Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Dóri!
Ezen a műtéten mindenképpen át kell esni,az a kérdés,hogy van-e olyan orvos,akihez ragaszkodsz és általa leszel túl az egészen,vagy azzal az orvossal szeretnéd csináltatni,aki az orrplasztikát is csinálta.Ha előbbi,akkor felesleges,ha utóbbi,akkor nem.
Ez is egy műtéti szövődmény.Látod,itt még nem is olvastunk ilyenről,polipról már igen,mert egyszer Kismacsek említette,hogy ilyen is lehet és ez úgy megmaradt bennem.
Jobbulást és minél előbb legyél túl a műtéten!
Szia!
24404 hsz.
Hat hétig hozzám tartozott...de aztán felszívódott :-)
Úgyhogy lehet normális.
Sziasztok!
Szerintetek az normális, hogy az eddig csuszdaszerű orrhátamon nőtt egy Pukli vagy hullám vagy mittudomén ? Kicsit több mint 1 hónapos a nozim és teljesen bepanikoltam
Sziasztok! December közepén volt egy orrplasztikám, de még duzzadt és kemény az egész orrcsúcsom és környéke. Szeretném olvasni a tapasztalataitokat és nyomonkövetni az orrotok gyógyulási folyamatát, hátha megnyugodnék és türelmesebben tudnék várni miatta, ezért arra szeretnélek kérni Titeket, hogy olvashassam a naplóitokat. Köszönöm szépen mindenkinek! :)
Ui.: BÚÉK!
Köszönöm !☺️
Akkor valaki máshoz megyek ez ügyben!😀
Boldog Új Évet Neked is Luca!
Fül- és orrplasztikát végez.
Boldog Új Évet Nektek!🥳
Holnap fogok időpontot kérni konzultációra, Rezekhez!
Az orrplasztikán kívül más jellegű plasztikát is szokott végezni Rezek doktor ?
6 éve megműtötték a mellemet, de a bimbóudvar túl nagy maradt .🙈😣
Mit értessz teljes orrnyereg töltés alatt? Ha teljesen feltöltik az orrnyerget, feltételezem nem kevés filler-rel, akkor a cucc kb. szétfolyik oda is ahova nem kéne és totál eltorzítja az orrot. Van a neten pár elég csúnya fotó ahol kevesebb filler is olyan galibát okozott, hogy korrekciós műtéttel is alíg tudták kibányászni a töltő anyagot az ember orrából. Töltetett valamit, 9 évig nyugi aztán az orra bal oldala már a bokáját verte.
Amúgy Amerikában is akkor töltenek inkább ha rosszul sikerült műtét után horpadás vagy egyenetlenség marad az orrháton. Ilyenkor ideig óráig ki tudják tölteni az egyenetlenséget.
Orrhátat mindenhol bordaporccal vagy fül porccal emelnek, itthon is. Ezek a sebészek mindenhol ugyanazt tanulják. Sőt, az amcsik tanulnak az európaiaktól, mert a legtöbb ilyen orrplasztikai újítást európai sebészek találták ki. :)
Amúgy miért nem kértél orrhát emelést Rezektől?
Itt is vesznek bordából csontot,nem porcot,éppen azért használnak onnét csontot,mert nem mindig alkalmas minden beavatkozásnál a fülből vett porc.
Főleg orrcsúcsnál szokott előfordulni,ha oda már nem jut anyag,akkor az orvos bordából vett csonttal pótolja,ami nem csak stabilabb,mint a porc,de nagyon jól formálható.
Dömpike nekem az orrháton volt,a csontos és porcos rész találkozásánál.Pont ott,ahonnét a legtöbbet eltávolították.Öt hetesen jött ki és hat hétig tartott.Aztán egyik napról a másikra eltűnt.
Onnét tudtam,hogy ödéma,mivel reggel sosem volt ott,aztán ahogy elkezdtem mozogni,egyre inkább látszott.
Szia!
4 héttől lehet szolizni,szokták ajánlani,hogy iyenkor még az orrot letakarva,de aki nem takarta le,annál sem lett semmi probléma-legalábbis eddig még itt senki nem jelezte.
Igen, és szerintem vagyunk még egy páran így ezzel az állapottal. Nyirokfojadék van ott, előtte ugye lenyomta a gipsz.
Nekem lassan 9 hónaposan is van egy nagyobb "tömeg" a bal oldalon és olyan kemény mint a beton, ritkán puhul csak fel. Türelmesnek kell lennünk, más dolgot nagyon nem tehetünk. Egyszer elmúlik majd.
Sziasztok,
Kárásznál most egy húszas volt a konzultáció.
Sziasztok.
Kárásznál és Rezeknél mennyi egy konzultáció?
Sziasztok!
Március 20.-án lesz a műtétem.Sok lényeges dolgot megtudtam álltalatok köszönöm nektek az infót meg akik beengedtek a naplójukba. 😃🙏
Esetleg még arról szeretnék infót,hogy műtét után a szoráriumozás mikortól ajánlott vagy ezt abszolút felejtsem el.Tavasztól-Őszig szoktam járni azt tudom most el se kezdem a műtét miatt.Erről infót kérhetek vagy tapasztalatokat?
Sziasztok,
8 honapos az orrom, de sajnos nem tökéletes.
Az orrnyereg bal oldalán lett egy pukli a gipszlevétel után(ott elötte nem volt probléma). Olyan mintha folyadék lenne benne, ha megnyomkodom , teljesen eltudom tüntetni, de pár perc mulva újra megtelik.
Volt valakinek ilyen? Ha igen mi történt vele?
Lilien töltetni csak egész apró részt lehet,egy egész orrnyerget nem.
Apró hibát lehet vele korrigálni-nagyon aprót-de évente ismételni kell.
Egy egész orrnyerget ezzel az eljárással nem lehet alakítani.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?