Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
Nem akarok senkit megbántani, de ha visszaolvassátok a hsz.-at kiderül, hogy itt a legtöbben régi motorosok e témában. Valamelyest tapasztaltam javulást a teafaolajtól, de a legnagyobb sikert az unguirral értem el. Én speciel nem szedhetek gyógyszert, mert a májamra gyerekkorom óta vigyázni kell, ezért az ecettől kezdve mindennel próbálkozom. Ráadásul nekem nem egyetlen körömmel kell bajlódnom, igaz a négyből egy teljesen rendbe jött. Az a véleményem, hogy nem biztos, hogy mindenkinek egyformán hatásosak ezek a szerek, hisz különbőző gombák vannak sajnos
és az se mindegy, hogy mennyire fertőzőtt az a köröm, mindenesetre én továbbra is küzdök és valószinűleg kipróbálom a canesprot is.
Nekem a teafa olaj nagyon rontott a helyzeten. Azóta nem merem bevállalni ezeket a készítményeket... inkább nailnerezem... a gyógyszertári cuccoktól legalább nem romlott a körmöm állapota.
Amúgy azt vettem észre, hogy a beteg köröm lassabban is nől, mint az egészséges. A kevésbé beteg körmömről minden héten tudok reszelni, a másik meg nem akar semmit se nőni.
...bocs, 2007.ben
és ha jól látom, már ott is foglalkoztál a témával, hogy hogy még nem vagy túl rajta?
Már nem is emlékszám rá.
Talán 2008 .nyarán kezdődött, és kb. 8 hónapig, naponta csak a teafa olajjal, ecettel, és a grapefruittal váltakozva kenegettem.
Ezek így együtt sem voltak olyan drágák, mint amiket itt olvasok.
A 8 hónap a lenövés miatt kellett, mert nagyon lassan nőtt teljesen le.
Én azt is használtam! Persze mással együtt kombinálva!
Neked már elmúlt?
Csak azt használod?
Én most Batrafent, Nailnert és van Batrafen oldatom is.
Sziasztok!
Hátha érdekel valakit.....
A gyógyszerszedéstől idegenkedőknek reménysugár lehet a legújabb módszer a körömgombásodás kezelésére. Lényege, hogy egy speciális, nagy energiájú lézerrel sérülés és fájdalom okozása nélkül kezelik a gombás körmöt. Ez a lézer elöli a gombát,így lehetőséget teremt arra hogy a körömgomba gyógyszeres kezelés nélkül is gyógyítható legyen. A módszer Magyarországon jelenleg egy helyen, Budapesten, az Alfa-Med Egészségközpontban érhető el.
Sorstársak! Mit szóltok megérkezett a Canespro a patikákban.
A reklám szerint 6.- hét alatt gyógyulást igér.
Na ez az, amit nem hiszek, de ezt is ki fogom próbálni, mert.....még mindig küzdök.
Egy ideje gyanúsak voltak a nagylábujj körmeim, de 3 napja miután eltávolítottam a körömlakkot nyílvánvalóvá vált, hogy sárga foltokat látok. Szóval én is el kezdtem nyomozni, beszereztem a Nailnert és majd beszámolok a tapasztalaitamról.
Amúgy valószínű, hogy nem minden bőrgyógyász ért a témához, de például Budapesten a Mária utcai SOTE bőrgyógyászaton van 1-2 ember, aki ezt kutatja, külön gombalabor működik. Szóval aki teheti, esetleg próbálja meg. És higgyétek el, nem akarják eltávolítani a körmöt csak akkor, ha azt tényleg kell, mert olyan állapotban van. (ennek megvan az oka. Olcsóbb és gyorsabb egy gyógyszert felírni, mint műtét + kezelés)
A másik, hogy azért van pár olyan betegség, gyógyszer, ami hasonló tünetekhez vezet. Ritkán, de ez is lehet ez első tünet (nyílván azért a gomba a legvalószínűbb)
A körömágytól azért válik el általában a köröm mert a szarukaparék felgyülemlik és ez felemeli a körömlemezt, tehát ezt-gondolom én, meg láttam itt mások is írták- kapirgálni kell rendszeresen.
A gyógyszerekkel kapcsolatban:
természetesen nem jó gyógyszert szedni, kerülni is kell, amennyiben nem szükséges. DE! a hiedelemmel ellentétben az új gombaellenes szerek (itraconazol, terbinafin) nagyon-nagyon ritkán járnak súlyos mellékhatással a korábban használt griseofulvinhoz képest.
A pisi jó- húgysavval (gél formában) kezelik is bevált gyógyszerként a körömgombát Amerikában, de szerintem ha nálunk nincs is, lehet kevertetni feltehetően.
Időnként benézek, és nem hiszem el, hogy ha valaki napi rendszerességgel használja a teafaolajat, ecetet, grapefruit-ot, nem múlik el.
1-2 hét alatt ne várjatok csodát.
Cicuska, attól hogy olvasgatod nem történik semmi.
Kb. 7-8 hónapig napont ecseteljétek, tuti a siker!
Bőrgyógyászokról inkább nem mondok semmit.
Kedves:)
Nem tudlak bíztatni, ott sem olyan jók :(((
Sziasztok!
Én csak olvasgatom a fórumot már lassan egy éve. Esetleg tudna nekem ajánlani valaki egy jó bőrgyógyászt Budapesten. Az az igazság, hogy jártam már egy párnál, és hát ...
Köszönöm a segítséget!
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Milyen óvintézkedéseket lehet tenni a körömgombásodás ellen?