Mosható pelenkák (beszélgetés)
huh, zsong a fejem a sok információtól. Megnéztem az oldalakat, amiket írtatok. Látom 2 embertől bambinomio külsőre egy pro és egy kontra:)))
Egyenlőre a gyermekemet bnem tudom kifaggatni ez ügyben...
Köszönöm a segítséget. Valszeg lesznek majd kérdéseim:)))
van tépőzáras is, az is jó. és ha a pull up a kisnadrágos verzió, akkor az is avn és éjjelre kiváló, mert ugye kicsorogni nem tud belőle, de ah jól ki van lanolinozva, akkor át sem ázik.
viszont reggelre érzik belőle a pisiszag, de ez csak annyit tesz, h lélegzik a popó!!!
lehet nálatok a patikákban lanolint venni, mert az hozzá a legjobb!
nekem van Disana kisnacis, valamint az említett FiDiNi gyapjúk. A gyapjúnak az a lényege, h jól ki legyen lanolinozva, mert az tartja vissza a nedvességet. Havonta kb. egyszr mosom (öntisztuló kivéve ha kakis lesz) és akkor patikai lanolinnal kezelem. Nincs vele több meló, mint a pulokkal, vagy még kevesebb is.
A naplómban vannak fotók
Je, nekem meg az eldobhatosbol folyt ki az anyatejes kaki. A moshato nekem szepen bentartotta. Legrosszabb esetben osszekentuk a kulsot is.
Nekem a motherease kulsok jottek be nagyon. Gondolkoztam en is, hogy ejszakara kiprobaljuk a gyapjut. Csak feltem eddig megvenni, mert senki nem tudott rola semmit. Melyik gyapju kulsot hasznalod?
A totsbots fleece kulsot probaltam, az teljesen atazott reggelre.
pont azért is jó többféle, mert ha tesókat is szeretnétek, akkor olyanokat kell venni, amik jól bírják a kiképzést. Ilyen a bg bambusz, tots bots bambusz, popolini panda.
Elméletem szerint viszont több gyerekre jobb ha méretezett pelust veszünk, nem pedig egyméretűt, mert így egy-egy méret kevesebb ideig van igénybe véve. Szerintetek?
nekem van egy prefold bambinomio-m meg egy külső. Próbának vettem. Nagyobb gyerkőcnél már nem az igazi. Viszont a babalandos (www.babaland.hu) barátnőm szerint újszülöttnek tökéletes a prefold, mint a bambino mio, mert a nagy nedvszívású pelenkákra (bambusz) úgysincsen szükség, viszont kaki van ezerrel és abból szépen kijön. Viszont a külsőrésze szerintem egy nagy kaki. Tök könnyen kifolyik a cucc. Én a bummisra és a thirstiesre esküszöm külsőileg.
Esetleg próbáld ki a bummis perefoldos próbacsomiját, mert nem drága és újszülöttkorban elég a prefold. Viszont később érdemes lesz másfélét is kipróbálni. Én szép lassacskán vásároltam be és így nem is volt olyan drága. Sokáig használtam tetrát, még most is szoktam valamilyen jó külsővel, ami színes vidűám, jól tart (naplómban a képek) és így nagyon olcsón kijön. Lehet, h újszülöttnek még az teszi meg a legjobban!
A bg egyméretűi sokkal jobb szíbásúak, mint bármi más onesize! pl van monapelem, motherease is, de egyik sem az igazi. A bg-hez két betét van. Egy újszülött, ami nagyon kicsi, de annyi folyadékkot biztosan bír, amennyit egy újszülött termel. Valamint jár hozzá egy másik állíthatós méretű vastagabb betét is, ami később jó. Éjjelre én betenném már mindkettőt, de így sem nagy a csomi olyan nagyon.
Mondjuk én éjjelre nem szeretm ráadni a műszálasokat, akkor megy a bg bambusz vagy a tots bots, amit sajna kinövünk :( bár a derékkialakítása sztem nem volt az igazi
külsőnek éjjelre szigorúan gyapjú, hadd levegőzzön az a popó 11-12 órán át ;)
A bambinomio kulsoirol jokat hallottam, de senkit nem ismerek, aki a belsoket hasznalta volna.
Nekem jobban bejonnek a formazott belsok (shaped nappies, nem tom, mi a pontos magyar kifejezes ra), ill. most fogom kiprobalni a BG all in one pelusat, amit eddig mindenki dicsert. Sara mar hasznalja is oket, es o is meg van veluk elegedve.
nem ,mi 5 hósan kezdtük, de most lesz baba a családban és majd rápróbálom, h mekkora egy újszülötten.
majd referálok :)
Már sok webshop van, ahol lehet nézelődni,
tots bots van a www.bambio.hu-n
a kedvencem pedig: www.babaland.hu
Sziasztok!
30 hetes vagyok, és nagyon a moshatók felé hajlok, különösen mert testvéreket is szeretnénk. Egyenlőre nyomozok, hogy mit érdemes. Védőnő a bambinomio-t ajánlja ezerrel.
ez biztosan nagyon jó lesz. Mondom és a 3.0-ját használom és az ugyanaz cask patentokkal állítható a mérete. Szerintem viszi a prímet a zsebes pelusok között. Ja és a bambusza is jobban tetszett szíbásra, mint a Tots Botsnak. Az anyag édibb a totsnál, de a vastagsága szabása, tépőzárazása jobb a BumGeniusnak. Azt használok éjjel :) gyapjúkülsővel
ezen kívül itthon van egy anyuka, aki most fogott pelenkagyártásba és nagyon szupik a pelusai, de csak itthoni anyagokból dolgozik, így bambusz sajna kilőve, de bébiplüss, flanel és frottír pelusai is szupik. A márkaneve FiDiNi. Tök édi a logója.
itt meg tudod nézni a blogját. Kár, h te ilyen messze vagy :(
a gyapjúkülsői is szuperek