Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
minnyá nézem :)
Ösztradiol: <73,4 pmol/L
SHBG 104 nmol/L (normál 18-114)
Kortizol 704nmol/L (6-690 a normális)
LH 19,7 u/L
FSH 8,04 u/L
Prolaktin 530 mIU/L (40-530 a norm)
szívás minden
és az ösztrogén (estradiol) mennyi?
nőkben inkább az köti... szerintem.
Én nov. 13-óta szedem a meforalt, és bár fogytam 4 kilót, a ciklusom nekem se rendeződött, és ami javulás történt szerintem inkább az avivának köszönhető.
Az a furcsa, hogy nekem régen mindig megjött kb. 32 napra, amióta a pajzsmirigyre szedem a gyógyszert, meg a metet, azóta meg teljesen be van kavarodva.
De akkor hogyan lehet az, hogy az shbg és a tesztoszteron is magas együtt?
Mert ahogy Youlcsi mondja, ha ez magas, akkor kevés tesztoszteron marad a szervezetben...
Mondjuk szerencsére a határérték felső határa alatt van, de nőtt az érték... a teszto meg 2,4 (itt 2,2 a max)
Sajnálom :(
Mi az az shbg? És most hogyan tovább?
Igazából nem nagyon.
Lehet, hogy amúgy hat, pl. alacsonyabb a koleszterin, vérnyomás, inzulin, mint nélküle lenne, csak ezt nem tudjuk, nem?
Nálam metformin mellé jött a Bromocriptin, aztán clostys ciklus, utána a laparoszkópia. A lapart az endó is javasolta, látva, hogy nem történt áttörés.
Sajnálom, hogy nem működik... :(
Hátha hosszabb idő kell neki, nekem anno kb. 1 évet mondtak, ami alatt eldől, mennyire fejti ki a hatását.
Szorítok mindkettőtöknek, hogy ne mellékvese gond legyen...
Meglátjuk...
De én mint született hipohonder, egyből beazonosítottam minden tünetet magamon, amit a neten olvastam erről :)
Azért parázom, mert ez a met nekem nem hat, pedig a PCOS-os nőknél ez jelenti az esélyt a változásra... :(
Sziasztok, Lányok!
Nitka, nyugodj meg, azért talán nem eszik olyan forrón a kását. A PCOS tüneteit mutató nők kb. 10 %-áról derül ki a mellékvese-probléma, hátha Nálad nem az a gond. Nekem is volt ilyen jellegű hormoneltérésem, de a mellékvese CT negatív lett.
:) Szép napot!:)
Nekem is csak a nőgyógyásznak jutott eszébe megnézni. Ugyan az endo doki is akarta, de ahol rendel, ott nem csinálják meg, mert baromi drága (pedig fizetős rendelő az is... meg hát még jó, hogy fizetem a tébét) :(
Fosok, hogy ki kell venni a mellékveséket...
én ilyen hormonokat még nem nézettem... de mint írtam, minden komoly problémámat a szteroidtól tudom származtatni.
2 hét múlva megyek a gasztróshoz... megkérdezem. úgyis meg kellene beszélni vele a laparokat (nőgyógyász szeretne "körülnézni", de az epémet is meg kellene műttetni, és nem tudom, hogy milyen sorrendben történjenek a dolgok)
Nálam elvileg az egyik hormoneredmény is igazolja a gyanúmat... mondjuk nem jelentősen emelkedett a szint, de a max fölött van picivel... remek...
Hó végén megyek úgyis endóhoz, meg nőgyógyhoz is... Komolyan úgy érzem magam, mint egy nyugdíjas... be vagyok táblázva, mikor milyen dokihoz megyek... 31 évesen... űberzsírkirály!!
én is a mellékvesére gyanakszom... főként, hogy akkor romlottak el végleg a dolgok, amikor elkezdtem szedni a prednisolont. előtte legalább, ha rendszertelenül is, de volt mensim (és nem mint a fehér holló, hanem majd minden hónapban... volt, mikor 2x is :))
ráadásul még csak annyi előnyét sem élvezem a metnek, hogy fogynék tőle. amióta szedtem délben is, állandóan zabálhatnékom volt. a héten el is hagytam...
Hát igen... egyre inkább érzem én is, hogy semmi eredmény a fogyáson kívül... még egy normális ciklust sem sikerült kicsikarni magamból...
Egyre biztosabb vagyok benne, hogy mellékvese szarakszik velem... Hurrá
ezzel én is így vagyok :) csak nem is fogyok...
éppen jövő héten szeretném megbeszélni a dokimmal, hogy leállok vele teljesen.
Október 23... egészen pontosan :)
De szép lassan meggyőzöm magam, hogy mellékvese probléma... magas lett az egyik hormon, amit a mellékvese termel :(
Csajok... kezdem azt hinni, hogy nem is PCOS-om van... ez a met nekem nem hat... fogyok tőle, ami jó, de sem rendszeresebb menzesz, se peteérés... a hőm ismét borzalom már most....
Egyre erősebb a gyanúm, hogy mellékvese termeli a sok nyomorult hormonproblémát... és valszeg anyagcsere problémám is van...
ejjj....
szia !
Elenyésző kopp-kopp!
Még egyszer volt komolyabb inger, azóta nincs!
Most épp uzsonnára káposztalevelet rágcsálok :-)
Sziasztok!
Nekem anno a dokim azt mondta,mikor elkezdtem szedni a Met-et,hogy nem foglalkozzak azzal,hogy ez a bogyó magzatkárosító hatású,mert ez nem igaz.
A tájékoztatóján asszem rajta van,hogy terhesség alatt nem ajánlott,vagy nem szedhető..
A legújabb kutatások kimutatták,hogy igenis segít megtartani a babát,és egy darabig mindenképpen szedni kell Pco-soknak.
Igi, hányinger?
Köszike...
Kitartást ehhez a sok mindenhez... Kemény lehet... :-(
Megvagyok... meló-lakásátalakítás miegymás :)
Nagyon drukkolok Kékmeggy!! :)
hahóka :)
Hogy vagy?
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!