Most derült ki, hogy PCO-s vagyok. Ki tud róla valamit? Lehet még gyerekem? (beszélgetés)
Youlcsi!
Tiszta szívből gratulálok!!!!!!!
Nagyon örülök!!!!!!!!!!!!!!!!!
:)
köszi :)
Sziasztok!
Ma vagyok a 14. napon mindkét petefészkem szúrkál , hol ez hol az és van tojásfehérjés nyák is ez azt jelenti, h...?!!! És lehet mindkettőbe van vis tudom, h van mert hétfőn voltam uh akkor 1 db 15mm 1 db 14mm volt akkor lehet beérik mind a kettő??
köszi csajok :)
és jó reggelt!
Jaj, Youlcsi!!
Szívből gratulálok a kis pocaklakóhoz!! :-)
Úgy örülök!
Problémamentes babavárást, majd december elején-közepén egy gyors szülést és egészséges babót kívánok! :-)
Nálam mondható változás mettől. Életmódváltással, sporttal október óta 15 kilót fogytam, és nem stagnál most sem. Menzeszem már van önállóan, ugyan köbö 45-50 napos, de van...
Nálunk most az van, hogy max nyárig várok, aztán jöhet a closti, de addig inkább várnék, hátha hat a met.
Youlcsi! Annyira örülök Nektek! Grat-grat-grat!!!!
Sziasztok!
Tegnap elkapott ez a vírusos nyavalya , de mára már jobban vagyok és peteérésem is most van, attól még próbálkozhatunk??
Nitka!
1. naptól 2x1-et. és ma már szívhang is volt, kiskönyvet is adtak :D
én nem javaslom pcos-ben a clostit... nagyon nem. láttam az orvos rémült arcát, amikor a 2. stimus ciklusban fájdalomra panaszkodtam.
viszont én vártam 10 hónapot, hogy hasson a met. nem hatott. valamerre muszáj volt lépni, és ez tűnt az egyetlen járható útnak komolyabb beavatkozások nélkül.
Igen, igazad van.
A met a sejtek inzulinérzékenységére hat.
(Én kétszer kezdtem el szedni, és mindkétszer a 6.napon menzeszt hozott a metformin:-) )
Türelem, ki fogja fejteni a hatását, de igaza van Nitkának, életmódváltozás is szükséges.
Na haragudj, h én is válaszolok a kérdésedre.
Saját tapasztalatomat tudom leírni.
Nekem 3 clostys és 3 injekciós stimum volt inszemmel.
Amikor csak a clostyt szedtem, ált. 18-19-20 szemet kellett bevennem, h egy tüszőm elérje a kívánt 20mm-es nagyságot.
Szerencsére 1-2,max3tüsző indult csak növekedésnek, és kétnaponta uh-zott a dokim, h mi újság a tüszőkkel.
De van olyan PCOS, aki még nálam is negezebben stimulálható, de van olyan is, aki pedig könnyebben.
Maya!
Én Szegeden Dr. Csajbók Évát ajánlanám, én is nála voltam és nagyon meg vagyok vele elégedve. Nagyon körültekintó.
Nekem segített lefogyni: 72 kg ról, 64 re fogytam... mondjuk a metet is felírta, ami semmit nem segített!
Youlcsi, Te is szedtél clostit? Mennyit?
Én parázom ettől nagyon... endodoki javasolta, hogy kezdjem el szedni nőgyógy kontroll mellett, de mondtam neki, hogy pihenjen rá erre a dologra, mert én egyelőre ez nem akarom... max nyáron, ha addig semmi nem változik...
Szia!
A metformin konkértan nem arra van, hogy "meghozza a menzeszt"... ne ezt várd tőle :)
És ne siettess semmit! Türelem! Fog hatni, ha változtatsz az életmódodon :)
Sziasztok Csajok!
Hála istennek tegnap este jelentkezett a vérzés,kicsit meg is nyugodtam,
Holnapután megyek vérvételre,megnézik a hormonháztartásomat:D
Endokrinológussal kapcsolatban senkinek nincs ötlete,hogy kihez fordulhatok???Szegeden!!!
További szép napot nektek!
Köszi szépen. :)
Én is mielőbbi gyermekáldást kívánok Nektek. :)
A műtét nem nagy kunszt. 2 éjszakát töltöttem kórházban: 1. nap előkészítés, 2. nap műtét, 3. nap hazamenetel. Nekem 3 kis vágást ejtettek a hasamon (a köldöknél és a has alsó részén jobb és bal oldalon). Összességében nem volt nagyon fájdalmas vagy megterhelő, a lábadozási időszak is elég rövid.
Köszi a választ.
Hát, elkeseredtem nagyon. :-(
Debreceni Kaáli van hozzánk legközelebb, úgyh valószínűleg oda fogunk majd járni.
Milyen maga a műtét?
Egyszer majdnem megcsinálták, de az élet, Isten közbe szólt, s szerencsére nem volt rá szükség.
Sajálom, ami Veletek történt és sok-sok erőt, kitartást kívánok, és mihamarabb egy-két kisbabát! :-)
Hahó!
Nagyon sajnálom... :(
Nem akarlak elkeseríteni, de nekem a Kaáliban egyértelműen úgy indítottak, hogy ugye túlvagyok a drillingen, mert anélkül nem lehet megcsinálni a lombikot.
És most is azért (is) sakkozunk a folytatással, mert a drilling hatása egyszercsak elmúlik, és akkor muszáj lesz újra műteni.
Szóval azt nem mondanám, hogy 100 %-osan kell, de elég valószínű - nyilván ezt a meddőségi intézet tudná megmondani pontosan.
Sziasztok!
Régebben más néven már voltam itt.
Meglepődtem, h azt írtátok, h nem csinálnak lombikot PCOS-nél, csak a drilling után.
Ez elszomorított nagyon.
Ez tényleg így van??
Azért kérdezem, mert PCOS vagyok és nemrég derült ki, h a férjem nagyon rossz spermaképe miatt valószínűleg lombikra kell mennünk, ha kistesót szeretnénk(és már több mint 1éve szeretnénk) és ha meglesz a feltétele, a pénz. :-(
(És félek a műtéttől.)
ahogy egyre többször olvasom, h nem segít a met... kezdem azt gondolni, h ez is csak olyan hirtelen felkapott dolog... hiszen pár éve még nem is használták pcos-ben... aztán jöttek azzal, h ez a csodaszer... és most egyre inkább lehet olyanokat találni, akik hiába szedték.
emlékszem, hogy óvott mindenki a clostitól. ne szedjem, hülyeség... várjam meg, amíg rendbe jövök... legalább ciklusom legyen... legalább spontán mensim legyen... de nem tehettem meg, h nem adom meg magamnak azt a lehetőséget, h nem próbálkozom meg vele...
Köszönöm a biztató válaszodat! Így már értem!
Mikor volt beültetésed?
Szia, Niki!
Nekem is volt petefészek drillingem, és ugyanakkor állapították meg, mindkét petevezetőm el van záródva.
A dokim azt mondta, mindenre van esély.
Nekem a lombikot 5 hónap múlva indították. Sajnos azért nem lehet túl sokáig halogatni drilling után, mert a ciszták elég gyorsan visszajöhetnek, és lombikot nem indíthatnak úgy, akár újabb drillinget is kockáztathat vele az ember, ami nyilvánvalóan káros a petefészkeknek.
Úgyhogy valószínűleg ezért adtak is esélyt a természetes útnak, és javasolták is egyúttal, hogy azért olyan sokáig ne várjatok a lombikprogrammal.
További ajánlott fórumok:
- Tehetetlen vagyok a hisztis gyerekemmel szemben
- Köteles vagyok e zsebpénzt adni a kamasz gyerekemnek?
- Elvehetik a gyerekemet csak azért mert rendetlen vagyok?
- A gyerekem kamasz és én vagyok a rossz ..nálatok is igy van ez?
- 40 évesen nem vagyok férjnél és nincs gyerekem, mégis...
- Kisbaba mániám van! Nagyon vágyok egy újabb csöppségre, de már van 3 gyerekem!