Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
Szia Ani! Nekem olyan furi, hogy eddig nem jutott eszébe a dokidnak, hogy uh-val kövesse, hogy van-e egyáltalán hatása a clostinak...
Lehet, hogy jobban jársz a meddőségivel, bár hogy őszinte legyek, nekem vannak fenntartásaim a meddőségi központokkal. Ott álltalában a helyett, hogy gyógyítanák az alapbetegséget, csak felpumpálják a hormonjaidat olyan szintre, hogy képes legyen kihordani egy terhességet...
Én inkább endokrinológushoz mennék először a helyedben! Hidd el, az nagy előrelépést fog jelenteni!
Sziasztok!
Voltam dokinál utolsó clostis hónapom uh figyeléssel. Ha nem jön össze akkor sajnos meddőségi , amit nagyon nem szeretnék. :-(
de ha elmész a dokihoz, az még nem egyenlő azzal, hogy kell clostiznod... nem?
hiszen gondolom ezt meg lehet vele beszélni (nekem simán adta volna egyébként 6 ciklusban egymás után)... vagy ha nem, keress mást, akivel együtt tudtok működni... hiszen itt rólad van szó... nem az a fontos, hogy a doki jól érezze magát a te döntéseid nyomán...
Sziasztok!
Csak azért kérdeztem, mert sajna megjött és hívtam a dokimat, h a továbbiakban kell e szednem a Bromot. Erre azt mondta, h igen de jó kellene a clostit is. Ha van itthon kezdjem el ( de nincs). Ez lenne a 5. clostis hónapom, amit én egy kicsit sokallok , mert semmi mást nem ad ill. az utolsónál már nem is hívott uh-ra, sem most mielőbb megint elkezdem szedni a clostit. És múlt hónapban is iszonyat fáj a petefészkem, akkor bementem uh-ra ahol ugyebár nem látta a petefészkemet, de vissza sem hívott, h mi van. Szóval én nem szeretnék újabb clostit... és maga a dokit sem nagyon...
Csak tudom ha most nem megyek később sem szívesen fogad. nem tudom mit csináljak, jó lenne már előre lépni, mert 7 hónapja ez van.
Szia Ani.
En hallottam rola, sot csinalom is itthon, DVD-rol. Szerintem nagyon jo, mult honapban kezdtem es az elso tornatol szamitott 2.napon megvolt a TR-em.
Szerintem jo, erdemes kiprobalni.
sziasztok!!!Hát "jó" várok,úgyse tudok mást tenni:(
különben érdekes,mert 1 éve nincs meg,azelőtt rendesen volt meg mindig!! 3 éve nem szedek fogit.más gyogyira megjön.
nekem,a metet a nődoki írta fel,aki foglalkozik pcos betegekkel!!!
további szép 7végét!!Pusszantás
Hahó!
Nekem a nőgyógyom írja fel, de amikor endóhoz jártam, akkor ő adott vényt.
Szeretném elérni, hogy a háziorvosom is kiírhassa, bár a nőgyógyomnál nem kell fizetni a receptírásért, csak kényelmesebb lenne.
Sziasztok!
Nektek ki irja/irta föl a metet??
viac!
nekem abszolút nem jött meg a mettől sem :/
Meg szerintem attol is fugg, h elotte milyen hosszuak voltak a ciklusaid.
(nekem alapbol ugy kb 50-70 nap kozottiek voltak)
Haho.
En az uj ciklus 3.napjan kezdtem a Met-et es 45 napos volt az a ciklusom. Szerintem (ahogy tobbektol hallottam) kell par honap mig beall a ciklus a Met-tol, en kb 3 honapra szamitok.
Hahó, Lányok!
Engem a PCOS miatt műtöttek, de előtte 2 évig szedtem a metformint.
Maya, a műtét előtt legalább egy évig tényleg érdemes metformint szedni, sőt, az mindenképpen kell PCOS esetén műtét után is.
Viac, nekem sajnos dunsztom sincs róla. Mióta nincs meg? 3 hét nagyon kevés időnek tűnik, a metnek azért ennél több kell, bár biztos vannak itt olyan lányok, akiknek gyorsan hatott.
Szia Maya,
nekem is ez a velemenyem, mint Youlcsinak. Meg nem kell lapar attol, hogy PCOs vagy.
Nekem ugyan volt laparom, de ELSOSORBAN nem azert mutottek meg mert PCOs vagyok!
Sok sikert.
szia!
üdv a klubban :)
eléggé hozzá-nem-értőnek tűnik az orvosod :o
keress mást! meg egy endokrinológust!
a lényeg, hogy a hormonpanelen túl kell egy insulin-terhelés... és ha az mutatja az insulin-rezisztenciát (120perces insulinszint nagyon magas marad), akkor kvázi van alapja annak, hogy valakitől kikönyörögd a metformin hatóanyagú gyógyszerek valamelyikét.
olvasgass a pcosponthu-n!
és ismétlem: amelyik orvos laparral kezdené kezelni a pcos-t, az kontár!!!
Sziasztok Csajszik!
Maya vagyok és tegnap tudtam meg,hogy pco -s vagyok.
Nagyon letörtem,mert ez egy iszonyatos hír volt számomra.
Igaz már van egy 13 éves nagylányom de most szerettünk volna egy másik picikét,és erre tessék...:(
Nos Szegedre járok orvoshoz Sikovanyecz adjunktushoz
kérlek benneteket írjatok pár szót.Mire számíthatok???
jelen pillanatban gyógyszert kaptam,hogy meghozza a menstruációmat,majd a menses 2.-3. napján mennem kell hormonvizsgálatra amit vérből néznek meg.
A doki azt mondta,hogy ezt követően még laporoscopiát végez,miszerint a hasfalon keresztül egy tűvel kiszúrja a petefészkeket,hogy meghozza majd a peteérést..:(
Persze mindezt altatásban.
Ti is hasonló kezeléseken mentetek keresztül?
kérlek benneteket írjatok,nagyon aggódom..:(
Előre is köszönöm nektek.
üdv: Maya
Kedves Youlcsi!
Én is tiszta szívből gratulálok Neked, és sok szerencsét, nagyon sok boldogságot kívánok a babaváráshoz. :)
csak így... egy hét kórház után :)
holnap még megyek vissza a zárómért ;)
youlcsy ez aztán a jó hír, gratulálok !!!
És jó egészséget !!!
Wow... és ezt csak így ???? :)
Gratula!!!!! :)
köszi csajok!
de lépek is pihenni, mert sajnos a görcsök továbbra is olyanok, hogy ülni is nagyon rossz :s
Szia Julcsi!
Szivbol gratulalok a babohoz :)
Nagyon ugyesenk voltatok!
Jo egeszseget es boldogsagot kivanok a kov. idoszakban! :)
Pussz
Szia!
Gratula! Örülök neki :-)))
jaj, csajok!
én olyan boldog vagyok :)))
van egy aprócska, 8 mm-es pöttyöcskénk... ami napról napra nő... és talán ma már szikhólyag is volt benne :)
óóó, most olvasom. Lina! nagyon sajnálom a történteket :(
tudom, kevés vigasz, de tavaly augusztusban hasonlóan korán jöttek egy pcos-es lány babái. Lucácskája nagyon jól van, szépen fejlődik, okos baba.
Én Debrecenbe a Mensmentisbe járok, pesten is van keress rá a neten. Minden le van írva részletesen,igaz hogy magánrendelő és fizetős, de hidd el megéri.
Én hónapokat elcsesztem a klinikán, a suttyó endódokival hihetetlen kínom volt a tanácstalanságtól, mire elmentem a mensbe. Most végre jó kezekbe vagyok, és biztosan tudom figyelnek rám, és rendbe fogok jönni.
Szia! Én ajánlanék neked egy jó endokrinológust Pesten (Medicover - West-End egészségcenter) dr. Görömbey.
Fizetős hely, de nagyon jó az orvos. Én hozzá járok 1éve, és annyit haladtunk előre, mint eddig még senkivel.
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!