Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mit lehet tenni a körömgomba ellen? fórum

Mit lehet tenni a körömgomba ellen? (tudásbázis)

❮❮ ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... ❯❯
2306. dd82ac1cc1 (válaszként erre: 2304. - Babyshambles)
2010. márc. 2. 12:34

El kell menned bőrgyógyászhoz, hogy megállapítsa, hogy a körömgombád melyik fajta.

Nekem az Orungaltól és még két csepegtetőtől teljesen rendbejött.

2305. kRISZTAL (válaszként erre: 2304. - Babyshambles)
2010. márc. 2. 12:15
Bőrgyógyász már látta?
2010. márc. 2. 12:07

Sziasztok!

Egyre rosszabb a körmöm annak ellenére, hogy teafa olajjal kenegetem. :(((( A bal nagylábujj körmömön 3mm rész feljött (ahol rózsaszín volt, most ott is beteg), a másiknál meg a végrész, ami eddig is sárgás volt még vastagabb lett. Nem tudom mit tegyek. :(((

És EGYÁLTALÁN NEM nől a körmöm a két nagylábujjamon. A többiről szépen tudom vágni, de a nagylábujjakon teljesen be van lassulva a növekedés. Borzasztó. El vagyok keseredve.

:((((((((((((((((

2010. febr. 19. 14:19
Omicral kapszulát szedek és elég szarul vagyok tőle.Valakinek volt hasonló tapasztalata?Ez a harmadik adag még egy lesz.
2302. Ildee14 (válaszként erre: 2301. - Lencsi)
2010. febr. 17. 08:27

Pénteken megyek ételallergia vizsgálatra, kicsit félek tőle, hogy mi derül majd ki.

Az az igazság, hogy imádok enni, és nem szívesen mondanék le semmilyen kajáról.

De hát a muszáj nagy úr. - de ennek is lehet jó oldala: ha valamit majd nem ehetek, akkor rá leszek kényszerítve, hogy egészségesebben egyek, és talán fogyni is tudnék:)

2301. lencsi (válaszként erre: 2296. - Ildee14)
2010. febr. 17. 08:10

Most ami írsz, szerintem is ez inkább allergia, valamelyik szerre, amit használtál a műkörömhöz.

Nekünk is pocsák a tapasztalat a bőrgyógyászokkal. Lányomnak télen az egyik lábújja pirosodott és dagadt be, viszketett. Két bőrgyógyásznál volt, az egyik bevalotta, hogy "lövése sincs" de szteroid krémet írt, a másik is szteroidot írt, amitől persze nem javúlt.

Nem engedtem, hogy ezekkel kenje. Utána mondták a tv-ben hogy a csizmába tett tasaktól lehet allergiás tünet. Neki a bioptron lámpa rövid idő alatt használt.

2010. febr. 16. 18:28

a nailner tényleg hatásos, én használtam 8 hónapig!

aztán mire igazi, látványos javulás lett volna, addigra olyan kemény allergiás reakciót váltott ki, hogy cipőt sem tudtam húzni hetekig.Bedagadt,kivörösödött,a lábujjam,még a tusolás is fájt, ahogy a víz kicsit magasabbról ráesett.

ezt csak azért írtam, hogy ha netán valakinek elkezd kipirosodni a körme körül, akkor azonnal hagyja abba a nailner kezelést, térjen át másra.

Én az unguirt, később pedig a fungus fix-et használom.Igazából már gyógyultnak tekintem magam,mert ,már kitisztult a körmöm, csak a lenövésre kell várnom, addig is kezelem as fenti szerekkel.

2299. Ildee14
2010. febr. 16. 12:45

Sziasztok!

Nailner-rel kezelem, illetve ezüst kolloidot is használok. Szépen javulgat, remélem 1-2 hónap alatt rendbe jön.

Viszont márciusban megyünk egy hosszúhétvégére pihenni, kicsit tartok tőle, hgoy a melegvízben felülfertőződik a kezem. Megpróbálom majd ott is minél többször kenegetni, pl. minden fürcsi után lekezelem, biztos ami ziher.

2298. 2104cc91e8 (válaszként erre: 2297. - Nyta)
2010. febr. 14. 13:37

Azt hiszem ezt itt Mindnyájan tudjuk, csak a természetes gyógymódot keressük!

Kérdés: Párodnak mi történt a májával a gyógyszerektől?

Ezt próbálják itt kiküszöbölni :)))

2297. nyta
2010. febr. 13. 17:46
vannak szájon át szedhető tabletták,nem olcsó,de a párómnak 3 éve megszünt ez a probléma,és tünetmentes:)
2296. Ildee14 (válaszként erre: 2295. - Lencsi)
2010. febr. 9. 11:01

Műkörmöt magamnak csináltam, duplán fertőtlenítettem mindent, úgyhogy nem az lehetett a baj.Bőrgyógyászt ne is említsd, voltam nála 2 hete: a pénzlehúzáson kívül nem sokhoz ért szerintem. Igaz, mikor voltam nála, a műkörmök még fent voltak (még nem látszott semmi gombásodás!), az ujjaim/ujjbegyeim voltak bedagadva, viszketett nagyon, plusz az arcomon és a nyakamon csalánkiütés volt. Antibiotikumot írt fel, meg elküldött különböző magánrendelésekre teljes kivizsgálás gyanánt, mondván, hogy valamilyen krónikus gyulladás van a szervezetemben. Gyors fejszámolás után már 100ezer Ft-nál jártam, ha mindent vizsgálatot megcsináltatnék...Fogásznál voltam, semmi gond nincs ott. Megmutattam neki is a kezemet (már műköröm nélkül), és mondta, hogy tutira a műkörömtől van(lehet, hogy allergia, de lehet, hogy szimplán befertőződött), szerinte felesleges tokától bokáig kiviszgáltatnom magam, mert a gyulladásnak a fő tünetei a hajhullás és folyamatos hőemelkedés/láz, ami nálam abszolút nincs meg. A fogdokimnak jobban hiszek. Majd csütörtökön megyek vissza a bőrgyógyászhoz, megmutatom neki a kezeimet, szerintem egyet fog érteni a fogorvosommal.

Úgy néz ki, hogy kezdek gyógyulgatni, ma már nem fájnak az ujjaim, sőt néhány seb - ami a felrepedésből volt - már le is pottyant. Igaz, bőszen fújogatom az ezüstöt, meg iszom is reggel-este.

2295. lencsi (válaszként erre: 2294. - Ildee14)
2010. febr. 8. 15:17

A műkörmös látta? vagy magad csináltad?

Nekem az ezüst kolloid semmit nem használt, bár nekem a lábamon volt. azt mondjuk nem értem az újbegyeid mitől repedt és viszket?

Ha csak a körmödről lenne szó, azt mondanám, teafaolaj, grapefruit, ecetes víz. A többiről nincs tapasztalatom, szerintem bőrgyógyász.

2294. Ildee14
2010. febr. 8. 13:11

Sziasztok!

Kézkörömgombával kapcsolatban van valakinek tapasztalata?

Nekem valszeg a porcelános műkörömtől lett. Műköröm már másfél hete nincs fent, de borzalmasan néznek ki a kezeim, szinte az összes körmöm gombás lett -legalábbis én azt hiszem, hogy olyan. Elkezdtem ezüst-kolloidot inni (napi 2x10 ml) és több alkalommal lefújom vele a körmeimet. De még mindig nagyon fájnak az ujjvégeim, berepedtek az ujjbegyeim, viszket is néha, stb... kérlek adjatok tanácsot. Ecetes áztatást kéznél is lehet csinálni? Milyen arányban keverjem a vizet az ecettel?

2293. lencsi (válaszként erre: 2275. - Babyshambles)
2010. febr. 8. 08:14

Szia! Ne türelmetlenkedj, 3 hét? az semmi. Jól csinálod, nekem is ezektől a szerektől múlt el, de 8 hónap kellett, mire teljesen lenőtt a körmöm.

A teafaolajat és ecetet ne egyszerre használd, vagy-vagy, és időnként válthatsz.

2292. nyuszeee
2010. febr. 8. 01:35
jaj és eddig ugye nagyon izzadt a lábam is és ez is elmúlt , de tényleg:o)
2291. nyuszeee
2010. febr. 8. 01:32
sziasztok, én nemrég arról hallottam h Domestosszal (fenyő illatú) meg kell mosni naponta a lábat és egy idő után elmúlik a bőr gomba, de én már 3 napja ezt teszem és mivel köröm gombám is van egyre szebb és kifehéredik az a csúnya sárgás rész, mintha ölné ki belőle a cuccokat, mint ha egyre jobban hatásos lenne:o) egyre szebb és szép sima a lábam tök puhi ,meg nem viszket és nem is büdi, remélem hosszú távra ha alkalmazom beválik teljesen de nagyon jó tapasztalataim vannak vele kapcsolatban eddig :oP :o) komolyan, talán első hallásra viccesen és furcsán hangzik én is nevettem rajta, de kipróbáltam és teljesen el vagyok ámulva, hogy ilyennel is lehet kezelni, de pozitív hogy nem szárítja ki a lábam ezen nagyon meg is lepődtem hanem pont hogy selymessé tette:o) majd még nyilatkozom később hogy mi lesz még:o) próbáljátok ki hátha segít nektek is valamennyire:o)
2290. mm620921
2010. febr. 7. 17:55
Ecetes áztatás, Diprosalic oldat.
2289. Babyshambles (válaszként erre: 2288. - Zsuzso100)
2010. febr. 6. 19:15
Nem tudom. Olyan macskakaparással van ráírva. :S
2288. zsuzso100 (válaszként erre: 2282. - Babyshambles)
2010. febr. 6. 18:42
Mi az a gyógyszertári lötty?
2287. marduk
2010. febr. 6. 16:04
Én minden nap a lábvízeben szódabikarbonát raktam igaz hónapok kelletek a gyógyuláshoz,de mára már eltűnt a köröm gomba azért havonta még te a vizben.szek
2286. Cszsuka (válaszként erre: 2280. - Zsuzso100)
2010. febr. 6. 15:25
Csak az Ökonetesre tudom megmondani. Abból napi 3x10 cseppet vízben elkeverve, aztán egy hétre megemelheted 3x20 cseppre, majd vissza 3x10-re. Ha három hétnél tovább szeded, akkor mindenképp kell probiotikum, de egyébként is ajánlott. :)
2285. xti_ (válaszként erre: 2284. - Babyshambles)
2010. febr. 6. 11:39

nekem is a nagylábujj-körmeim két szélén volt, és a kisujj-körmök külső szélein, így jött ki a hat. ebből már csak az egyik nagylábujj-körmöm külső széle maradt, remélhetőleg lassan az is lenő. de biztos,ami biztos alapon az összes körmömet átsatírozom az ecettel, és emellett a lábbalzsamba, amivel a lábamat kenem, teafa-olajat szoktam keverni.

ez is nagyon hasznos, a lábam soha nem gombás, mindig puha, és biztosan a körmöknek is jót tesz.

szerencsére a dm-ben kapható (das gesunde plus) teafaolaj nagyon olcsó, 30 ml 700 Ft, erre a célra nagyon megfelel, mindenkinek ajánlom.

2284. Babyshambles (válaszként erre: 2283. - Xti_)
2010. febr. 6. 11:10

Na kipróbálom. :)

Nekem egy kisujjköröm széle furcsa, meg a két nagylábujjam körme. A többi körmöm nől is, tudom vágni is. De a nagyujj körmök az istenért nem nőlnek. :(

2283. xti_ (válaszként erre: 2282. - Babyshambles)
2010. febr. 6. 10:41
nekem azóta használ, hogy miután kifogyott, applikátorként használom, vagyis 20%-os ecetbe mártom, és ezzel hordom fel a körmömre. 6 helyen volt, ebből 5 már meggyógyult.
2010. febr. 6. 10:12

Igen... :( Nekem nem csinált semmit. Vagy ha igen max kordában tartotta, de jobb nem lett tőle.

Most vmi gyógyszertári löttyöt használok, apum kapta. Azzal kenem este, reggel meg teafaolajjal + ecettel.

Kicsit megnyugtatott, hogy másnak is először rosszabb lett, aztán javult. Most próbálok ebben hinni.

2281. Erusss
2010. febr. 4. 23:16

Ismerőseim gyógyszerrel kezelték, utána pedig a májukat kellett kezeltetni, annyira erősek a gyógyszerek :(

Kapható ún.anti fungus gombaölő ecsetelők, körömgomba esetén napi 2-3 alkalommal ecsetelni kell vele....a cipőket is jól ki kell fertőtleníteni, mert visszafertőzhet!!!!

a cipőbe formalinos vattát kell beletenni, be kell zárni egy neylon tasiba, aztán jól kiszellőztetni...de ennek a menete fönn van a neten....

2280. zsuzso100
2010. febr. 4. 22:29
Nekem is ugyanott van a választék. Most bevetem a Betadine-t és belsőleg elkezdem a grapefruit cseppet. Abból mennyi cseppet kell naponta?
2279. Babyshambles (válaszként erre: 2278. - Zsuzso100)
2010. febr. 4. 21:51
Jaj remélem. De nem akar nőni. A bal körmömön az a "választócsík" már kb egy éve ott van és meg se moccan. ez nem lehet, hogy egyáltalán nem nől akörmöm!!! Amikor Revalidot szedtem gyorsabban nőtt, az viszont tökretette a hajam (pedig épp nem az lenne a célja) és máshol is erősödött a szőr. Ezért azt tuti nem szedem. A lucerna meg úgy látszik nem serkenti a növekedést. :(
2278. zsuzso100 (válaszként erre: 2275. - Babyshambles)
2010. febr. 4. 21:27
Talán a használattól vált láthatóvá az egészségesnek tűnő rész fertőzöttsége. Más is írta, hogy először rosszabbnak látszott, aztán gyógyult, szerintem kezeld tovább!
2277. Babyshambles (válaszként erre: 2276. - Borokajn)
2010. febr. 4. 21:13
Ez a teafaolaj csak külsőleg használható. Grapefruitmag cseppeket és ezüstkolloidot teszek az italomba. Azt olvastam az is jó.
❮❮ ... 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 ... ❯❯

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook