Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)
El kell menned bőrgyógyászhoz, hogy megállapítsa, hogy a körömgombád melyik fajta.
Nekem az Orungaltól és még két csepegtetőtől teljesen rendbejött.
Sziasztok!
Egyre rosszabb a körmöm annak ellenére, hogy teafa olajjal kenegetem. :(((( A bal nagylábujj körmömön 3mm rész feljött (ahol rózsaszín volt, most ott is beteg), a másiknál meg a végrész, ami eddig is sárgás volt még vastagabb lett. Nem tudom mit tegyek. :(((
És EGYÁLTALÁN NEM nől a körmöm a két nagylábujjamon. A többiről szépen tudom vágni, de a nagylábujjakon teljesen be van lassulva a növekedés. Borzasztó. El vagyok keseredve.
:((((((((((((((((
Pénteken megyek ételallergia vizsgálatra, kicsit félek tőle, hogy mi derül majd ki.
Az az igazság, hogy imádok enni, és nem szívesen mondanék le semmilyen kajáról.
De hát a muszáj nagy úr. - de ennek is lehet jó oldala: ha valamit majd nem ehetek, akkor rá leszek kényszerítve, hogy egészségesebben egyek, és talán fogyni is tudnék:)
Most ami írsz, szerintem is ez inkább allergia, valamelyik szerre, amit használtál a műkörömhöz.
Nekünk is pocsák a tapasztalat a bőrgyógyászokkal. Lányomnak télen az egyik lábújja pirosodott és dagadt be, viszketett. Két bőrgyógyásznál volt, az egyik bevalotta, hogy "lövése sincs" de szteroid krémet írt, a másik is szteroidot írt, amitől persze nem javúlt.
Nem engedtem, hogy ezekkel kenje. Utána mondták a tv-ben hogy a csizmába tett tasaktól lehet allergiás tünet. Neki a bioptron lámpa rövid idő alatt használt.
a nailner tényleg hatásos, én használtam 8 hónapig!
aztán mire igazi, látványos javulás lett volna, addigra olyan kemény allergiás reakciót váltott ki, hogy cipőt sem tudtam húzni hetekig.Bedagadt,kivörösödött,a lábujjam,még a tusolás is fájt, ahogy a víz kicsit magasabbról ráesett.
ezt csak azért írtam, hogy ha netán valakinek elkezd kipirosodni a körme körül, akkor azonnal hagyja abba a nailner kezelést, térjen át másra.
Én az unguirt, később pedig a fungus fix-et használom.Igazából már gyógyultnak tekintem magam,mert ,már kitisztult a körmöm, csak a lenövésre kell várnom, addig is kezelem as fenti szerekkel.
Sziasztok!
Nailner-rel kezelem, illetve ezüst kolloidot is használok. Szépen javulgat, remélem 1-2 hónap alatt rendbe jön.
Viszont márciusban megyünk egy hosszúhétvégére pihenni, kicsit tartok tőle, hgoy a melegvízben felülfertőződik a kezem. Megpróbálom majd ott is minél többször kenegetni, pl. minden fürcsi után lekezelem, biztos ami ziher.
Azt hiszem ezt itt Mindnyájan tudjuk, csak a természetes gyógymódot keressük!
Kérdés: Párodnak mi történt a májával a gyógyszerektől?
Ezt próbálják itt kiküszöbölni :)))
Műkörmöt magamnak csináltam, duplán fertőtlenítettem mindent, úgyhogy nem az lehetett a baj.Bőrgyógyászt ne is említsd, voltam nála 2 hete: a pénzlehúzáson kívül nem sokhoz ért szerintem. Igaz, mikor voltam nála, a műkörmök még fent voltak (még nem látszott semmi gombásodás!), az ujjaim/ujjbegyeim voltak bedagadva, viszketett nagyon, plusz az arcomon és a nyakamon csalánkiütés volt. Antibiotikumot írt fel, meg elküldött különböző magánrendelésekre teljes kivizsgálás gyanánt, mondván, hogy valamilyen krónikus gyulladás van a szervezetemben. Gyors fejszámolás után már 100ezer Ft-nál jártam, ha mindent vizsgálatot megcsináltatnék...Fogásznál voltam, semmi gond nincs ott. Megmutattam neki is a kezemet (már műköröm nélkül), és mondta, hogy tutira a műkörömtől van(lehet, hogy allergia, de lehet, hogy szimplán befertőződött), szerinte felesleges tokától bokáig kiviszgáltatnom magam, mert a gyulladásnak a fő tünetei a hajhullás és folyamatos hőemelkedés/láz, ami nálam abszolút nincs meg. A fogdokimnak jobban hiszek. Majd csütörtökön megyek vissza a bőrgyógyászhoz, megmutatom neki a kezeimet, szerintem egyet fog érteni a fogorvosommal.
Úgy néz ki, hogy kezdek gyógyulgatni, ma már nem fájnak az ujjaim, sőt néhány seb - ami a felrepedésből volt - már le is pottyant. Igaz, bőszen fújogatom az ezüstöt, meg iszom is reggel-este.
A műkörmös látta? vagy magad csináltad?
Nekem az ezüst kolloid semmit nem használt, bár nekem a lábamon volt. azt mondjuk nem értem az újbegyeid mitől repedt és viszket?
Ha csak a körmödről lenne szó, azt mondanám, teafaolaj, grapefruit, ecetes víz. A többiről nincs tapasztalatom, szerintem bőrgyógyász.
Sziasztok!
Kézkörömgombával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
Nekem valszeg a porcelános műkörömtől lett. Műköröm már másfél hete nincs fent, de borzalmasan néznek ki a kezeim, szinte az összes körmöm gombás lett -legalábbis én azt hiszem, hogy olyan. Elkezdtem ezüst-kolloidot inni (napi 2x10 ml) és több alkalommal lefújom vele a körmeimet. De még mindig nagyon fájnak az ujjvégeim, berepedtek az ujjbegyeim, viszket is néha, stb... kérlek adjatok tanácsot. Ecetes áztatást kéznél is lehet csinálni? Milyen arányban keverjem a vizet az ecettel?
Szia! Ne türelmetlenkedj, 3 hét? az semmi. Jól csinálod, nekem is ezektől a szerektől múlt el, de 8 hónap kellett, mire teljesen lenőtt a körmöm.
A teafaolajat és ecetet ne egyszerre használd, vagy-vagy, és időnként válthatsz.
nekem is a nagylábujj-körmeim két szélén volt, és a kisujj-körmök külső szélein, így jött ki a hat. ebből már csak az egyik nagylábujj-körmöm külső széle maradt, remélhetőleg lassan az is lenő. de biztos,ami biztos alapon az összes körmömet átsatírozom az ecettel, és emellett a lábbalzsamba, amivel a lábamat kenem, teafa-olajat szoktam keverni.
ez is nagyon hasznos, a lábam soha nem gombás, mindig puha, és biztosan a körmöknek is jót tesz.
szerencsére a dm-ben kapható (das gesunde plus) teafaolaj nagyon olcsó, 30 ml 700 Ft, erre a célra nagyon megfelel, mindenkinek ajánlom.
Na kipróbálom. :)
Nekem egy kisujjköröm széle furcsa, meg a két nagylábujjam körme. A többi körmöm nől is, tudom vágni is. De a nagyujj körmök az istenért nem nőlnek. :(
Igen... :( Nekem nem csinált semmit. Vagy ha igen max kordában tartotta, de jobb nem lett tőle.
Most vmi gyógyszertári löttyöt használok, apum kapta. Azzal kenem este, reggel meg teafaolajjal + ecettel.
Kicsit megnyugtatott, hogy másnak is először rosszabb lett, aztán javult. Most próbálok ebben hinni.
Ismerőseim gyógyszerrel kezelték, utána pedig a májukat kellett kezeltetni, annyira erősek a gyógyszerek :(
Kapható ún.anti fungus gombaölő ecsetelők, körömgomba esetén napi 2-3 alkalommal ecsetelni kell vele....a cipőket is jól ki kell fertőtleníteni, mert visszafertőzhet!!!!
a cipőbe formalinos vattát kell beletenni, be kell zárni egy neylon tasiba, aztán jól kiszellőztetni...de ennek a menete fönn van a neten....
További ajánlott fórumok:
- Mit lehet tenni kancsalság ellen?:(
- Túlzott stresszes izzadás! Mit lehet ellene tenni?
- Miért akadok ki minden apróságon? Mit lehet tenni ellene?
- Mit lehet a szem alatti sötét karikák ellen tenni?
- Mit lehet tenni a pattanásos bőr ellen? Hogyan lehet elmulasztani?
- Milyen óvintézkedéseket lehet tenni a körömgombásodás ellen?