Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
próbálom magam azzal biztatni, hogy tk ez még csak az első éles hónapunk volt :)
csak hát 2 év után már abba belegondolni is rossz, hogy csak most tudtunk eljutni idáig :s
aranyosak vagytok :)
próbálom majd gyorsan összeszedni magam... hiszen másfél hét, és már mehetek is tüszőkukucskára... és ez jó :)
Sziasztok!! Sajnálom Youlcsi!!
Én is mindig ilyen reménykedős vagyok :(
De legalább szép görbéd volt, és ezek szerint szépen beindult odabent a gépezet! Ebben a ciklusban még erősebb tüsződ érik biztosan!
Jó reggelt lányok !
youlcsi én is nagyon sajnálom:-(
Igen, megértelek teljesen.
Ez a folyamatos várakozás, reménykedés felemészti az embert, időnként eltörik a mécses.
köszi... de legalább kezdhettem is a clostit. látványos volt a javulás az előző ciklushoz képest... hátha most még jobb lesz.
mondjuk éppenséggel azért végigbőgtem az estét... meg a reggelt is... vártam valami csodát, hogy esetleg reggelre már nem vérzek...
Szép jó reggelt... :)
Sajnálom, Youlcsi...
jó reggelt!
este megjött :(
nem kell szerinte semmi, csak a closti... végülis, ha lett volna gond a progimmal, akkor lenne kis barnázás is, az meg nekem soha nem volt. a hőm szép magas... a gond inkább az volt, hogy az alap is magas... de ezt ugye betudtuk a gyulladásnak.
szóval szerinte nem kell progi... ha úgy látja hogy kell, majd ad :)
dél körült beszéltünk meg... remélem, sikerül elkapnom :)
viszont nem hiszem, hogy lesz vizsgálat. azt mondtam neki, hogy csak a receptért megyek... nem akarok neki nagyon nyígni most... napok óta nem jól néz ki :o
feldobtam a görbit a naplómba. hát most így alakult :(
mondjuk mindenképpen eddigi legszebb görbém... mit legszebb? az első, ami legalább vlamiféle női működést sejtet a háttérben... még akkor is, ha stimuzott ciklusról van szó.
Sziasztok!!! Hű, nem vagyok két napot, és mennyit írtok!!!
Kékmeggy, szuper a 8 tüsző!!! Szorítok nagyon! :)
Igikém, lehet nem véletlenül keveredtél erre a fórumra. Én enyhe pm alulműködésre (amit a véreredmény nem jelez, de a tüneteim igen) 25 mg Letroxot szedek. Az inzulinomat szintén nem nézték, de minden tünet szerint IR-em van, így 3x850 mg meforalt szedek. Endokrinológus tudja ezeket kiírni, sajnálom, hogy ez az sztks doki így tojt bele...Mivel az eredényeid megvannak, csak egy dokit kell találnod, aki mielőbb felírja neked a megfelelő gyógyszereket. Onnantól már sinen leszel!
Youlcsi...sajnálom, a hőgörbéd egyébként hogy alakult?
jó reggelt lányok!
hőm esett 2 tizedet... ma, legkésőbb holnap megjön :(
Igen, Igi, a konzultáción a drnő azt mondta, nem ártana pajzsmirigyet nézetni, mert a Kaálinak erre nincs kapacitása. Mondtam neki, egy éve 4,2 volt a TSH, erre azt mondta, az jó érték, nem kell vele foglalkozni.
1 éve az endó egyébként pont erre mondta azt, aki babát akar, annak lejjebb kell vinni, 2 alá, ezért adott rá Euthyroxot, alapesetben tényleg megfelelőnek tartanák ezt az értéket.
Ha most nem sikerül ez a lombik, én is elmegyek kivizsgáltatni.
Igaza van youlcsinak, az én dokinőm is debreceni, onnan jár Pestre, de már Debrecenben is van MM.
Nem akarok senkit elkeseríteni, engem a lombikos dokim küldött, ahhoz az endodokihoz, aki szerint tök jó minden, holott egyáltalán nem volt képpen a dolgokról. Így mentem a második lombikra. Elvégre minden oké. Bár éreztem, hogy gáz van, hittem neki.
Ja, és szept. közepe óta fogytam 10 kg-ot.
Szóval ez a durva, hogy egyik helyen azt mondják jó minden, utána meg kiderül, hogy baj van. Ezért jó a Mens, ott direkt ezekre a dolgokra mennek rá.
Én csak ajánlani tudom.
Meg azért sem foglalkoznak szerintem pl. a TSH-val, mert határértéken belül van. Tehát úgy veszik, hogy jó.
Nekem mondta Pesten a dokinő, hogy sokkal jobban fogom magam érezni (addig sem voltam rosszul), ha szedem ezeket a bogyókat, pörgősebb leszek stb., és tényleg jobb.
Nekem nem volt még lombikom, pont akkor derült ki a pcos amikor mentünk volna a klinikára megbeszélni.
Előtte csak a tsh-val volt gondom, és mikor a gyógyszertől az alulműködés átment túlműködésbe, akkor bukott ki.
Az IR-t nem minden endodoki szokta nézni sajnos, pedig amíg nagyon rossz az eredmény addig sajnos semmi esélye a lombiknak.
Az hogy a TSH-hoz meg ennyire nem értenek, vagy nem foglalkoznak vele az viszont nagyon durva. Szerintem ezt a lombikosoknak is tudniuk kellett volna.
Felháborító, hogy ebbe az országba minden csak a pénzről szól.
Te nem értettél hozzá, vagy nem néztél utána az eredményeidnek, ők meg lehet úgy voltak vele, ha nem sikerül is megkapják érte a pénzt.
igi!
az ir miatt is endokrinológus kell... ugyan nem mindegyik ért hozzá, de ha szerencséd van, akkor a tied igen :)
illetve debrecenben is megnyitott az idén a mens, ha jól rémlik. ők szuperek ebben a témában...
Hát úgy tűnik az én értékeim alapján, hogy komoly bajban vagyok:-(
Egy biztos nem fogom hagyni hogy félre vagy egyáltalán ne kezeljenek. Micsoda endokrinológus az aki 10x-es TPO értékkel, és 4,2 es TSH-val elküld, ráadásul milliószor elmondtam hogy lombikozunk.
Jaj annyira rosszul esik :-(
Sziasztok.
Én is euthyrox 50-et szedek, és az 1-1,5 körüli tsh a legideálisabb. Én meforal 500-at szedek 2X1-et. Nekem a 120 perces IR volt a rossz 60, és úgy tudom 25-30 körül kellene lennie,( az alapnak meg 10 alatt).
Nekem nov. eleje óta febr. elején jött meg először, és nem vagyok benne biztos hogy van e hozzá köze, de az aviva torna után jött meg.
Szia.
A 4,2 re mondták hogy jó ?
Én Debrecenbe járok, ez tőlünk 25 km. Egy kupacba van a kaáli és a klinika.
Hát most rendesen pörgök, most beszéltem a körzetim asszisztensnőjével holnap megyek a dokihoz, kíváncsi leszek a véleményére.
Ezek szerint nekem mind a kettőt kezelni kellene!
Hahó, Csajok!
Igike, én sajnos nem értek az inzulinhoz, nekem soha nem mértek, úgyhogy nem tudok segíteni. :(
A TSH-m vmikor régen 4,2 volt, Euthyroxszal kezelték, a Kaáliban azt mondták, az jó érték (?).
Igen, Meforalt szedek az IR-re, a pajzsmirigyre 50 mg-os Euthyrox-ot. Lombikhoz 1 körüli TSH kell.
Én az MM-be járok Pestre, lombikra Szegedre.
A vérvételeket a szomszéd város kórházában csináltatom pénzért, mert kb annyiba vagy még többe kerülne elmenni a sima nődokimhoz beutalóért, aki szintén Szegeden van.
Nem egyszerű az tény.
Te hová jársz?
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!