PRI Tapolca..ide járó meddőpárok tapasztalatai, eredményei (beszélgetés)
Szia, sajnálom, ami veletek történt.
Nekünk 2015 nyarán volt az első lombikunk, az nem sikerült, majd ősszel mentünk fizetősre. Ott 1 embrió megtapadt. Amikor a 9. héten mentünk uhra, nagyon rossz hírt kaptunk. Azt mondta az orvos, hogy : "Sajnos nincsenek jó híreim!". Nagyon megmaradt ez a mondat bennem. Ez a születésnapom és karácsony előtt pár nappal volt. Életem eddigi legrosszabb karácsonya volt. Nem tudtam, hogy fogom túl élni. Megmondom őszintén, elmentem pszichológushoz, de nem tudott segíteni. Rájöttem, hogy ezt magammal kell lerendeznem. Következő tavasszal mentünk újra. Minden alkalommal félve mentem. Szerencsére minden rendben volt. 2 hét múlva 3 éves lesz a Nagylányunk. Azóta megszülettek az ikreink ( holnap lesznek 2 hónaposak),akik a 4. lombikkal sikerültek ) lányunk születése utáni első lombik).
Nehéz időszak ez neked! Sok erőt kívánok!
Én anno a volt munkatársamtól megkaptam, hogy nem igazán hittem a sikerben, ezért ment el a baba.... :( .
Sziasztok!
A tavaszi Tapolcatol való elkoszones után mindent eltettem egy dobozba és most volt erőm atnezni, mik maradtak meg..
Van 4 üveg Smoflipidem, ami 2020 áprilisig jó. Ha valaki fel tudná használni, szívesen elajandekozom,Győrben tudnám átadni.
Meg kaptam, nagyon köszönöm! 😚
Írok neked.
Sziasztok volt valaki akinek inszem kozben lett is tök nagy cisztaja?
Ma vltam az inszemen es egyik tusszo megrepedt, masikbol ciszta lett 55mmes. Es mndta a doki h fel szazalek az eselye h megcsavarodik szoval eleg kicsi. De akkor is mst fràszban vagyok :(
Nem ígérem meg hogy írok, de lehet hogy ezzel az egyel tudom majd kicsit kiadni magamból. Meg a sírással, amit egész nap csinálok. 😭 99% hogy megcsinálják szerdán.
Nagyon köszönöm neked!
Még nem! Eddig nem voltam ennyire elkeseredve, nem fordultam magamba, ez most kezdődött mikor mondta Tapolcán a Gőgös másfél hete hogy baj van. Elötte hittem, bítztam, biztos voltam a sikerbe, már amikor elkezdtem augusztusban adni a Suprefact-ot.
Nekem is csak a férjem ad erőt, miatta szakad meg a szívem a legjobban.... 😭😭😭
Elmomdhatatlanul sajnálom amit végig éltél, a szívem fáj érted/értetek! 😭 Megsírattam a leveledet. 😢 Ne érts félre, így ismeretlenül is
, ha most szemèlyesen mondtuk volna ezt el egymásnak, úgy megöleltelek volna.... 😭
Ha tudnék bármiben segíteni... Tudom,senki nem tud! 😢
Én is nagyon hittem benne, tervezgettünk, simogattam, várták a testvérei. 😢
Naívan, 2 gyerek után azt gondoltam, Ő már itt van, már semmi baj nem lehet....
Két gyermekes Anyaként teljesen átérzem, nekem is minden ami eddig történt az életben, eltörpült ehhez képest. 😥
Sajnos Én is ezt érzem, semmire nem tartom jónak magam, gyűlölöm magam azért mert ilyen nyomorék vagyok, nem tartom nönek magam. Én is csak a férjemet akarom látni, nem érdekel semmi és senki!
Nem kell mondanod semmit arról amit átéltél, az érzéseidről! Tisztelem a kitartásodat, az erődet. Tudom mi hajt, ugyan ezt érzem! Mindenünk meg van, csak ez az egy, szerelmünk legnagyobb ajándéka hiányzik. 😭
Mindig azt mondom, nem lehet hogy egy ekkora, (az életben is csak a szerencsések találják meg ezt) szerelemből nem lesz kettőnkből egy közös szerelmünk gyümölcse.
Ne haragudj, hogy megkérdezem!
A 2.-ik házasságod is erre ment rá?
Neked is spontán a 3 gyermeked gondolom?
7 éve csinálod ezt?
Az 5 oep-en kívül, nem is volt több lombik?
Ha neked is van 3 spontán gyermeked, mi történt veled is hogy csak lombikkal lehet?
Nincs lehetőségetek önköltségesre? Gondolom nincs. 😖 Ez is szánalmas.
Ha gondolod, írj privátban, akkor a legbelsőbb érzéseinket nem kell ide kiírni.
Így már értem. Igen tényleg nagyon futószalag, ebben igazad van. 😞
Szerdàn ha lesz erőd majd írj, hogy mi volt mi törtènt vègül, megcsinálták-e a műtéti befejezést.
Mégegyszer sok erőt kívánok! 💪
Esetleg pszichológuson nem gondolkodtàl? Én végig jártam az egész meddőségi-inszemináció-műtét- lombik mizéria alatt.... nekem nagyon sokat jelentett és segített.
Még úgy is, hogy nekem is a férjem a másik felem, mindent együtt csináltunk végig, bármit meg tudunk beszèlni, de jót tett erről egy kivülállóval is beszèlni, a relaxációs gyakorlatokról nem is beszélve.
Köszönöm!
Mert nagyon hosszú a várólista, most valahol talán tavasznál márciusnál tart, de nem is tudnak pontos időpontot mondani! Ráadásul ki indulva a most ősszel történtekből, lehet hogy még jóval odébb csúszna! Önköltséges most nem megy,1 évet pedig nem tudunk,akarunk várni! Erre a tb-re is vártunk majdnem 1 évet!! 39 éves vagyok, egyre jobban úgy érzem, ki futunk az időből. 😢😖 A tavaszi önköltséges volt.
Kicsit úgy érezzük futószalag,nem kérnek/néznek semmi új vizsgálatot, 10 percet szánnak az emberre, akár fizetős, akár oep-es. Amikor februárban kezdtük az elsőt, most augusztusban pedig a másodikat, semmi vizsgálatot nem kértek, egy leoltást csináltak és ennyi. Mondjuk mint kiderült, nem is volt gond, hiszen szépen beágyazódott, valamennyire fejlődött is. A többi meg nem múlt senkin.
Nem hibáztatunk senkit, maximum a sorsot. 😭
Szia!
Nekem összességében az ez év májusi az 5. beültetésem volt,egyben az utolsó tb-s lehetőségem. :( Eddig sokkal előbb már tesztelgettem itthon,de én is pontosan tudtam a tesztek eredményét.Valami azonban más volt legutóbb...egy csütörtöki nap hívtak vissza tesztelni Tapolcára,előtte nap viszont elkezdtem számolni a napokat visszafelé,mikor szembesültem,hogy már jó pár napja meg kellett volna jönnie a "nem vártnak".Gyors teszt.Pozitív...másnap Tapolcán megerősítették,hogy minden rendben.Óvatosan örültünk mi is ahogy "szokás",ahogy tanítják azt nekünk Tapolcán...Egy hét múlva,első uh.Nem egyértelmű a petezsák.Mintha...rohantam aznap a saját orvosomhoz.20 év ismeretség,nála szültem háromszor.Szinte Családbarát. :) Azonnali HCG szint mérés a kórházban.Jó,de nem az igazi.Várjunk egy hetet.Vártunk.Egy hét múlva újra Tapolca,azon a napon újra privát Orvos.Van petezsák!Szabályos.Újra hit,remény,és türelem a következő egy hétre.Végig egy rossz érzéssel a szívem mélyén éltem a napokat.Ugyanakkor hittem Benne,a Csodában,a szerelmünk Ajándékában.Beszéltünk hozzá,szerettük.A következő vizsgálatra összeszorult kézzel léptem be a vizsgáló ajtaján. Vártam Gőgös Dr. reakcióját...és volt szívhang! :)
De a szorongás is megmaradt bennem.
Valahogy nem akkora mint kellene lennie.Én láttam.Ő nem szólt.Diktálta a diktálni valót.A lényeg benne,szívpulzálás látható.Újabb 2 hét remegés.
Na..és itt van az a pont,mikor most is folynak a könnyeim.
Eljött az" a csütörtök".
Háromgyerekes Édesanya vagyok,aki végigment már ezer meg ezer csalódáson,borzalmon,kínon,szenvedésen és sorolhatnám...de akkor a monitorra nézve nem kellet semmit mondania a Doktor Úrnak.Nem volt az én lelkem fájdalmánál nagyobb akkor a Világon.Abban az 1 másodpercben rájöttem,hogy mindaz,amit eddig megéltem semmi ahhoz képest a fájdalomhoz képest,ami ott belém hasított.
Szinte semmit sem nőtt az előző uh-hoz képest.Nincs szívpulzálás.Láttam ahogy lebeg,élettelenül.Ő...akinek már neve,Anyukája,Apukája,és Testvérei vannak.Akit mindennél jobban szerettünk volna.
Összeomlottam.Ráadásul egyedül mentem a vizsgálatra.
Egyből hívtam a saját Orvosomat,aki 30 km-el odébb várt.Hát nem tudom hogy értem oda,valószínűleg az Őrangyalom szolgálatban volt.Azt tudom,hogy nagyon gyorsan mentem...és jött a következő sokk.Mintha élne...de várjunk egy hetet.Kezemben a tapolcai "elbocsájtó szép üzenettel"művi befejezés szükséges.Most meg mintha élne?
Újabb kilométerek hazáig a teljes kiborulással kísérve,egyedül.A "félig élő"Kisbabánkkal.
Este nem bírtam tovább,sírva kértem a Férjemet mutassuk meg egy harmadik orvosnak a Mi Babánkat.Újabb utazás,másik város,másik kórház.Újabb sokk.Összeesett petezsák,nincs életjelenség.Hétfőn reggel 1/2-8 éhgyomor...
Nekem pedig az életben maradásért folyó küzdelem magammal.Azt hiszem nem kell leírnom azt,amit akkor éreztem.
2012 óta tartó, Gyermekért folyó küzdelmem,a műtétek,vizsgálatok előző lombikok,a közben tönkrement 2.házasságom,a valaha volt bizalmam,a magamba vetett hitem,és az életem sem ért semmit.Mindent elvesztettem.A Férjemen kívül nem láttam semmit.
Egy óriási,mindent elsöprő szerelem a Miénk,ahogy a Tiétek,sajátjaként szereti az ajándékba kapott Gyerekeimet.Apának szólítják.Mindenem meglehetne ami fontos,és a boldog élethez kell.Csak egy valamit vett el az Élet.A közös Kisbabánkat.Igen,valahogy úgy,ahogy írtad,eddig eljutottunk,és most nincs tovább?
Igen,a lombikos terhesség nem csak egy terhesség.Sokunknak az egyetlen esély.Nekem például az utolsó.Hiába a boldogság,a szerelem,hiába tudtam sokadszorra újrakezdeni az életemet,az űr ott lesz most már mindig.
Nézegetem az uh képét,ha egyedül vagyok sokszor megsiratom,de nem beszélek róla.Mert nem tudok.Próbálok élni,mert van kikért,de egyenlőre dolgozni sem tudtam visszamenni.Felmondtam a munkahelyemen mikor kezdtük a stimulációt.Mindha a szívem mélyén én is tudtam volna,hogy ezúttal ott lesz a Csoda.
Tudom,hogy nem vagyok egyedül,hogy sokan átélik ezt az életben.Én valahogy nem tudom a foytatást.Nincs több tovább.Elfogyott az erőm is,és a lehetőség is.Csak azt tudom,hogy
a közelgő Mindenszentek alkalmával nálunk egyel több mécses fog világítani.Egy Angyalkással több...
Szia! Tapolcán csak vizeletteszt van, majd eredménytől függetlenül egy UH vizsgàlat.
Ha tesztelsz előtte otthon akkor mindenképpen nagyon érzékeny teszttel érdemes.
Nagyon sajnálom! Kitartást és sok erőt kívànok!
Megkérdezhetem hogy miért gondolkodtok másik intézetben? Ezért a szomorú esetért tényleg nem lehet őket hibáztatni. Az hogy egy embrió hogyan osztódik miért nem nő tovább sajnos befolyásolhatatlan.
Szia!
Tudom hogy Tapolcán csak vizelet teszt van.
Márciusban az első lombiknál, itthon nem csináltam tesztet, valahogy végig éreztem hogy nem sikerült. Így is lett, napra pontosan meg is jött, így vissza se mentem. Méhen kívüli nem lehetett, nincsenek petevezetőim, így baj nem lehetett belöle hogy nem vizsgáltak meg.
Most végig azt éreztem hogy sikerült, illetve most már tudjuk hogy sajnos mégsem. 😥
Ha újra bele is vágunk, de biztosan bele fogunk, mert a vágy sokkal erősebb a baba iránt, mint hogy feladjuk, akkor biztos nem Tapolcán! Te miért jöttél Pécsről ide? Ha nem titok.
Nektek mi történt a kis picurkátokkal? 😢 Nem nőtt, nem volt jó a szívhang? Ketté osztódott? Miért olyan az esetetek mint nekünk?
Szívből sajnálom, hogy veletek is ez történt. 😥
Nekem is most szerdán tölti be a 9 hetet, akkor kell bemennem. Még megnézi a dokim és sajnos készülnöm kell életem legnehezebb napjára. 😭 De csütörtökön Tapolcára vissza se megyek, valamikor majd csak kikérni az összes papírunkat.
Én is vele halok, már most nagyon fáj a szívem. Nincs kedvem élni, semmit csinálni, sehova menni, senkivel beszélni.... 😭
Te hogy tudtad feldolgozni? Hogy tudsz újra neki állni, bízni hogy sikerül és nem lesz semmi baj?
Én rettegek, a jövőtől is....
Nagyon köszönöm neked, Én sem dolgozom fel soha. 😥
Akkor mär nem tudom Tapolcan csak vizelet tesztet csinälnak En akkor mär nem ertem
Melyik orvosnal vagytok
Szia!
Janurárban Pécsre jártam.Ott vérvétel van.Itthon teszteltem az lett pozitív.A vérvételre nem mentem.Már nem volt rá szükség.😭
Az utolsó lombikunk Tapolcán volt.Ott csak vizelet tesz van.😊 A Storynk pedig majdnem minden mondatában elejétől a végéig a Tiétek.A mi kis Anygalkánk 9 hétig élt a pocakban.😭😭😭Félig én is vele haltam.😭
Pontosan tudom min mész most keresztül.Írnám,hogy fel a fejjel,meg ne add fel...de erre nincsenek szavak.
Szívből sajnálom.Feldolgozhatatlan...Legalábbis nekem.
Köszönöm.😊Meglátjuk lesz-e legközelebb.Utolsó tb-s volt.😔Két fagyasztottunk van.Csak az erőm fogyott el.
Neked szorítok!😊
Mi is csak egyet szeretnénk! Egy közöset! Férjem sajátjaiként imádja őket, sok vérszerinti apa fele ennyire nem szereti, törődik a gyerekeivel. Gyerekeim pedig Őt apjukként, úgy is szólítják!
De neki nincs vérszerinti gyereke.
Soha életemben nem hittem hogy létezhet ilyen szerelem, amit Mi megtaláltunk egymásban, hogy lehet valaki ennyire a másik felünk, a mindenünk! Sokan egész életükben nem találják ezt meg, Mi megtaláltuk egymást. Minden vágyunk csak egy közös baba. Igaz, van 2 gyerekünk akik akár hogy is van közösek. De megszakad a szívem és az övé is, hogy ekkora szerelemből, szeretetből nem sikerülhet a kettőnk testéből, szerelméből.....😭
Hat En akkor mär nem tudom
Kitartast nektek
Sziasztok!
Elöször is, szeretnèm mindenkinek megköszönni aki szorított értünk, drukkolt nekünk!
Tegnap bementem megint Uh-ra a saját orvosomhoz, akinél szültem annak idején a 2 gyermekemet, akit 20 éve ismerek, barátom, kollégám volt.
