Orchidea rajongók ide! Írj róla, ápolás, tapasztalat (beszélgetés)
Megnéztem a képeket és én elolvastam az enyémeknek nem a levele hanem a szirmai fonnyadnak. 'sztí egy kicsit lejjebb neked írtam.Mit gondolsz?
Az enyém is ilyen most fonnyadt petyhüdt ahogy mondod. Közben med jön levele és szépen nő. Most hoz bimbót is. 'sztí segíts!
A virágzó,de fonnyadó virág levelének alján ilyen ragacsos valami található,feltöltöttem pár képet,ha valaki ráér,legyen szives nézze meg,hátha felsimeri mi a probléma.
Ezen a tárhelyen láthatjátok a képeket:
[link]
Sziasztok!
Még teljesen új vagyok itt a fórumon.
Van 2 Phalaenopsis-om,mind2 kb 15-18 felső átmérőjű cserépben,OBI-s orchideaföldben.
néha(1-2 hetente)egy kevés COMPO "virágtáp orchideákhoz" löttyel locsolom őket.
Mind2 a konyhaablakban van jelenleg,mindegyiken van uj levél,egyik virágzik,a másik kopasz virágszárából most jön egy gyönyörű uj oldalhajtás.
Viszont mind2nek fonnyadtas,petyhüdt a levele,és az erezete is látszik kissé.
Mi lehet a probléma,ha virágzanak,levelet és hajtást hoznak akkor elvileg jól kell érezzék magukat a jelenlegi helyen és bánásmóddal,de akkor meg a levélnek nem kellene fonnyadtnak lenni.
földfelszin felett nincsen egyiknek sem légfgyökere,ami volt vásárláskor,az pár hónap alatt leszáradt..
Mit csinálhatok rosszul?
Nagyon szeretem ezeket a virágokat,szeretném megmenteni őket a pusztulástól,várom a tanácsaitokat!
Rögtön átültettük. De szegények eléggé viseltesek voltak. A lényeg, hogy a többi egészségesen fejlődik. Már új leveleket hoztak.
levél nélkül szerintem kampec. esetleg nézd meg, gyökere van-e. az ilyen mentetteket azonnal át kell ültetni, mikor hazaviszed, mert vagy agyonlocsolták, vagy kiszárították.
Szép napot mindenkinek. Gondom van: Kettő hete megmentettünk egy nagy áruházból pár mini lepkét. Az egyik viszont elhullajtotta az összes levelét.Vajon van esély arra, hogy hoz újakat?Vagy szegény nem élte túl.Most semmi nem látszik, csak a tőzeg.
Sziasztok lányok.Nemrég meséltem nektek egy kedves ismerősömről, akinek van kettő orbitális méretű lépkéje. Van több szépsége, de ez a kettő hihetetlen szép. Készítettem egy naplót "Kedves ismerősöm virágai címen" ott látjátok.
Nos az enyém ilyet "sajnos" még nem csinált. Anyósomé viszont attól függetlenül,hogy virágzik, folyamatosan hoz új bimbókat. És pontosan így ahogyan mondod. Kibújik egy új bimbó, a szár fejlődik tovább majd ketté válik, itt jön egy újabb bimbi és így tovább. Tettem fel képet róla az anyósom orchideája naplóba, azon a képen ez szépen látszik.
Kérdésem lenne!! Elkezdtek a virágaim fonnyadni legalábbis én szerintem. De a virágszár vége meg folyamatosan nő ée kezd kettéválni. Ott lesz a bimbója?Azért hullajtja el a virágait majd? Gondolom addig amíg virágzik nem hoz újjabbakat ugye?Most jelenleg nincs rajta bimbó mert az lepotyogott róla mikor megkaptam.Köszi a válaszokat.
igen, azóta már eljutottam odáig:)
Szerintem össze kéne többen fognunk, megvenni és szétosztani, nem?
Visszakerestem, már látom. Én is tudom, hogy drága,de állítólag 100 növényhez elég.
az, hogy horror ára van, nem próbáltam még
itt is beszéltünk róla, 696-os hozzászólás
Mi a véleményed a szerről?
Én csak tegnap hallottam, persze vannak köztünk olyanok akik sokkal többet tudnak tőlem ezekről a virágdolgokról. Jó nekik. De igyekszem én is minnél többet tanulni.
Hali. Ha a keresőbe beütöd a keikiboost szót egy csomó mindent láthatsz. Én nem hittem a szememnek.
Hogyhogy?Edina azt hittem te menőbb vagy tőlem?:o)))
Nem mondjátok ezt komolyan? Én még életemben nem hallottam.
Én hallottam a 'sztí-től.
Na lányok!! Hallottatok már a keikiboost-ról? Ez egy paszta,amivel be kell kenni az alvórügyet és csodákra képes. Nemcsak,hogy az alvórügyből megindul a növény, hanem új növényt is nevel, teljesen különálló növényt.Ezt később le lehet választani az anyanövényről. Teljesen hihetetlen volt számomra amikor láttam képeket arról amire képes........
aug.23.-án kaptam az első fehér orchideám.Pontosan 100 napig tartotta a virágokat,majd szép lassan mind lehullott.Ez már dec.02-án volt.Lefotóztam az újra virágzást..márc.08.A tél folyamán minden bimbó látszott már,és az is hogy 2 száron fog virágozni,de csak márciusban virágzott ki.Mese szépek,mind!
Nos csináltam egy "Anyósom orchideája" naplót. Oda feltettem a virágát.
Anyósom virágáról már beszéltem nektek. Tudom,hogy Geridina sógornőjénél 5 éve virágzik, viszont nekem ez is nagy szám,hogy az anyósomé szeptember óta töretlen.
Nos ma elmarad a fénykép, ugyanis nem volt otthon.
rengeteg féle hibrid van, méretre, virágméretre, színre, formára stb. csak lepkéken belül is. úgy látom most az a divat, hogy elágazó száron hozzák a virágokat, korábban ez nem volt jellemző. ha folyamatosan virágzik, akkor biztos szuperül érzi magát a növény (nekem nagyon furcsa, hogy nem "fárad el", nem tart semmi pihenőidőt) általában a lepkéknél 3-6 hónap telik el két virágzás közt. a nemvirágzásnak a leggyakoribb oka a fényhiány.
Említettem már anyósomat és a sógornőmet. Nem hazudok, ha azt mondod, hogy van olyan orchieájuk, ami 5 éve folyamatosan virágzik. Mire elvirágzik az egyik, ott a másik szár. Ez tök komoly, és nem adnak semmi tápot nekik, tényleg.
További ajánlott fórumok: