Most megy ötödikbe a gyermeked? Beszélgessünk! (beszélgetés)
Megint megosztom veletek az örömömet.
Meseíró versenyt hirdettem az osztályban.Mára 19-cen hoztak saját kezűleg írt mesét!Még képek is voltak némelyikhez.
(persze kaptak egy-egy ötöst,pedig nem is igértem...)
Le a kalappal!
Megjegyzem,mi környezetből az emberi testet tanuljuk,a tisztálkodást,a táplálkozást,és a légzést,aminek nem nagyon van köze a növényekhez......-nem védésből,de ha nem tanulták a suliban,honnan tudná?mi itthon nem beszélgetünk a borzas füzikéről,meg a kereklevelű harmatfűről...
Drága Virgilius!!!
Nagyon-nagyon szépen köszönjük a megoldásokat!
Mit filózott rajta az egész család.....
Szégyellem,de nekünk nagyon nehéz volt.
S a Te gyermekednek ment?
Nagyon okos!!!!
Őszínte leszek hozzád,felhívtunk egy anyukát az osztályból,ő csomó nevet diktált le,éreztem hogy nem csak nekünk nem megy,s mondta egy csomó gyereknek még nincs kész,így elküldtem Danit félig készen,s megmondtam neki,ha tud kérjen segítséget egy másik kisgyerektől,akinek meg van...
Nekem súlyos fejtörést okoztak ezek feladatok.
Béna vagyok,ez van.
Mégegyszer köszi a segítséget,ha hazajön és még nem lesz esetleg kész neki beíjuk.
Különben nálunk csomó szülő lázad a Szivárvány ellen,mert nekünk lecke is szokott lenni bőségesen,most megvette Dani a Tudorkát,az sokkal jobban bejött neki.A Szivárványtól egyszerűen óckodik......-de most már megértem,mert nekem is nehezek a feladatok......
környezet
1, D A B C E
2. zergeboglárka, felfutó sövényszulák, kereklevelű harmatfű, közönséges rence, borzas füzike
matek
2. nem igaz (szerintünk)
Kedves Virgilius!
Meglepődve nyugtáztam,hogy mennyire hiányosak az ismereteim,ill. feledésbe merült.
A környezettel van gondunk:
Igen,a tanulm.verseny. 4.o./3.évfoly./1 -
5.o./2.
Matek:7.o/2.
Borzasztóan szégyellem,hogy nekem is segítség kell hozzá.Itt az idő ismételnem.......
Köszönök minden féle esetleges segítséget.
Ha valaki tud valamit,írjon,még várom.
Drága csevab:szerencsétek!
A tudorka sz.tem is jobb.
Megjegyzem,minket bőségesen ellátnak tananyaggal,erő már az újságra nem marad......
Szia!Sajnálom,nekünk nincs már az idén Szivárvány,most a Tudorkára fizetett be.
Írd esetleg a kérdéseket.
Sziasztok!
Segítséget szertnék kérni azoktó a szülőktől és gyerekektől,akiknek már meg van a Szivárvány újság szepetmberi számában a 3.osztályos megfejtés.
Ötletek is jók lennének,hol keressek választ a feledatokra.
Nekem nem megy.
Köszi mindenkinek.
(max.még holnap,hétfőre kell.....)
Kidolgozós feladatok voltak. Ez egy városi verseny, 12 iskola indult.
Most küldtem be neki neten keresztül a KisVakond tanodába a megoldott feladatsorát, az egy másik verseny:-)
A harmadikra hétfőn viszi a pénzt, az a Kenguru lesz, országos, levelező feladatos.
Bencének van telefonja, de suliba nem hordja. Alsósoknál nem lehet telefon, de egyébként a suliban nincs is rá szüksége.
Tegnap harmadikok lettek a versenyen, kaptak oklevelet és egy kis írószercsomagot. Ma meg elmentek kirándulni.
A ti gyermekeiteknek van telcsije 9 évesen?
Dani folyton ezzel nyüstöl hogy az x.y-nak van.
Mondtam:Neked nem lesz,sulitól 10 percre lakunk.
Kit hívsz fel,úgy is haza jössz?
Na,nekünk ez egyáltalán nem kötelező,de a fiamnak van lecke füzete,szeretem tudni aznap mit tanultak.Morog is érte:Egy osztálytársamnak sem kell írnia,csak nekem.
Örülnék,ha tanárnéni nálunk is iratná,s átnézné!!!!
Tegnap hozták a papírt,hogy kérjük-e,vagy nem.
Mi a nemet választottuk.
További ajánlott fórumok:
- 2009 február - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- 2010 szeptember - párommal most kezdünk neki a babaprojektnek. Aki szintén most tervez babát, beszélgessünk!
- Akik most kerültek oviba, beszélgessünk!
- Akik most várják hogy felveszik e a fősulira/egyetemre beszélgessünk
- Akik most próbálják leszoktatni a gyermeküket a pelusról, beszélgessünk!
- Szt. István Általános iskola az V. kerületben. Tapasztalatokat várok, ha odajárt vagy most jár oda gyermeked...