Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szia, bemásolom, mert nekem amúgy kínai:
46,XYqh-
Az alkalmazott G-sáv festés eljárással az Y kromoszóma heterochromatikus régiójának hiányát azonosítottuk. Az Y kromoszóma mikrodeléciós vizsgálatának eredménye: negatív. A vizsgálatban szereplő AZFabc régiókban deléció nem detektálható.
Ezekre itthon azt mondták, hogy semmi gond. Kint a RepreGenesisben, pedig azt, hogy lehet, hogy a megtapadást akadályozhatja, ezért javasolták a MACS-ot, amit kértünk is, biztos, ami biztos alapon.
Szia,
Nem volt benne, a beültetéstől kezdtem.
Most írtam a kintieknek, kíváncsi vagyok mit írnak vissza majd.
Rita
Szia Hoping,
És a Prolutexet Te az elejétől szúrod, a protokolodban volt a kezdetektől?
Szia!
Nagy gratula a babykhez!
Figyu milyen karyotip eredmenye lett ferjednek h kellett a macs?koszi
Szia,
Nekem most az ügyeletes doki azt mondta a kórházban, hogy ez elég sok progi 4x2 Ultro, meg én szúrok egy Prolutexet napközben és szerinte ennél több nem kell, mert nem szívódik fel. Annyi, hogy van szívhang már, ami egy kicsit megnyugtatott és 8.2 mm a CRL.
Köszönöm szépen, akkor ezeket gondolom én is szedhetem a többi mellett. Lehet, hogy az Aspirin protect, meg Clexane is elősegít, de az meg kell a lupus miatt. Ciklosporint Te is szedsz, ha jól emlékszem?
Ezek mellett gondolom lehet, mert csak vitaminok.
Sziasztok, szia Hoping74,
Én is épp ezzel kapcsolatban akartam most írni a fórumon.
Nekem ma 2 hete+1 napja volt a beültetés, vagyis a terhesség 4+1 hetes. Én vásárlásból hazajőve vettem észre, hogy vérzek, és nem is kicsit, nem is barnázás, hanem élénkpiros vér, szinte menstruációs mennyiségben :(
Felhívtam az orvosom, de nem sikerült elérni, de nem állt el, így bementem a kórházba. Megnéztek ultrahangon, és a doktornő ugyanezt mondta kb, hogy ha nincs görcs, és nem nagyon erős a vérzés, akkor ne csináljak semmit, csak pihenjek, és várjak, mást nem lehet tenni (szerinte).. :-/ amúgy korának megfelelő petezsák látszik..
Mostanra nagyjából elállt, fekszem azóta és ahogy utánaolvastam, magnéziumot szedek én is 3*500 mg-ot, meg C vitamint, másom sajnos nincs..
Holnap azért megpróbálom felhívni az orvosom, illetve írok a cseheknek, hogy emeljünk-e a progeszteronon.
Nem tudom, akinek emeltek, mennyit emeltek? illetve az is kúp, vagy az már injekció formájában?
Sziasztok,
Ma picit barnáztam és nagyon megijedtem, berohantam az ambulanciára. Minden rendben van úgy néz ki, a korának megfelelő (6. hét, de csak a jővö héten mentem volna UH-ra és megyek is).
Azt mondta a doki (enyém szabin van), hogy a 12. hétig ilyen van, ha nem erős vérzés és nincs görcs akkor nyugi.
Nektek volt ilyen, illetve mit csináltatok?
Szia!
A facebookon van egy zárt csoport, a neve SOTE II. sz. női klinikán szültem/szülök. Itt nagyon sok orvosról tudsz véleményeket olvasni, én is ez alapján választottam, és majd a SOTE II-n szülök.
Amúgy nagyon hasonló a történetünk, én is a Reprogenesisbe meg Vass dokihoz jártam. Mi ikrekért mentünk, de csak az egyik tapadt meg, de az kettévált, de sajnos a 6. héten az egyikőjük megállt a fejlődésben. Mi is a 11. hétben járunk.
További jó babavárást kívánok!
Sajnos segíteni nem tudok.
De jo volt olvasni a sikeres töréneteteket!:)
Kívánom, hogy minden rendben legyen!
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni orvos választásban.
Próbálom visszaolvasni a fórumot, de még mindig csak tavaly júliusnál járok :D
Mi 5 sikertelen saját sejtes lombik után mentünk Brno-ba, a ReproGenesisbe, és nagy szerencsénk volt, mert elsőre sikerrel jártunk! 11 hetes terhes vagyok és ikreket várunk :) Pedig egy embriót kértünk vissza, de ő ketté osztódott, a kis drága. Tegnap voltunk ultrahangon, annyira cukik voltak, ahogy izegtek - mozogtak!
Talán hozzájárult a sikerhez, hogy Prednisolont szedek immun probléma miatt, még most is járok immunológushoz, lehet, hogy a 20. hétig szedni fogom. Illetve nálunk volt MACS, férjem kariotípusa miatt ajánlották. Embryo Glue az RG-ben alap, legalábbis a papírunkon szerepel.
Most tartunk ott, hogy kórházat és orvost kell választanunk. Eddig a Gynefert-be jártunk Vass doktorhoz, mert ő képben van a Brno témában, de ő terhesgondozást és szülést nem vállal, mert a lombikok mellett nem fér bele neki. (Egyébként vele nagyon elégedettek voltunk.)
Ő azt mondta, hogy az ikrek miatt mindenképp olyan helyre menjünk, ahol van koraszülött központ, úgyhogy szóba jön a SOTE I, II, a János kórház és a Honvéd. Végül mondott egy nevet: Dr Hruby Ervin (SOTE I.), de szívesen vennék még ajánlásokat. Olyan lenne jó, akinek van tapasztalata az egypetéjű ikrekben. Ha tudtok ikres anyukákat, akiket megkérdezhetnék, vagy fórumokat ajánlani, azt is megköszönném.
Előre is nagyon köszönöm!
Mindenkinek kívánom, hogy minél előbb sikerrel járjon! Volt idő, amikor mi is feladtuk és most tessék! :)
Ahhaaa...nyilván ezért várattak:)
Gratula!!!!
ölellek
Szia Andi, jaj de jo volt olvasni,amit irtal!❤️
Gratulalok nektek!
Nagyon szoritok!
Igen a kezdodo gerincservem aggaszt leginkabb,persze 45-ig semmi bajom nem volt!
De annak tenyleg orulok,hogy nem voltal vegig “fekvesre”itelve. Hm. Nem tudom az mitol fugg,mert hallottam olyanrol, aki joval fiatalabb -egeszseges!- megis lefektettek.