Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Én most Era teszt ciklusban vagyok. A progeszteronnak 1 ng/ml alatt kellett lennie hogy egyáltalán elkezdhessem a progeszteron pótlást.
Ami ma indul.
Jhèten biopszia 🙏🏻
A progipótlás megkezdése előtt kell 1ng/ml szintnek lennie. A beültetéskor 20-50 nmol/l körül (de 60 alatt), vagyis nem lehet magas. Ezért mondják, hogy vagy elég az a progi, amit alapból adnak a beültetés előtt 5 nappal, vagy csak a beültetés után érdemes hozzápótolni, ha valakinek szükséges.
Ez a szint igen, segíti a megtapadást, de ha magas, akkor azt hiheti a szervezet, hogy már folyamatban van egy terhesség, ami gátolhatja a beágyazódást.
Ha visszaolvasol, a régiek erről rengeteg cikket linkeltek be itt is. Én több orvostól megkérdeztem, egyöntetűen mind azt mondta, hogy elméletben ez az ideális. Gyakorlatban persze mind mások vagyunk.
Megtapadasnal miert lenne baj ha magas?
Pont az segiti elo az embrio beagyazodasat az endometriumba.
Nagyon sajnálom, de erőt adnak a tervek!!!
Sajnos gyakori hogy nem sikerül elsőre.
Nekem sem lett volna ilyen szerencsém valószínű ha nem ragaszkodom a 2 embriohoz.
Szia!
A megtapadásnál nem lehet magas a progiszint. Ha magas lenne, a szervezet azt hiszi, hogy terhesség van folyamatban és nem tapad meg a beültetett embrió. A megtapadást követően kell a magasabb progiszint a terhesség megtartásához.
Kedves Iko!
Nem mondták,mivel nekünk júliusban lesz a következő beültetés.Annyit tudok ,hogy 210euro a szállítás ára.
A beültetés pedig 600euro lesz.
Most egy jó nőgyogyászt kell itthon keresnem akinél,tudok majd szülni is.)
Köszönöm szépen Beáta4!
Drukkolok neked nagyon. A mi utunk is az Iscare lesz, most jött meg a 2 donoros kör PGS eredménye, a 4 emberikéből 3 rendben, 1 nem. Most már csak mielőbb át kell szállítani a fagyasztott embrikéket (PGS és mozaikos is) és a maradék lefagyasztott spermát. Szeretném ha mielőbb elindul ez a folyamat. Hétfőre átgondolom, megírom a leveleket Brnoba és Iscare-be is. Gyanítom, hogy a CTShipper-t használják mivel ők a minősítettek mind a 2 helyen és partnerklinikákról lévén szó le tudja maguk közt papirozni, valószínűleg már van precedens.
Neked mondták-e mennyi időt vesz igénybe az átszállítás?
igen még mindig Gabriella a koordinátor,igaz én most másnál voltam mivel ö nem volt ott.Emese nekem azt mondta intézzem már most az átszállitást mert hosszadalmas lesz,de Gabriella mindenben segit és ők ha meg van a beleegyező nyílatkozat rögtön át tudják szállíttatni.Igaz mi októberig kifizettük a tárolást már,így mivel júliusra terveztük a beültetést igy ráér a szállítás.
Kérdezd meg biztosan segítenek,hiszen ide 2-3 óra alatt ki lehet utazni.:)
Jövöhéten kell megjönnie. 20. napra tervezi a beültetést, de azt mondta 9.napi UH alapján még más is lehet.
Vicces volt, mert rákérdzetem, hogy ugye külön fagyasztották őket? Hál Istennek igen. Kiborlultam volna ha nem.
köszönöm:)
igen mindent az Iscare klinika intéz majd!
Én már sajna a korom miatt nem mehetek a Reprofiba.
Nagyon kedvesek ott is!
kedves Iko!
Én is most mentem át a korom miatt az Iscare klinikára,mert a lefagyasztott embrionkat ott tudják majd beültetni,igy felvettem az ottani kordinátorral a kapcsolatot aki nagyon segitőkész!:)Tegnap voltam kint kozultálni a dr. nővel.
Sziasztok,én most voltam iscare klinikán a határon semmi nem volt se reggel és este sem,simán lehet menni!)
Mindenkit bátorítok,hogy Ne adjátok fel!)
Én most megyek a második beültetésre majd nyáron)
Tavaly született egy Gyönyörű kisfiam,Bagócsi dr.Úr segítségével!)
Nálunk a petesejtes donoros dolog tavaly november végén indult az első, januárban a következő, második. Ha nincs PGS akkor a köztes idő nincs.
Nem ez vitte el a 3 évemet, hanem az itthoni orvosok (szarakodása, pénzed oké, de elérhetetlenek, időpont hónapok múlva) és a tavalyi leállás a Covid miatt.
Úgy ment el 3 év az itthoni orvosok (Szakács, Krizsa, Kádár, Tüű, Koppány Viktoria, stb.).
Embrió és beültetés nélkül nincs eredmény.
De látod a is topnak minősített embrió sem garancia a magtapadásra. Azon gondolkodom, hogy ha orvosi szempontból topnak minősítenek valamit azt is jelenti hogy életképes-e. Én nem tudom laikusként de ezek szerint nem.