Petesejtdonoros lombik (beszélgetés)
Szívből gratulálok!
Bocsánat,ha értetlenül pislogok....
5 embriót egyszerre?egy napig?
Sziasztok!
Nem igazán ismerem itt ki magamat... és hogy hogyan működik ez a fórum...
Még csak most próbálom olvasni a hozzászólásokat 🤦🏻♀️...
Épp tegnap hagytam abba a gyógyszer szedését... Két hét várakozás után elkezdett csökkenni a HCG így sajnos az első beültetésnek szomorú vége lett...
Még magam sem tudom hogy miért kell ezt leírni...de talán itt várok megértést...
Igen, onnantól ment a napi 1 prolutex.
A vérvetelre járós "függőségem" azért kicsit alábbhagyott az ET+12. és ET+14. napi vérvételek után, mivel ott jók voltak a HCG szintek is 🙂 Utána már csak ET+16, 24, 34 napokon voltam, progi és HCG is szépen nőtt, így többet nem mentem. Onnantól az UH-ra járós "dilim" kezdődött 😁
Az alábbiakat 7.hetesen írtam össze a leepítésről, bemásoltam, hogy ne kelljen a régi hozzászólások közt visszakeresgélni 🙂
Ma kaptam infót a klinikától, megosztom a részleteket, hátha érdekes valakinek.Jelenlegi adagok:
Estrofem: 1-1-1
Cyclogest: 1-0-1
Prolutex: 0-1-0
A klinika által javasolt leépítési terv:
- 8. betöltött hétig minden marad
- 9. és 10. hét alatt leépítés
- 11. hét elejétől hormonpótlás nincs
-9. heti javasolt adagok:
Estrofem: 1-0-1
Cyclogest: 1/2-0-1/2*
Prolutex: 0-1-0 minden másnap
*Az 1/2 cyclogest azért néz ki ilyen furán, mert a klinika Utrogestanban számol, azaz náluk a 4-0-4 utro csökken 2-0-2 adagra
- 10. heti javasolt adagok:
Estrofem: 1-0-0
Cyclogest: 0-0-1/2
Prolutex: 0-1-0 minden harmadnap
Nekem ez nagyon hasonló ahhoz, amit Boniko is megosztott. Én úgy érzem, hogy 1 hetet tolni fogok rajta, 10 és 11 hetek alatt fogom leépíteni és a 12-től nem marad semmi. Hogy mi az oka ennek? Nincs magyarázatom, csak így érzem jónak és hallgatok a megérzesre 🥰
Olyan jo latni, amikor a sok, ugyanazt ismetlo bejegyzes megfelelo taptalajra hullik :)
Meg annyi tennek hozza, hogy a 13 ciklusnap kornyeken, a progeszteron potlat ELOTT 1,3 ng/ml alatt kell lennie, ami 4,13 nmol/l es figyelni kell, mert a laborok ezt a ket mertekegyseget hasznaljak es neha a brnoi koordinatorok is osszekeverik es pl 2 nmol/l-nel leallitananak, pedig az meg teljesen jo.
Kedves OlgaSi!
Köszönöm szépen a válaszod!Most a második körben nekem is cyclogestet (1-0-1) írtak az utrogestan helyett, és kétszer fogják nézni a progiszintet, egyszer a ciklus 13 napján és egyszer a beültetéskor.Akkor ha jól értettem, napi 1 prolutexet használtál a beülti+8.naptól egészen a 10-11.hétig? És egészen addig mérted két-három naponta a progiszintet? És hogy építetted le?
Szia Juli!
Drukkolok neked nagyon a második körhöz 🍀🍀🍀
Nekem is 4-0-4 Utrogestant írtak a protokolban alapból, de én az itthoni dokival Cyclogestet írattam fel, abból ment 1-0-1. Szerintem jobb a felszívódása és kényelmesebb a használata.
A ciklus 13.napi értékhez annyi háttér, hogy márciusi próbálkozásnál jó értékem volt 13.napon (1.3 nmol/l), de nem tapadt meg az embrió. Májusban szerettünk volna újra menni, de váratlanul a 13.napon 28 nmol/l volt a progeszteronom (vélhetően volt egy saját tüszőérés, de az UH-on ennek nem látszott nyoma, csak a vérvetelből derült ki), ezzel Brno semmiképp nem engedte nyilván a beültetést, ha már progipótlás nélkül is ennyire magas. Így május végén, kb 1 héttel a következő várt menzesz előtt kaptam Depot injekciót, ami júniusra szépen be is szabályozta a dolgokat.
A júniusi, sikeres körben mért adatok:
- 13.nap : 0.79 nmol/l
- Beültetés napján(azaz 5 nap progipótlás után) : 59.22 nmol/l
- Beültetés + 4 nap : 55.77 nmol/l
- Beültetés + 8 nap : 42.60 nmol/l, ezen a napon volt egy pici vérzésem, még mielőtt a laborlelet megérkezett volna este (utólag úgy gondoljuk, hogy beágyazódási vérzés lehetett), miután láttuk, hogy csökkent a progiszint is, önhatalmúlag elkezdtem a Prolutexet pluszban (szerencsére volt otthon, és mivel szombat este volt, nem akartam Brno-ra várni hétfőig), mondjuk Brno szerint nem kellett volna elkezdeni, szerintük jó az a 42-es szint
- Beültetés + 12 nap : 61.04 nmol/l, ez már a napi 1 Prolutexel
- Beültetés + 14 nap : 65.30 nmol/l, ez is már Prolutex mellett (Prolutexet a 10-11.hetek alatt építettem le)
Hogy mennyinek kell lennie beültetéskor, azt én innen a fórumról jegyzetelgettem magamnak 🙂 Nekem az a kép állt össze, hogy a 35 nmol/l körüli érték a nagyon minimum, az alá semmiképp nem szabadna leesnie. A beültetéskori optimális valahol az 50-60 nmol/l tartományban van, ilyenkor nem is jó állítólag, ha ettől sokkal magasabb. Aztán beülti után simán rendben vannak a magasabb értékek is (van akinek 100 körüli vagy afeletti a progiszint).
Kedves Lányok!
Egy ideje nem voltam aktív, de olvasom a fórumot folyamatosan🥰
Nagyon drukkolok mindenkinek, aki most ősszel készül beültetésre 🍀🤞🙏 Aki pedig épp egy sikertelen körön van túl, teljes szívvel együttérzek veletek, mi is átéltük ezt többször, voltunk elkeseredve, hogy sosem lehetünk szülők, de most mégis sikerült. Hacsak egészségügyi vagy anyagi dolgok nem szabnak határt, akkor kérlek ne adjátok fel, hiszek benne, hogy Nektek is sikerülni fog ❤️
Időközben mi is elértük az első trimeszter végét, a kisbabánk szépen növekszik, a genetikai UH-on és a Nifty teszten mindent rendben találtak vele 🤗 ❤️
U.I.:
Még két témára reagálnék az elmúlt hetekből. Az egyik a progeszteron mérés: nekünk az első Brno-s körben (most Marcius) nem is említették, bár én mérettem magamnak, de amikor ezt jeleztem és kérdeztem, hogy küldjem-e az eredményeket, le se reagálták, mintha nem érdekelné őket. A második körnél viszont ők kérték a 13.ciklusnapon és beültetés napján, azutánra nem, azokat megint csak magam kedvére csináltam.
A másik dolog a Nifty teszt, valaki kérdezte (talán Banito?), hogy esetleg nem korai-e, amikorra ő bejelentkezett. Ha ez segít bárkinek viszonyítani, én 10+2-nél voltam és ekkor a vérem 7.9%-a magzati DNS volt, amiből simán meg tudták csinálni. Fontos, hogy aki vérhigítózik, minimum 24 órával előtte ne szúrja az ajánlás szerint. Én 48 órát hagytam ki, mert külföldi oldalakon azt ajánlották, azaz 2 nappal előtte reggel ment a Clexane, előtte nap nem, aznapi a NIFTY vérvétel után lett szúrva.
Sok ölelés mindenkinek! 🤗😘
Kedves Szonáta!❤️
Drukkolok Neked Nagyon!🍀🍀🍀
Én is 49évesen szültem a kisfiamat,aki már 2éves!❤️
Szia Ivcsi :) Ha választhatnék, szeretnék sokkal inkább kevésbé tapasztalt lenni :)
Én már túl vagyok a lelkes időszakon már egy jó ideje, a mindent-kivizsgálokon és a mindent-kipróbálokon is. 2015 óta csináljuk, kisebb megszakításokkal. Volt itthon 3 ET, 5 FET saját sejttel ( 2 vetéléssel a 6-7. héten), meg Reprogenesis Brno 2020. nov - 2022. jan végéig, donoros. 9 petesejtből ( 26 éves donor) végül 4 blasztónk lett és a 3. beülti 2022. jan. végén, friss ERA tesztes ablakban sikeresen indult, 1588-as hcg-vel a 14. napon, és habár volt szívhang a 6+0n, de a baba kisebb volt, kb 3 nappal lemaradva, mint kellett volna, és kb 7+5ön elvesztettük.
Ez március közepén volt, azóta hullámzom, hogy akarok e még egy utolsó utáni próbát, immár a korom miatt Szlovákiában, vagy sem. Ki tudja, mi lesz. Egyelőre nektek, többieknek drukkolok, ez egész jól lefoglal :)
A Kaaliban lehetett.
Brno meg tiltotta..., volt így is és úgy is beágyazódás, szóval franc tudja, de én maradnék már a szexmegvonásnál úgy az első uh-ig.
Sok szerencsét!
Sziasztok!
Lassan jon az utolso beultetes, a negyedik. Elhataroztam, hogy probalom elengedni es nem.ragorcsolni. Pl.bemegyek dolgozni, probalok ugyanugy elni mint eddig stb..
Nektek mit mondtak a szexrol? Lehet beultetes utan?
Nagyon drukkolok! Sok szerencsét kívánok!
A 30asoknak pedig, akik petefészek kimerüléssel küzdenek és akik még nem kaptak visszajelzést : Itthon, Magyarországon is elérhető a donor petesejtes kezelés, azt nem tudom, hogy az is térítésmentesen, TB alapon működik, vagy fizetős. Ami miatt sokan mégis külföldön ( többnyire Cseho. Brno Reprofit vagy Reprogenesis nevű klinikák, vagy Szlovákia ( Iscare, Unica, GYN vmi :), ) fizetnek elő egy donor petesejtes IVFre, azaz az, mert Magyaro.on nagyon szigorú feltételek vannak a donor petesejtes kezelésre (donor életkora x évnél fiatalabb, szoros rokoni kapcsolat és hogy már szült korábban ) . Külföldön mindez bármelyik, ffi-nő pár részére elérhető, csak pénz kérdése. Szlovákiában egy donor petesejtes program kb 3800 EURtol felfele, Cseho.ban már 2020ban is 5000 EUR volt, azaz alsó hangon kb. 1,6 milliótól felfele.
Sokan vagyunk itt próbálkozók, 45 felett. Sokunknak az első donortól létrejött akár 4-5 embrió sem hozott még sikert és egy második donoros körön gondolkozunk.
Sokan vannak viszont azok, akik fiatalon, mint pl. ti, így a 30as éveikben abszolút sikeresek már az első donor petesejtes beültetésnél. Ez az én tapasztalatom, persze sokminden függ a férfi oldalon ilyenkor, - ha kérdéses a férj termékenysége, akkor mindenképpen ajánlom donor petesejtes kezelést megelőzően min. 2-3 hónapot a Profertil szedését. Sok sikert!