Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat fórum

Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)

118. aniani63 (válaszként erre: 117. - 'szti)
2009. ápr. 1. 08:25

:o)

A mai nap legszebb meglepetése,köszike!

Megkukk,valami mese az a két gyönyörűség!

Csodálatosak és milyen kis irigy vagyok! ;DD

El ne tűnj megint,mert ezektől a szépségektől nem szabad megfosztanod minket!Szép napot! ♥

117. 'szti (válaszként erre: 116. - Aniani63)
2009. ápr. 1. 07:57
Vannak virágzók, meg bimbósak meg pihenők, majd teszek fel képeket a naplómba :-)
2009. márc. 31. 23:27

Szia 'szti!

Örülök,hogy újra...nagyon régen láttalak! :o)

Mi újság orchidea fronton?Szépek a virágaid?

115. 'szti (válaszként erre: 113. - B87szeged)
2009. márc. 31. 15:23
a deszt. víznél a forralt víz is jobb
114. aniani63 (válaszként erre: 113. - B87szeged)
2009. márc. 25. 19:07

De,biztosan jó,próbáld ki! :)

Ezt a könyvet én nem ismerem,orchideás?

Nekem,amit írtam bevált,most van olyan,amelyiken két--de lehet 3--virágszár növekszik,szép egészséges a "lepkém".

113. b87szeged (válaszként erre: 112. - Aniani63)
2009. márc. 25. 18:53
Mert a makara féle könyvben azt olvastam-azt hiszem ott-hogy nem lesz elég lágy a víz forralás után.Nem jó az eredeti ötletem?(deszt. víz+ híg tápsó)
112. aniani63 (válaszként erre: 111. - B87szeged)
2009. márc. 25. 17:31

Szia!

Miért is akarsz lágy vizet előállítani?

Az orchidea öntözéséhez nagyon megfelelő,ha csapvizet forralsz,lehűtöd és két hetenként egy kis táp.Szerintem ez így tökéletes! :o)

2009. márc. 25. 13:16
Sziasztok!Segítenétek egy kicsit?Tudjátok,kemény a víz:D...Hogyan lehetne lágy vizet előállítani?Vagyis:az jó megoldás-e,ha desztillált vízhez adok minimális tápoldatot az ionpótlás miatt?Szerintetek mennyinek kellene lennie ennek a mennyiségnek?
2009. márc. 21. 07:53
Sziasztok!Képzeljétek tegnap a ,,madaras" áruházban vettem megint egy orchideát.(Pedig megfogadtam,hogy leállok,mert nincs sok sikerélményem velük.)De ezt nem lehetett otthagyni.Gyönyörű citromsárga,közepe bordó és bordó pöttyekkel teli a virágja.3 kinyílt virágja van és még pár bimbó.De ami a legjobban megtetszett benne,hogy kb.10 cm-es a második ága.Ilyennel még nem találkoztam,csak ami már eleve 2 ágon virágzott.Most várom a csodát,hogy talán nem viseli meg a helyzetváltozás és nevel nekem virágokat.Valami jó tanács esetleg?
2009. márc. 19. 16:58
Sziasztok!!A múlt héten kaptam egy gyönyörű orchidea(star Class),a nagy álmom megvalósult de igazáből nem tudom, hogy a sok vagy kevés fény vagyéppen 2 hetente külön tápoldattal locsolja. Félek, hogy a virágait ledobja pedig roskadásig van. Pár jó tanácsot elfogadnék
2009. márc. 17. 17:38
:O)
107. Ancsika79 (válaszként erre: 105. - 2d5a00656a)
2009. márc. 17. 14:49

Csalánlevél:

Sajnos tényleg nem valami önbizalom növelő ez a kezdés,de sajnos van némi alapja.Nekem is sokba került a tanulópénz,de még egyenlőre nem adom fel.A bevásárlóközpontok árai mellett még megengedhetem,hogy probálkozzam az orchideákkal.Minden lehető infót próbálok begyűjteni,hogy ne pusztítsam ki őket...

106. almirka
2009. márc. 17. 14:19
:( Sajnálom Ancsika!
2009. márc. 16. 19:29

Internet lepkeorchidea ápolás első mondat:

Már a 3.-4,egyedet életben is tudjuk tartani fél éven túl:)

Most olvastam,aranyos ,nem??:)

2009. márc. 16. 19:25

Köszönöm almirka.Sajnos a probléma ,,megoldodott",mert ma a kezemben maradt az összes levél.Elpuhult a levelek töve,ezért gondolom igaz lehet a feltevés a túlöntözésről.

Most szomorú vagyok és igyekszem a többiekkel jobban bánni.A levélspray-ről még senki nem tud nekem mondani semmit?

103. 2d5a00656a (válaszként erre: 102. - Cszsuka)
2009. márc. 15. 18:21
Köszönöm,bár nem az énkezelésemrőllehet a baj mert egy napon belül ajhogy megérkezett ezek történtek,és csak két hete van itt:)
102. Cszsuka (válaszként erre: 101. - 2d5a00656a)
2009. márc. 15. 17:41

Biztos, hogy kezelési hiba. Amiket itt olvashatsz a kezeléséről, szerintem érdemes összegezni, majd átgondolni, hogy mit nem így csináltál. Ott lehet a hiba.

Még a kemény víz is okozhat gondokat.

2009. márc. 15. 17:30
Ezek szerint senki nem tudjami lehet ez????
100. almirka
2009. márc. 15. 16:28

Kedves Ancsika 79!

Az orchideák levelei egy kedves ismerősöm szerint akkor puhulnak meg, ha túl vannak öntözve.

99. Cszsuka (válaszként erre: 98. - Mimmo33)
2009. márc. 15. 16:00
Én minden virágomat külön saját kaspóban tartok:)
98. mimmo33 (válaszként erre: 95. - Cszsuka)
2009. márc. 15. 15:40

Ezt a módszert csak akkor jó alkalmazni, ha csak egy virágod van.Ha több virágot állítasz bele a vízbe,akkor félő, hogy átadhatnak egymásnak betegségeket.

Én agyaggranulátumra állítom a cserepet, és azt tartom nedvesen.

97. mimmo33 (válaszként erre: 84. - Monica17)
2009. márc. 15. 15:38

Az orchideákat tényleg megviseli a környezet és hely változtatás.

Ahova tetted először, ott kell hagyni állandóan!, még forgatni sem szabad, mert attól is """kiborul""" és elkezdi ledobálni a virágait

2009. márc. 14. 07:28

Helló!Igaz,hogy az előző kérdésemre sem kaptam választ senkitől,de újból kérdeznék.

Az eggyik árúházban láttam orchidea levélsprayt.Tápoldatos,párásító hatású.Kérdezni szeretném,hogy valaki ismeri-e,mi a tapasztalata vele?Köszi:Anikó

2009. márc. 14. 06:55

Sziasztok!

Nekem van egy orchideákról szóló könyvem, s azt írja, hogy hetente egyszer állítsam bele lágy vízbe, majd öntsem le alóla a vizet.

Én ezt az utasítást követtem, mivel van víztisztítóm, nem nehéz, s két-három hetente tápoldatot is teszek a vízbe.

Észak-keleti ablakban van, ott nincs tűző nap, de világos, s télen nem nyitom rá az ablakot, nehogy megfázzon. Tavaly kaptam, s idén új virághajtásokat hozott, gyönyörűen virágzik. Ezek szerint jól csináltam, tehát ajánlom nektek is. :)

2009. márc. 13. 22:19

Jaj de jó hogy ide találtam:)Kaptam egy lepkeorchideát ami rögtön két nap múlvaledobta a virágait,majd egy héten belül egy levele főleg/a többin csak nyomokban/mozaikos lett ,ez aztjelenti hogy egy szabálytalan foltban csaka levél erezete maradt meg a zöld lédús rész eltünt.lehet hogy hülyén hangzik ,de nem tudom jobban leírni.

Mi lehet vele??

2009. márc. 13. 22:10

Kedves almirka!

Nagyon örülhetsz,hogy ilyen hálás virágod van!Lehet nekem is ezt kellene tennem! :)

Én csak annyit tudok,hogy az ablakba nem jó hagyni nyáron,mert a nap égeti!Inkább jobb lenne ha a függönyön belűl tennéd!Ezt sok mindenki mondta már! Az egyik elvirágzott virágomon én is felfedeztem egy rügyet :)

Azt gondoljuk,hogy ez egy új virágszár fog lenni!Remélem....

2009. márc. 13. 05:35
Sziasztok!Segítsetek kérlek,hogy múlt évben elvirágzott phanelopsis orchideámnak miért puha,fonnyadt hatású a levele?Mi okozza és mit lehetne tenni ellene?Köszönöm mindenkinek aki segít!
2009. márc. 12. 17:57
Még amit meg szerettem volna kérdezni, csak kimaradt az előbb, az az, hogy a minap az egyik gyökerén észrevettem valamit, ami úgy néz ki, mint egy rügy... Valószínűleg pontatlan a megfogalmazás :) de azért érdekelne, mi lehet az....
2009. márc. 12. 17:54

Üdv. Mindenkinek!

Most találtam rá erre a fórumra és nagyon megörültem, boldog orchidea-tulajdonosként  Bár igaz, én mindössze egyetlen példánnyal rendelkezem, de az a lakás dísze és lelke. Három hónappal ezelőtt kaptam, bimbós állapotban – épp a napokban kezdte mutatni az elvirágzás tüneteit, de szerintem így is nagyon-nagyon sok örömet szerzett virágaival. Három hónap mégis három hónap – eközben pedig új szárat hajtott, bár az előzőnél jóval kisebbet, de azon is megjelentek a bimbók  Pedig én csak szeretem, nem permetezem, nem tápozom – annyi hogy előzőleg felforralt vízzel öntözöm. Szerintem az orchidea az úr a házánál- he tetszenek neki a fényviszonyok, a páratartalom, akkor hálás- ha nem, akkor csinálhat az ember amit akar… Édesanyám virágkötőként dolgozott, mindent elkövetett velük otthon a lakásában, mégsem maradtak meg!

Azontúl, hogy az orchideának megfelelő körülmények kellenek, vannak valamilyen jól bevált módszerek, vagy tippek, hogy mire kellene a jövőben odafigyelnem? Például most a télen az ablakban tartottam, de nyáron is maradhat? Vagy a nap tönkreteszi? Minden tanácsnak megörülök, előre is köszönöm!

89. dite1
2009. márc. 11. 10:53

Sziasztok!

Légyszi válaszoljon valaki a 76.hozzászólásomra, előre is köszönöm!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook