Orrplasztika tapasztalatok (beszélgetés)
Sziasztok! Már rég neztem fel erre az oldalra, nem rég múlt a nozim 2 eves, tettem fel új kepeket a naplomba. Rezek Odon műtött, aki szeretne megnezni az kopogjon és beengedem! Remelem segít majd nehanyotoknak a naplom akar orvos valasztasban is..☺️ Én Rezeket tiszta szívből ajánlom!
Alom nozit mindenkinek és további szép hétvégét!🥰
Szia!
Amivel tudod befolyásolni a duzzadást,színesedést,bevérzést:Rutascorbin,vagy Hegyi Árnika krém Hegyi Árnika golyócskákkal kombinálva.Utóbbi adagja 3X5 golyócska,amit nyelv alatt kell elszopogatni,és utána nem szabad 15–30 percig enni és inni.
A száj legyen tiszta a szer bevétele előtt!
Rutascorbint ill. az Árnika golyócskákat műtét előtt pár nappal el lehet kezdeni szedni,erősítik a hajszálerek falát.
Hegyi Árnika krémet a műtét után,óvatosan kenve lehet használni,szembe ne kerüljön.
Ugyanezt a célt szolgálja a Feketenadálytőkrém,ezt is műtét után.
Vagy az egyiket,vagy a másikat.
C-vitamint műtét előtt szedjed,2000 mg mehet.
28254-as hozzászólásban írja Pálma a Bromelaint,olvassad el,hogyan hat,ezt is érdemes beszerezni.
Ezekkel a készítményekkel mind rátudsz segíteni,de azt akkor sem lehet garantálni,hogy nem dagad be a szem,azért itt sokat számít,hogyan reagál a szervezet a beavatkozásra.
Én csak Rutascorbint szedtem,nem dagadt be a szemem,az egyik szemhéjamon ment szét egy kis erecske és minimális színesedésem volt,ami gipszlevételre fel is szívódott.Lehetséges,ha a Rutascorbint nem szedem,akkor is ugyanennyi lett volna a szemeimet illetőleg.
Sziasztok!
Akik mar megmutettek az orrukat es nem dagadt be nekik a szemuk annyira,mit hasznaltak?
Sziasztok!
Én is szeretném megmüttetni az orrom hamarosan. Néhányotokhoz be is kopogtam, köszönöm ha beengedtek. 🥰
Dr Rezek Ödönhöz szeretnék menni , viszont más fórumon (Fb) nagyon dicsérik dr Járai Tamást is. Van valakinek tapasztalat az utóbbi doktor úrral ?
En 35 evesen fiatalnam erzem magam!
Sok sikert a mutethez. :)
Sziasztok,
Kedden volt két hetes az orrom, a bal oldalam nehezebben gyógyul, jobban bevan dagadva, illetve a napokban észre vettem belul az orrlyukam fölött az orr csúcshoz valami kemény kis darab nőtt, probaltam tisztogatni de elegge fájó ha hozza erek.. hulye kérdés, de a porc vissza tud nőni? Illetve ha igen lehetséges 2 hét alatt? Vagy valami csak másképp gyógyul?:/
Szia!
Soha sem késő,volt olyan hölgy,aki 57 évesen esett át rajta felső szemhéjplasztikával kombinálva és nagyon boldog volt az eredmény láttán!
Ha akárcsak egy kicsit is úgy érezzük,hogy a változtatás boldoggá tesz minket-mert kihat az egész életünkre-,akkor hajrá!🤗
Én az elsőnél 30 voltam, idén 32 leszek :D de nem érzem magam vénnek :-) mindenki máskor lesz erre felkészülve lelkileg. Tudom milyen amikor a család/aggódó barátok bekontráznak, de felnott ember vagy, nem szólhatnak ebbe bele. Egyébként meg azt kell mondani nekik, hogy orrsoveny lesz, aztán par hétre frizurát váltani. Az en környezetemben szinte mindenkit at lehetett verni ezzel, szerencsere a legtöbb ember annyira magával van elfoglalva, nem a te orrod korul forog számukra a világ. (Kivéve az akkor 1,5 éves unokaöcsém... na o észrevette, hiszen a kis cukinak ugye mi jelentjük a világot, amig nincs egyéb eksön, az ő dolga, hogy a közvetlen környezetet 100%-ban megfigyelje. ❤️ Meg is csípte azonnal a megváltozott orrom gipszleszedes utan 😆👃🏻)
Amugy amiket en szedek most (a korrekció előtt/utan: Rutascorbint (érfal erősítő), Bromelain (ez az ananászbol van kivonva, egy fehérje lebonto enzim, ami segít a duzzanat lehuzasaban, arnica - bár ezt szerintem semlegesitem, mert mentolos a fogkremem ://// + 1-2000mg C-vitamint (kajaval együtt) Igaz, ez a második nem volt akkora műtét mint az első, és zárt is volt, de szinte 0 (!) nálam a beverzes. A szemem belső csucskeinél picit duci, de ennyi.
Szia! Szerintem egyáltalán nem vagy “vén róka” 34 évesen és ha ennyi idősen is meg mindig zavar az orrod akkor szerintem csinaltasd meg ne várj tovább. :) én amúgy egyáltalán nem vagyok a plasztikazas híve, de szerintem egy hatalmas orr az arc közepén rengeteget tud főleg egy szép arcon rontani. Nagyon sokat gondolkoztam én is a műtéten, mindig csak húztam halasztottam, de egyre jobban zavart az orrom.
A tapaszozast nem tudom miért mindenkinél más, de én Magyarországon egyetlen orvost sem ismerek, nem tudom ok hogy dolgoznak szóval ebben nem is tudok sajnos segíteni.
Viszont nekem egyáltalán nem lilult be a szemem pedig előtte semmit nem szedtem ellene. Annyi, hogy a második-harmadik nap bedagadt kicsit a szemem ami egy pár napon belül el is múlt. A műtét utan irt fel a doki egy Bromelain nevű gyógyszert ami segit a beadagadas ellen és azt kell szednem azóta is.
Engem Németországban műtöttek :)
Ugyanez volt nekem is a fogszabival.. ma először kapok valamennyire levegőt az orromon úgyhogy eddig nem akartam berakni főleg az alvashoz mert nekem az volt a legnehezebb
Szia! :) Ki műtött? Nekem most volt a második orrmutetem, az elsőnél hat nap utan lekerült a gipsz, 7. napon már dolgoztam. Igaz nem klasszik munkahelyem van, igy tudtam bent pihenni, de két hét utan már siman képes leszel dolgozni... Rezek doki nem tapaszol a gipsz utan, uh ezzel nincs tapasztalatom, de szerintem ha letelik a két hét és mondod, hogy mennél vissza, akkor lekerülhet már a tapasz. De kérdezd meg a dokidat azért nyilvan!! :)
Nekem egy hete vették le az állandó fogszabimat 3,5 ev utan, most egy ilyen nagyon kényelmetlen ejszakait kell hordanom (két hétig nappal is) és hat őszinte leszek, a műtét utan közvetlenül nem kinoztam magam vele. Most pont beraktam, de ha nagyon dugulni fog éjjel az orrom, akkor az alsot ki fogom venni szerintem.
Gipszlevétel után én már szalonképes voltam,de még négy napig volt tartótapaszom.
Két és fél hét szabi elég,bár nem tudom,hogy mit dolgozol.Ha valaki pl.irodai munkát végez annak nyilván könnyebb,mint aki fizikait.Utóbbinak kellene a hat hét pihenés is,mert az orrnak a fel-le hajolgatás,emelés megterhelő,alapból is húzódhat,zsibbadhat,feszülhet,de a fizikai munka ezt még jobban fokozza.
Ha külsőleg úgy is fest az ember,mintha semmi nem történt volna,azért az orr az jelez,hogy nem kis beavatkozáson esett át és gyógyulnia kell.
Szívesen :-)
Nyugodtan rakjad be a fogszabályzót,nem lesz belőle gond.Más is hordta.
Köszönöm a gyors és megnyugtató választ :)
Egyébként jelenleg invisalign fogszabalyzot hordok de erre a hétre kivettem mert szenvedtem eleget és nem akartam, hogy meg a fogam is fájjon. De abból nem lehet gond, ha már újra hordom? Valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata?
Szia!
En maganban csinaltattam vercsoport vizsgalatot, es 5 munkanap volt mire megkuldtek az eredmenyt. Mast mindent mar masnap meg szoktak kuldeni...
Amugy kertek vercsoportot az orrmutethez? Nagyon alaposak :)
További ajánlott fórumok:
- Valaki nem hív meg egy orrplasztikára?
- Mi a véleményetek Dr. Bajusz Huba által végzett orrplasztikáról?
- Véleményeket szeretnék kérni Dr. Doleviczényi Zoltán fül-orr gégész, plasztikai sebészről orrplasztika témában.
- Van tapasztalatotok Dr. Rezek Ödön által készített orrplasztikával kapcsolatban?
- Szegeden végeztetnék orrplasztikát, vannak tapasztalataitok?
- Van tapasztalatotok Dr. Pataki Gergely által készített orrplasztikával kapcsolatban?