Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Medrol.
en 16 mg rol kezdtem. 12 hetig ment.
a mellekhatasok viszont rosszabbak voltak mint az inrralipidnel.
(par napja pont a steroid mellekhatasokrol irtunk tobben itt lanyok a forumon).
köszönöm az intralipid infókat mindenkinek!
Balamber28 a szteroid kezelés mi volt? prednisolon? mikor kellett szedni és mennyit?
hello
amikor intralipid volt a kiegeszito kezeles akkor 7-10 nappal beultetes elott.
aztan pozituv tesztnel. aztan havonta 1 szer 12. hetig.
de most utoljara szteroiddal ment a kiegeszites.
Nikka8, Tg28!
Köszi a válaszokat! Igen ciklus eleji hormon panel kell.
Nagyon nem vagyok szakértő, ezért szánalmasan laikus módon tudom csak megfogalmazni, bocs érte. A MACS olyan módszer, amellyel az agy által már hibásnak azonosított (mondjuk idős, vagy rossz DNA-jú stb) és emiatt programozott sejthalálra kijelölt spermiumokat ki tudják válogatni. Ezeket a spermiumokat a klinikán bemágnesezik s kiszedik az egészségesek közül. Maradnak az életerős spermiumok, amelyekkel majd a klinika végzi a megtermékenyítést.
Nekünk sok lombikunk volt, amikor a petesejtek meg sem termékenyültek. A MACS-szel viszont minden egyes esetben az összes petesejt megtermékenyült. Szuper dolog, ha a spermaképpel van probléma.
Tudjátok milyen eljárás a nem mobilis sperma aktivátor?Van ilyen tapasztalata valakinek?
Nem lettek túl fényesek a spermiogram eredmények MACS-ot javasolt a klinika.
Sziasztok!
Nem tudjátok,a smoflipid meddig eltartható?
Nekünk az 5 petesejtből 1 lett ami eljutott az 5. napig. A klinika a következő kört 50%-ban kompenzálja.
Ez még így is megterhelő anyagilag is és érzelmileg is, hogy előlről kell kezdeni mindent, ha nincs sikeresség ebből az egyből.
Ahogy a többiek is írták, a klinikák többsége két beültethető embriót garantál. Ha annál kevesebb van, visszafizetnek valamennyi pénzt. Az átlag beültethető embriószám kb 2-4.
Nekünk nyolc embriónk lett, ami szokatlanul magas szám. Nem vizsgáltattuk be őket - a klinika nem javasolta, mi meg (bár előtte gondolkodtunk rajta, hogy PGS-ezünk) elfogadtuk a véleményüket. Rengetegbe is került volna.
A PGS-sel állítólag két gond van: egyrészt nem garantál megtapadó embriót az sem, másrészt pedig kimutat olyan rendellenességeket, amiket az embrió ebben az egészen korai stádiumában még "kijavít", s így esetleg feleslegesen dobják ki. Én ehhez nem értek.
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy kinek hány beültethető embriója lett?
Olvasom a klinikák garanciáit, de jó részük végülis arról szól, hogy, ha csak egy lesz, akkor a következő kezelésből adnak kedvezményt. Ez nem túl bíztató...
Előfordul, hogy csak egy lesz? Vagy inkább a több a gyakori?
(Még egyszer: :) nem a leszívott petesejtekre gondolok, hanem a beültethető és lefagyasztható embriókra.)
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Szia Tea!
Szerintem viszont ezek pont ciklus eleji vizsgálatok :o) az LH és az FSH miatt, ezeket a 21.napon nem szokták nézni.
sziasztok lányok,
azokat kérdezném, akiknek volt már intralipid kezelése. többféle időzítést olvastam és kicsit tanácstalan vagyok.
10-14 nappal beültetés előtt, vagy 7-10 nappal beültetés előtt, vagy 3-4 héttel beültetés előtt+közvetlenül a beültetés előtt.
ha van bármilyen tapasztalat, megköszönném.
Sziasztok!
Én az ajánlott vizsgálatoknál tartok a konzultáció előtt. Kell egy hormon profil, csak nem írták a ciklus melyik napjára gondoltak. Az első napokra, vagy a 20-23.napokra, vagy mindkettő kell? Nektek hogy volt, emlékszik valaki esetleg? Azért rákérdezek tőlük is, csak annyi mindent kérdeztem már, nehogy tolakodónak tűnjek. /FSH,LH,Estradiol,AMH,Tsh,Prolaktin,Anti-Müllerion/ Köszi ha valaki tudja :) :)