Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
akkor szerintem mégiscsak meg kéne próbálni elmasszírozni. :/ nekemis hasonló volt műtét után.
Emlékszel rá, hogy sírtál? Én arra emlékszem mikor már felébredtem a szobában... :/
Jó, hogy nálad elmúlt a duzzanat.
Szerintem sem leszívható, mert közvetlenül műtét után is megvolt már. Mondjuk amikor ébredeztem, a nővér mondta, hogy ne sírjak, mert ödémás lesz, de hát az önkéntelen volt, nem tudtam visszafogni, és utána azt hiszem, abba is hagytam, de akkor szerintem már késő volt. De még ha műtét előtt valaki mondta volna, hogy ilyen következményekkel jár a sírás, akkor sem hiszem, hogy öntudatlan állapotban ilyen megfontolásból erre figyeltem volna, és emiatt nem sírtam volna. magam. A másik, hogy másokat is sírva hoztak ki a műtőből és később találkoztam kettővel, és nem volt duzzadt a hegük.
Meg nem is azt érzem, hogy lokalizált folyadék volna ott, hanem a hámszövet egésze duzzadt, tehát sejt szinten lehet telítődve az a rész, azt pedig nem hiszem, hogy le lehetne szívni. Az állaga pedig, amikor puha, olyan, mintha zsír lenne, de amikor kemény, akkor már nem lehet rá ezt mondani.
Én arról tudok, hogyha műtét után nagyobb duzzanat keletkezik a hegen, akkor lehet, hogy bent maradt valami válladék. Egyszerű, pici tűvel megszúrják, és kiszedik. Nem fájdalmas eljárás, azt írták, de szerintem neked nem ilyen problémád van.
Én a saját hegemet Aloe Verás krémmel kenem, párnaponta már csak, de szerintem ahhoz képest, hogy 2 és fél hónapos, kétszeri műtét, nem is olyan csúnya. Nekem is volt rajta egy elég nagy duzzanat, de 1 hónap után helyrejött.
Egy hónapja voltam kontrollon, akkor azt mondta a doki, hogy idő, amíg lelappad, legyek türelemmel, el fog múlni. Még ultrahangra is elküldött, de semmi kórosat nem találtak. Mondjuk akkor egy kicsit jobb állapotban voltam, és addig nem volt olyan, mint most, hogy újra nagyobb lesz.
De mit tud ill. mit lehet vele csinálni? Nem is az zavar, hogy hogy néz ki, mert eltakarom (mondjuk azért jobb lenne, ha normálisan nézne ki, mert műtét előtt semmi nem látszódott a nyakamon, hiába volt nagy a göb), hanem az érzet.
Engem négy hónapja műtöttek, és nekem is feszül, és szorít, ami reggel még fokozottabb. Én még azt is érzem, mikor nyelek, meg evés közben, mikor rágok, és még most sem tudom annyira elfordítani a fejemet, mint régen. Ráadásul a duzzanat még mindig megvan - pedig többen írták, hogy két hónap után el fog múlni -, ami reggel még nagyobb, mint nap közben. Pedig masszírozom és kenegetem, már sokszor a kezem is fáj a mozdulatoktól. Néha kicsit laposabb a dudor és ilyenkor puhább, de aztán egy időre újra duzzadtabbá, keményebbé és nyak szorongatóbbá válik, ami nem tudom, minek a következménye.
Néha a tükör előtt szoktam mozgatni a nyak izmaimat, és egyszer észrevettem, hogy ha kidugom a nyelvem, akkor megnő a dudor, ha pedig vissza, hátra húzom, akkor eltűnik, úgyhogy már végképp nem értem, hogy mi lehet, mert így olyan, mintha az izmon lenne valami ödéma.
A vágás vonala is piros, és a kezdeti vékony vonalból két párhuzamos vonal lett, ami így most 3 mm-es, és elég feltűnő.
Néha már arra is gondolok, hogy valóban felszívódó fonállal varrták-e belül, mert annyira kemény a vágás vonala. Eddig a belső varratra fogtam a dolgot, de a felszívódó fonálnak 80-90 nap alatt el kellett volna tűnnie.
Egy bennfentes mondta, hogy a sebészeteken visszatértek a 60-as években használt anyagokhoz, annyira nincs pénz - most nem tudom, hogy ez konkrétan melyik kórházakra vonatkozik, de akármelyikre is, ez nem egy megnyugtató hír. Azért az ember reménykedik, hogy nála korszerű anyagokat használtak, de mivel 'a másik ember is te vagy', teljesen mindegy, hogy kivel történik meg.
Biztos gyulladt minden ott bent.
Én sok mézet ettem, valamint sokáig szedtem paxirazolt. Mentolos tilos, mert irritálja a gyulladást.
Szia!
Ha a hangod jobb és a legfontosabb az, hogy a levegővétel sem nehézkes, akkor szerintem várj még egy kicsit.
Van itt a hoxán egy lány Eri75, neki volt ilyen műtétje, de nem 2 hónap után, hanem sokkal később.
Eri, de régen beszéltünk!
Sziasztok!
Kérlek, segítsetek! Tegnap voltam fül-orr-gégésznél és azt mondja, még mindíg nem mozog a bal oldal. A hangom viszont sokat javult, ezt Ő is mondta. Azt mondja, hogy ilyenkor a másik oldal megtanul kompenzálni. Azt javasolta, hogy valami pici tűvel megszúrja a nyakam és egy gép megállapítja, lebénult e az ideg. Így eldől, érdemes e várni, hogy rendbejöjjön vagy hangréstágító műtét kell. Nem értem, hova a sietség. Mégcsak két hónap telt el és azóta is rengeteget javultam. Akinél volt ilyen, mit gondol?
Szia!
Engem június 20-án műtöttek, bal lebeny eltávolításom volt. Hasonló cipőben járok, galván kezelést kapok, hetente 3 x és két hete foniáterhez is járok. Mellette este 1x Neuromultivit EP- t szedek, ami vitamin B komplex. Vannak rosszabb és jobb napjaim, de már eltűnt az a mély, rekedtes hang, ami az elején volt. Sokszor kifáradok, kevés a levegőm beszéd közben. Van hogy halkabb, viszont van mikor már szinte teljesen a saját hangom, csak kicsit fátyolos. Én érzek egy javuló tendenciát. Sőt, akivel régebben beszéltem vagy nem tudja, hogy műtöttek, nem vesz észre semmi változást. Ezek a jobb napok. Én is el voltam, néha vagyok keseredve, de attól nem lesz jobb. Mindent ki kell próbálni, a foniáter sokat segít.
Szia! Én nem kentem és most sem kenem semmivel. Bízom a természet gyógyító erejében és nagyon szép a hegem. Úgy éreztem, minden krém, kenőcs valami vegyszert is tartalmaz és ez nem tesz jót. Gyógyszerész létemre, sajnos, igencsak kemikália ellenes vagyok.
A masszírozás viszont megakadályozza a letapadást, ha óvatosan csinálod, nem szabad, hogy fájjon.
Sziasztok!
Pajzsmirigy műtéten estem át június 05-én, mindkét pajzsmirigyemet eltávolították, sajnos a hangom halk és rekedt lett, ezért a kórházból való távozáskor elküldtek a Fül-orr gégészetre,majd egy hétig szednem kellett gyógyszert és vissza ellenőrzésre,semmi javulás, akkor mondta meg az orvos, hogy baloldali hangszalag-és gége bénulásom van, ezért Fizikoth-s kezelést (selectív ingeráram a bal gégefélre) javasol, majd control, most már túl vagyok a 30 db kezelésen, és semmi javulás. Szeretnék tanácsot, segítséget kérni tőletek, akinek a műtét után ugyan ilyen hangszalag és gége bénulása volt, tud-e valamit ajánlani, akár itt, vagy privátban, szívesen olvasnám. Nagyon köszönöm előre is!!!
Szia!
Nekem is van néha, főként stressz helyzetben légszomjam. Eddig a hangproblémáimmal hoztam összefüggésbe és azt gondoltam, ha a hangszalag beindul, rendben lesz az is. Lehet, hogy a stressz a hormonszintet befolyásolja és annak változása okoz légszomjat?
Szia! Engem először május 14.-én műtöttek, kivették az egyik lebenyt, majd június 11.-én a másikat. Nekem így kétszar van vágva, és a második műtétnél mindkét oldalt nyelőcső volt. Igaz még csak 2 hónapja, hogy műtöttek, de ugyanilyen tüneteim vannak. Reggelente, mikor felülök nekem is szúr. Ha rossz idő van szintén elkezd fájni a heg. Én Aloe Vera Jelly-vel szoktam bekenni, akkor mindig elmúlik a fájdalom.
Egyébként az iddegességről még annyit tudok mondani, hogy a műtétek óta nekem légszomjam van ha nagyon ideges vagyok. Szerintem nem kell aggódnod, ez teljesen normális. Én azt olvastam, hogy a külső regenerálódás akár 1 évet is igénybe vehet.
Sziasztok! Úgy örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot :) Elkezdtem az elejétől olvasni, és szuper infókat írtatok, köszönöm:)
Tegnap derült ki, hogy ki kell venni a pajzsmirigyem mindkét lebenyét, mert tele vannak cisztákkal, amik nyomják a nyelőcsövet és a légcsövet.. A jobb oldalin sok-sok 1cm körüli, a bal oldalin pedig szintén 1centisek, és azok mellett egy 3*4centis gyönyörűség van.. Még sosem műtöttek, elég rosszul érintett a dolog, de kicsit megnyugodtam már, hogy olvasgatom a fórumot :) De egy valamiről eddig még nem találtam infot, mondjuk még nem értem a végére.. Dr. Takács Eszter magánrendelésére járok Bp-n, és megműtene ő az Uzsoki utcai kórházban... esetleg Róla, vagy a kórházról valakinek valamilyen tapasztalata nem lenne? :)
Állandó lakcímem szerint a székesfehérvári kórházhoz, ideiglenes szerint a vácihoz tartozom, most költöztünk fel a XIV. kerületbe, de a főbérlőm nem hiszem, hogy engedne ideiglenesen bejelentkezni, így is meg tudnak műteni itt? Ezt elfelejtettem megkérdezni a doktornőtől, és aug. végéig szabin lesz, utána csinálják a mintavételeket, és utána beszélünk a műtétről is. Nagyon köszönöm :)
Sziasztok!
Aki volt már Pesten radiojód terápián, leírná a tapasztalatait? Valójában minden érdekel, úgymond a hivatalos tájékoztatón túlmenően. Ezt csak azért írom, mert az orvosok már korábban elmagyarázták dióhéjban a lényeget, de azért kíváncsi vagyok az apró részletekre is, amiket ők nem emeltek ki. Akár privátban, akár a fórumon szívesen olvasom a véleményeket.
Szia! Engem sebész műtött, minden jól alakult, jóindulatú volt a göböm(ami kb. 3 cm-es volt),csak a bal oldalt vette ki, hormon is rendben, nem kell gyógyszert szednem. Egyetlen hiba csúszott be, a hangom elment, most járok kezelésekre. A sebész szerint nem sérült az ideg, csak vongálódhatott. Hiszek neki és bizakodom. Ha ez rendben lenne, azt mondanám, az egész nem nagy ügy.
Ha tudok segíteni, kérdezz nyugodtan.
Szia!
Sebészeten vagy a fül-orr-gégén? Megkérdezhetem, hogy ki műtött és mik a tapasztalataid? Két orvost is ajánlottak, mindkettő nagyon jó, nem igazán tudok választani.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?