Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
Első két osztályban a néptánc volt kötelező, beépítették a tanmenetbe. Most pedig 3-4-ben úszni járnak, Bencéék pl. minden pénteken reggel. Szerintem tök jó dolog!
Eléggé meg vannak keveredve. A tanító néni azt mondta, hogy majd megszokják. De szerintem ezt nem lehet megszokni. Az én fiam elég lelkis, a pénteki eset után is azt hitte, hogy elhagyta a munkafüzetet, mire felhívtam más szülőt, aki elmondta, hogy beszedték. A füzettel nem nagyon variálnak, ugyan harmadikost kértek, de a vonalakkal nem vacakolnak.
Komolyan mondom, irigyellek. Nálunk eléggé kötött a dolog. Nincs túl sok lehetőség. Ki is voltam akadva, mert Bence nálunk rajzból kiváló tehetség, elsőtől járt művészeti külön órára. Első évben Döbrentei Ildikó-Levente Péter féle foglalkozásra, másodikban a Hang-Szín-Tér művészeti iskolában rajzolt, most harmadikra meg elmaradt minden ilyen jellegű foglalkozás. Kézilabda van, amit az asztmája végett nem bír, esetleg foci (ha összejön a létszám), amit alapból nem szeret, zenélni lehet, aztán kész. De a leg bosszantóbb az az, hogy a környéken sincs művészeti iskola. Fel kellene hordanom Pestre, ami számomra nem megoldás.
Hát így eléggé megkeverik szegény gyerekeket:((
Nálunk egyből a 4-es csíkos füzetbe írnak a 3-ost kihagytak.
Nálunk amolyan Harry Potteres a rendszer, ahogy a gyerek fogalmazott. Egy osztályba 22-en járnak, de három féle szakra. Szóval az alapóráik egyben vannak megtartva, de bizonyos napokon bizonyos órákra az egyik csoport elvonul angol vagy német nyelvre, Bence pl. emelt szintű matek-informatikára, aki pedig semmire különre nem jár, annak szabadfoglalkozás van ez idő alatt.
Igen, biztosan nagyon jó, én is szívesen járatnám ilyen helyre a gyerekeimet, de sajnos nem tehetem meg, hogy naponta kétszer menjek emiatt Tatabányára, busszal meg nem merném még elengedni.
29 fős osztály vagyunk, akik tavaly (másodiktól) kísérleti jelleggel ketté lettek választva, de vannak közös óráik is. A közös órákat másik tanító néni tartja. Nagyon nagy baromság, nagy a káosz, a gyerekek meg össze vannak zavarodva. Pl.: pénteken az egyik órán a tanító néni feladta a házi feladatot, a másik órán a másik tanító nénivel dolgoztak abba a munkafüzetbe, ezért ő beszedte azt, hogy leellenőrizze. Úgy megkeverik a gyerekeket, hogy az csak na.
Bence is pont azt mondta, hogy még az első két osztálynál is szuperebb most ez a rendszer.
Igen, akkor tudom miről van szó, felénk Tatabányán van ilyen suli, ahol ilyen napközis rendszer van. Én is nagyon jónak találom. Az ismerőseim, akinek oda jár a gyerkőcük, nagyon dícsérik, azt mondják, hogy a gyerekeik nem fáradnak el annyira és úgy érzik, hogy mint ha nem lennének annyira leterhelve, mivel hogy játékos órák is vannak.
Miért kell 2 tanítónéni egy tantárgyhoz?Sok a gyerek?
Ez a bélrendszerre jó,segít helyre tenni,nem csak antibiotikum után.Szerintem segít és javasolták gyógyszer helyett.
Nálunk mindig van itthon.Bence még ma is kapott egyet,mielőtt elment suliba.
Szia ! Igen elment suliba, de mondtam neki, hogy ha vacakul érzi magát, hívjon fel.
Hát szóval : Matekot 2 tanító néni, németet 2 tanító néni, környezet-rajz-technika 1 tanító néni, informatika 1 tanító néni, magyart az ofő, aki matekot is tanít.
Egyébként Bencének is tetszik, ő elsőtől szeret suliba járni.
Délelőtt vannak óráik, ebéd után már csak egy, és aztán a játékot napköz követi, ahol megcsinálják a házit, vagy az éppen félbe maradt feladatot. Így hétvégére sem hoznak haza tanulnivalót, ami persze nem azt jelenti, hogy nem ülök le vele:-)
Köszönöm :)
Nem adtam még, az nem antibiotikum után szokott kelleni?
Szia Siti ! Milyen napközis rendszerben tanultok ?
Szia!Elment a suliba,Jobbulást neki is:)
Miket tanít a 6 tanítónéni?
Barbarának tetszik:)
Bencének összesen így négy tanára van. Jó dolog a napközis rendszer amibe kerültek, a gyerekeknek is tetszik. Felmérőket még egyeltalán nem írtak.
Sziasztok ! Az én fiam is most jár harmadikba. Múlt héten nekünk is hányás - hasmenés problémánk volt, hétvégére meg kapott egy jó kis stomatitist. Elég vacakul volt, de nem lett lázas ma reggelre.
Egyébként mi a tapasztalatotok az elmúlt 2 hét alapján ? Az én fiamat 6 tanító néni tanítja.
Ja,bocs,jobbulást Neki!!!
Normaflort nem szoktál nekik adni?
Köszönöm! Mostmár eszik, szerintem ennyi volt a betegeskedés! :)
Én örültem volna, ha a korábbi két tanítónéni marad. Mire megszokták egymást, mire összecsiszolódtak, váltani kellett. Szerintem ez hülyeség.
Szegényke! Jobbulást neki!
A fiam a múlt héten volt beteg,hasmenése volt előtte a kicsinek volt láza,hasfájás hányással és hasmenéssel,szerintem vírus,de hamar átestek rajta,szerencsére.Még Barbara bírja:)
Köszi,érdekel,szerdán utána nézek a könyvesboltban:)))
Nálunk is 3-tól új tanítónénit kaptak,bár az informatikát és környezetet is másik tanítja.
Mi ma itthon vagyunk, hajnalban hányásra ébredtünk, hányt vagy 4x és ment a hasa is. Most aludt egy nagyot a dédalontól, és ahogy felébredt már jobban érzi magát. Remélem ezzel le is van tudva ez a vírus. Vagy gyomorrontás, merhogy tegnap shoppingoltunk, és ő hisztizett egy hamburgerért, talán az volt a hibás. Mondtam is neki, hogy ezért nem akartam, hogy egyen, már záráshoz közeledett a büfé, ki tudja, mióta volt ott az a hús. ÓÓ, ha rágondolok olyan mérges vagyok, hogy engedtem a gyerek hisztijének.
Bár lehet, hogy tényleg csak egy vírus, most hallani ilyenről.
képzeld miis most kaptunk új tanárt de minek váltogatni!!
Ment a privi. Köszönöm a drukkot! :)
Egyenlőre én egyszer olvastatom el az olvasmányt, majd kis idő múlva újra. És úgy nem nyafog annyira.
További ajánlott fórumok: