Könyvajánló: ezt olvastam és ajánlom, mert... (beszélgetés)
Száz év magány
Regény, Gabriel García Márquez
Füst Milán: Látomás és indulat a művészetben
Mary Higgins Clark-Carol Higgins Clark: A gonosztól megmentettél
----------
anya-lánya könyv :)
Nekem nagyon tetszett a konyv.2-3 eve olvastam. ujraolvasos mindenkepp
jók a Müller Péter könyvek nekem tetszenek.
Én is olvastam is, és a filmet is láttam.
Mint általában,itt is volt egy olyan érzésem, hogy a könyv azért jobb. :-)
Az időbeli ugrások a könyvben engem csak a legelején zavartak - míg rá nem jöttem, hogy ennek ez a lényege.
Kíváncsi voltam, filmen hogy tudják kivitelezni az áttűnéseket, de úgy gondolom, jól sikerült.
A szereplők is jó választás.
Olvastam és láttam filmen.
Nekem tetszett, de nem mindenki bírja az időbeli ugrálásokat.
Stephen King: Rémálmok bazára
novelláskötet, az első befejezett elbeszélés rögtön letaglózott. Imádom az írót :)
Audrey Niffenegger : Az időutazó felesége
Ismeri valaki?
Mondjuk nem ártana külön topikba vonulni, hogy ne offoljuk szét a könyv ajánlót.
Örülök, hogy sok embert érdekel a történelem, tehát joggal feltételezem, hogy meglesztek ezután is szerény személyem nélkül. Mert én kevésbé rajongok e tárgyért, akár megver érte valaki, akár nem.
Jelenleg majdnem betűmérgezésem van, vizsgaidőszak után vagyok. Hamarosan viszont belevethetem magam Lénárd Sándor műveibe, sőt még kötelező is lesz a számomra, mert a szakdolgozatomhoz kelleni fog. Ezt várom már, ls a megrendelt könyv is úton van, de ma és az elkövetkező napokban nemigen fogok olvasni bármit is. :D
Meg kell mondjam, ilyen még nem volt nálam, amióta olvasni tudok.
Én nem mondhatom ezt el magamról, de igyekszem pótolni, amit nem tudok. Szia!
Érdekes a téma és a kor,ez igaz, viszont nem akarok most dicskedni,de én BÁRMELY történelmi kort illetően is perfekt vagyok és alapos ismerettel rendelkező, akár a magyar történelmet illetően, akár a világtörténelmet illetően, mivel a TÖRTÉNELEM úgy önmagában nézve is örök kedvenc nálam az idők kezdete óta...Nade nekem lépnem kell mára...Jó olvasgatást a továbbiakra...Szia.
Ha másodszor is elolvasod, biztosan érdemes lesz nekem is elsőre. Én csak a nevét ismertem, és azt, hogy írt Magyarországról is. Holnap megyek könyvtárba. Ha megvan, kihozom, ha nincs, itt a neten elolvasom. Valóban sokszor csak az idő hiánya miatt maradnak el dolgok. Olyan sok mindent kellene olvasni - és nemcsak történelmi témában - hogy egy élet kevés hozzá.
Így van, a téma a lényeg, és most neked sikerült felkeltened az érdeklődésemet. Mélységében nem ismerem azt a kort, csak felszínesen, de most majd jobban el fogok mélyedni benne.
Másnak is megígértem, hogy elolvasok egy könyvet (Simon Singh: A nagy bumm), egy év múlva lett időm rá, de elolvastam. :)
Egyébként Evlia Cselebi könyve nálunk az egyetemen kötelező olvasmány volt. (Nem sokra emlékszek belőle, mert akkor zsinórban olvastam, de olvastam. Örülök, hogy a meken fent van, újra fogom olvasni.
Mindegy...Fátylat rá...(Különben is megígérte a fórumtársnő,hogy megnézi majd idővel az álltalam ajánlott másik könyvet is...És EZ A LÉNYEG...A többi meg nem számít...)
Nem vagyok Titusz Titusz fogadott prókátora, eddig még nem is találkoztam vele itt a fórumon, de én nem úgy tapasztaltam, hogy kioktatott volna. Szóljál közbe, írjál! A különböző vélemények elférnek itt egymás nellett békésen, vita nélkül is. Te is okos dolgokat írtál, de ha nem mindenben azonos a véleményetek, az nem baj.
Nem oktattalak ki, csak figyelmedbe ajánlottam egy ELFOGULATLAN,és PÁRTATLAN szakkönyvet a témánk kapcsán...(A szerző ugyanis Szulejmán életrajza mellett alaposan kitér Buda török megszállásának okaira is, és következményeire is a török birodalmat illetően...És érdekes dolgokat lehet megtudni a témárol ezálltal...Olyan dolgokat, amiket nem tanítanak az iskolákban...)
Olyan szomorú vagyok ilyenkor! Már nem egy esetben tapasztaltam, hogy a legártatlanabb téma vagy beszélgetés is szinte mindig átcsap ellenségeskedésbe.
Köszönöm, majd belenézek, amint lesz időm.
Nyugodtan fórumozzatok tovább, nem szólok közbe. Csak nem szeretem, ha kioktatnak, még mielőtt meghallgattak volna.
Hagyd...Le lettem "műkedvelőzve" mint azt láthattad te is...Hát merek én már ezek után itt szólni bármit is?
Ne mán...Szerinted én csak holmi "műkedvelő" vagyok? Ez jó volt...Na mindegy, nem szállok vitába veled, egye fene, legyek akkor csak holmi "műkedvelő", de azért ha módod van rá, olvasd majd el azért mégiscsak Káldy-Nagy Gyula könyvét...Lehet hogy olyan dolgokat fogol megtudni e könyvecskéböl, ami még tégedet is meg fog lepni...Hiába nem vagy "műkedvelő",velem ellentétben...
Persze, értem, ez így egészen más megvilágítás.
Köszönöm a tanácsod, ellentétben veled én nem csak műkedvelő vagyok. XD És itt megint lezárom a beszélgetésünket, nyűgözd le azt, aki vevő rá, én nem kértem tanácsot és nem nézek tévét sem, úgyhogy fogalmam sincs, hogy mi lehet az általad emlegetett sorozatban. Csak azt gondoltam, hogy végre egy értelmes téma.
Ha módod van rá, olvasd el pl. Káldy-Nagy Gyula:"Szulejmán" címü kis,történelemmel foglalkozó könyvecskéjét...(A Szulejmán címü degenerált filmsorozatot viszont felejtsd el,mert az egy értéktelen,hiteltelen szemétsorozat csak...A biztonság kedvéért írtam most ezt...)Abban is érdekes megállapításokat-tényeket-levezetéseket lehet olvasni...AZZAL KAPCSOLATBAN,amiket lentebb írtam...
További ajánlott fórumok: