Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? fórum

Pánikbetegség - Tapasztalatok. Kinek mi segített? (beszélgetés)

Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Pánikbetegség

❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯
1326. mc99 (válaszként erre: 1324. - Hilda anyu)
2013. jan. 27. 21:09

Helló!

A frontint (vagyis a gyógyszert) ezek szerint nem tartod ördögtől valónak (mint itt néhányan). El kellene menned egy pszichiáterhez és az általa javasolt antidepresszánst szedni.

Ahol már frontin/xanax/rivotril kell, ott már magától ez nem fog elmúlni. Minél többet vársz, annál több hónapot-évet vesztegetsz el. Nem éri meg.

1325. Luna93
2013. jan. 27. 18:24
Igen, nekem is este aktivizálódik. :(
1324. Hilda anyu (válaszként erre: 1323. - Luna93)
2013. jan. 27. 16:52
Hát igen ez is szar dolog,mindenki másként éli meg az élet dolgait.Nekem eddig(6éve) mindig karácsony előtt jöttek a tünetek.Utálom a karácsonyt,mert 6 éve minden karácsonykor beteg valaki.Se előtte se utánna,akkor....Abban az évben azt mondta a doki,gyes alatti neurózis.Akkor nem ettem,nem aludtam,így teltek a napjaim.A karácsonyok mindig rosszul teltek,egyébként semmi.Tavaly kezdett rendszeressé válni ez az egész,és általában este jön elő,szörnyű.....
1323. Luna93
2013. jan. 27. 16:33
A pszichológusom is monda, hogy nagyon társfüggő vagyok. Vágyom a biztonságra. Sajnos nincs jó viszonyom a családommal, és nincsen sok barátom, így senki sem tudja kitölteni az ürességet, szóval már kezdek megbarátkozni az egyedülléttel, és minél jobban hozzászokok, annál jobban taszítanak el a férfiak. és már csak az exemmel próbálnám elképzelni a jövőmet...
1322. Luna93 (válaszként erre: 1321. - Hilda anyu)
2013. jan. 27. 16:29
Nekem egy szerelmi csalódás után jött elő. Azóta betegesen félek a csalódástól, attól, hogy kihasználnak, behülyítenek, és eldobnak. Ha szimpatikus egy pasi és csalódnom kell, akkor éjszaka már előjönnek a tünetek, igaz már nem olyan szinten, mint az elején. Ez az egyik ok, ami kihozza, a másik okot még nem ismerem, nem tudtam megfejteni. :(
1321. Hilda anyu (válaszként erre: 1319. - Luna93)
2013. jan. 27. 16:26
Érdekes dolog,azt gondolná az ember ez pont fordítva van.Neked mi a pánikbetegséged oka?
2013. jan. 27. 16:24
A gyomrom már egy éve "tönkrement" ebbe,a panaszokkal már együtt élek.Hol jobb,hol nem.Sétálni is szoktam,szinte mindennap,az addig jó,amíg ott vagyok.Aztán megint belecsöppenek a valóságba,és semmivel sem jobb.Relaxálni,pihenni....kettő eleven kisgyerekem vannem egyszerű.Múlt héten szűnt meg a munkahelyem,itthon vagyok.az időjárás már különösebben nem izgat,azt hiszem nem befolyásol ebben a dologban.Ez csak úgy jön,néha okkal,néha teljesen ok nélkül.
1319. Luna93 (válaszként erre: 1318. - F0d623b3f2)
2013. jan. 27. 16:23
Az a baj, hogy én a nyári hőségben rosszul leszek és a páikbetegségem olyankor csak felerősödik. Ezért kiélvezem a hideget és a telet, és örülök, hogy még nincs nyár. :D
1318. f0d623b3f2 (válaszként erre: 1316. - Luna93)
2013. jan. 27. 15:39

Igen, hiszen mindenki máshogy él, gondolkodik, reagál és reaxal.

A nagy séta jót tesz :)

Érdekes módon engem inkább elkeserít a hóesés mint boldoggá tesz....

1317. Luna93
2013. jan. 27. 14:23
Én úgy gondolom, hogy az életmód váltás nagyon sokat segíthet. Új hobbi, olyan dolog ami érdekel, leköt. Én sajnos másfél éve itthon vagyok... Se munka, se suli... Így ngyon nehéz! Sok ismerősöm és családtagok is azt mondják ha majd dolgozok és fáradtan hazaesek, akkor erőm se lesz a pánikon agyalni. Hát nem tudom, de remélem igazuk lesz. Tényleg jó lenne ebből kiszakadni.
1316. Luna93 (válaszként erre: 1311. - F0d623b3f2)
2013. jan. 27. 14:20
Rám nem igaz a téli depresszió, én a nagy fagy, havazás, és ónoseső ellenére is simán elmegyek esténként sétálni 1-2 órára. :) Utána sokkal jobban érzem magam!
1315. f0d623b3f2 (válaszként erre: 1314. - Hilda anyu)
2013. jan. 27. 13:54

Fáj is valami olyankor? Légszomj? Szorító mellkas? Gyomortaji fájdalom?

Dolgozol valahol vagy otthon vagy (egyedül)?

2013. jan. 27. 09:33
Mit érzek?Remegés jön rám,vagy hidegrázás,mint mikor lázas vagy,szapora a szívverésem,majd kiugrik a helyéről és valamiféle szorongás,vagy félelem,pontosan nem tudom leírni,menekülési vágy ebből a helyzetből,erről a helyről.
1313. f0d623b3f2 (válaszként erre: 1312. - Hilda anyu)
2013. jan. 27. 09:26

Pontosan ez a gond. A tél.... :( legtöbb esetben a szürkeség és a hideg elő hozza a problémát.

Mit érzel pontosan ilyenkor? Amikor "rohamod" van

2013. jan. 27. 09:14
Én komolyan vettem a tüneteket,sőt mint,mondtam,elmentem dokihoz is.Fél évig jártam rendszeresen,amikor azt mondta az orvos mostmár csak akkor menjek,ha szükségem van rá.egyszóval elhajtott.A párom nagyon megértő,próbál segíteni ilyenkor,de mit tudna tenni szegény,azonkívül,hogy próbál megnyugtatni.....?!Gyógyszert nem szedek és depi sem vagyok,csak időnként jönnek rám a "rohamok".Ilyenkor mennem kell ki a lakásból,ki a hidegre,ott sétálgatok,amíg el nem múlik,van,hogy éjjel is.Csak meg vagyok mostmár fogva,mert nagyon hideg van......
2013. jan. 27. 08:15

Itt vagyok, nem tűntem el. :)

Nem, én nem... De sajnos elég közelről érintett a dolog.

Komolyan kell ezeket a tűneteket venni - és az is fontos, hogy így a tel vége felé sajnos egyre többen lesznek depressziósak... Oda kell figyelni és kezelni illetve kezeltetni kell!

Van aki tud neked segíteni?

2013. jan. 26. 22:44
Invinoveritas ne menj el!Úgy örültem hogy van fönt valaki!Te még beteg vagy ,vagy már kigyógyultál?Tudsz még valami jó tanáccsal szolgálni?
2013. jan. 26. 22:37
Már a férjem is azt mondta függő vagyok,mert mikor elfelejtem reggel bevenni,néhány óra múlva érzem a hiányát.De ez egyfajta biztonságérzetet ad...Egyébként az okokra valamelyest fény derült,gyerekkori emlékkel függ össze,és a doki azt mondta nézzek szembe a problémámmal és utánna szó szerint elhajtott!!!Keresnem kéne másikat?De mit?Pszhichológust,pszhihiátert vagy kinezológust?
1308. f0d623b3f2 (válaszként erre: 1307. - F0d623b3f2)
2013. jan. 26. 22:31
Frontint akartam írni...
1307. f0d623b3f2 (válaszként erre: 1305. - Hilda anyu)
2013. jan. 26. 22:30
A front indok "elterjedt" hogy nem lehet hozzászokni... Pedig igenis hozzá lehet szokni. Nagyon. Nem szabad egyik napról a másikra elhagyni de orvosi felügyelettel és szigorú odafigyeléssel kell minden esetben eljárni. Javasolnék relaxaciot, Pszichiatert vagy pszichologust (segítenek az okokat megkeresni). Oda kell figyelni a környezetnek is.
1306. f0d623b3f2 (válaszként erre: 1300. - Luna93)
2013. jan. 26. 22:25
Sok esetben pihenés vagy nyugalmi fázisban jönnek elő a tünetek.
2013. jan. 26. 22:22
Sziasztok!Azt hiszem én is pánikbetegségben szenvedek,bár ezt így orvos még sosem mondta ki.Az egész kb.6 éve kezdődött.Azóta kétszer jártam pszhihológusnál,sajna eredménytelenül.Okosabb nem lettem,jobban nem lettem.Pedig tudom,hogy baj van.Eleinte ritkán jelentkeztek a tünetek,volt úgy hogy évekig sem,tavaly viszont,hát....már nem nagyon bírom!Annyira szeretnék már meggyógyulni!Egyáltalén ki lehet ebből gyógyulni?Már ott tartok,hogy naponta 2-szer szedem a frontint,van hogy este duplán,ha érzem hogy szükség lesz rá.....Rám jön a remegés,a szívdobogás,a szorongás,néha már hányinger is.Nehezen tudok megnyugodni!SEGÍTSETEK!!!!!
1304. Habcsók41 (válaszként erre: 1302. - Kicsivihar2)
2013. jan. 16. 18:40
Köszönöm a történeted nagyon sok erőt adott!Minden jót Neked is és mindenkinek!
1303. mc99 (válaszként erre: 1301. - Kicsivihar2)
2013. jan. 15. 21:18

Részben igaz. Részben. Ezért segít is valamennyit, akinél kisebb a baj, ott a valamennyi esetleg még éppen elegendő is, akinél nagyobb, ott csak enyhít, akinél még nagyobb, az meg el sem jut addig, hogy olyan állapotba kerüljön, hogy lentieket nyugodtan átgondolja és alkalmazza, hiszen szinte a nap minden percében a túlélésért küzd.

Az viszont nem igaz, hogy nem szervi baj. Ha nem az lenne, semmiféle gyógyszer nem hatna rá.

1302. Kicsivihar2 (válaszként erre: 1300. - Luna93)
2013. jan. 15. 12:19
Bocsi, de tényleg hosszú leszek, de van egy mentális oldala is. A pánik egy poszttraumás dolog, az elmédet is rendbe kell rakni. Szükség van önbizalomra, hitre és biztonságérzetre! Kérdezd magadtól: mit érzek amikor rosszul leszek (idegesség stb.) milyen rosszakat általában és hol? (társaságban, kisebbrendűségérzet, szégyenérzet stb.) ezt mind írd le egy papírra. Írd le, mi történt 2 éves korodban, 5 éves korodban 10, 15... 1 éve. Ha hibáztál azokat az érzéseket nem véletlenül tápláltad mégha tévedtél is, fogadd el a hibáidat, és ha valaki megalázott, lásd be, az nem a te hibád volt, és hogy te nem akarsz úgy élni. Sok pánikos azonosítja magát rossz vagy alávetett élethelyzetekkel, és elhiszi hogy azt ő megérdemelte, így veszíti el a biztonságérzetét, és így lesz ideges. Találd meg érzelmeid valódi gyökerét, írj le mindent! Ezután jön az érzelmi oldás. Ehhez kell valami kemény, vagy egy bokszzsák. Gondolj arra ami vagy aki bántott, akármilyen rossz érzésekkel töltött el, érezd át, és az összes haragodat szoríts bele a kémény táblába vagy könyvbe, vagy üsd le a bokszzsákon! Még üvölthetsz is! :D Az összes feszültség, ami a belsőszerveidet emészti, mind kivezeted, olyan mintha szülnél vagy erős hányásod lenne, sokat fogsz sírni utána erősen, de az jó! Ne ijedj meg a sírásoktól, így oldódik ki belőled minden ami rossz!NAPONTA 2 MAGNÉZIUM PEZSGŐTABLETTA NAGYON FONTOS! Minden este és reggel tölts magadba jót, akármi is van: hálásan köszönöm.. bármi életkörülményt, múltbéli barátot, ami örömmel tölt vagy töltött el. Hálásan köszönöm, amiért magabiztos vagyok, jóérzésű, vidám, (mindnet sorolj fel, ami ellentétje a rossz érzéseidnek, és még azonosulni tudsz vele.) Tegyél fel okos kérdéseket: Miért vagyok ilyen szerencsés, talpraesett, értékes, stb. A szeretet (vagy jóérzés, kedv) visz előre, magad és mások iránt, ehhez pedig a hála vezet, légy hálás mindenért amid vagy akid van. Bocsi ha nagyon hosszú voltam, de sokmindent rendbe kell rakni, és ne raidj vissza a kudarcoktól, mindig a pozitív dolgokra koncentrálj, ha kudarc ér mert megint rosszul leszel, rá se ránts, addig csináld amíg minden jó gondolatodat el nem hiszed és sikerül! Nekem sikerül! Egyre jobb az életem és egyre erősebb vagyok.:) Puszi!
1301. Kicsivihar2 (válaszként erre: 1300. - Luna93)
2013. jan. 15. 11:49
Én is pánikkal küzdök, nagyon sok elszántság kell hozzá és kitartás. A rohamokat már leküzdöttem meg a fulladást, hosszú lesz a monológom, de tudok irányvonalat mutatni. Nekünk szervi elváltozás nélkül vannak iszonyatos panaszaink, a vegetatív idegrendszer produkálja. Amikor rosszul vagy, gondold magadban: NEM! minden szervem egészséges, ez csak illúzió. Hálásan köszönöm, amiért teljesen egészséges vagyok. Valójában nem fulladok, nem szédülök, nem fáj, stb.ez csak egy hamis érzet, egy illúzió, nem a valóságot tükrözi (érezd is át, mégha kudarc is ér néhányszor). Ne azt gondold és mondd: miért vagyok megint rosszul, vagy miért nem, hanem azt: miért vagyok ilyen egészséges? Miért vagyok ennyire jól?( ha éppen nem vagy rosszul). És fontos a légzés. Napi többször is szívd be a levegőt úgy, hogy a hasad emelkedjen, és a szádon fújd ki. Egy átlagos lélegzetvétel 4 másodpercig tart, ne erőlködj. Ha jól esik, tartsd bent. Ha így lélegzel, nem mellkasra vagy fenti tüdőcsúcsra, azt jelent nyugodt vagy. Igyál gyógyteát, vagy nyugtató cseppeket, de gyógynövényekből gyógynövénypatikából. Ez a fizikai oldala. Fontos a rendszeres testmozgás is.
1300. Luna93
2013. jan. 14. 00:01
Ma narancslé ivás közben rám jött egy roham, olyan érzésem volt, mintha kezdeném elveszteni az eszméletemet, és mintha kicsúszna alólam a talaj, borzalmas volt.. Én komolyan mondom nem tudom már, hogy mi miatt jönnek elő ilyenkor, minden ok nélkül. :((( Annyira megrémiszt. :(((
1299. Habcsók41 (válaszként erre: 1298. - Kavitacio84)
2013. jan. 13. 17:13
Szia!Pszichiáternél is voltál?Milyen gyógyszereket szedtél?Füledet vizsgálták?Mert attól is lehetnek ilyen tünetek.
2013. jan. 12. 21:37
Sziasztok! Nekem egy eve kezdodott az egesz. eleinte remeges, szapora pulzus, Magas vernyomas.kivizsgaltattam magam, nem talaltak semmit. Aztan telt az ido Es Ejszakankent ugy ebredtem Fel, hogy isszonyatos eros fejfajassal, mintha a koponyam szet akarna esni. A fejfajasok Utan egyre gyengebbnek ereztem magam, egyre jobban elkezdtem szedulni napkozben. Lataszavarok indultak el (elakado kep, remego, homalyos kep), gondolkodasi nehezsegek, memoriazavarok. Ejszaka lemerevedtek az izmaim alvasbol felkelve. Eleinte csak nyugtatoval tudtam elaludni, de a fejfajasok ota nemhogy nyugtato nem kell, hanem olyan erzesem van, mintha agyonvertek volna es Csak fekudni tudok. Olyan, mintha allandoan be lennek rugva vagy mintha valamilyen drog hatasa alatt lennek. Eleinte becsukott szemnel vibralo, cikazo foltok hullamok voltak, majd hallucinaciok. Jelenleg arra sem vagyok kepes, hogy elkepzeljek dolgokat, mintha nem mukodne a kepzelo erom. Ninvsenek se nehativ se pozitiv erzeseim csak ez a borzaszto szedules. A latas is sokszor olyan, mintha a viz alol neznek. Ezer orvosnal voltam, volt mr is, nem talaltak semmit. Szerintetek mi tortenik velem? Paniknak gondoltam eloszor, de Mar annyira masok a tunetek, es a gyogyszerekre sem reagalok. Mi tortenik velem?
1297. Luna93 (válaszként erre: 1292. - Caillui)
2012. dec. 29. 02:03
Szia! A citromfű teát bátran ajánlom! A macskagyökér is jó, az intenzívebb hatású, jobban bódít. Én pánikbetegen raktam le a cigit egyik pillanatról a másikra. Jobban lettem tőle, nem pedig rosszabbul.
❮❮ ... 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook