Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tejpite meggybefőttel recept

Tejpite meggybefőttel recept

A Tejpite meggybefőttel hozzávalói:
Hozzávalók ( kb 6 adaghoz )

90 g porcukor
3 db tojás
1 rúd vanília magjai
150 g finomliszt
300 ml tej
200 ml tejszín
1 fél csipet só
350 g magozott meggybefőtt


A Tejpite meggybefőttel elkészítési módja:
Egy kb 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet. A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat - összesen kb 10 percig. Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt. Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába. Figyelem! Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el! Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb 30 perc alatt (hőlégkeverés nélkül). Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tejpite meggybefőttel elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2022, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook