Műfogsorosok segítsetek!!! (beszélgetés)
Ezt egy mádsik oldalon találtam
Teleszkópos fogpótlások
Egy vagy két maradó fognál alkalmazzuk ezt a pótlástípust. Két koronát (vékony fémből, általában aranyból készülő) helyezünk el ugyanazon a fogon, melyek nagyon precízen egymásba csúsznak, hasonlóan a csillagászati teleszkóphoz. Ha a fogakkal bármi probléma történne, eltávolításuk után a kivehető fogpótlás átalakítható teljes lemezes fogpótlássá.
Ezt találtam, talán segít.
3.teleszkópos kivehető pótlás: Minimum 1, maximum 3-4 maradék fogazat esetén lehetséges ez a pótlásféleség. A maradék fogakra koronákat (primer korona) készítünk, ezek pontos megfelelői pedig a kivehető részbe kerülnek (secunder korona). Mivel a primer és secunder fémkoronák egymásba tökéletesen illeszkednek (köztük súrlódás van), nagyon jó stabilitással számolhatunk. Ráadásul a kivehető rész szájba helyezését követően minden az Ön titka marad, hisz az egészből csak egy természetes hatású mosoly marad!
teleszkopos-kiveheto-potlas-fogorvos-szeged-primadenta.jpg teleszkopos2-kiveheto-potlas-fogorvos-szeged-primadenta.jpg
teleszkópos kivehető pótlás - belső felszín teleszkópos kivehető pótlás - kívülről
Milyen esetekben alkalmazható?
minimum 1, maximum 3-4 fog megléte szükséges
Hogyan készül?
Többszöri megjelenést igényel.
Első alkalommal lecsiszoljuk a primer koronákhoz a meglévő fogakat. Lenyomatokat veszünk. Fogszínt választunk. Megbeszéljük és feljegyezzük az Ön igényeit (fogak méretét, állását, színét tekintve).
Második alkalommal rögzítjük a harapást. Bepróbáljuk a kombinált munka vázát a koronákkal.
Harmadik alkalommal bepróbáljuk a próbafogsort. Ekkor még csak viaszba vannak a fogak felállítva, így ha szükséges, korrigálhatjuk a harapást, fogak állását, színét.
Negyedik alkalommal átadjuk az elkészült fogművet. Megtanítjuk a helyes használatra, tisztításra.
Szükség lehet ötödik alkalomra, mely során polírozunk a rózsaszín részből (nyomhatja, törheti az ínyt).
Előnyei:
stabil
esztétikus (teljesen úgy néz ki, mint egy teljes fogsor, a koronák rejtve maradnak)
korrigálható, pótolható, ha valamelyik fog később elvesztésre kerül, helyére új műanyag fog építhető be a pótlásba, nem kell vadonatújat készíteni
Hátrányai:
alaplemez nagyobb kiterjesztésű, mint a csúsztatós pótlásnál (nehezebb lehet a megszokás)
Ohh,hát ez nem jó! :( Ne félj,egyszer túl kell esni rajta!
Gondolom azért jó idegesítő,mert hosszabb távra tervez az ember! :(
Igen, kellene másik, most úgy oldom meg, hogy csappal és mindennel beragasztom két naponta. Nem hosszútávú megoldás. Két naponta kiesik, akkor újból ragasztgatás protézisragasztóval. Ki kellene vetetni a 6 gyökeret, de nekem csak szájsebészeten veszik , mert vérzékeny vagyok. Bátorságot gyűjtöm.
Nem érzékeny a koronás fogam, még a gyökerek se, pedig most szabadon vannak.
Akkor most új felsőt kell csináltatnod? :( Felesleges pénzkidobás volt akkor? Ez nem nagy öröm! :(
Neked érzékeny a korona alatt a fogad? Hidegre nekem kicsit furcsa,na nem annyira mint mikor le volt csiszolva,de megérzem ha hideg folyadékot iszok.
Felül hat , ebből négy csak gyökér csappal. Ez volt a baj, a csap nem tartott.
Alsónál csak három, de az, el ne kiabáljam , eddig fix.
Felső teljes,alsó 4 koronával,csúsztatósan 382ezer,tb nincs nekem sem rajta.
Arany52: Mennyi saját fog tartotta Neked?
Szerintem nem,de hátha vannak itt okosabbak. A csúsztatós olyan,hogy a fix koronából kiáll két oldalt ilyen kis lap,lemezszerűség és a pótlást fentről rákell csúsztatni. A pótlásban is van fém,abban ki van képezve a helye ahová bepasszol. Nem tudom igazából a teleszkopós hogyan működikde ár feltüntetésnél is külön van itt neten jelölve. A csúsztatós a drágább úgy látom.
Én még a hányingertől tartok kicsit,bár eddig nem volt egy percre sem,remélem már nem is lesz.
Köszi. Már annyit elmondtam a nyuszi ül a fűben c.verset,még jó,hogy nem ezzel álmodom! :) Remélem ez a selypítés elmúlik hamar.
Szerintem nekem is nagy bazi fogakat tett,ráadásul 12 db-ot csak,de azok olyan nagyok.Rajtam spórolt,vagy mit csinált ez?
Sokszor összekoccannak,elharapom oldalt a számat ha eszek.Vagy ez természetes most még?
Boci: Szerintem hagyd meg azt a kettőt,stabilabban fog állni. Alól nekem is 4 db-on korona vam,csúsztatósra csinálta,de így nagyobb biztonságérzetet ad,nem mozdul el. Nem tudom meddig bírja,de ha 5 évig,már annak is örülök.
Viszont megint van kérdésem mindenkihez. Nem tudom mit tegyek.Maradt felül kétoldalt fogam, a 5-ös mindkét oldalon.
Kettő valasztásom van. Vagy ezeket is kihuzatom,es lesz teljes pòtlasom felül, vagy teleszkòpos. Kèrdésem az,hogy ez mennyire tartòs hosszùtávon?
További ajánlott fórumok:
- 100 kiló vagyok, szeretnék lefogyni, segítsetek!
- Terhességi teszt, leghamarabb mikor lehet pozitív? Segítsetek!
- Férfi meddőség! Segítsetek!
- Egyedül akarom végig csinálni! Mire vigyázzak? Tapasztalt anyukák segítsetek!
- 2 gyerekes Anyukák, segítsetek gondolkodni, kérlek!
- Rágtam a finom cukormentes sütit és kijött a műfogsorom ....