Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Túrós-barackos-kakaós szelet recept

Túrós-barackos-kakaós szelet recept

A Túrós-barackos-kakaós szelet hozzávalói:
A tésztához: 25 dkg Rama Sütőmargarin; 3 evőkanál keserű kakaópor; 40 dkg finomliszt Graham-liszt is lehet; 15 dkg porcukor
A töltelékhez: 1 db citrom reszelt héja; 40 dkg konzerv/friss őszibarack idényben jobb a friss, de más friss gyümölcs pl. szilva, meggy is lehet; 5 dkg babapiskóta vagy háztartási keksz; 1 kg tehéntúró; 1 csomag vaníliás cukor; 25 dkg porcukor; 3 db tojás
A tepsi kikenéséhez: 2 dkg Rama Sütőmargarin


A Túrós-barackos-kakaós szelet elkészítési módja:
A tésztához valókat összegyúrjuk, két cipót formálunk belőle és a hűtőszekrénybe tartjuk 1-2 órán át. A töltelékhez a tojások sárgáját a kétféle cukorral 4-5 perc alatt habosra keverjük, hozzáadjuk az áttört túrót, a ledarált babapiskótát és a reszelt citromhéjat. A tojásfehérjét kemény habbá verve óvatosan beleforgatjuk. Margarinnal kikenünk egy közepes tepsit, bele-reszeljük (a reszelő durva fokán) az egyik tésztacipót, majd rásimítjuk a töltelék felét. Egy sor fölkockázott vagy apróra vágott barackot kanalazunk rá, amit a maradék töltelékkel befedünk. A másik tésztacipót - az aljához hasonlóan - a tetejére reszeljük. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C, légkeveréses sütőben 165 °C) 35-40 percig sütjük.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A túrós-barackos-kakaós szelet elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook