Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Csak alap női hormonokat (2. ciklusnapi+tsh) kérnek és spermiogramot frisset.
Minden mást Te találsz ki vagy ha indokolttá válik (pl. sikertelen lombi, akkor kérhetik vagy kérheted, hogy ezt vagy azt csinálják meg, persze ezért ki kell utazni).
A jó fajta étrendkiegészítőkre még gondojatok. Más nem nagyon lesz, esetleg kértek akupunktúrát náluk. Határ a csillagos ég! :)
Sima lombik esetén akár pár hét is lehet, donor nem az én asztalom.
Természetesen egyén függő. :)
Én csak a saját tapasztalataimat írtam le.
Ez is egyén függő, mint minden :-(
Nekem semmi bajom nem volt tőle, remélem most sem lesz.
Annyit kaptam pluszban, hogy szép lett a bőröm végre (durván ekcémás vagyok... )
Pompom, Ave nagyon köszönöm a hasznos válaszokat!
Azt egyébként ők megmondják, hogy az egész procedúra előtt milyen vizsgálatokra lesz szükségük? Remélhetőleg küldenek egy listát, és nem nekem kell kitalálni mit szeretnének? Nyilván van már csomó leletünk, de biztos van ami friss kell legyen.
Még csak annyi kérdésem lenne, hogy a honlapon feltüntetett árakon kívül (láttuk, hogy vannak különböző csomagok) milyen plusz költséggel kell számolnunk?
Ilyenek jutottak eszünkbe:
-csomagban nem szereplő eljárások, ha mi pluszba szeretnénk mást is
- embriók fagyasztása
- itthoni UH-ok
- stimus gyógyszerek
- utazási költség, szállás
Van még amire nem gondoltunk? Szeretnénk tisztán látni, hogy mennyi az annyi.
Kb. mennyi idő amíg az ember eljut az első megkereséstől a stimu kezdetéig?
Szia!
Azért ha itt visszaolvasol, elég sok donoros baba született az elmúlt években.
Szerintem az aktív fórumozók nagy többségének sikerült, szóval kissé fura az orvosod hozzáállása.
Szia!
Mi a különbség a Reprofit és a Reprogenesis klinika között, ez két külön intézmény? Melyiket érdemes választani?
Két külön klinika, nem messze egymástól. Nincs igazán különbség. Kicsit eltér a csomagáruk és tartalmuk (pl. benne van az árban az embryoglue, vagy sem), de igazándiból szinte azonos szolgáltatást nyújtanak szinte azonos áron. A Reprofitbe talán innen az aktív fórumozók közül többen járnak. Én az RG-be jártam és elégedettek voltunk.
Hogyan zajlik a kommunikáció? Van egy magyar kapcsolattartó aki segít? A honlapon lévő kapcsolatfelvevő felületre magyarul lehet írni?
Mindkét klinikán van magyar koordinátor és lehet magyarul írni nekik a kapcsolatfelvételnél is.
Az orvosokkal hogyan zajlik a kommunikáció, milyen nyelven? (nem probléma az angol, csak nem tudom elképzelni ez hogy működik)
A Reprofitben van magyar orvos, az RG-ben nincs. Angolul lehet velük beszélni, de a koordinátor is végig kísér és tolmácsol, ha szükséges. A magyar orvos babócsy, de azzal számolja, ha mindkét helyen, hogy ha pont nem dolgozik az orvosod, amikor időpontod van, akkor kapsz egy orvost, aki elvégzi a beavatkozást. Nagyon érthetően kommunikálnak, minimális angol tudással is simán lehet boldogulni.
A gyógyszereket hogyan kapjuk meg? Adnak receptet? Azt gondolom ott kell kiváltani, Mo.-n gondolom nem fogadják el.
Adnak receptet, ki tudod a Reprofit melletti klinikán váltani (természetesen ott nincs semmi támogatás). A kinti receptet elfogadják itthon is pár patikában (Bp-en legalábbis). Vagy feliratod a saját orvosoddal és akkor talán támogatás is lesz rá valamennyi. Itthoni orvosra úgyis szükséged lesz az ultrahangok miatt.
Amit én tudok:
-a 2 klinika egy utcában van, egymástól 250 méterre,
-de van még a városban majdnem egy tucat intézmény,
-ez a két klinika erősen külföldiekre is specializálódott,
-ezért van mindnek több koordinátora, akik angol, német, cseh, magyar, francia, stb. nyelveket beszélnek és írnak,
-lehet nekik magyarul írni és ha felhívod őket és valahogy bemakogod, hogy magyar koordinátort kérsz, akkor kapcsolják,
-amúgy van közvetlen száma a koordinátoroknak,
-kommunikáció e-mailben és valamilyen videós progamon is zajlik (pl. teams),
-koordinátornak írsz, az megbeszélni az orvossal és válaszol,
-receptet e-mail mellékletként kapcs, Bpen van egy patikai ahol elfogadják, egyébként itthoni orvossal kell ugyanazt feliratni és kiváltani (fizetős lesz, kb. normatív támogatást kapsz rá maximum),
-Reprofitnál nem kell kiutazni előzetes vizsgálatok miatt, hanem egy kérdőívet kitöltesz és elküldöt a leleteidet, tehát te menedzseled a kivizsgálásodat,
-lehet kérni orvosi konzultációs beszélgetést pénzért, de várni kell rá,
-Reprofitnál leszívásra, beültetésre kell csak kimenni,
-szinte minden elérhető náluk: MACS, ICSI, PICSI, AH, PGS/PGT, donor embrió, donor petesejt, donor spermium,
-gyorsak, drágák (relatív: mert ugye a kudarc az igazán drága, nem a siker).
Sziasztok!
Már régebbóta olvasgatom ezt a fórumot, most a segítségeteket szeretném kérni.
(Még csak) 2 éve próbálkozunk összehozni egy babát a férjemmel, én 30, ő 28 éves. Ez idő alatt fény derült a PCO-mra és IR-re amit lassan 1 éve kezelnek, kb. fél éve pedig kiderült, hogy a férjemnek nagyon súlyos OAT szindrómája van. Így aztán meg is történt az első IVF az egyik itthoni meddőségin, tb támogatással. Persze sikertelen, gyászos eredménnyel. Tőlem 18 petesejtet szívtak le, 15 volt érett, 3 termékenyült meg, 1 jutott el az 5. napig (1BB minőségű). Elindult, lett egy kis hcg, aztán utána megállt.
Időközben utána olvasgattam a problémánknak, rájöttem, hogy mennyire tudatlanok voltunk, a legfontosabb vizsgálatok nélkül belehajszoltak minket egy lombikba.
Természetesen megcsináltatjuk ami kimaradt a férjem oldalon (ROS, HBA, DNS fragm, MAR teszt) és arra számítunk, hogy nem fogunk jó eredményt kapni.
Ezek alapján úgy érezzük, hogy számunkra a megoldás BRno-ban lesz (főleg a MACS miatt). Úgy gondoljuk az itthoni állami helyeken telibe szarják a problémáinkat és csak nyomatják az IVF-et, és mint egy orosz rulett: vagy eltalálnak egy megfelelő spermiumot, vagy nem. A hazai fizetős helyek meg majdnem olyan drágák mint Csehország, és ott sem feltétlenül vannak meg azok a technikák és az a hozzáértés amire nekünk szükségünk van. Így mi leginkább Csehországban gondolkodunk.
És akkor a konkrét kérdések: (ne haragudjatok, hogy ilyen hosszú lett)
Mi a különbség a Reprofit és a Reprogenesis klinika között, ez két külön intézmény? Melyiket érdemes választani?
Hogyan zajlik a kommunikáció? Van egy magyar kapcsolattartó aki segít? A honlapon lévő kapcsolatfelvevő felületre magyarul lehet írni?
Az orvosokkal hogyan zajlik a kommunikáció, milyen nyelven? (nem probléma az angol, csak nem tudom elképzelni ez hogy működik)
A gyógyszereket hogyan kapjuk meg? Adnak receptet? Azt gondolom ott kell kiváltani, Mo.-n gondolom nem fogadják el.
Hiretelen most ezek jutottak eszembe, nagyon megköszönném ha valakinek lesz egy kis ideje válaszolni :)
Szia Bodza!
Nagyon köszönöm a válaszod. Teljesen új vagyok ebben a témában, örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot.
Ha jól olvastam, neked sikerült a beültetés! Szívből gratulálok! Erőt ad nekünk újaknak is, hogy elinduljunk ezen az úton. Sajnos az orvosom, nem túl pozitívan állt a dologhoz, mert neki csak negatív tapasztalatai voltak donoros lombikkal kapcsolatosan. Állítása szerint, neki még nem volt olyan páciense akinek sikerült, de itt a példa, hogy márpedig lehetséges!
Hát az időjárás nem volt semmi, hó, eső, minden. 3kor keltünk, kb f4-4 közt indultunk, tankoltunk és a cseheknél még matricázás miatt is megálltunk vagy 2szer. És 7:30-ra odaértünk, akkor még volt parkolóhely is bőven. A műtétem 9:45, de mi már 8:45-kor bementünk és nagyon kényelmesen minden megvolt. Az út közbeni defektre persze nem lehet felkészülni, de úgy voltam vele, hogyha a mindenható megszivat, hát az se véletlen. Sok volt a kamion hajnalban, de a magyar szakasz teljesen üres.
Tényleg, aki cseh matricát akar venni, ezen az oldalon vegyen, pikk pakk gyors: www.edalnice.cz
Én is paráztam előtte, de felülemelkedtem rajta és jobb is volt. A kocsiban várakozás alatt találtunk egy rádiót, énekeltünk és pihiztünk előtte. Ez is egy kaland, ami összeköt minket! ;)
Szia B8311!
Mi tavaly szeptember elején jelentkeztünk be, nagyon részletesen kitöltöttem az online kérdőívet (eddigi kezelések, műtétek, elvárások a donorról stb.), és már másnap felvették velem a kapcsolatot. Ha nem ragaszkodsz a személyes vagy online konzultációhoz a doktor úrral (a Reprofitben Bagócsy Tomas doktor foglalkozik a magyar páciensekkel), akkor a koordinátor közvetít köztetek, és nem kell várakozni. Októberben volt pár vizsgálat a férjemnek, és nekem egy felkészítő ciklus. Ehhez küldtek receptet, amit a hajamra kenhettem, nem fogadták el itthon. Amúgy is kell egy itthoni nőgyógyász, aki megcsinálja az ultrahangokat, így én vele írattam fel a recepteket. Háziorvos nem írhatja fel mindegyiket sajnos.
A felkészítő ciklus után kapod meg a protokollt, és a kezdési időpontot. Mi januárban kerültünk sorra, valószínűleg a karácsonyi szünet miatt.
Hánykor volt a leszívás és hányra értetek ki?
Milyen a forgalom most?
Én amiatt izgulok, hogy mi van, ha pont akkor van baleset dugó, esik ki a kocsim kereke, csap villám elém... És nem érek oda időben.
Na, az durva adag.
Leépítés nélkül?Tyű rosszul lehettél nagyon-nagyon.Menjen az oevosod a pittyputtyba!!
Sziasztok, azt gondoltam meredek vállalkozás, de a petesejtleszívás a 12 órán belüli ki és visszajövéssel teljesen vállalható. Igaz hajnali 3-4 közti indulással. Jó korán odaértünk. De talán jobb is volt így mindkettőnknek, hogy nem kellett agyalni előtte semmin, aztán spuri haza.
Az új szabályok szerint, ha 24 órát maradtunk volna, akkor azt számoltam, hogy min 150ezer plusz, mert a visszafele érvényes PCR teszt 24 órás átfutású. DE: a kutya sincs visszafele se a szlovák, se a cseh határon azóta se...azaz mégis ki állítana meg visszafelé, hogy nana, még nincs kész a cseh PCR teszt...Szóval ha ezt a cseh szigorítást bárki miatt meghozták, az biztos, hogy nem Magyarország felé ellenőrzik. Egyedül a magyar határon volt ellenőrzés vissza, ugyanúgy, ahogy mindannyian írtátok, kérdik hol és miért voltunk, ja van papírjuk, ok menhetnek...
Remélem szerencsét hoz ez a villámutazás, mert egy kicsivel most többen értek meg a petesejtek. És végül a Gonapeptyl helyett Ovitrelle-t kértem tüszőrepesztésre. Nem tudom jelentett-e bármit is, de eddig most úgy érzem jól döntöttem. Megy hét végéig a drukk
Köszönöm.
Igen, nem egy C vitamin az tény:-(