Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit lehet tenni kancsalság ellen?:( fórum

Mit lehet tenni kancsalság ellen?:( (tudásbázis)

2009. febr. 20. 01:45

Hello

Erre a kancsalok fórumára egészen véletlenül találtam rá,éppen most.Végig olvastam a fórumot,és látom jópáran kétségbe vannak esve a problémájuk miatt.-bár szerintem néhányan túlságosan mellre szívják ezt.

Nem igazán értem hogy egyesek miért nem tudnak emiatt érvényesülni???.Vagy hogy mégis milyen hátrányuk származik emiatt az életben.Egy kancsal egyén is ugyanolyan teljes életet élhet mint egy nem kancsal.

Szerintem nagyon sokan túl lihegik ezt a problémát.

El kellene gondolkozni azon hogy inkább önértékelési zavarokról van itt szó.-ez most azoknak szól akik állítólag emiatt nem érvényesülnek az életben.

A műtétekről én azt halottam hogy nagyon kockázatosak,előfordul hogy többet ártanak mint használnak.De persze van hogy tényleg használnak.Bár nem sokszor hallottam azt hogy ez a műtét egy életre helyrehozná.Inkább csak egy bizonyos időre.

Szerintem célszerűbb szemüveggel kezeltetni ezt-ahogy én is tettem.Vagy ha így nem megy akkor megbarátkozni ezzel.

Egy kancsal ember is élhet teljes életet.

Szóval szerintem ne legyen senki kétésgbe esve emiatt.A kancsalság legyen a legnagyobb gond az életetekben.

2009. febr. 18. 17:29
Háát, nem igazán jött össze ez a Pesti élet úgy érzem:S Nem nagyon beszélünk egymással, nem tudom ez minek tudható be. Vajon nem csípik a fejem vagy alapból ennyire magának való mindenki:S Na meg ismét elcsesztem a kedvem, de ezúttal a sulival. Olvasgattam a követelményrendszert néhány tárgyból és igencsak elment az egésztől a kedvem:S
2009. jan. 26. 06:34
Utánanézek. Köszi:)
75. sirq (válaszként erre: 74. - Pontocska)
2009. jan. 25. 16:36

Ha nyárig várni akarsz, addig se tétlenkedj és próbáld ki a szemtornát. Ha kitartóan csinálod hátha segít. Könyvet és honlapot is találsz, ahonnan a gyakorlatokat ellesheted. Érintettként merem ezt ajánlani. Természetesen nem csak Neked, hanem mindenkinek.

üdv

Éva

2009. jan. 25. 16:26
Köszi mindenkinek a segítséget:) Azt hiszem nemsokára ráveszem magam, és elmegyek egy orvoshoz...Csak a suli miatt még nem akarom, lehet, hogy csak nyáron kerül rá sor, de majd írok, hogy mi történt:$
2009. jan. 25. 11:17
Lehet a mai fejlett orvosi gépeknél már nem kell, de 1995-ben így zajlott le egy műtét és erre emlékszem.
72. buzast (válaszként erre: 70. - 9255ecf410)
2009. jan. 24. 19:32

Engem háromszor műtöttek, de egyszer sem vágták le a szempillámat.

A műtétek után 2-szer kellett csak kontrollra mennem.

71. buzast (válaszként erre: 69. - Pontocska)
2009. jan. 24. 19:30

Röviden:

-műtét ingyenes (kivétel magánkórház)

-altatnak vagy érzéstelenítenek (egyik sem fáj)

-jelentkezz a SOTE Szemklinikán vagy a hozzád legközelebbi kórházban

-nem igényel kórházi tartózkodást, műtét után pár óra múlva hazamehetsz és a kötést is leveheted otthon

-pár hétig cseppet vagy kenőcsöt kell használnod

-nem marad nyoma, esetleg ha nem sikerül újra műtik. 5 fokok kancsalság alatt általában már nem ajánlják a műtéttet

Ha esetleg még van kérdésed nyugodtan kérdezz.

70. 9255ecf410 (válaszként erre: 69. - Pontocska)
2009. jan. 23. 15:33
Én hajdú-bihari vagyok és Debrecenben műtöttek meg engem. Az akkori orvosom neve Dr. Varga Mária volt. A műtét nem vészes, mert az embert elaltatják így nem érez semmit és nem is nézi végig mit csinál veled az orvos. A műtét után az a szemed érzékeny, tehát nem mindegy melyik oldalra fekszel és le is van kötve egy napig legalább. Amikor leveszik a kötést utána minden nap egy meghatározott időben cseppentetnek bele valamit, akkor és utána is otthon kell csinálni valamennyi ideig. Utána még rendszeres vizsgálatokra kell menni. Ja a műtétkor levágják a szempillát arról a szemről amelyet műtenek, de hamar megnő és utána még hosszabbak is. :) Remélem sokat segítettem neked.
2009. jan. 22. 15:09
Sziasztok! Elolvastam a fórumon az összes "hozzászólást", és mindenki mást mond, szóval nem tudom, mit gondoljak. 14 éves vagyok és már nagyon zavar a kancsalságom. . . Nem akarok senkinek a szemébe nézni, és lássuk be, elég nehéz így kimenni az utcára, vagy akár beszélgetni. Szeretném megműttetni, és aki tud tanácsot, tippet adni, (hogy kihez forduljak, és hogy milyen egy műtét, hogy zajlik, és hogy marad-e valami nyoma. . . )azt megköszönöm. :) Akár itt, akár msnen. Címem: kicsi. papri@hotmail. com Előre is köszi a válaszokat. Nagyon fontos lenne. :(
2009. jan. 19. 07:54

Sorstárs: Ha sikered lesz, talán én is elszánom magam... Csak nem bízok az orvosokban... Elmúlt pár évben még nem találtam olyat, akiben meg tudtam volna bízni, éppen ezért szemésznél se voltam már jó ideje... Igaz, nem is nagyon érzem szükségét...

Sok sikert! :)

Maris86: kicsi koromban rendszeresen jártam szemészhez a szememmel, de még 16-17 évesen is azt mondták, hogy az én szememet nem érdemes műteni... Így erről én lemaradtam sajnos... :(

2009. jan. 18. 14:41
Én is átestem egy műtéten a kancsalságom miatt, ami már 14 év eltelt nem bántam meg, de egy biztos, hogy gyerekkorban kell túlesni rajta, én 9 éves voltam akkor. Előtte mindent kipróbáltunk, volt úgy hogy a jobb szememet leragasztottuk, hogy úgy stabilizálódjon, de ez nem segített nekem. Így jött a műtét, amit nem bánok, hogy a szüleim beleegyeztek. Tehát én azt ajánlom sajnos minden szülőnek, ha nincs más megoldás vágjanak bele, mindig a gyerek legyen szem előtt, mert neki kell vele élni és elviselni minden bántalmat ami a többi társától kap.
2009. jan. 18. 13:43

Rendben! Kettejüket mindenképp megkeresem. Még ezt a 2hetet megvárom januárból utána majd ha fent leszek egyszerűbb lesz helyben érdeklődni. Addig drága vizsgaidőszak:P

Figyelem a fórumot rendszeresen, amint tudok valami okosságot megírom..

Köszönöm még egyszer!

65. buzast (válaszként erre: 63. - Ebda58275b)
2009. jan. 18. 13:39
Ne felejtsd el dr.Fodor Magdolnát sem! Ha a SOTE Szemklinikát felhívod ott már megmondják miképp éred el Sényi vagy Fodor doktornőt.
2009. jan. 18. 13:23
Ja, és köszönöm a bíztatást és a bátorító szavaka! ;)
63. ebda58275b (válaszként erre: 62. - Buzast)
2009. jan. 18. 13:18

Én már mint írtam régóta foglalkozom a dologgal, de szerintem megint rossz dokit fogtam ki.:D Szóval most picit megnyugodtam hogy másnak is volt 3 vagy akármennyi operációja. Az orvosnak szerintem az lenne a dolga hogy szakmailag elmondja a véleményét.. ne pedig össze-vissza beszéljen és hülyeségekkel fárasszon. Amúgy ha jól láttam Sényi doktornő a Tömő utcában is rendel?! Na, csak mert kb egy éve ott voltam az én dokimnál.

Persze, figyelni fogom fórumot érdekel a dolog mással nem tudom, de nem is akarom ezt megbeszélni, úgysem értik meg az emberek.

62. buzast (válaszként erre: 61. - Ebda58275b)
2009. jan. 18. 13:07
Én drukkolok neked, és egyben biztos is vagyok benne, hogy nagyon meg leszel majd elégedve az eredménnyel. Azért te is nézegess vissza sűrűn a fórumba, hátha akad új "sorstárs" akit buzdítani, támogatni kell. Ha nincs egyedül az ember és tudja, hogy másnak is van ilyen problémája, az már nagy segítség. Mindent meg lehet oldani csak elszántság és akarat kell.
61. ebda58275b (válaszként erre: 60. - Buzast)
2009. jan. 18. 10:57

Ezt fogom tenni. CSak kíváncsi voltam kinek mi a tapasztalata ezzel kapcsolatban, meg is lepődtem hogy találtam ilyen naprakész, friss fórumot, de örülök neki hogy rátaláltam. Februárban költözöm fel pestre, akkor kezdem el a telefonálást, majd megírom mi volt hogy volt..

Köszönöm a segítségeteket!

60. buzast (válaszként erre: 58. - Ebda58275b)
2009. jan. 18. 09:31
Minél hamarabb keresd fel az említett doktornőket. Szerintem itt már sokmindent nem tudunk mondani neked. Megműtenek és megjön majd az önbizalmad.A negatív gondolatokat meg hesegesd el magadtól. Én a decembert várom, mert akkor szándékozok menni műtétre.
2009. jan. 17. 22:04
Gyerekkoromban műtötték a bal szemem Debrecenben, volt takarásom is, sokáig szemüveget hordtam. Nekem rejtett kancsalságom volt, csak néha kancslitottam a bal szememmel. Jól sikerült a műtét, azóta teljesen jó a bal szemem is.
2009. jan. 17. 21:21
Néha-Néha kipróbálom hogy letakarom, de olyankor mindig rosszúl vagyok.. szédülök és nagyon koncentrálnom kell, hunyorítanom hogy lássak is valamit a rossz szemmel. Meg ilyenkor ha letakarom a jobb szemem kancsalít, azaz hogy a ballal lássak ahhoz a jobbnak kancsalítani kell kifelé... félek hogy nehogy fordítva süljön el és a jobb szememre is kancsal legyek :S vagy ez hülyeség?:S
2009. jan. 17. 21:03

Kedves Éva!

Köszönöm szépen a tanácsodat. Szomorúan olvasom hogy más is áldozatául esett ennek a vadbaromnak:(

56. sirq (válaszként erre: 55. - Ebda58275b)
2009. jan. 17. 19:20

Kedves Sorstárs!

az én lányomat is vass doktor műtötte, 3 éves korában. A befelé kancsal szemből sikerült kifelé kancsalt operálni. Soha többé nem mentünk vissza hozzá / se más orvoshoz/. A szemtréning nagyon sokat segített és hosszú évek munkájanak a gyümölcse, hogy nagyon ritkán látszik csak a kancsalsága. Szinte uralkodni tud a szemén, bármikor. Ma már ő is érzi ha kancsalít és rögtön korrigálja. meg kellene próbálnod a szemtréninget pl. tenyerezés, napoztatás stb. Lehet jó könyveket is kapni pl. tökéletes látás szemüveg nélkül. Próbálj Te is tenni saját magadért. nem könnyű de megéri. nem veszítesz semmit, ha kipróbálod a szemtréninget, de légy kitartó. Ird a google-be, hogy kancsalság gyógyítása és rengeteg információt találsz.

üdv

Éva

2009. jan. 17. 17:52

Én már úgy vagyok vele, ha csak egy évig is jól állna már akkor boldog lennék... lenne egy boldog évem:D Hülye felfogás de ez van... Mert úgy nem élhetem le az életem (vagyis nem tudom elfogadni) hogy csak úgy beszélgetek valakivel hogy balra nézek... elfordított tekintettel... Ezt lássuk be az életben sokszor kivitelezhetetlen, pl. egy asztaltársaságnál beszélgetés közben..

Volt egy osztálytársam aki kancsal volt, de ő nem tudott így korrigálni mint én, de valamiért én tök zavarban voltam mikor beszélgettem vele, pedig én aztán tudom milyen ezzel együtt élni.

2009. jan. 17. 17:44
22 leszek, és kiskoromban kb 2évesen műtöttek Baján. Akkor állítólag valami neves okos doki (Talán valami vass doktor?:S, nem emlékszem pontosan) műtött és kicsit elcseszte. 3. műtét után a jobb szememet amivel semmi gond nem volt azt akarta hozzáállítani a rosszhoz, de szerencsére anyám nem engedte.. lehet kár volt az előző hármat is, de ő csak jót akart.. Nem is mondom már anyámnak ezt, mert mindig csak a vita megy róla, amiért nem vagyok képes beletörődni, úgyhogy most ilyen magánakcióba kezdek. Bár majd a régi műtétes papírokat el kell kérnem tőle mert nem tudom hol vannak:D De ez már más tészta..
53. buzast (válaszként erre: 52. - Buzast)
2009. jan. 17. 17:00
idő=idős :-))))))))))9
52. buzast
2009. jan. 17. 17:00

Sorstárs09!

Mennyi idő vagy? Hol és mikor műtőttek?

51. buzast (válaszként erre: 50. - Ebda58275b)
2009. jan. 17. 16:48
Pontosan így van, ahogy mondod!
2009. jan. 17. 15:45
Én is úgy tudom... felnőtt korra már szerintem annyira megromlik hogy visszafordíthatatlan... Ezért is mondják hogy ilyen korban csak esztétikai jellegű a műtét, a látásban nem fog segíteni.
49. buzast (válaszként erre: 45. - 223cf40dc0)
2009. jan. 17. 15:33
Nekem azt mondták ez csak gyerekkorban működik és leginkább a tompalátás elkerülésére jó.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook