Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia Eliza,igen,teljesen normális.Hetekig eltarthat,sőt,van,akinél hónapokig is.Fél évig teljesen normális az aszimmetria.De pl.akinél vastag a bőr,még fél év után is lehet aszimmetria és akad,akinél van is,de gyógyulóban az orr,tehát ez nem baj.
Ödémaszerű valami:ahol összetud gyűlni a nyirokfolyadék,ott össze is gyűlik,nem egyenletesen oszlik el.Nálam az orrháton volt egy ilyen pont és hat hét után szívódott fel.Így visszagondolva akkor a hat hét soknak tűnt,de ma már tudom,hogy elég gyorsan ment ez a folyamat.
Nem kell aggódnod,két hetes orról van szó,időt kell adni az orrodnak a gyógyuláshoz,de ha téged az jobban megnyugtat,ha az orvos ránéz,akkor nézessed meg.
Ez a gyógyulási folyamat ilyen,sok meglepetést tartogat és ilyenkor jön rá az ember,hogy amiről időnként olvasgat-olvasgatott,az nála is bekövetkezhet,mert bár nincs két egyformán gyógyuló orr,de sok a hasonlóság.
Sziasztok!
Holnap lesz 2 hetes az orrom, egyenlőre feltűnően felemásan apad a két oldal. A pufi oldalon az orrcimpa fölött van egy ödèmaszerű valami, ez nem akar lejjebb menni. A másik oldalon jól kapok levegőt, szépen apad, reggel mindig jókora csupaszcsiga jön ki belőle orrszívóval. A másikból szinte semmi.
Ez normális vagy inkább nézessem meg? Kicsit aggódom.
Köszönöm!!
Tavaszi/nyari mutetesek!
Az lenne a kerdesem hozzatok, hogy gipszlevetel utan hogy vedtetek a nozitokat a naptol? Nyilvan oda fogok figyelni de itt a nyar es azert burkaban sem szeretnek jarni az utcan :D strandon vegig arnyek vagy eleg lehet a szalmakalap, naptej kombo?
Koszi elore is!
Szia!
Árnika golyócskák:műtét előtt két nappal kezd el szedni.3X5 darab a napi adag.
A golyócskákat nyelv alatt kell elszopogatni, és utána nem szabad 15–30 percig enni és inni.
A száj legyen tiszta a szer bevétele előtt!
Szia te kis szép nicknevű!
Dehogy szidunk,leírom,amit a sima cigarettáról tudok:"Műtét előtt minimum 10 nappal abba kell hagyni a dohányzást,műtét után pedig 4-6 hétig tartózkodni kell tőle,de ha több időt kibírsz,az még jobb.
A dohányzás késlelteti a sebek gyógyulását,továbbá kevésbé képes ellenállni a szervezet a kórokozók támadásainak.
A dohányzás károsítja a vérkeringést és ezzel a sebszélek,mélyebb szöveti rétegek elhalását,ennek következtében sebszétválást okozhat.Sebgyógyulási kockázat és szövődmények várhatóak.
Ez nem csak az orrplasztikára igaz,hanem minden plasztikai beavatkozásra."
Itt pedig jön az E-cigi:"az oldott nikotin biztosítja a dohányos számára, hogy ne legyen elvonási tünete, de a cigaretta egyéb toxikus hatásai (szén-monoxid, kátrány és egyéb veszélyes anyagok) nélkül, melyek károsítják a tüdőt, és a keringési rendszert, roncsolják a fogakat és rossz leheletet okoznak. A dohányos csak elpárologtatott vízgőzt szív be, ami minimális oldott anyagot tartalmaz, emiatt pedig az elektromos cigiből nem távozik füst.
Ugyan valamivel biztonságosabbak a hagyományos cigarettáknál (legalábbis a feltételezések szerint, hiszen ezt bizonyítható vizsgálatok még nincsenek, vagy folyamatban vannak) és más, a dohány égetésével járó tevékenységnél, azonban ezeknek is megvan a maguk kockázata és veszélye. Nem teljesen ártalmatlan az elektromos cigi sem!
Veszélyei: Toxikus anyagok
A dietilén-glikol mellet más veszélyes anyagokat is tartalmaznak az e-cigik, például nitrózaminokat, melyek rákot okozhatnak. Ezekkel ugyan közvetlenül nem érintkezhet a használó, de ha megsérül vagy eltörik az eszköz, akkor kiszabadulhat a veszélyes anyag. Valamint tetramethylpyrazine is található bennük, amely hosszú távon agykárosodást okozhat.
Az e-cigiben lévő oldott nikotin és más vegyi anyagok képesek káros hatással lenni az emberi szervezetre.
A nikotin töltetű patronok használata okozhat szívrendellenességeket."
Sziasztok! Pár kérdés: a kémiai hámlasztót a műtét előtti napig használhatom?
Az árnika golyocskakat mikortól szedhetem és hogyan adagoljam? Aki kp-val fizet mikor kell odaadni a Doktornak? (RÖ)
Jajj annyira köszönöm, hogy mindig ilyen gyorsan és mindig Megnyugtato választ tudtok adni!
Gaboo a szer amit ajánlottál nagyon tuti! Nem lesz pati! Ne aggódj! :)
Bent :D
Huh az sem lehetett kellemes! Ne is mondd, a póloimat mai napig úgy veszem fel, mint a legelső napon, ha kicsit jobban fúj a szél, odateszem a kezem, nehogy mozogjon a csúcs. :DDD De a kuka lesből támadott...:D
Szóval mégiscsak bent lógtál abban a kukában,gondoltam én :-)
Nálam előfordult,hogy azt hittem mélyebb a víz és túl gyorsan leértem a medence aljára,felfelé már fogtam az orromat,nem volt kellemes érzés.
Egyébként ez a "vigyázom érzés" máig bennem van,szerintem ez már így is marad.Olyan sokáig kellett bosziorral élnem,hogy ennek már örökre ki kell tartania... <3
Szívesen♥️
Köszönöm!♥️ Ezzel nyugtattam magam én is, hogy ennyi idősen már talán nem lesz baj belőle. Remélem, Rezek atyánk hamar tud fogadni.
Hát az úgy volt, hogy nagytakarítottam és vittem le a szemetet. Nálunk fel van nyitva a kukák teteje, neki vannak támasztva a falnak, hogy szellőzzenek. Van ugye szelektív, amibe a papírt kell tenni, az tele volt kartonnal. Le akartam nyomni kicsit, hogy az enyém is beleférjen, erre megmozdult a kis görény, és jól lecsapta a homlokom, meg az orrnyergem a teteje. Fájdalmat kb 5 percig nem is éreztem a sokktól, annyira megijedtem, rohantam fel a jégért meg a fertőtlenítőért. A jegelés egyébként kicsit segített, legalább visszább ment a duzzanat, de most megint kicsit az avatáros korszakot idézi a látvány. Pedig még a széltől is óvom a nózit, erre mi intéz el? Egy kuka🙈😅
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?