Azt mondta sajnos nem fog ez a terhesség megmaradni. 😭😭😭
Amikor rá nézett a monitorra, azt mondta nem lát szívhangot, aztán hogy valami talán van még, de annyira lassú, hogy talán 70 körül lehet. Tanultam, illetve ezt sokan tudjuk, hogy ilyenkor 130-140 körül kell lennie. Most is 5,2 mm-nek mérte, csütörtökön Tapolcán 5,8 mm-nek mondták. Túl nagy jelentősége nincs is, hiszen szerdán már 9 hetes vagyok, most már minimum 3 héttel el van maradva, szinte nem nő semmit, de a szívverés lassúságára nincs is magyarázat. Tőle is kérdeztem, miért lett ez?! Azt mondta szerinte az a baj, hogy valamiért kettévált, valószínű ott történt valami baj, ezért nem fejlődik. De ezt sajnos már soha nem fogjuk megtudni. Kérdezte hogy semmi barnázás, semmi görcs,semmi nincs? Mondtam hogy semmi, Én jól vagyok.
Mondta hogy menjek be szerda reggel fél 8-ra éhgyomorra, addig meglátjuk. De mindenképpen éhgyomorra menjek, akkor be is fejezzük... 😭😥
Megszakad a szívem! Annyira sajnálom, hogy meg tudnék őrülni. 😢
Eljutottunk végre idáig, de így utólag most átérezve, ilyen áron inkább ne is sikerült volna! 😥
Nagyon félek, leginkább attól, hogy soha nem fog sikerülni, rettegni fogok végig ha a következő valaha sikerülne is, hogy megint így járunk. Nem is tudnék a pozitív tesztnek se örülni, csak félnék.
De még azzal sem tudom vádolni magamat, hogy miattam van, kilökte a testem, miattam szakadt meg! Akkor kit vadoljak?! A sorsot hogy ennyire igazságtalan, az istent, az orvostudományt, a biológiát??!!
Nincs válasz! Csak a mérhetetlen űr, fájdalom, csalódottság, elkeseredettség, remény vesztettség, félelem, fájdalom.... 😥
Nagyon félek a szerdától, rettegek a jövőtől! Nem tudom hogyan, merre tovább....
Eddig táppénzen voltam, megyek majd vissza dolgozni, bele gondolni se merek. Nagyon aranyosak a kolleganőim, tudom hogy együtt fognak érezni, ölelgetnek majd, még meg is könnyezik de nem akarom hallani, látni a reakciókat. A főnöknőnkkel barátnői viszonyban vagyunk. El kell neki mondanom hogy lombik volt. Ha el is megyünk majd megint megpróbálni, nem akarok "hazudni" neki, nem érdemli meg. Ezt nem mondtam meg senkinek hogy lombikkal lett a baba.
Nem tudom, hogy aki ennyi áldozat, szenvedés árán, mire az ember lombikkal végre nagy nehezen eljut évek után odáig hogy pozitív lesz a teszt, hogy tudta ennyi nehézség után feldolgozni, hogy eljutott végre idáig, beleélte magát és kezdhet megint mindent előlről?! Ez nem olyan mint egy spontán terhesség ha megszakad!
2 éve kezdtünk próbálkozni, akkor még sejtésem sem volt róla hogy bajom lehet. 1 éve mentünk Tapolcára, 2 laparascopia, tavasszal sikertelen. Most valahogy tudtam, biztosan éreztem mielőtt neki álltunk, hogy biztos hogy sikerülni fog! De erre álmomban sem gondoltam volna.
Nem tudom Ti hogy éltétek túl?!! De Én ekkorát talán soha életemben nem csalódtam még semmiben, pláne nem saját magamban.... 😢😥
Sajnaläm de majd a következö tuti siker
Köszönöm nagyon bizom benne
Szia!
Én egy héttel a vérvétel előtt teszteltem pozitívat,két 3 napos embrióval.5 napos egy embrióval teszt előtti nap. Valahogy nem volt bátorságom előbb.😕Az is pozitív lett.
Bárcsak a folytatás is az lett volna.😭
Szívből kívanom,hogy Nálad minden jól alakuljon!Hajrá!😊
Sziasztok
Beültetes utan vagyok Penteken kell mennem visza vervetelre de az olyan mesze van
Kerdesem erdemes terhesegi tesztet csinälni elötte ki mutatja?
További ajánlott fórumok:
- Dominóra tipp játék - csak tippek és eredmények
- T25...aki végigcsinálta milyen eredményeket ért el?
- Atkins fogyási eredmények
- Elszánt fogyózók eredményei. Ne ígérgess többé! Csináld meg!!:)
- Fogyjunk le együtt eredményesen...
- Mikor lesz meg az eredménye? Már 2 hete járok kondiba, 1 héten 4-szer két órákat edzek..