Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
nálunk aranyos a tanító néni, Danci nem értette a kerekítést, a szabályt megtanulta, és hiába magyaráztam neki többször nem esett le neki a logikája.
Dolgozatot írtak volna, de mondtam Dancinak szóljon a tanító néninek, hogy ez neki nem megy, így nem írtak dolgozatot és a korrepetáláson még egyszer átvették ezt az anyagot.
Ügyes legyél:-))
Nálunk sajna csak két éven át volt ugynaz a tanítónéni páros, most újak vannak harmadikban-negyedikben, de aranyosak Ők is nagyon. Annak idején Bence is tanítónénit választott magának:-)
szerencsére jó tételeket húztam, a marketing tanár kicsit bele kavart a mondandómba, de összességében jeles lett a bizim :-))
de egész nap ment a hasam a stressztől
Bence emelt szintű matekra jár, úgyhogy ezekl a dolgok ott mindennaposak:-) Most éppen Gráf-rajz készítéssel tanulják megoldani a feladatokat, az apja csak lesett, s közölte, ez így elsőre magas neki:-))
Lecke készen van, még FAzekas Mihályról és Ludas Matyiról csinálunk egy kis gyűjtőmunkát.
Jutalomként sütöttem egy gyümölcstortát:-)
Mi azzal kezdtük a 3.osztályt.
Szorzás,osztás doga.
Szerencsére jó lett neki,jobb,mint vártam.
Viszont most a legutóbbi matek dogája nem lett túl jó.
Osztályzást nézem ,nem lett rossz,4-es alá,de szerintem ofő nagyon rendi volt amikor értékelte,mert az egész 2 oldal tele volt pirossal.Ki is adta gyakorolni.
Ez a :valódi érték,helyi érték,meg az alaki érték.
Őszíntén?Én is keverem.....de ez nem lényeg.
De hogy hol fogják használni????
A másik gyengém a római számok ezres számkörben.
10-ig oké,meg tudom hogy az 50-es az az L.
De nekik műveleteket kell írniuk velük.
Pl.876+652= ...... és ezt római számokkal.
Van egy táblázat a tk.-ben,abból bogarásszuk,keressük ki.
Sziasztok!Köszönöm:))
Barbaráék ma írtak matekból!
Csak,amihez kedve van:))
Nem nézted a videót,amit felraktam?Az este énekelték a Borkával:))
Dancinak puszi!:-)
Bencééknek ma csomagolópapírt, gyufásdobozokat és fonalat kellett vinniük, biztosan technika órán fognak valamit alkotni.
Sziasztok!Barbara ma szorgalomból felmondta Arany János:mátyás anyja verset,és kapott egy 5-t:))
Megnéztem az olvasókönyvét,a Tiszát még soká veszik,ha sorban mennek:)
Szia Andi,üdv. közöttünk:)
Szia Andi, örülünk, hogy ránktaláltál:-)
Mi más tankönyvből tanulunk szerintem, mert az Alföldről még nem volt szó.
A kötelező olvasmányunk a Vuk, most az őszi szünetben olvasta el Bence, december elején írnak belőle, úgyhogy majd még egyszer átlapozzuk előtte.
Sziasztok!
Most találtam erre a fórumra. Végre :-)))
Nálatok tanulták már az Alföldet?
Mi már túl vagyunk rajta, és mindjárt kezdjük a Tiszát. Alig várom, hogy végezzünk, nem szeretem a verstanulást.
A kötelező olvasmányunk a Kincskereső kisködmön volt.
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Akik most várják hogy felveszik e a fősulira/egyetemre beszélgessünk
- Akik most próbálják leszoktatni a gyermeküket a pelusról, beszélgessünk!
- Szt. István Általános iskola az V. kerületben. Tapasztalatokat várok, ha odajárt vagy most jár oda gyermeked...