Pajzsmirigyműtét előtt állok; volt valakinek ilyen problémája mostanában? (tudásbázis)
Szia!
Nekem még törésem sem volt a pm. műtétem előtt:)
AZ István kórházban műtöttek, és én is nagyon paráztam:)
Nyugi!
Szia! Kedves vagy, de emellett van fogyásom is És a bal lebeny idegesít egy picit.Ha jól olvastam Téged műtöttek? Mik a tapasztalatok? 43 évesen férfi létemre parázok. Eddig csak töréseim voltak, korházba és orvoshoz sem szivesen járok, eddig nem is kellett. Budapesten volt műtéted?
Köszi!
Szia!
Nekem nincs tapasztalatom, de ne félj!
A TSH-d jó, az, hogy egy kicsit nagyobb nem gond. Semmit nem fognak veled csinálni, max. ellenőrzésre kell majd járnod:)
Sziasztok!
Nemrég szembesültem a betegséggel, vannak göbjeim, a ths 3,2.UH volt, kóros elváltozás nem látható a környéken. Lebeny nagyobbodás a bal oldalon. Vannak a szokásos tünetek, idegesség, türtelmetlenség, fáradékonyság. Valakinek van tapasztalata a Kistarcsai Flór Ferenc Kórházból? Január 9-én megyek endokrinológfiai vizsgálatra. Kicsit be vagyok sz...va a műtéttől.
Sajnos nincs. Nem szabad stresszelni:)
Ez van, a pm. betegeknek ezt el kell viselni, nincs rá semmi gyógyszer és kezelés.
Amíg nem voltam pm. beteg nem értettem, hogy miért csinálja ezt pl. a nénikém, ha ideges. Most már tudom...
Igen, jól vagyok. Már lassan 5 éve volt a műtétem.
A nyakam sokszor feszül még, főleg a frontok hatására. A hangommal nekem volt gondom, de rendbe jött, most egy kicsit mélyebb és rekedtebb, mint volt a műtét előtt. A súlyomat nehezen tartom. Sokat kell mozognom, hogy ne hízzak, a koleszterinem, trigliceridem magas a műtét óta, és ősszel ingadozik rendszerint a vérnyomásom.
De úgy összességében jól vagyok:)
Hát még téged:)))
Hogy vagy? Mi van veled? Olyan régen nem jártál itt a hoxán:(
Ha van kedved, akkor gyere sűrűbben!
Puszillak!
Igen, én is kb. 2 hét után kezdtem kenegetni és masszírozgatni.
Igen, igen. Mintha fojtogatnának, ráadásul úgy varrták össze a nyakamat, hogy nem tudtam rendesen felemelni a fejem hetekig. Én olyan orrfelhúzós vagyok:), de hetekig leszegett fejjel járkáltam.
Nem, ne aggódj!
Semmi gond nem lesz:)
Ez egyén függő. Nekem 2-3 hétig tartott.
Nekem furcsának? Nem, nem fura, én észre sem vettem. A családom és a barátnőm mondta, hogy ez már a saját hangom szinte:)
És lehet igaz, amit mondasz. Nekem lett egy nyakfájásom, amivel 3 napig járkáltunk kórházról-kórházra, épp nem volt így időm a hangommal foglalkozni, mert a nyakam rettentően fájt úgy is, hogy már tele voltam injekciózva, de a hangom rendeződött:)))))
Jaj, de örülök neki:)))))
Annyira szeretem hallani/tudni, hogy más is meggyógyul mint én:))))
Nem tudom mit csináltál, de még ne hagyd abba!
Szia!
És nem írtad meg nekem!?
Nagyon örülök, hogy neked is rendbe jött:)))))
Szia!
Hogy vagy?
Hangod? Nyakad? Súlyod? Kedved?
:)))
Szia!
Lehet későn írok,de régen jártam erre....ne kapkodd el a hangréstágító műtétet! Adj időt a szervezetednek,persze ha biztonságos a légzésed...én átestem ilyenen...Ha mégis kell a műtét nagyon meg kell nézni hol csinálják !!!
sziasztok,
ismeri valaki dr Horányi Jánost? mi a vélemény róla? keresünk olyan orvost aki pajzsmirigyet műt és jó a visszejelzés róla....köszi, a válaszokat priviben.
Igen én is hallottam róla, de nem próbáltam még ki.
Szívesen, ez egyértelmű. Énis jártam a te cipődben. :)
Köszi szépen, még nem próbáltam a Steviát.
Kamillateám van itthon egy zacskóval, és igen, körömvirág krémmel kenegetem.
Köszi a tanácsaidat, aranyos vagy, hogy így foglalkozol velem. Előbb-utóbb csak elmúlik majd valahogy ez a dudor...
Én még a cinkről hallottam, hogy sebgyógyító.
Hát... ezt nem tudom... amit ajánlani tudok, az a Stevia szirup. Ez nem csak egy természetes édesítőszer, de különleges tulajdonsága, hogy segíti a sebek gyógyulását. Én imádom a steviát. Bio boltokban kaphatsz szirupot, de ha nincs akkor szárított stevia levelet, és készíthetsz belőle te magad szirupot.
Én a természetben hiszek, nem az orvosokban. :)
Egy próbát mindenképp megér.
A kamillateás borogatás (nem filteres teával, az semmit nem ér...), meg a körömvirág/aloe vera krém is segíthet a helyzeten.
Masszírozom én, de nem moccan, nagyon ragaszkodó típust fogtam ki, úgy tűnik :), :(. Én is a szobában ébredezve hallottam a nővér mondatát...
Már arra is gondoltam, hogy lehet, hogy alacsony frekvenciás Tens-készülékkel kellene kezelni, mert ez tulajdonképpen vérkeringési probléma lehet, és hátha beindít ott valami változást, de nem tudom, hogy mit szólna hozzá a heg, ill. szabad-e ilyesmivel besegíteni, hogy a dudor végre feladja.
További ajánlott fórumok:
- Milyen filmet láttál ma / mostanában?
- Ciklus előtt/alatt 2-3 kg vízvisszatartás... Mit lehet tenni? Valakinek van hasonló problémája?
- Segitsetek! mostanában többször zsibbad a kezem és a lábam, főleg este elalvás előtt, tud valaki valamilyen gyógymódot...
- A fiam 6 éves és mostanában gyakran mondja, hogy szédül. "mintha pörgetne valaki" - ezt mondja. Főleg elalvás előtt csukott szemmel.
- Teljes pajzsmirigy eltávolítás hatása a műtét előtti magas vérnyomásra
- Volt valakinek mostanában pajzsmirigy műtéte?