Mit lehet tenni kancsalság ellen?:( (tudásbázis)
Hello
Erre a kancsalok fórumára egészen véletlenül találtam rá,éppen most.Végig olvastam a fórumot,és látom jópáran kétségbe vannak esve a problémájuk miatt.-bár szerintem néhányan túlságosan mellre szívják ezt.
Nem igazán értem hogy egyesek miért nem tudnak emiatt érvényesülni???.Vagy hogy mégis milyen hátrányuk származik emiatt az életben.Egy kancsal egyén is ugyanolyan teljes életet élhet mint egy nem kancsal.
Szerintem nagyon sokan túl lihegik ezt a problémát.
El kellene gondolkozni azon hogy inkább önértékelési zavarokról van itt szó.-ez most azoknak szól akik állítólag emiatt nem érvényesülnek az életben.
A műtétekről én azt halottam hogy nagyon kockázatosak,előfordul hogy többet ártanak mint használnak.De persze van hogy tényleg használnak.Bár nem sokszor hallottam azt hogy ez a műtét egy életre helyrehozná.Inkább csak egy bizonyos időre.
Szerintem célszerűbb szemüveggel kezeltetni ezt-ahogy én is tettem.Vagy ha így nem megy akkor megbarátkozni ezzel.
Egy kancsal ember is élhet teljes életet.
Szóval szerintem ne legyen senki kétésgbe esve emiatt.A kancsalság legyen a legnagyobb gond az életetekben.
Ha nyárig várni akarsz, addig se tétlenkedj és próbáld ki a szemtornát. Ha kitartóan csinálod hátha segít. Könyvet és honlapot is találsz, ahonnan a gyakorlatokat ellesheted. Érintettként merem ezt ajánlani. Természetesen nem csak Neked, hanem mindenkinek.
üdv
Éva
Engem háromszor műtöttek, de egyszer sem vágták le a szempillámat.
A műtétek után 2-szer kellett csak kontrollra mennem.
Röviden:
-műtét ingyenes (kivétel magánkórház)
-altatnak vagy érzéstelenítenek (egyik sem fáj)
-jelentkezz a SOTE Szemklinikán vagy a hozzád legközelebbi kórházban
-nem igényel kórházi tartózkodást, műtét után pár óra múlva hazamehetsz és a kötést is leveheted otthon
-pár hétig cseppet vagy kenőcsöt kell használnod
-nem marad nyoma, esetleg ha nem sikerül újra műtik. 5 fokok kancsalság alatt általában már nem ajánlják a műtéttet
Ha esetleg még van kérdésed nyugodtan kérdezz.
Sorstárs: Ha sikered lesz, talán én is elszánom magam... Csak nem bízok az orvosokban... Elmúlt pár évben még nem találtam olyat, akiben meg tudtam volna bízni, éppen ezért szemésznél se voltam már jó ideje... Igaz, nem is nagyon érzem szükségét...
Sok sikert! :)
Maris86: kicsi koromban rendszeresen jártam szemészhez a szememmel, de még 16-17 évesen is azt mondták, hogy az én szememet nem érdemes műteni... Így erről én lemaradtam sajnos... :(
Rendben! Kettejüket mindenképp megkeresem. Még ezt a 2hetet megvárom januárból utána majd ha fent leszek egyszerűbb lesz helyben érdeklődni. Addig drága vizsgaidőszak:P
Figyelem a fórumot rendszeresen, amint tudok valami okosságot megírom..
Köszönöm még egyszer!
Én már mint írtam régóta foglalkozom a dologgal, de szerintem megint rossz dokit fogtam ki.:D Szóval most picit megnyugodtam hogy másnak is volt 3 vagy akármennyi operációja. Az orvosnak szerintem az lenne a dolga hogy szakmailag elmondja a véleményét.. ne pedig össze-vissza beszéljen és hülyeségekkel fárasszon. Amúgy ha jól láttam Sényi doktornő a Tömő utcában is rendel?! Na, csak mert kb egy éve ott voltam az én dokimnál.
Persze, figyelni fogom fórumot érdekel a dolog mással nem tudom, de nem is akarom ezt megbeszélni, úgysem értik meg az emberek.
Ezt fogom tenni. CSak kíváncsi voltam kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban, meg is lepődtem hogy találtam ilyen naprakész, friss fórumot, de örülök neki hogy rátaláltam. Februárban költözöm fel pestre, akkor kezdem el a telefonálást, majd megírom mi volt hogy volt..
Köszönöm a segítségeteket!
Kedves Éva!
Köszönöm szépen a tanácsodat. Szomorúan olvasom hogy más is áldozatául esett ennek a vadbaromnak:(
Kedves Sorstárs!
az én lányomat is vass doktor műtötte, 3 éves korában. A befelé kancsal szemből sikerült kifelé kancsalt operálni. Soha többé nem mentünk vissza hozzá / se más orvoshoz/. A szemtréning nagyon sokat segített és hosszú évek munkájanak a gyümölcse, hogy nagyon ritkán látszik csak a kancsalsága. Szinte uralkodni tud a szemén, bármikor. Ma már ő is érzi ha kancsalít és rögtön korrigálja. meg kellene próbálnod a szemtréninget pl. tenyerezés, napoztatás stb. Lehet jó könyveket is kapni pl. tökéletes látás szemüveg nélkül. Próbálj Te is tenni saját magadért. nem könnyű de megéri. nem veszítesz semmit, ha kipróbálod a szemtréninget, de légy kitartó. Ird a google-be, hogy kancsalság gyógyítása és rengeteg információt találsz.
üdv
Éva
Én már úgy vagyok vele, ha csak egy évig is jól állna már akkor boldog lennék... lenne egy boldog évem:D Hülye felfogás de ez van... Mert úgy nem élhetem le az életem (vagyis nem tudom elfogadni) hogy csak úgy beszélgetek valakivel hogy balra nézek... elfordított tekintettel... Ezt lássuk be az életben sokszor kivitelezhetetlen, pl. egy asztaltársaságnál beszélgetés közben..
Volt egy osztálytársam aki kancsal volt, de ő nem tudott így korrigálni mint én, de valamiért én tök zavarban voltam mikor beszélgettem vele, pedig én aztán tudom milyen ezzel együtt élni.
Sorstárs09!
Mennyi idő vagy? Hol és mikor műtőttek?
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni a körömgomba ellen?
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Legjobb barátnőből esküdt ellenség... Avagy mit lehetne tenni egy gonosz és áskálódó fiatal lánnyal?