én is FET készülök,április eleje az időpont.😊
Most voltam bent,azt mondta a doki,hogy kedden beultetes.annyira meglepodtem,hogy mindent elfelejtettem,amit mondott.FET-nel folytatni kell az estrofemet a beultetesig,elotte 3 napig utrogestan?nagyon lefagytam,en egy hettel kesobbre szamitottam...
En 3. napon mentem tapolcara es 4. napon kezdtem az estrofemet szedni.en szo nelkul mennek hetfon a helyedben,akkor is,ha penteken jon meg.
Sztem ha hétfőre esik a harmadik nap, akkor csörögj oda reggel, hogy így jött ki a lépes, de biztosan fogadnak ilyen esetben.
Fetnel a 3.napon kell kezdeni a tablettat.
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni. Első FET-ünkre készülünk. Azt az utasítást kaptam, hogy a ciklusom 3. napjáig meg kell jelennem megbeszélni a teendőket. Arra számítok, hogy a napokban meg kell jönnie. A hosszú hétvége miatt azonban így talán nem tudok időben időpontot kérni. Ilyen esetben megjelenhetek időpont nélkül is vagy nem nagy gond, ha csak a 4.-5. napon tudok elmenni? Illetve a FET esetén mikor kezdődik meg a gyógyszeres kezelés?
Szia.Tapolcát hívtam és azt mondta az Andi hogy valószinű influenza és bármilyen gyógyszert szedhetek rá.Köszönöm hogy érdeklődtél😊
Vera! Miujsag? Beszéltél orvossal?
Tündi 33. Amit előttem sokan leírták az mind igaz. Csak hogy pozitív dolgot is tudj. Nekem a nőgyogyaszom jött rá a Pcora ő küldött endoshoz az kiderítette hogy Ír plusz pajzsmirigy autoimmun betegségem van. Kaptam rá merkformint D3 vitamin szelent a pajzsmirigy re. Diéta és mozgás volt még a javaslat. Amikor minden értékem rendben volt mentünk Tapocára. Ott ezekkel sajnos nem foglalkoztak. Párommal is problémák voltak. Így lombikkal kezdtünk. Kis hiperstimuval de az Első lombikkal sikerült most megyünk majd a fagyasztott embriókért. Az első kezelés alatt is folyamatosan konzultaltam az endós dokimmal. Most a második előtt már voltam nála. Remélem ez is olyan jól összejön mint az előző.
Arra gondolok, hogy nem 2 óra múlva vették a másodikat, hanem 20 perccel később. Így a valódi 2 órás értéked még magasabb lehet. Te írtad múltkor, hogy nem 2 óra, hanem 2,5 telt el. Nekem 5,2-8,2 értékre már azt mondták, hogy a cukorbetegség előszobájában vagyok.
Ir (esetleg igt) nehezíti a teherbeesést, sőt vetelest okozhat. Háziorvos hiába néz ujjbegyből random egy vércukor értéket, mert nem mindegy, hogy éhgyomri vagy előtte ettél és ha igen, akkor mit és mikor.
Ha ebben az orvosban nem bízol, akkor keress másikat. Ezekkel az értékekkel foglalkozni kell.
Most olvasom hogy kaptatok mobilszàmot. Akkor inkàbb most telefonàlnèk én is. Ezek azert nem megnyugtató tünetek....
Cukorbetegségnèl a cukor nem tud beépülni a sejtekbe hanem a véráramban marad, kvàzi éheznek a sejtek. Na ha most a szervezet küzd hogy fenntartsa magát, akkor ott sajnos tényleg nem biztos hogy egy magzat meg tud maradni, mivel bekaocsol a szervezet védekező mechanizmusa. Innen nézve tènyleg lehet egy ok. Mivel írtad hogy PCOS-ed van az gyakran jár együtt inzulinrezisztenciával ahonnan már csak egy lépes a cukorbetegség.
De a lènyeg hogy ez nem a világvége próbàld ne így nézni, hanem egy lehetőségnek amit ha rendeztek rendbekerül akkor nagyobb esèllyel kehetsz terhes/tud megmaradni a baba. Én egy dietetikust is felkeresnèk amúgy.
Sztem ilyenkor is felhivhatod(max nem veszi fel) ezért kaptuk a mobilszámot ha baj van azon kell jelezni.
Igen én is kísérletis vagyok.Holnap mindenképp felhívom az Andit.Köszönöm a segítséget.😊
Hàt hasfájas nélkül vszínű nem túlstimu szerencsére. Te is ebben a kísérleti lombikban vagy benne? Ha igen akkor mindenkèpp megérne egy telefont a dolog reggel Tapolcára hogy nem lehet e vmi mellékhatas ( bár nem hinnèm). Utàna pedig iràny a háziorvos mert ez lehet akàr tüdő- vagy mellhártyagyulladás is ( nem, ez nem jár mindíg lázzal) . Atipusos tüdőgyulladás volt a sláger betegség az elmúlt pàr hónapban itt nálunk, ahol én lakom, rengetegen megbetegedtek....
Én is arra gondoltam de eddig semmi bajom nem volt.A hasam sem fáj max a petefészkeim szurkálnak picit.És ha az akkor ez meddig lesz ilyen?Vagy mit lehet vele csinálni?Ma már protein shaket is ittam.
Lehet jó az orvos,csak nekem ez fura volt.nem èrtem azt sem,hogy mi köze van a vetèlèsnek az ilyen vizsgálathoz.ugyanis èn nem cukorbaj miatt mentem el hozzá.
8:40 es 11 óra között több mint 2 óra telt el, ezert lehet a 2 óras értéked csalóka. De én is láttam az eredmènyeidet, nézhetjük innen is onnan is sajnos tényleg nem vmi jó, ezzel foglalkozni kell. Èn ajànlom hogyha ebben az endokrinológusban nem bízol meg , keress fel egy másikat.
Nem lehet tulstimu?
Nekem nehézlégzés volt a hasfajas mellett.
Hasam nem fáj és lázam sincs.Hát levegőt egy kicsit nehezebben kapok,mély levegőnél meg köhögnöm kell.
Szia.èn veszprèm megyèben lakom.pontosabban Pápán.te szedted ezt a gyógyszert ugye?sikerült halasztanom a lombikot,de nagyon nehèz jó orvost találni.most azon vagyok,hogy kiderüljön mièrt vetèlek el.PCOm van,kètoldali elzáródás,mostanában nèha magas vèrnyomás,20èvesen 48kg,most 33 èvesen lassan pedig 80kg.annyira nem látszik rajtam hála istennek,de a hasam olyan mint,aki terhes,főleg ha olyan ruhát veszek fel.szóval van elèg gondom.
További ajánlott fórumok: