Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orrplasztika tapasztalatok fórum

Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)

24479. Barby8073
2019. jan. 7. 21:08

Sziasztok!

Tettem fel képeket, most vagyok 4 hetes vagyis 1 hónapos !

Fájdalom semmi,levegőt már a műtét másnapján kaptam... uh. Minden oké...

Remélem , hogy az orrcsúcsom, nem megy lejjebb, mert én most imádom 😍

Sokkal jobb lett, mint volt, úgyhogy örülök, hogy belevágtam a korrekcióba... Igaz, mondta Kárász , hogy nem teljesen lesz szimetrikus, de talán már nem annyira feltünő, mint műtét előtt volt..., remélem ilyen is marad...

Mivel zárt mûtét volt, tehát nem lett porc berakva (balra ferde volt),îgy mondta Kárász, hogy az nem is fog egyenes lenni,de mindent megtesz vagyis, hogy megtesz, amit lehet, s talán most nem annyira feltünô a ferdeség, mint volt, de még sok idô van hátra a gyôgyulásig.... Most ezen parázok, hogy maradjon ilyen, amilyen most 😀

24478. keki70 (válaszként erre: 24474. - Chidori9)
2019. jan. 7. 21:05

Szia Dóri!

Nekem azt mondta egy fül-orr-gégész,hogy teljesen egyenesre nem lehet kihozni,mindenkinek marad benne valamennyi ferdeség.Nem olyan,hogy húzunk egy egyenes vonalat...

Hát hogy így van-e...nem tudom.

24477. keki70 (válaszként erre: 24475. - Dömpike99)
2019. jan. 7. 21:01
Dömpike visszamentél már VK-hoz?Vagy akkor voltál utoljára,amikor még az elején voltál a gyógyulásnak?
24476. Ditta2 (válaszként erre: 24475. - Dömpike99)
2019. jan. 7. 20:37

Szia!

KT műtött?

24475. Dömpike99 (válaszként erre: 24461. - Lilien88)
2019. jan. 7. 20:34

Szia,

Nekem már 8 hónapos, de sajnos hasonló a problémám.Nem igazán akar változni.

24474. chidori9 (válaszként erre: 24419. - Keki70)
2019. jan. 7. 20:21

Szia Keki,

nagyon köszi a választ. Emlékszem rád, 2 éve is te reagáltál a nyűgeimre műtét után :D A másik, hogy engem Kárász műtött amúgy, és azt mondta a műtét után, az orrsövényferdülésemet is helyrehozta. Ehhez képest most az derült ki, hogy ferde. Ilyen hogy lehet?

2019. jan. 7. 19:43

Sziasztok.

Segítséget szeretnék kérni tőletek!

Úgy döntötten, hogy itt az idő az orrplasztikára! Korábban nem gondoltam volna, hogy ilyen nehéz egy megfelelő orvost talalni. Esetleg tudnatok ajánlani orvosokat, árakkal együtt? Mivel külföldön élek ezert az is érdekelne, hogy mennyi időt kéne tartozkodnom Budapesten. Illetve mennyivel a műtét előtt kell idopontot kérnem.

Előre is köszönöm a segítő szándékú válaszokat!

24472. keki70 (válaszként erre: 24469. - GigiB)
2019. jan. 7. 19:08
Szia,küldtem :-)
24471. bdnr22 (válaszként erre: 24439. - Sugie86)
2019. jan. 7. 18:14
Szia. Kaptál esetleg azóta választ valakitől a korrekciós műtéti árral kapcsolatban?
24470. Jazmin13
2019. jan. 7. 17:51

Sziasztok csajok!

Végre énis kaptam műtéti időpontot március elejére amit nagyon nagyon vàrok!

Köszönöm mindenkinek akinek olvashattam a naplóját nagyon nagy segítség felkészülni a műtétre és a felepülésre!

Tovàbbi szép estét mindenkinek!

24469. GigiB (válaszként erre: 24464. - Keki70)
2019. jan. 7. 16:50
Szia Keki70 nekem is eltudnád kuldeni kerlek uzenetben?
24468. keki70 (válaszként erre: 24467. - Jankak98)
2019. jan. 7. 15:02

Szia,ment,szívesen :-)

A lányoknak van naplójuk,ha titkos,engedélyt kell kérned,ha nem,akkor megtudod nézni.Van,akinél kép van fent,azt is megtudod nézni.

24467. jankak98
2019. jan. 7. 14:59
Sziasztok :) Nekem is elküldi valaki Rezek Ödön doktor úr elérhetőségét és, hogy mennyibe kerülhet egy konzultáció/műtét ? Hol tudok tőle eddigi munkákat nézni ? Nagyon köszi előre is
24466. Mancsi_fit (válaszként erre: 24464. - Keki70)
2019. jan. 7. 13:42
Köszönöm szépen! 🙂🙂
24465. keki70 (válaszként erre: 24463. - 470771)
2019. jan. 7. 11:51

Szia!

Reméljük,hogy három hét múlva beáll normálisra a testhőmérsékleted.

