Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szia,
Óbuda Patika is hasonló és a gazdagréti patika is, nagyok és hamar beszereznek, de én már sokszor telefonálok, mielőtt rohangálok.
Szia Platan,
Gratulalok es szoritok neked!
Nekem a heten kell dontenem es jo,hogy ratok talaltam itt!
Szia Andi!
Túl erős az immunrendszered, vagis az NK ölősejtek ellenségként kezelik az embriót és ez gátolhatja a megtapadást.
Hasonló értékekkel én lipidet (is)kaptam a beültetés előtt, után.
Illetve voltam Antritter doktornőnél, aki az LDN-t javasolta. Ennek kell kb. 2 hónap, mire hatni kezd és nem mindenki bírja.
Ha van egy jó meddőségi orvosod, ő kielemzi neked az eredményt.
Sok sikert kívánok!
Sziasztok!
Én is küzdöttem "felfázással" eddig a terhesség alatt, de 1,5 hét alatt annyira eldurvult (a vizeletvizsgálat is igazolta), hogy antibiotikumot kellett szednem (Semicilint). Pedig nagyon vigyáztam magamara! Vannak olyan helyzetek, amikor a tőzegáfonya és társai már nem használnak és már muszáj szedni antibiotikumot, hiszen a bakteriális fertőzés a babának sem jó.
Sziasztok!
Voltam Celluláris imunsátus NK vérvételen. Tudtok nekem segíteni?
NK lymphocyta 7,4% (ref.:6-23%)
NK funkció 54,9 %
NK funkció (számított) 153 % (ref.:80-120%)
NK lymphocyta szám 0.17 G/l (ref.:0,29-06)
Leletértékelés: Az NK funkciós vizsgálatnál fokozott aktivitást mértünk (153%)
Na ezzel most mi a picsát csináljak? :(
Szia Andi74,
én kb. 23éve szenvedek ezzel, nincs orvos, akinél már ne jártam volna... Szerintem beszélj nyugodtan az orvosoddal, nem fog lebeszélni a gyógyszerről. Nekem a terhesség kb. 4. hetében lett durva torokgyulladásom, arra is azt mondta az orvos, hogy ha tüszős (bakteriális), akkor mindenképp antibiotikum. Ilyenkor 3 hatóanyag van, amit lehet szedni, szóval van megoldás, sztem ne várd meg, hogy bedurranjon. Jó hír, h ha terhes leszel, a tünetek a terhesség ideje alatt eltűnnek (a bacik nem).
ugyanez a problémám, mindig előjön a felfázás, és én is a Monurallal kúrálom. egy tasak éjjelre, és másnap kb. kutya bajom. mivel este kell pisilés után meginni, napközben kaparom a falat én is, és megiszon rengeteg vizet, az kihúzza legalább a kellemetlen, csípős érzést. elgondolkoztam, terhesség alatt mit csinálnék, ha nem lehetne Monuralt, nekem is a tőzegáfonya tűnik a legjobbnak, mivel nekem is azt javasolta az urológus megelőzésre. viszont nézz körbe nagyon, melyikben van a legtöbb hatóanyag, mert nem olcsó, és elég nagyot lehet bukni. gyakran bioboltban van a legnagyobb koncentrációt tartalmazó kapszula, nem a gyógyszertárban. este megnézem neked, nekem melyik lett végül ár/érték arányban a legjobb.
a másik a medveszőlőlevél. az az Uroginban van, azt is szokták ajánlani ilyenkor. de szerintem az is van másban nagyobb mennyiségben.
Mielőbb orvos és labor, tenyésztés.
Beültetés után 7 nappal (5 napos embrióval) már kell legyen amúgy hcg a vérben, ha elindult a terhesség.
A 'visszatérő felfázás' nem játék. Mindig valami oda nem való baktérium okozza.
A tőzegáfonyát szokták javasolni megelőzésként, de azt sajnos nem tudom, hogy terhesen is szabad-e szedni.
Szia!
Itt is találsz érdekességeket az antibiotikum-terhesség témában.
Egyébként felmerült bennem a kérdés, hogy mitől rosszabb az antibiotikum a magzatra nézve, mint pl. a szteroid. Főleg, hogy - ha jól értem - csak egy tasakkal szeretnél bevenni?
A Monural betegtájékoztatóján mit írnak a terhesség esetére?
Szia Berti! Köszönöm szépen! :) Hát nem is tudom tényleg, igen, mennyire lehet gáz a progi irritáció, biztos az is benne van, de biztos, hogy felfáztam, éreztem már mikor jött a hideg a lábamra.. :/
Nem tudom, lehet ma még megpróbálkozom a természetes dolgokkal, de nem akarom sokáig húzni az időt, most biztos minden nap számít a legkritikusabb első két hétben beülti után ,-((
Itt van pár hasznos.
Az antibiotikum biztosan ott is kiválasztódik. " Terhességkor kérdezze orvosát." Ja..
Nem kevered esetleg a hüvelyi progi irritációval?