Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Mégse szár lesz:( Most már jól látni, h gyökér... Viszont abból 2-t is hoz.
ez akkora öröm tud lenni :-)) most már csak néhány hét türelem...
ében11, tudnál képet berakni róla, hogy milyen fajta? Kíváncsi vagyok rá most már.:)
Off: Nézegettem az adatlapodat, és megakadt a szemem a gyerkőcödön. Gyönyörű, hatalmas szemei vannak!:)
hát az orchideám volt nagyon ügyes :D -most sajnos nem virágzik-nekem úgy tűnik pihenő szakaszban van-csak leveleket hajtott...
Virágszárat növeszt a lepkém!:D Most először mióta nálam van!!
akkor is ügyes vagy, mert az se megy mindenkinek
nem lepke orchideám van-ha jól tudom.
irethe,
ezer bocs, valamit nagyon összekevertem, a vénuszpapucs nem védett, fogalmam sincs miért emlékeztem így rá
az előző konkrétan a papucsorchideára vonatkozott. olyat virágoztattál újra? mert akkor nagyon irigyellek, nekem nem sikerül :-))
nem tudom de az enyém elég jól bírta a lakásban...panel.a konyhában tartottam az ablak közelébe-reggel rövid ideig sütött rá a nap(1-2óra)és se nagyon hűvös nem volt se nagyon párás.csak a gyökerét is napoztattam-kivettem a kaspóból.és kétszer is újravirágzott.
van virágkötő ismerősöm ő mondta hogy egyre jobban bírják a lakásban, mert direkt így nemesítik őket.nála a virágboltban szintén az ablakban vannak az orchideák és nagyon meg tudnak nőni!
kicsit hűvösebbet, párásabb környezetet szeret. lakásban tartva elég nehéz újravirágoztatni, de hátha szerencséd lesz. utálja, ha macerálják a gyökerét, csak akkor kell átültetni, ha nagyon muszáj (én itt szúrtam el az enyémekkel)
ja, oké. azt hittem normál táprúd, ha direkt orcideának való, akkor biztos nem árt, csak nem láttam még olyat
Hát, úgy hiszem hibrid. Van e más igénye mint pl a lepkének?
[link]
itt van róla kép csak az egyém virágja sötét.
Nos nem tudok róla, kifejezetten orchideáknak valónak írják, és lassan bomlik le, amugy csak nemrég óta tettem bele a földjükbe, mert nem tápoldatoztam öket mát több hónapja.
A vénuszpapucs védett faj, szabadföldi, mit szeretnél róla tudni? Vagy szobai hibrid papucsorchideára gondolsz? Abból nekem is van 3 féle, kérdezz nyugodtan, hátha tudok segíteni
a táprúd szerintem nem való orchideának, túl magas koncentrációban van benne a tápanyag, az is lehet, hogy a tiéd a túltápozás miatt nem virágzik újra
Az írják sok helyen hogy a félárnyékot szereti, ez nem igaz, imádják a fényt, de nem a tűző napot, épp ezért ablat előtt tartom, nem ablakpárkányon. Sok orchideám azután, hogy új helyet találtam nekik, sokkal hálásabbak, mert az én szobámba nem sok fény jut... 5 maradt meg eddig itt a szobában, de korántsem olyan húsosak mint a másik helyen, ha azt veszem észre h vmi gondjuk van, biztosan oda fognak kerülni.
Lepkeorchidát nekem se sikerült virágzásra bírni, gondolom neked is az van. Az a legelterjetebb, amíg szép húsosak a levelek és a gyökerei zöldek semmi gond.
Nyilván a túl sok táp sem hasznos, mindenesetre én minimális tápot adok nekik, Táprúd, illetve csepegtetős adagoló. A legfontosabb a megfelelő hely, ezt biztosra tudhatod, ha életerős, kemény levelei vannak, és új hajtásokat hoz. Ajánlom a levélpermetet, akár vízzel akár kapható oldattal. Nekem COMPO levélápolóm van. Ez segíti a megfelelő klímát, és a vitaminfelvételt.
Üdv!
Régóta tartok már orchideákat több kevesebb sikerrel, jelenleg több mint 10 db van. Különböző fajtáúak (persze van azonos is). 3 éppen haldoklófélben van, illetve nem tudni megmaradnak e, de mindenesetre 2 úgy néz ki h igen, mert szép gyökereket, sőt leveleket is hozott. Valószínűleg a víz hiány illetve a túl sok víz jelentette a gondot. Most új helyen vannak, jól érzik magukat. A másik valószínűleg vmi betegséget kapott el, lehet hogy tripsz. Az összes beteg levelét levágtam, és most új hajtást hoz, remélem mem pusztul el. A lepkeorchidáimat nem sikerült újra virágzásra bírni, de van 1 faj amit igen, tápoldattal valószínűleg, nem tudom a nevét, lehet h hibrid. Esetleg vannal vkivel tapasztalatai vénuszpapucs orchideával kapcsokatosan?
Illetve nem találkozott már vki fekete kis foltokkal az levélen? H mi okozhatja? Le lehet törölni, így is tettem ezüstkolloddal,hátha fertőzés az oka.
Keleti ablakban van, szóval elvileg kap fényt. Tápozni kb. egy hónapja kezdtem el, eddig azt hittem megy anélkül is. Átültettem mióta megvettem. Akkor ezek szerint a tápozás miatt nem virágozhatott?
átültetted? tápozod? kap elég fényt?
Nekem 2 éve van meg az első és mióta megvettem nem virágzott.:(
biztos kell ez a hideg a lepkének a virágzáshoz? enyémek anélkül is virágoznak, szerintem max. a tiszta fajoknak lehet ilyen igényük
szti: Akkor megnyugodtam!:)
Nekem a virágoztatás miatt vannak most kint. Remélem bírják...
nyugi, ez nem számít reklámnak, sőt van apróhirdetés is (fent láthatod a narancs menüsorban), meg több csereberélős, hirdetős fórum is
én a lepkéket egyáltalán nem tartom kint, de 15 fokig talán bírja megfázás nélkül
Bocs a reklámért, nem akartam szabályt sérteni, de csak most olvastam utána... Viszont nem tok sajna hozzászólást törölni.:(
Érdekel valakit Jörn Pinske: Orchideák című könyve? Mert a sajátomat szívesen eladnám...
Van valaki, akinél még kint vannak a lepkék?
További ajánlott fórumok: