Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! fórum

Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)

❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯
852. 7a8b421bcf (válaszként erre: 851. - Andi6020)
2009. nov. 20. 22:49
Nálunk is csak 95%-tól jár az ötös a dolgozatokra.
851. andi6020 (válaszként erre: 849. - 3ed4c04bf4)
2009. nov. 20. 21:57

Gratulálok!

Mondjuk azt nem értem, hogy nálunk csak 90%-tól 5-ös a doga. Hogy van ez?

850. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 849. - 3ed4c04bf4)
2009. nov. 20. 21:45

Szia!Ügyes kisfiad van:))

Tudnak ezek a gyerekek,ha akarnak:))

2009. nov. 20. 21:27

Sziasztok!

Dani ma is hozott egy 5-öst,matekból,75 %-os dogát írt.Úgy örültem.

Jót tett a múlt heti fejmosás,mert így mindenki örül,a gyerek is és mi is.

2009. nov. 20. 17:23

Sziasztok!Nálunk is 3 tesi van egy héten.Most a tanítónő mondta nekik,hogy vigyenek melegítőt és polót,ne tornaruhában legyenek.Ha nem esik,kinn vannak a szabadban a pályán.Futással kezdik és utána torna,a végén játék.Ha a tornateremben vannak,is futással kezdik.

Barbara még jár néptáncra,ping-pongra és hetente kétszer úszni tanulnak.

847. 3ed4c04bf4 (válaszként erre: 845. - 9ea67a7a1c)
2009. nov. 20. 10:15

Mintha csak rólunk olvasnák szavaidban.

Dani is tele van energiával.

Na,nálunk Dani torna tagozatra jár,írtam,csakhogy szekál minket a tesi tanár,hogy mért nem járatjuk egyesületbe még.

Tavaly beirattunk,aztán 3 hét után visszaléptünk,mert Dani alatt elszaladt a szekér,a tanulás le lett tojva,csak a foci járt a fejében,aztán jöttek a beírások is.

Nem mehet a tanulás rovására.

Meg ha a suliban van,mért tukmálják külön???

5.-dik osztálytól úgy is kötelező lesz külön jártni,de most még csak 3.-dik osztályos,hova terheljem még....??

Na meg nagyon nehéz volt kivitelezni hetente 3-szor még suli után este 18-19-ig ezt a külön focit.Mellette van egy kistesó,akit még cibálgassunk oda ki a város szélére......

Mire hazaértünk,min. fél 8 volt,s akkor ült még oda a napköziben lemaradt leckék írásának....stb.

Most nagyon sok a tananyag,van hogy este tévézni sem tud odaülni,vagy játszani a tesóval.

A másik,ha minden nap van tesijük,kedden,csüt. plussz edzés:foci és atlétika,pénteken néptánc,minek járassam külön a torna tagozat mellett????

Tegnap volt itt nálunk az egyik anyuka leckéért,a fia az osztály első,mellette kiváló focis a kisfia, ő járt még heti 3-szor plusszban külön,tegnap engedték ki a kórházból,kimerült,lerobbant,túlterhelt a fia.

Az idén már másodszor lett rosszul a kisfiú a suliban,most otthon pihen,de hétfőn már megy suliba, mert 1 hét hiányzás után már telefonált tan.néni,hogy lemarad a gyerek......

846. 7a8b421bcf (válaszként erre: 843. - 9ea67a7a1c)
2009. nov. 20. 09:02

Bencééknek egy héten háromszor van tesiórájuk, és péntekenként úszni járnak. Minden második héten elkapja a fiúk grabancát a felsősök tornatanára, és focizni viszi őket. Nagyszünetben és ebéd után pedig kint vannak elég sokáig az udvaron, persze csak ha nem esik az eső.

Tesi órán rendszeresen futnak, gimnasztikáznak, fekvőtámaszoznak. Volt már felmérés kislabdadobásból és zsámolyugrásból is.

845. 9ea67a7a1c (válaszként erre: 844. - 3ed4c04bf4)
2009. nov. 20. 08:58

Én már elsős kora óta mindig át akarom íratni,de végül mindig a maradás mellett döntöttünk,ő végülis szeret ide járni,de sem a környezet nem az igazi,mostmár az eredményén és a megitélésén is látszik hogy ő valahogy nem idevaló itt nem tud kibontakozni jobb szeretik a csendes jó gyerekeket,holott akkor jó mikor szereplésre kell kiállni vele,csodálják az igazgatók,tanárnénik is milyen talpraesett,ügyes,ezt tanárnénink mondta hogy náluk is téma a Bence megbeszélésen...

Én sérelmezem hogy már elsőtöl alig van tornaóra többnyire át sem öltöznek sokszor váltócipőt sem vesznek ....elsőben előfordult sokszor hogy azt mondta tanárnéni mivel rosszak voltatok nem tornázunk szóval ez volt a bünti...akkor is csak futkárózás,kis foci,semmi célzott gyereklefárasztó feladat....edzésre elvileg jár de az annyira későn van suli után hogy nem mindig tudok érte menni mostanában igy nem tud menni:(nem értem suliidőben miért nem lehet ezt beiktatni több iskolában is meg tudják oldani hogy ne késő estére tegyék ezeket hanem iskolaidő alatt,értek itt több Debreceni sulit....

mostmár szünetben pl csak a folyosón lehetnek szóval ott sem tudnak igazánn szaladni,mozogni,több osztálynyi gyerek a folyosón ahol a végén van csak egy ablak....beirást kapott multkor hogy "leszökött a zsibongóba" mert oda nem szabad lemenni....és ezek után órán beszélget és izeg mozog stb nem tud figyelni...erre az a megoldás hogy átültetik egyedül hátra nem az hogy lekössék.....egyébként nem rossz tanuló évvégén általában nem kitünő,de jeles,évközben vannak ingadozások,nem egyenletes a teljesitménye de összességében nem rossz....

ez csak egy része a gondjainknak csak most ez van előtérben:(

2009. nov. 20. 08:48

Kedves Jutka!

Esetünk abban azonos,hogy nem olyan régen nekem is kérdéseim merültek fel az iskolaváltással kapcsolatban,csakhogy Dani hallani sem akar róla.

Nekem is speckó a tanárnénikkel és a tanmenettel fordulnak elő kételyeim,hangsúlyozom,eddig csak nekem,mert Dani nem panaszkodik,a jegyei nagyon jóak,nem kiabálom el.Szerintem nagyon fáradt,nálunk minden nap van tesi,torna tagozatos,+néptánc,és + edzés kedden és csüt.

Jó a sport,a fiam szerint még jobb,mint szerintem,ő imádja,de szerintem sok idő elmegy és kapkodnak a tanulással,na,sz.tem ez a fárasztó neki.

Hát,kitartás!Remélem sikerül jól döntened,mentek-e másik suliba......

Nálatok meg,ezek szerint nincs elég mozgás a gyerekeknek.?

2009. nov. 20. 07:32

Sziasztok!Én inkább csak olvasgatni szoktam de néha irtam is már.Kérdeznék tőletek ha lehet.Nálatok hány tornaóra van illetve ott miket csinálnak?Normál nem tesitagozatos osztály esetében kérdezem.Illetve télen hogyan oldják meg a gyerekek mozgásigényét a suliban illetve a levegőzést?

Egyre inkább hajlunk affelé hogy felső tagozatban nem ide fog járni majd a gyerek,hanem valamelyk környező városban,csak nem sikerül megszoknunk egymást tanitónénikkel és rajtuk túl az egész itteni oktatással,felfogással sem a gyerek sem mi mint szülők értem itt az én jelenlegi családom és a gyerekem apujáét is (elváltunk)...

842. gyöngyi (válaszként erre: 841. - 1fb0dcbfc6)
2009. nov. 19. 17:12
Igen ez olyan képesség, ami fejleszthető ugyan, de nem a végletekig.
841. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 840. - 7a8b421bcf)
2009. nov. 19. 13:26

:)

Bencének(nálunk),érdekes,mindig jó volt a helyesírása,viszont Barbaráé nem,hiába gyakorlunk vele:((

Azért ez is adottság kérdése,szerintem.

840. 7a8b421bcf (válaszként erre: 839. - 1fb0dcbfc6)
2009. nov. 19. 12:42
Köszönjük!
2009. nov. 19. 11:40
Sziasztok!Gratulálok Bencének,ügyes volt!!
2009. nov. 19. 09:31
Szép napot mindenkinek!
2009. nov. 18. 21:12
Sziasztok!Akkor miért kötelező,ha nem csinálnak semmit?
2009. nov. 18. 18:35

Na ezért választottak meg engem a szülők az szmk-ba.

Vannak a kezünkben eszközök, csak nem tudjuk használni őket. Bunkóskodás nélkül is célt lehet érni. Én sem vagyok az a paraszt, állandóan a suliban lihegő szülő, mégis amit kell, azt kijárom.

2009. nov. 18. 17:16

Hát ez az,de kötelező.....

Napközi után,mikor megjön valamelyikőnk átnézi a táskáját,meg hazahozatom vele,ami belefér a tátyóba és fontos.

Szeretek képben lenni a sulival.

De valamikor ez-az bent marad.

Nyugodtabbak lennénk,ha úgy jönne haza,hogy tuti át van nézve,na,meg örülnék,ha mikor megjön nem kéne nyaggatnom,mert nincs kész ez-az.

A legideálisabb az lenne,ha már suli után nem kéne tanulnia,csak játszania meg lazulni.

De hát az csak álom.

Mert ha hiányzás van a pótolni való mellé még szorgalmikat is kapnak,meg szünetre gyakorolni valót.....

Ártani nem árt,csak elveszik a regenerálódástól az időt,mert mikor lazulna akkor lecke van.

És ismeritek ez a "nem kötelező,csak ajánlott" c. dumát,szülőin mindig megjegyzik.......

Hmmmm,ez van.

Ma is hozott 5-ösöket,csak még hozzáálláson és a magatartáson kéne csiszolnia......

834. andi6020 (válaszként erre: 833. - 3ed4c04bf4)
2009. nov. 18. 16:31
Én biztos kiverném a balhét! Minek a napközi, ha csak hátránya van?
2009. nov. 18. 16:01

Ez a napközis dolog necces kérdés nálunk.....

Mert ha megenné a kaját és lecke nélkül jönne haza,mert ott megcsináltatnák vele rendesen,átnéznék stb,úgy azt mondom oké.

De nekem nem tetszik,hogy sem a táskája nincs rendben a leckéje,éhes is mindig ja és kötelező is.

Nem tudom ott bent mit csinálnak.

Már párom felvetette,mivel itthon vagyok a picivel,vinne Dani kaját,de ebédet hogyan?

Az lenne a tiszta,ha de.,ebéd előtt összeírná a lecót,bepakolna mindent és hazajönne.

Akkor azt enné amit én főzök,meg a lecke is elkészülne......

Csak azt nem értem mért kötelező,ha leckével jön haza, éhesen és fáradtan,meg még itthon is kell tanulnia........

2009. nov. 17. 22:39
Nálunk olyannyira nem kötelező, hogy a lányoméknál elsőben alig páran vannak napközisek... A fiamék pedig össze vannak vonva a párhuzamos osztállyal délutánonként.
831. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 829. - Virgilius)
2009. nov. 17. 22:32

Valószínűleg nálunk is azok lennének,ha dolgoznék.

De így:)

830. 7a8b421bcf (válaszként erre: 828. - 1fb0dcbfc6)
2009. nov. 17. 22:31
Szerencsére Bencének könnyen megy a tanulás, mindent megcsinál bent a suliba, de azért itthon mindig átnézem a füzeteket, rendben elkészültek-e a dolgok. Nincs mit tenni, akár jó, akár nem, nálunk kötelező 3-4.osztályban még a napközi.
829. virgilius (válaszként erre: 828. - 1fb0dcbfc6)
2009. nov. 17. 22:30
Ha itthon lennék, akkor jobban örülnék, ha itthon ennének, meg a leckét is itthon írnák. De sajnos nincs ilyen lehetőségem most, hogy itthonról dolgozzak, úgyhogy muszáj napközizni.
828. 1fb0dcbfc6 (válaszként erre: 827. - 7a8b421bcf)
2009. nov. 17. 21:58
Azért jó is van abban,hogy ott tanulnak,ugye?
827. 7a8b421bcf (válaszként erre: 826. - 1fb0dcbfc6)
2009. nov. 17. 21:53
Köszi!Hidd el, én is alig várom, hogy ötödiktől ne legyen kötelező a napközi, és hazajárjon ebédre. A tízórait és az uzsonnát most is itthonról viszi.
2009. nov. 17. 21:48

Nálunk a nagyok nem menzások,ha már egyszer itthon főzök!Legalább tudom,hogy mit és mennyit esznek:)

Bencének sok sikert!!

Jó éjszakát!

2009. nov. 17. 21:19

Senki nem járt ma errefelé? NA holnap hátha találkozunk. Délután helyesíró versenyre visszük Bencét, majd jövök!

Jó éjszakát mindenkinek!

824. 3ed4c04bf4 (válaszként erre: 820. - 1fb0dcbfc6)
2009. nov. 16. 23:14

Ezt nem tudom,csak sejtem,hogy valami pályázatról lehet szó,mert az ovi is kap.....

Egyébként meg az árba amit havonta fizetünk,még abba is bőven beleférne.....

Szóval,én is elégedtelen vagyok.

És nem csak a kajával kapcs.

Egyébként Daninak sem erőssége a kaja......

823. 7a8b421bcf (válaszként erre: 821. - 7a8b421bcf)
2009. nov. 16. 21:51
uzsival akart lenni.-)
❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook