Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Szia!
Örülök,hogy túl vagy rajta!🤗
Gyógyulgassál,pihenjél!Nagyon jól nézel ki a képen :-)
Orrcsepp gipszes időszak alatt jó.Gondolom,hogy Nasivin.Én pl.nem használtam,volt alapból otthon a gyerekek miatt,de ha nem lett volna,akkor feleslegesen veszem meg.
/Bár amíg nincs felbontva,a hűtőben egy ideig eláll./
Orrnyálkahártya duzzadtságára van,hogy időnként kapjál levegőt.
Coldastop is mehet már gipszes időszak alatt,jól oldja a trutyit az olajos állagánál fogva,mivel növényi anyagokból áll nem okoz függőséget,és az orrnyálkahártya duzzadtságát is rendezi.Jó kis készítmény.
Jégzselé:duzzanatra,így van,nem árt,ha van otthon,máskor is hasznát lehet venni,nem megy tönkre,nem fogy el :-)
Feketenadálytő:színesedésre,bevérzésre és gyulladásra is,külsőleg használva.
Igazából ha nem leszel színes,akkor felesleges a Feketenadálytő,mert duzzadtságra jobb a Körömvirágkrém.
Alvás:a gipszes időszak alatt mindenképpen félig ülve.
Gipszlevétel után én még hat hétig aludtam így,de főleg azért,mert nem tudtam lejjebb menni,akkor úgy éreztem,hogy leszakad az orrom.Viszont nem is duzzadt az orrom az éjjel :-)
Műtét után ti hogy aludtatok?
Mármint félig ülve pár napon keresztül?
- orrcsepp, Coldastop orrolaj, jégzselé,Fekete nadálytő krém
Ezeket javasolja a dokim hogy szerezzem be. Tapasztalatok vele?
Szia!
Magamat nézve-gipszlevétel után már teljesen szalonképes voltam és ott folytattam az életemet,ahol a műtét előtt abbahagytam.Rendeztem a kisebbik gyerkőcöt,csináltam az itthoni teendőket,csak figyelembe vettem,hogy először mindent óvatosan,aztán egyre bátrabban ment.
Ezzel azt akarom mondani,hogy amiben csak tudtam,nagyon vigyáztam az orromra :-)
A válasz:igen,nagy valószínűséggel tudsz dolgozni,csak annyival számoljál,hogy azért azt érezni fogod,hogy műtéten estél át,akár húzódhat,zsibbadhat,feszülhet az orr,nem vészesen,csak úgy érzed,hogy van orrod.
Nem,nincs szükség véralvadásgátlóra,legalábbis az orrplasztikánál nem szokott szükség lenni rá.De ha nálad esetleg van valami olyan körülmény,ami indokolttá tenné,akkor az orvos úgyis ezt mérlegeli és utána már rajta múlik,hogy mit mond.
Neked is szép napot! :-)
Sziasztok.
26-án fognak műteni. A kérdésem a következő lenne: szerintetek mekkora esély van arra, hogy én egy hét múlva, 5-én már dolgozhatok? Irodai munkát végzek..
Tudom, hogy ezt embere válogatja, mindenkinek más a szervezete, ezzel együtt a felépüléshez szükséges idő. Csak nagyon bizakodom, hogy minél hamarabb tudok jönni dolgozni, nem szeretnék sokat hiányozni.
Illetve, felmerült bennem még egy kérdés, mivel műtétről van szó. Véralvadás-gátlóval kell utána szúrni magunkat?
Köszönöm előre is mindnekinek!
Szép napot! :)
Szívesen :-)
Amíg tartasz a műtéttől,nem állsz rá készen lelkileg,addig nem szabad belevágni.
A műtét utáni időszak,a gyógyulási folyamat-ami átlagban 1 év-próbára teszi az embert lelkileg,idegtépő folyamat,rengeteg türelem kell hozzá.
Van,aki könnyebben átvészeli,de bizony van,aki nehezen éli meg.
Tehát a műtéttel nem ér véget az egész,nap mint nap tartogat az orr meglepetéseket.
És fontos kihangsúlyozni,hogy a gyógyulási folyamat 80%-ban az orvoson,20%-ban pedig a szervezet reakcióján múlik.
Vagyis-bár senki nem akarja-de előfordulhat,hogy korrekcióra lesz szükség.Ezt csak azért írom,hogy ezzel is számoljál,benne van a pakliban,ne érjen váratlanul.
Mindenki úgy képzeli és azt szeretné,hogy elsőre sikerüljön az orra úgy,ahogy azt elképzelte,de azért tudjuk,sajnos nem mindig alakul így.
Itt vagyunk a fórumon és segítünk mindenkit,nem hagyunk senkit magára,de tudom,hogy a pánikbetegség még felerősíti azokat az érzéseket,amin egyébként lehet,hogy "normál" esetben könnyen ill. könnyebben túl jut az ember.
Kérdezzél bármit,ami egy kicsit is kérdéses számodra,ha tudunk,válaszolunk-ezzel megkönnyíthetjük azt,hogy ne legyen belőle pánikolás.Ha valamire tudod a választ,tudod,hogy mivel jár,mire számíthatsz és nem ér váratlanul,akkor az sokat jelent.Egyfajta biztonságérzet nyújt.
A drain kivétele után én még nem kaptam az orromon levegőt,tele volt savóval,váladékkal,még az allergiás náthával is.
Viszont amikor lekerült a gipsz és már óvatosan lehetett orrot fújni,attól kezdve jött a levegő és folyamatosan.Eljött az az időszak,hogy nem nyitott szájjal alszom és azon át veszek levegőt,hanem az orromon át történik a lélegzés./Ez már évek óta nem ment,mert a ferde orrsövény és az allergia ezt megakadályozta./
Nem is kellett használnom semmilyen készítményt a gipszlevétel után.
Remélem,hogy minden rendben fog alakulni,csak írjál,ha bármi eszedbe jut,vagy ha valamin sokat agyalsz,megbeszéljük! :-)
Tamponszedes utan nekem kb 1 percig szelelt.
Varhatoan azert dugulgatni fog. Ne szamits ra, hogy hip-hop elmulik. Vannak persze ebben is szerencsesebbek... :)
Vannak jo keszitmenyek, amik segitenek levegot kapni, illetve konnyitik a gyogyulas folyamatat is. En most 4 honapos vagyok es kb mostanra allt be normalisan a "szeleles".
Sok sikert a mutethez es a gyogyulashoz is!
Köszönöm a választ! :) Sajnos pánikbeteg vagyok és emiatt tartok kicsit a műtéttől. Nem szeretnék bepánikolni, mert eleve nem lesz kellemes a műtét utáni állapot hát még ha befulladok :(
Amúgy a műtét után ki mikor kapott levegőt az orrán? Ha kiveszik a tampont, szelelni fog az orr?
Szia!
Jobban vagy?Kaptál már választ?
Szia!
Azért kaptál "csak" a profilról tervet,mert az hiteles,a szemből terv 50%-ban lenne hiteles,ezért nem csinálnak.
Előfordul,hogy van olyan,aki csinál,de nem adja vissza 100%-ban,hogy milyen is lesz az orr,csak 50%-ban.
Sok szerencsét a műtéthez-valósuljon meg minél előbb az álmod!
Laura olyan érzés lesz,mint náthás lennél.Amint felébresztenek,automatikusan a szádon át fogsz lélegezni.
Az agy okos szerkezet,rögtön átáll a szájon át való légzésre.
Tudod,mint a csecsemő ha náthás,ő sem kezd el fuldokolni,hanem a száján át veszi a levegőt.
Észre sem fogod venni ébresztéskor,hogy már a szádon át lélegzel,természetes folyamat,ne féljél tőle.
Lesz oxigén,csak szájon át.
Lányok !
A műtét után, ébredéskor ti nem pánikoltatok az oxigénhiány miatt ?
Komolyan mondom, én a szájon át légzéstől félek a legjobban..
Sziasztok!
Megint egy gyors kérdéssel fordulok hozzátok. Tegnap voltam fogorvosnál és egy góc van a gyökérkezelt fogam alatt ( nem is kicsi), így a fogamat ki kell húzni. 3 hétre vagyok a műtéttől, de holnap kiszedné nekem a fogorvos a fogamat. Tegnap hívtam Rezek doktor asszisztensét, hogy még műtét előtt belevághatnék -e egy ilyen dologba, vagy műtét utánra időzítsük -e. Erika még nem hívott vissza, én meg egyre idegesebb vagyok, hogy mi legyen. Valakivel történt hasonló eset a műtét előtt?
Szia !
Nem tud visszanőni, főleg nem 2 hét alatt. Nem lehet, hogy a porcszárny ? Engem is D.Z. műtött, ha gondolod, írj privit erről.
Sziasztok Csajok!
Már elèg rég voltam itt, sajnos eddig nem volt lehetőségem a műtétre, de most van., ezèrt szeretném olyan lányok jelentkezèsèt akiket Dr. Rezek műtött! 🙋🏻♀️ Lenne pár kérdésem esetleg, ha a naplójukba beengednek azt is megköszönném! 😊
Kérdés mindenkitől, aki tudja.. Dr. Rezek fül-orr-gégész is? Mert egy bnőm is menne konzira és neki màs jellegű a panasza.
Szép napot mindenkinek! 🌸🤗
Szia!
Nekem sem volt tampon csak drain és az egyáltalán nem fajt mikor másnap kivették :)
Sziasztok!
Dr Seffer István műtött már valakit?
Szia!
A drain feladata a sebnyílás bezáródásának megakadályozása,a szövetek között meggyűlő savó, nyirok,vérömleny,genny vagy levegő eltávolítása, elsősorban fájdalom és gyulladás megelőzése céljából A drain-mely egy egyszerű steril gézcsíktól kezdve, egy speciális lyukakkal ellátott, szilikonból, latexből vagy műanyagból készült cső is lehet- a hajszálcsövesség elvén működik,de a komolyabb rendszerek önálló szívóval rendelkeznek.
Én egyetlen egy dologtól tartottam az orrplasztikát illetően és az a tampon volt.
Kárász doktornál nincs tampon,csak drain,ami gumiból sodort,a bal és jobb orrlyukba kerül,alul pedig összefogja egy kis cérna.Eltávolításkor csak meghúzza és egy mp alatt kicsúszik.Ez nem duzzad,nem telik fel vérrel,nem feszít,olyan érzés,mint amikor náthás vagy.
Tehát ha úgy ítéli meg az orvos,hogy szükséges,akkor ezt el kell fogadni,azért is írtam le neked,hogy a drainnak feladata van.
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?