37 még rendben,de 37,5 már nem és nem az altatás miatt,hanem maga a műtét miatt.Ha valami gyulladás van a szervezetben-márpedig a hőemelkedés erre utal-akkor nem műtenek.Még pluszban a műtét is rátehet pár fokot és már is láz lesz belőle.

24464. keki70 (válaszként erre: 24462. - Mancsi_fit)
2019. jan. 7. 11:45
Szia,küldtem :-)
24463. 470771
2019. jan. 7. 11:31

Sziasztok,

Nekem szűk 3 hét múlva lesz a műtétem, viszont több, mint 1 hónapja, késő délutánra hőemelkedésem lesz (nem olyan vészes 37-37.5 között) voltam már házi orvosnál, elküldött kivizsgálásokra, de egyelőre nem derült ki, hogy mi okozhatja. Ez fontos lehet az altatásnál, befolyásolhatja? Nagyon nem szeretném, ha későbbre tolódna a műtét.

24462. Mancsi_fit
2019. jan. 7. 10:42

Sziasztok!

Most 17-en lesz mutetem Rezek dokinal. Kisegitenetek legyszi egy listaval, hogy miket vasaroljak be? 🙂

24461. Lilien88
2019. jan. 7. 09:20
Sokatoknak gyógyul féloldalasan? Eddig nem zavart annyira, de így 2,5 hónaposan eléggé megrémiszt hogy bal oldalon (mindig is az volt a problémásabb oldalam) konkrétan van egy dudor ami nem lesz kisebb sehogy sem. És ahogy idővel jobb oldal apadt, egyre feltünőbb a számomra. Ha megírintem puha, szóval biztos nem csont, de valószínűleg már gyógyultabb, hiszen kőkemény lenne ha még sok lenne hátra a gyógyulásból.
24460. Szandríta (válaszként erre: 24459. - Keki70)
2019. jan. 6. 17:49
Köszönöm! ❤
24459. keki70 (válaszként erre: 24458. - Szandríta)
2019. jan. 6. 15:54

Szia!

Nem marad heg,de egyre figyeljél:véletlenül se vakarjad meg álmodban a pötyiket,így kivéded a hegesedést.Ha nem vakarod el,nem lesz semmi baj.Úgy meggyógyulsz a bárányhimlőből,hogy semmi nyoma nem marad.

Jobbulást!

24458. Szandríta
2019. jan. 6. 12:49

Sziasztok!

1.5 éve volt az orrplasztikám. Most bárányhimlős vagyok (30 évesen) és az orrom is tele van pötyikkel. Valakinek tapasztalata,marad heg rajta?

24457. Macski18 (válaszként erre: 24451. - RT80)
2019. jan. 5. 19:27
Szia, engem is Kárász doki műtött novemberben, ugyanúgy mint neked, nekem is mindent kellett alakítani. Mivel nagyjából egy idősek az új orrocskáink, ne izgulj, nekem is néha feszül, beszúr csak úgy a semmiből. Az én orrom is duzzad-apad , a mosolyom javult sokat, de még nem a régi. A hideget az enyém sem szereti, és igen, még az elején vagyunk a gyógyulási folyamatnak, normális amiken átmegyünk. Nekem Keki70 tanácsai nagyon beváltak, mindent tud az orr gyógyulásáról :) Kitartás, és türelem kell csak . :) Belülre nekem a Coldastop orrcsepp segített , szuperül nyugtatja a nyálkahártyát.
24456. Ditta2 (válaszként erre: 24451. - RT80)
2019. jan. 5. 16:46
Szia! Mikor azt mondtam nekik, hogy fáj, azt a választ kaptam, hogy lehetetlen... Pedig nekem igenis fájt! Végig a gipszes időszakban is, utána is. 6 hétig szemüveget sem tudtam hordani, azóta is csak akkor, ha nagyon muszáj, mert kellemetlen az orromnak. Aszimmetria volt, van, nem tudom lesz-e olyan, hogy nem. A mosolyom hamar visszaállt, ebben szerencsés voltam. Az orrcsucsom nagy, kemény és nyomásra igen érzékeny. Egy percig nem volt olyan a műtét óta, hogy ne érezném az orromon, hogy műtve volt. A hideget kifejezetten utálja. Annyit tudok mondani, amit nekem is mindenki, hogy nagyon az elején jársz 2 hónap telt el a minimum 1 évből. Kitartas...
24455. keki70 (válaszként erre: 24454. - RT80)
2019. jan. 5. 16:37

Egy év átlagban a gyógyulási idő.Ez lehet kevesebb is,de pl.vastag bőrnél több.

Várni kell még türelmesen-tudom,hogy ez a legnehezebb-de az idő neked dolgozik.

24454. RT80 (válaszként erre: 24453. - Keki70)
2019. jan. 5. 16:09
Köszönöm a válaszokat. Próbálom én is nyugtatni magam, és remélem, hogy egyszer lesz szép orrom. Most leginkább a szemből kép zavar. Igazán nagy változás szerintem a gipsz/ tapaszlevétel óta nem történt. Ez így normális? Az oldalsó asszimetria a leg zavaróbb, mert ott érződik a csont kiemelkedés, ahol be volt roppantva. Nem húzódik befelé, ahogy a másik oldalon, hanem az a megmozdított csont darab kitapintható és szemből egy kanyar látszik egyik oldalon. Remélhetem, hogy az a csont még helyreáll? Vagy kimozdulhatott a helyéről és rosszul forrt össze? A két orrszárny is eltér, de abban talán még bízom, hogy majd igazodik egymáshoz....
24453. keki70 (válaszként erre: 24451. - RT80)
2019. jan. 5. 15:35

Szia!

Üdv.a fórumon!

Feszülő,lüktető érzés,vagy akár zsibbadó,húzódó,"leszakad az orrom" érzés:6-7 hétnél tartasz,ha jól számolom.Ezek teljesen normális érzések,gyógyul az orrod.Keresi a helyét a sok kis "részecske",mert az orrod szét lett szedve és bizony össze is kell forrnia.Bár hat hetesen már összeforrtnak mondható,azért a biztosabb,stabilabb összeforrásra még várni kell,három hónap,mire bekövetkezik.

Ezek az érzések,amikről írsz,hajolásnál,emelésnél,fizikai tevékenységnél fokozódhat.

Pl.nálam az orr zsibbadása,húzódása 8 hónapig eltartott,a sportot is csak 8 hónap után tudtam elkezdeni,egyébként úgy éreztem futásnál,hogy leszakad az orrom.

Van,akinél ezek az érzések hamarabb megszűnnek,de akad,akinél még később.

Nem zavaró dolgok ezek,mert nem fájdalom,csak érezni,hogy bizony van orra az embernek.

Az orr belseje:még gyulladásban van ilyenkor,akár az orrnyálkahártya duzzadtsága is jellemző,a sebek az orr mélyén,a varratok,stb...mindennek idő,míg begyógyul.

De majd egyre jobb lesz.Egyébként az orrsövény mentén pedig végig varratok vannak,ezeket érezheted,felszívódnak majd idővel,kinek gyorsabban,kinek lassabban.

Felső ajak:van,akinél három hónapig is eltart,hogy nem tud még rendesen mozogni,oka,hogy egy izom a két első fognál átvágásra került.De rendeződni fog,nálam hat hetes korra rendben volt.

Bőr hámlása:ez is megszűnik,akár minden szer nélkül,megviseli a bőrt,hogy egy hétig nem tudott szellőzni.Nekem egyszerre volt zsíros és száradt,hámló a bőröm.Vannak praktikák,amivel gyorsítható ez az állapot megszűnése,átküldtem priviben.

Aszimmetria:hónapokig eltarthat,nem egyforma ütemben gyógyul a két oldal,de azért egy év alatt ez rendeződni szokott,sőt,inkább fél évet írnék.

Ha az egész orrháton végig húzzuk a kezünket,akkor nem kell,hogy teljesen simának érezzük,nem is sima,nem lehet tükörsimára alakítani a csontot,a lényeg,hogy ez kívülről ne látszódjon.

24452. dodo92 (válaszként erre: 24451. - RT80)
2019. jan. 5. 15:34
Huh hát én úgy látom, hogy mindenki változó ütemben gyógyul. Megmondom őszintén, hogy ilyen lüktetés, feszülés egyáltalan nem volt az orromban (nekem is nyitott plasztikával egybekötött nagyszervíz volt:D), max akkor ha lehajoltam. Fájdalom meg aztán végképp nem.. A felső ajkam kb 3 hét után rendeződött, minimális orrcsúcs aszimmetriám szerintem a 10.hét körül tűnt el véglegesen. Lehet, hogy én a szerencsések közé tartozom, Te pedig a lassabban gyógyuló másik véglet. De ha tartósan fáj, akkor lehet érdemes lenni elmenni egy plusz kontrollra.
24451. RT80
2019. jan. 5. 15:18

Sziasztok,

November közepén volt orrműtétem, teljes plasztika. Az orvosom Kárász Tamás. (Orrsovény, orrhát, orrcsúcs) Rengeteg kérdés merül fel bennem minden nap az orrommal kapcsolatban, amikor a tükörbe nézek. Azoknak a tapasztalataira lennék kiváncsi, akik átestek hasonló műtéten. Nektek mikor szűnt meg az a belső feszülő, lüktető érzés, illetve én úgy érzem, mintha az orrsövényem állandó gyulladásban lenne. Még mindig fáj 🙁 A felső ajkam még mindig nem mozog rendesen, olyan, mintha az is még duzzadt lenne kicsit. Az orr és arc területéről a bőr hámlása mikor szűnik meg? Akinek volt asszimmetria a két oldal között, mikorra rendeződött? Nekem a csontos részen szerintem egyik oldalon a csont nem jól forrt össze, vagy elmozdult, nem tudom, de tapintható, hogy az íve nem befelé húzódik, hanem van benne egy kiemelkedés.... Előre is köszönöm a tapasztalatokat!

24450. GigiB
2019. jan. 5. 09:40

Sziasztok !

Van itt valaki akit január 17. én műt rezek?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook