Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
:o)
A mai nap legszebb meglepetése,köszike!
Megkukk,valami mese az a két gyönyörűség!
Csodálatosak és milyen kis irigy vagyok! ;DD
El ne tűnj megint,mert ezektől a szépségektől nem szabad megfosztanod minket!Szép napot! ♥
Szia 'szti!
Örülök,hogy újra...nagyon régen láttalak! :o)
Mi újság orchidea fronton?Szépek a virágaid?
De,biztosan jó,próbáld ki! :)
Ezt a könyvet én nem ismerem,orchideás?
Nekem,amit írtam bevált,most van olyan,amelyiken két--de lehet 3--virágszár növekszik,szép egészséges a "lepkém".
Szia!
Miért is akarsz lágy vizet előállítani?
Az orchidea öntözéséhez nagyon megfelelő,ha csapvizet forralsz,lehűtöd és két hetenként egy kis táp.Szerintem ez így tökéletes! :o)
Csalánlevél:
Sajnos tényleg nem valami önbizalom növelő ez a kezdés,de sajnos van némi alapja.Nekem is sokba került a tanulópénz,de még egyenlőre nem adom fel.A bevásárlóközpontok árai mellett még megengedhetem,hogy probálkozzam az orchideákkal.Minden lehető infót próbálok begyűjteni,hogy ne pusztítsam ki őket...
Internet lepkeorchidea ápolás első mondat:
Már a 3.-4,egyedet életben is tudjuk tartani fél éven túl:)
Most olvastam,aranyos ,nem??:)
Köszönöm almirka.Sajnos a probléma ,,megoldodott",mert ma a kezemben maradt az összes levél.Elpuhult a levelek töve,ezért gondolom igaz lehet a feltevés a túlöntözésről.
Most szomorú vagyok és igyekszem a többiekkel jobban bánni.A levélspray-ről még senki nem tud nekem mondani semmit?
Biztos, hogy kezelési hiba. Amiket itt olvashatsz a kezeléséről, szerintem érdemes összegezni, majd átgondolni, hogy mit nem így csináltál. Ott lehet a hiba.
Még a kemény víz is okozhat gondokat.
Kedves Ancsika 79!
Az orchideák levelei egy kedves ismerősöm szerint akkor puhulnak meg, ha túl vannak öntözve.
Ezt a módszert csak akkor jó alkalmazni, ha csak egy virágod van.Ha több virágot állítasz bele a vízbe,akkor félő, hogy átadhatnak egymásnak betegségeket.
Én agyaggranulátumra állítom a cserepet, és azt tartom nedvesen.
Az orchideákat tényleg megviseli a környezet és hely változtatás.
Ahova tetted először, ott kell hagyni állandóan!, még forgatni sem szabad, mert attól is """kiborul""" és elkezdi ledobálni a virágait
Helló!Igaz,hogy az előző kérdésemre sem kaptam választ senkitől,de újból kérdeznék.
Az eggyik árúházban láttam orchidea levélsprayt.Tápoldatos,párásító hatású.Kérdezni szeretném,hogy valaki ismeri-e,mi a tapasztalata vele?Köszi:Anikó
Sziasztok!
Nekem van egy orchideákról szóló könyvem, s azt írja, hogy hetente egyszer állítsam bele lágy vízbe, majd öntsem le alóla a vizet.
Én ezt az utasítást követtem, mivel van víztisztítóm, nem nehéz, s két-három hetente tápoldatot is teszek a vízbe.
Észak-keleti ablakban van, ott nincs tűző nap, de világos, s télen nem nyitom rá az ablakot, nehogy megfázzon. Tavaly kaptam, s idén új virághajtásokat hozott, gyönyörűen virágzik. Ezek szerint jól csináltam, tehát ajánlom nektek is. :)
Jaj de jó hogy ide találtam:)Kaptam egy lepkeorchideát ami rögtön két nap múlvaledobta a virágait,majd egy héten belül egy levele főleg/a többin csak nyomokban/mozaikos lett ,ez aztjelenti hogy egy szabálytalan foltban csaka levél erezete maradt meg a zöld lédús rész eltünt.lehet hogy hülyén hangzik ,de nem tudom jobban leírni.
Mi lehet vele??
Kedves almirka!
Nagyon örülhetsz,hogy ilyen hálás virágod van!Lehet nekem is ezt kellene tennem! :)
Én csak annyit tudok,hogy az ablakba nem jó hagyni nyáron,mert a nap égeti!Inkább jobb lenne ha a függönyön belűl tennéd!Ezt sok mindenki mondta már! Az egyik elvirágzott virágomon én is felfedeztem egy rügyet :)
Azt gondoljuk,hogy ez egy új virágszár fog lenni!Remélem....
Üdv. Mindenkinek!
Most találtam rá erre a fórumra és nagyon megörültem, boldog orchidea-tulajdonosként Bár igaz, én mindössze egyetlen példánnyal rendelkezem, de az a lakás dísze és lelke. Három hónappal ezelőtt kaptam, bimbós állapotban – épp a napokban kezdte mutatni az elvirágzás tüneteit, de szerintem így is nagyon-nagyon sok örömet szerzett virágaival. Három hónap mégis három hónap – eközben pedig új szárat hajtott, bár az előzőnél jóval kisebbet, de azon is megjelentek a bimbók Pedig én csak szeretem, nem permetezem, nem tápozom – annyi hogy előzőleg felforralt vízzel öntözöm. Szerintem az orchidea az úr a házánál- he tetszenek neki a fényviszonyok, a páratartalom, akkor hálás- ha nem, akkor csinálhat az ember amit akar… Édesanyám virágkötőként dolgozott, mindent elkövetett velük otthon a lakásában, mégsem maradtak meg!
Azontúl, hogy az orchideának megfelelő körülmények kellenek, vannak valamilyen jól bevált módszerek, vagy tippek, hogy mire kellene a jövőben odafigyelnem? Például most a télen az ablakban tartottam, de nyáron is maradhat? Vagy a nap tönkreteszi? Minden tanácsnak megörülök, előre is köszönöm!
Sziasztok!
Légyszi válaszoljon valaki a 76.hozzászólásomra, előre is köszönöm!