Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Műfogsorosok segítsetek!!! fórum

Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)

❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯
2017. okt. 1. 10:25

Ezt egy mádsik oldalon találtam

Teleszkópos fogpótlások

Egy vagy két maradó fognál alkalmazzuk ezt a pótlástípust. Két koronát (vékony fémből, általában aranyból készülő) helyezünk el ugyanazon a fogon, melyek nagyon precízen egymásba csúsznak, hasonlóan a csillagászati teleszkóphoz. Ha a fogakkal bármi probléma történne, eltávolításuk után a kivehető fogpótlás átalakítható teljes lemezes fogpótlássá.

2017. okt. 1. 10:12

Ezt találtam, talán segít.

3.teleszkópos kivehető pótlás: Minimum 1, maximum 3-4 maradék fogazat esetén lehetséges ez a pótlásféleség. A maradék fogakra koronákat (primer korona) készítünk, ezek pontos megfelelői pedig a kivehető részbe kerülnek (secunder korona). Mivel a primer és secunder fémkoronák egymásba tökéletesen illeszkednek (köztük súrlódás van), nagyon jó stabilitással számolhatunk. Ráadásul a kivehető rész szájba helyezését követően minden az Ön titka marad, hisz az egészből csak egy természetes hatású mosoly marad!

teleszkopos-kiveheto-potlas-fogorvos-szeged-primadenta.jpg teleszkopos2-kiveheto-potlas-fogorvos-szeged-primadenta.jpg

teleszkópos kivehető pótlás - belső felszín teleszkópos kivehető pótlás - kívülről

Milyen esetekben alkalmazható?

minimum 1, maximum 3-4 fog megléte szükséges

Hogyan készül?

Többszöri megjelenést igényel.

Első alkalommal lecsiszoljuk a primer koronákhoz a meglévő fogakat. Lenyomatokat veszünk. Fogszínt választunk. Megbeszéljük és feljegyezzük az Ön igényeit (fogak méretét, állását, színét tekintve).

Második alkalommal rögzítjük a harapást. Bepróbáljuk a kombinált munka vázát a koronákkal.

Harmadik alkalommal bepróbáljuk a próbafogsort. Ekkor még csak viaszba vannak a fogak felállítva, így ha szükséges, korrigálhatjuk a harapást, fogak állását, színét.

Negyedik alkalommal átadjuk az elkészült fogművet. Megtanítjuk a helyes használatra, tisztításra.

Szükség lehet ötödik alkalomra, mely során polírozunk a rózsaszín részből (nyomhatja, törheti az ínyt).

Előnyei:

stabil

esztétikus (teljesen úgy néz ki, mint egy teljes fogsor, a koronák rejtve maradnak)

korrigálható, pótolható, ha valamelyik fog később elvesztésre kerül, helyére új műanyag fog építhető be a pótlásba, nem kell vadonatújat készíteni

Hátrányai:

alaplemez nagyobb kiterjesztésű, mint a csúsztatós pótlásnál (nehezebb lehet a megszokás)

185. Boci
2017. okt. 1. 07:05
És azt nem tudjátok esetleg,hogy a fémlemezes utòlag àtalakìthatò szàjpadlàsosra?
184. arany52
2017. szept. 30. 13:48
Minden attól függ, hogy a fogaid milyen tartósak. Ha azok bírjak, akkor a műfogsor szinte bármeddig.
183. Boci
2017. szept. 30. 10:34
Hát ez marhajò...
182. Boci
2017. szept. 30. 10:34
Akkor azert elköltök százezret,hogy 1-2 évig legyen jò???
181. arany52
2017. szept. 30. 09:02
Akkor bizony nem lesz, új fogsor kell.
180. Boci (válaszként erre: 179. - Arany52)
2017. szept. 30. 04:27
És ha az a maradék két db 6-os fogam évek mùlva elromlik ,akkor nem lesz ami tartsa a fogsort? Mert gondolom pici szájpadlás erre nem lesz elengenő.Na majd jövő héten megkérdezem a dokit.
179. arany52
2017. szept. 29. 22:59
Igen, nagyon vékony fém szájpadlás van, amit igen könnyen meg lehet szokni.
178. nagygini (válaszként erre: 177. - Boci)
2017. szept. 29. 21:58
Annak is lesz szájpadlása, csak kisebb mint a műanyagnak. Nekem azt mondta a doki, hogy minimálisra próbálják redukálni a szájpad méretét. Ha a googleban rákeresel a képek között meglátod mire gondolt. A közepe lyukas, csak egy keret szerű vmi.
177. Boci
2017. szept. 29. 19:15
Sziasztok! Ma voltam fogorvosnál akinél csináltatom a felső fogsoromat.Azt mondta,hogy a lemezes,kapcsosat ajánlja.Utánna gondolkodtam rajta,hogy elfelejtettem megkerdezni tőle,hogyha nem lesz szájpadlása a fogsornak,akkor mi tartja a helyén? Csak a kapocs meg a lemez??
176. arany52
2017. szept. 29. 17:54
Bizony, azt hittem pár fogorvos mentes évem lesz. No de ahogy mondják: embet tervez , Isten végez.
175. Martinaki (válaszként erre: 174. - Arany52)
2017. szept. 29. 14:50

Ohh,hát ez nem jó! :( Ne félj,egyszer túl kell esni rajta!

Gondolom azért jó idegesítő,mert hosszabb távra tervez az ember! :(

174. arany52
2017. szept. 29. 14:20

Igen, kellene másik, most úgy oldom meg, hogy csappal és mindennel beragasztom két naponta. Nem hosszútávú megoldás. Két naponta kiesik, akkor újból ragasztgatás protézisragasztóval. Ki kellene vetetni a 6 gyökeret, de nekem csak szájsebészeten veszik , mert vérzékeny vagyok. Bátorságot gyűjtöm.

Nem érzékeny a koronás fogam, még a gyökerek se, pedig most szabadon vannak.

173. Martinaki (válaszként erre: 172. - Arany52)
2017. szept. 29. 12:32

Akkor most új felsőt kell csináltatnod? :( Felesleges pénzkidobás volt akkor? Ez nem nagy öröm! :(

Neked érzékeny a korona alatt a fogad? Hidegre nekem kicsit furcsa,na nem annyira mint mikor le volt csiszolva,de megérzem ha hideg folyadékot iszok.

172. arany52
2017. szept. 29. 09:38

Felül hat , ebből négy csak gyökér csappal. Ez volt a baj, a csap nem tartott.

Alsónál csak három, de az, el ne kiabáljam , eddig fix.

2017. szept. 29. 05:25
Köszönöm :)
2017. szept. 28. 21:01

Felső teljes,alsó 4 koronával,csúsztatósan 382ezer,tb nincs nekem sem rajta.

Arany52: Mennyi saját fog tartotta Neked?

169. nagygini (válaszként erre: 168. - Arany52)
2017. szept. 28. 20:56
Köszönöm :) Bízok benne,hogy jó lesz ha már ilyen mélyen nyúlunk a zsebbe. Hétfőn kiderül mi lesz és mennyiért, de legalább már nem ájulok majd el ha kimondja a két fogsorra a dupláját.... jajj nekem :D
168. arany52
2017. szept. 28. 18:26
Nekem 400 ezer volt, mert nem jár tb rá. Igen drága és sajnos egy év alatt tönkrement. A csapod fogak nem bírták tartani a fogsort és kiestek a csapok. Amúgy, ha a fogak bírják, akkor nagyon jó , fix, mint egy saját fogsor.
2017. szept. 28. 17:27
Sziasztok! Kinek mennyibe került a csúsztatható protézis? Úgy néz ki nekem is olyan lesz.
2017. szept. 27. 10:32
Persze biztos van ennek is szájpadlás rész, de azért csak stabilabb. Legalábbis gondolom... ,:)
2017. szept. 27. 09:56
Igen,jobb lenne szájpadlásos nélkül,de szzerintem akkor is lesz valamennyi szájpadlás része. Két fog fent nem hiszem,//bár lehet// ,hogy megtartja!
164. nagygini (válaszként erre: 163. - Boci)
2017. szept. 27. 06:33
Szerintem minden megoldás jobb mint a teljes szájpadlásos... Én még nem tudom nekem milyen lesz, de sokat olvastam a különböző fogpótlásokról. Addig amíg bírja a megmaradt fogad addig tart. Az előző dokim aki a szájsebre küldött azt mondta kb. 4 év. Függ az ínyed állapotától. Szerencsére a szájsebész kettő helyett 6 fogat hagyott alól így ez nálam kilőve. Holnap mondják meg nekem milyen lesz, már izgulok.
163. Boci
2017. szept. 27. 05:01
Van köztetek olyan akinek teleszkòpos van? Mennyire tartòs?
162. arany52
2017. szept. 26. 13:15
Úgy tudom csúsztatóst akkor csinálnak, ha maradék fogak egymás mellett vannak, teleszkopóst, ha mondjuk két oldalt egy-egy. De mérget ne vegyetek rá, szakembert kell megkérdezni.
161. Martinaki (válaszként erre: 160. - Boci)
2017. szept. 26. 11:48

Szerintem nem,de hátha vannak itt okosabbak. A csúsztatós olyan,hogy a fix koronából kiáll két oldalt ilyen kis lap,lemezszerűség és a pótlást fentről rákell csúsztatni. A pótlásban is van fém,abban ki van képezve a helye ahová bepasszol. Nem tudom igazából a teleszkopós hogyan működikde ár feltüntetésnél is külön van itt neten jelölve. A csúsztatós a drágább úgy látom.

Én még a hányingertől tartok kicsit,bár eddig nem volt egy percre sem,remélem már nem is lesz.

160. Boci (válaszként erre: 159. - Martinaki)
2017. szept. 25. 20:19
Most felteszek egy hülye kérdést. A csùsztathatò az a teleszkòpos?
159. Martinaki (válaszként erre: 155. - Arany52)
2017. szept. 25. 17:21

Köszi. Már annyit elmondtam a nyuszi ül a fűben c.verset,még jó,hogy nem ezzel álmodom! :) Remélem ez a selypítés elmúlik hamar.

Szerintem nekem is nagy bazi fogakat tett,ráadásul 12 db-ot csak,de azok olyan nagyok.Rajtam spórolt,vagy mit csinált ez?

Sokszor összekoccannak,elharapom oldalt a számat ha eszek.Vagy ez természetes most még?

Boci: Szerintem hagyd meg azt a kettőt,stabilabban fog állni. Alól nekem is 4 db-on korona vam,csúsztatósra csinálta,de így nagyobb biztonságérzetet ad,nem mozdul el. Nem tudom meddig bírja,de ha 5 évig,már annak is örülök.

158. Boci
2017. szept. 25. 14:34

Viszont megint van kérdésem mindenkihez. Nem tudom mit tegyek.Maradt felül kétoldalt fogam, a 5-ös mindkét oldalon.

Kettő valasztásom van. Vagy ezeket is kihuzatom,es lesz teljes pòtlasom felül, vagy teleszkòpos. Kèrdésem az,hogy ez mennyire tartòs hosszùtávon?

❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook