Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Néró recept

A Néró hozzávalói:
tésztához: 30 dkg Rama Sütőmargarin; 1 csomag vaníliás cukor; 3-4 tojássárgája; 30 dkg porcukor; 50 dkg finomliszt; fél citrom reszelt héja
töltéshez: 25 dkg sűrű lekvár
tetejére: 5 dkg olvasztott csokoládé


A Néró elkészítési módja:
1.A margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a liszttel, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral összegyúrjuk. 2.A masszát sima csöves vagy csillagcsöves habzsákba töltjük, majd sütőpapírral bélelt tepsire kis félgömböket, vagy piskóta alakú formákat nyomunk belőle. 3.Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 6-7 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, kettőt-kettőt a lekvárral összeragasztunk, végül olvasztott csokoládét csurgatunk rá.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A néró elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook